10 Drepturi de somn sanatos copilului

10 Drepturi de somn sanatos copilului

Toate mamele care se confruntă cu situații în care un copil pentru o lungă perioadă de timp nu pot dormi, zi sau de noapte sau pot dormi foarte neliniștită, în mod constant trezirea.

somn sănătos este foarte important pentru dezvoltarea copilului, astfel încât, fiecare mama vrea copilul ei este bine odihnit și au dormit multe ore ca el are nevoie în funcție de vârstă.Cum se poate asigura copilului tau un somn sănătos și de sunet? Ceea ce este necesar, astfel încât copilul să dormi bine? Hai să aflăm care sunt cele 10 reguli de firimituri de somn sanatos.

Regula №1 - modul corect al zilei

Pana la varsta de un an, este de dorit să se obișnuiască copilul la un anumit mod de a doua zi. Ridicare, somn, plimbare, mese, starea de veghe, scăldat, somn de noapte ar trebui să apară în fiecare zi, la aproximativ în același timp, atunci copilul va fi mental si fizic gata pentru somn în timpul zilei și pe timp de noapte va dormi liniștit și în liniște.

Puștiul unu-trei ar trebui să dormi 12-13 ore pe zi. se dovedește că copilul somn de noapte ar trebui să dureze aproximativ 8-10 ore, si somn in timpul zilei - 2-3 ore. Unii copii de la acest somn de varsta de 2 ori pe zi - 1-1,5 ore.

Este important ca rutina de zi cu zi a copilului a fost de acord cu regimul de întreaga familie să aibă o viață bună și liniștită, nu a fost doar copilul, ci și pentru adulți.

Regula №2 - pat confortabil

În cazul în care copilul are o vechime de doi ani, aveți posibilitatea să-l cumpere o pernă specială de rapel, până la această dată copilul este mai util să doarmă fără o pernă.

Copilul ar trebui să aibă propriul său pat. în care el a folosit pentru a dormi de la naștere. Este esențial ca pătuțul era robust și sigur, trebuie să se bazeze pe o saltea fermă, lenjerii de pat curate.

Pe pat de copil barele de protecție nu ar trebui să stea nimic în plus (prosoape, cuverturi de pat), deoarece acestea pot cădea accidental pe copil și să-l sperie. Dacă doriți să ridice într-un fel de pat pentru copii, este mai bine să cumpere o protecție specială în pat. care este fixat în siguranță, în lateral și nu se încadrează exact pe copil.

În cazul în care copilul are o vechime de doi ani, aveți posibilitatea să-l cumpere o pernă specială de rapel. până în acel moment, copilul este mai util să doarmă fără o pernă.

Pernă pentru copil să fie o altitudine joasă, atunci când copilul este culcat pe un pat, cu capul și corpul său ar trebui să fie la același nivel. De dorit, perna a fost făcută dintr-un material elastic pentru a permite aerului să fie spălate, era în siguranță și hipoalergenic.

Regula №3 - se poate trezi, uneori, copilul

În cazul în care copilul doarme in timpul zilei mai mult de 2-3 ore, ceea ce înseamnă că va dura nopți dorm mai puțin de 8 ore, ceea ce este în detrimentul sănătății părinților. Prin urmare, se recomandă să se trezească copilul după 2-3 ore de somn pe zi, asa ca a fost o noapte de somn lungă.

După ce a trezi copilul de mai multe ori în timpul zilei, organismul se obisnuieste pentru a trăi într-un astfel de ritm, iar el nu va fi dormit prea mult în timpul zilei.

10 Drepturi de somn sanatos copilului

Regula №4 - optimizarea timpului de hrănire

La vârsta de trei ani înainte de copilul nu are nevoie de alimentare în noapte, să-l hrănească înainte de a merge la culcare este destul de bun, și el poate dormi toată noaptea.În cazul în care copilul încă se mai trezește pe timp de noapte să mănânce, încercați să-și reconsidere dieta și frecvența de hrănire. Poate copilul poate dormi prin noapte, fără a trezi dacă l-ai hrăni pentru o noapte mai hrănitoare alimente decât în ​​timpul meselor din timpul zilei, cum ar fi terci. Pentru poftă bună înainte de a merge la culcare, este de dorit ca ultima hrănire a copilului foarte foame, atunci el va mânca lacomie si se simte plin.

Regula №5 - petrece o zi în mod activ

Pentru un somn odihnitor în temperatura din camera copilului nu ar trebui să fie mai mult de 20 de grade, iar umiditatea trebuie să fie între 50-70%.

Copilul a dormit bine în timpul zilei și noaptea, el trebuie să fie obosit, trebuie să-și petreacă energia. Pentru a asigura copilului o costurile energetice bune, petrece o zi în mod activ: o mulțime de mers pe jos (cel puțin 3 ore pe zi), juca jocuri în aer liber, de dormit în aer liber, pentru a ajuta copiii să învețe despre lume.

Regula №6 - Aveți grijă de microclimat în pepinieră

Pentru un somn odihnitor în temperatura din camera copilului nu ar trebui să fie mai mult de 20 de grade. și umiditatea ar trebui să fie în intervalul 50-70%.

De asemenea, nu uita aerisirea regulată și curățarea umedă. Desigur, este de dorit ca în camera copilului nu a fost vid suplimentar: covoare pe pereți, perdele, cărți.

Regula №7 - nu uita de înot

Seara înota în apele reci ale copilului - este o modalitate foarte bună pentru un copil pentru a obține obosit și flămând și apoi mănâncă bine și dormi până dimineața. Utilizați posibilitatea de a înota!

Mama mesaje noi Camila spune: „Fiul meu este o lungă perioadă de timp la fiecare 2-3 ore, trezirile pe timp de noapte pentru a alimenta, cu siguranță aș dori în curând a învățat să doarmă 7-8 ore pe noapte. Am citit că copiii încep să dormi bine pe timp de noapte, după o noapte bună de înot, pentru că au nevoie să facă baie timp de 20-30 minute în apă rece, aproximativ 34 de grade (desigur, înainte de acest punct, temperatura trebuie să fie coborât treptat). Așa că începe să se scalde copilul, după această călătorie a devenit foarte foame, a mâncat foarte bine și am dormit liniștit timp de 7-8 ore. "

10 Drepturi de somn sanatos copilului

Regula №8 - cu câteva ore înainte de culcare

În doar câteva ore înainte de culcare, opriți orice activități violente: se abțină de la faza activă, văzând pe oaspeți. În acest moment, puteți citi povești, juca jocuri liniștite, copilul calmat, acesta îl va ajuta să dormi liniștit.

Pentru un somn copil sanatos este foarte important confort psihologic. Dacă există armonie în familie și dragostea, copilul va fi calm, el va dormi bine. Și în cazul în care casa este agitat, părinții iau infracțiune unul la altul, nu au nici o înțelegere, copilul va fi mereu excitat, ea îl va împiedica să doarmă.

Mariya Savinova, un medic pediatru, homeopat: „Pentru un somn sănătos neobhodimaudobnaya copil pat de copii, aderenta a zilei, un regim alimentar echilibrat, plimbari regulate în aer curat. De asemenea, este foarte important ca copilul simtit confortul psihologic pentru atmosfera din casă a fost liniștită. "

Regula №10 - scutece

Pentru un copil, și ai un somn odihnitor, este recomandabil să se poarte un scutec pe copil, chiar dacă ai început deja să-l învețe să oliță. Stăpâniți potul este mai bine în timpul zilei, noaptea - timpul pentru un somn bun!

Pentru a asigura sănătatea copilului și să doarmă suficient de bine pentru a lipi la aceste reguli simple, atunci copilul va cadea, crește sănătoși și vă permite să aibă o bună odihnă!

 • mâncare pentru copii
  10 Drepturi de somn sanatos copilului
  Plum piure de afine și spanac pentru sugari (Rețetă)
 • familie
  10 Drepturi de somn sanatos copilului
  Examinați despre desenul animat „Bigfoot Jr. a deveni o legenda“
 • de la 6 la 9 ani
  10 Drepturi de somn sanatos copilului
  Chi mozhut ditinu vignati Zi Scoala: avocat vіdpovіd

Acest site respectă toate principiile Codului HON informațiilor medicale fiabile: a se vedea certificatul.

sau
Autentificare cu:

sau
Autentificare cu:


 • Înapoi la pagina anterioară

 • Înapoi la pagina anterioară


  Vă mulțumim pentru înregistrare!

  Înapoi la pagina anterioară

 • Înapoi la pagina anterioară


  REGULI PENTRU SITE

  Înapoi la pagina anterioară

 • Înapoi la pagina anterioară

  Înapoi la pagina anterioară

10 Drepturi de somn sanatos copilului