Abuzul de amfetamine - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Abuzul de amfetamine - dependența de derivați fenilalkilamina (amfetamină și analogii săi). Medicamentele din acest grup au un efect stimulator asupra sistemului nervos central. Atunci când este utilizat există vigoare, de ridicare starea de spirit, activitatea a crescut, a scăzut oboseala, pentru a îmbunătăți concentrare, scăderea nevoii de somn și hrană. Există o creștere a tensiunii arteriale, creșterea frecvenței cardiace și de respirație. În caz de supradozaj pot să apară convulsii și pierderea conștienței. Cu utilizarea constantă de a dezvolta tulburări ale diferitelor sisteme de organe. Posibil psihoză amfetamina.







Abuzul de amfetamine

Abuzul de amfetamine - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Abuzul de amfetamine - o dependență foarte frecvente. afecteaza predominant pacientii tineri. Amfetaminele sunt populare în cultura de club și este adesea considerat de către elevi ca o modalitate de a îmbunătăți performanța în curs de pregătire pentru examene. Răspândirea de substanțe psihoactive contribuie la costul relativ scăzut și ușurința de cumpărare - tinerii sunt adesea dobândesc ilegal derivați fenilalkilamina pe Internet.

Vigoarea și activitatea atunci când amfetamină utilizate stimulat în mod artificial, prin rezerve interne. Ca rezultat, la recepția constantă a pacientului este epuizat atât fizic cât și mental. Abuzul de amfetamine poate provoca psihoze, pierderea în greutate și slăbiciune marcată. Posibile tulburări de imunitate reduse ale ficatului și rinichilor. Acesta creste riscul de accident vascular cerebral hemoragic. Amfetamina este deosebit de periculos pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare, hipertiroidism și glaucom. Tratamentul se efectuează în funcție de amfetamină calificați în tratamentul medicamentos.

Amfetamina și dezvoltare bazată pe amfetamina

Amfetamina - CNS stimulent. Efectele acestui instrument datorită efectului său asupra neurotransmitatorilor, capacitatea de a stimula eliberarea de catecolamine și inhibă reuptake. Amfetamina a fost sintetizat pentru prima dată la sfârșitul secolului al XIX-lea. De ceva timp a fost utilizat pe scară largă ca un medicament pentru bronșiectazie. In 1927 a fost descoperit proprietăți psihostimulante de amfetamină, și a fost utilizat pentru reducerea apetitului, nakrolepsii tratament și hiperkinezia. În timpul al doilea război mondial, americanii au început să dea acest război de droguri, pentru a creste vigilenta, reduce oboseala si nevoia de somn. După război, epidemia sa răspândit amfetaminomanii mai întâi în Japonia, apoi în America și Europa. În România, abuzul de amfetamine a devenit o problemă urgentă în anii 80-90 ai secolului trecut.

După ceva timp după descoperirea proprietăților psihoactive ale amfetaminei sa constatat că medicamentul este dependenta si creste probabilitatea de a dezvolta anumite boli sistemice. Apoi au început să se limiteze aplicarea sa, dar nu complet interzise. În SUA, acest instrument este încă inclus în trusele unor ofițeri forțelor speciale. Împreună cu dependenții de amfetamină utilizate pe scara larga metamfetamina. În România, metamfetamina enumerate ca substanță narcotică, iar cifra sa de afaceri este interzisă.

În ciuda restricționarea vânzării și utilizării de amfetamine, ea continuă să fie folosit în mod ilegal ca un stimulent în situații care necesită o performanță mentală și fizică ridicată. Consumul de droguri, studenți, oameni de afaceri, sportivi, șoferii de camioane, și așa mai departe. D. În același timp, în ultimii ani, în SUA, Europa și România a fost o ușoară scădere în popularitate a substanței psihoactive. In 1985 a existat o nouă formă de metamfetamină - o substanta cu structura cristalina, destinate fumatului (gheață). Inițial, medicamentul reținut serios, dar apoi sa dovedit că tehnica sa poate provoca consecințe grave și mortalitatea prin fumat gheata este mai mare decât atunci când se iau fisura.

Pe piața amfetamina subteran implementată sub formă de tablete, capsule, pulberi, substanțe cristaline fumatul, soluții pentru administrare orală și intravenoasă. Puritatea substanței depinde de condițiile de sinteză și pot varia foarte mult. Culoarea poate fi alb, gălbui, maroniu, roz și chiar violet. miros neplăcut indică un număr mare de solvenți organici nu sunt îndepărtate în timpul prelucrării medicamentului.

Abuzul de amfetamine, o recepție circulară caracteristică. După ce și-a exprimat mâncarea de acolo, dar efectul este foarte scurt. După câteva minute (după un efect de atenuare) a introdus o nouă doză, și apoi din nou și din nou. In general, primind ciclu poate fi după cum urmează: utilizarea în fiecare oră timp de 2-3 zile, apoi perioada de ieșire a statului schimbat timp de 6-10 ore, iar apoi somn prelungit în timpul zilei și mai mult. De asemenea, descrie ciclurile cu utilizarea la fiecare 3-4 ore.







Timpul de pornire este determinată de modul de administrare amfetaminei de substanțe psihoactive în organism. Când se administrează intravenos, amfetamină începe să funcționeze timp de câteva secunde (ac). Când fumat un efect tangibil se poate observa în decurs de 1-2 minute prin inhalare prin nas - pentru 5-15 minute. schimbare de stare Ingestia are loc după o absorbție suficientă a dozei (timp de 30 minute sau mai mult). Substanța intră rapid în fluxul sanguin, acesta este distribuit tuturor organelor și este transportat la creier. Amfetamina apare Clivajul in ficat. Metaboliții sunt excretați prin rinichi și poate fi detectată în urină. Timpul de înjumătățire este de 8-12 ore, iar în unele cazuri - aproximativ o zi.

Ca urmare pacient amfetamină se simte o îmbunătățire în starea de spirit, un sentiment de forțe Voioșie și maree înaltă. Omul nu poate dormi pentru o lungă perioadă de timp și nu trebuie să efectueze munca fizică sau mentală grea, fără senzație de oboseală. Combinația de efect emoțional pozitiv, cu o creștere a activității generale și de performanță pentru a stimula reutilizarea. La primirea pacientilor dans toate cluburile de noapte, pregătirea pentru examene, greu la locul de muncă, și așa mai departe. D.

Dependența psihică se dezvoltă după 2-3 săptămâni de utilizare regulată. activități productive, fără utilizarea unui stimulent devine dificilă. Problema apariției dependenței fizice în consumul de amfetamină este încă deschisă. Unii experți cred că foame, depresie. somnolență și oboseală cazuri de droguri sunt semne de dependență fizică. Alții cred că aceste simptome se dezvolta din cauza oboselii prelungite și de epuizare.

Simptomele de abuz de amfetamine

Efectul stimulator al amfetaminelor include elevație starea de spirit, un sentiment de voioșie, creșterea activității și eficienței. Impact negativ asupra sistemului nervos central este o încălcare a somnului și a poftei de mâncare, iritabilitate și instabilitate emoțională. Există o creștere a tensiunii arteriale, pupile dilatate, roșeață sau piele coloritului, creșterea frecvenței cardiace și a respirației. Atunci când a primit o doză mare de note de furnicături ale pielii, amețeli, și scrâșnirea dinților. Odată cu creșterea în continuare a dozei apare tremurînd membrelor, palpitații, dureri în piept, crampe abdominale, febră, greață, vărsături, anxietate și agresivitate. Pot exista și un comportament de panica paranoice atacuri. Uneori există stare delirează cu o expresie excitat. Atunci când un supradozaj posibil atac de cord grave.

Încetarea duce la simptome de sevraj, însoțite de apatie, lipsa de energie și somnolență constantă. tulburări depresive posibile. Există dezorientare și afectarea percepției. In dezvoltarea de abstinenta sunt trei faze. În prima fază (durează de la câteva ore până la 4 zile) au exprimat necesitatea predomină de a lua o altă doză de amfetamină pentru a scăpa de simptomele neplăcute. În a doua etapă (1 până la 10 săptămâni), pofta patologică de amfetamine slăbit, dar nu au dispărut. Somn a revenit la normal, există în continuare unele anxietate sau depresie. În a treia fază (de la 2,5 până la 6 luni), dorința de a treptat amfetamina complet stins.

Utilizarea prelungită a modificărilor caracteristice observate. Pacienții amfetaminomaniey uite subțire, descărnat. tegumente palide, obrajii supți. Datorită imunitate mai mici, pacienții care suferă adesea de boli infecțioase. Poate experimenta o scădere a vederii. Conștiința este clară, cu toate acestea, pacienții în cauză cu privire la oboseală constantă și lipsa de energie, cu un nivel ridicat de stres interne. Există anxietate și tulburări de somn. Mulți pacienți care suferă de depresie și subdepression.

Datorită utilizării prelungite sau a primit o singură doză de mare, uneori, se dezvolta amfetamină psihoza. conștiința pacientului este clar, în timp ce există agitație marcată, anxietate, stres, vizuale și auditive halucinații. Formată atitudine nonsens sau hărțuire. Uneori, pacientul pare ca și în cazul în care corpul său crawling insecte mici (parazitoze delirante). Tabloul clinic al psihoză acută în abuzul de amfetamină seamănă cu faza acută de schizofrenie.

Tratamentul și prognosticul în funcție de amfetamină

În caz de supradozaj, pacientul internat de urgență la un departament de abuz de substanțe, și este fixată la pat, astfel încât să nu dăuneze ei înșiși sau pe alții. Pentru a elimina excitație diazepam intravenos, cel puțin - droperidol sau haloperidol. Cu o creștere semnificativă a temperaturii corpului pacientului este răcit folosind foi umede și tampoane de încălzire cu apă rece. Dacă este necesar, se toarnă soluții de sare, terapie simptomatică vizează normalizarea tensiunii arteriale, aritmie și îndepărtarea t. D.

Tratamentul de rutină este, de asemenea, efectuate în condiții staționare. substanță psihoactivă anulat simultan. Când narcologi de excitație exprimate utilizate medicamente din grupa benzodiazepinelor, cand un simptome psihotice utilizate antipsihotice. Ulterior petrec mult timp psihoterapie. care vizează abordarea psihologică pofta de droguri, căutarea de noi priorități în viață, producția de modul corect în care pacientul nu se va simți nevoia de a folosi stimulente pentru a îmbunătăți performanța și așa mai departe. d.

In functie de prognosticul amfetaminei relativ nefavorabil datorită probabilității ridicate de recurență, chiar și mult timp după întreruperea definitivă a medicamentului. În prezent, nu există nici medicamente aprobate oficial care elimină sau reduc pofta de amfetamină, iar pacientul trebuie să se ocupe cu dependența numai pe fondul de sprijin psihologic.

Odată cu utilizarea în continuare a declinului mental si intelectual este, de obicei, nu se observă, cu toate acestea, este posibil psihoza (inclusiv prelungită) și nereguli în organele interne. Amfetamine dovedit că poate avea un efect devastator asupra neuronilor serotoninergici și dopaminergici, care poate avea loc prin scaderea activitatii, pierderea simțului de satisfacție interioară a activităților de învățare, inerție mentală și dificultăți în comutarea atenției. Decesele supradozaj sunt rare. In prezenta riscului de boli cardiovasculare de deces din cauza creșterii supradoze.

Abuzul de amfetamine - tratament la Moscova