adeziv conductive face singur sau alege o structură gata

adeziv conductive face singur sau alege o structură gata

La instalarea cip în asamblarea calculator, fabricarea de sisteme de înaltă precizie, construcții navale și alte industrii compoziții conductoare sunt utilizate. Printre astfel de compoziții - unsoare conductivă (sau adeziv). În acest articol vom discuta despre caracteristicile compozițiilor și metodele lor de auto-producție conductive.Diferente compoziții conductoare

Diferența principală de adezivi conductive convenționale este disponibilitatea componentelor specializate, datorită cărora materialul dobândește o conductivitate predeterminată.

adeziv conductive face singur sau alege o structură gata

În plus, trebuie să specificați și alte diferențe:

 • rezistență relativ scăzută;
 • Prezența grafitului, baza metalică (uneori o combinație a acestor componente);
 • specificitatea domeniului de aplicare (astfel de adezivi nu sunt potrivite pentru alte aplicații);
 • costul ridicat.

Marci celebre

Pe piață nu există multe branduri de producători adezive conductoare. Printre acestea se numără atât companii și externe românești. Mai jos am lista de adezivi marca cele mai dovedit:

 1. Mark adeziv conductor kontaktol pe 2d argint este proiectat pentru a crea suprafețe solide elastice. Realizat pe baza de argint. Diferite vysyhaemostyu rapid, atât de ușor de utilizat. Cumpara „Kontaktol“ poate, în orice magazin sau aparate de radio de pe piață. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că cele mai multe comentarii cu privire la acest brand sunt negative.
 2. „Elekont“ - compoziție conductivă pe baza unei rășini epoxidice, utilizate în mod obișnuit de către automobiliști. Opinii despre acest produs, de asemenea, nu este întotdeauna pozitiv.
 3. Zgura de producție străină «Efectuat oferta». «Terminate oferta» are rezistență și fiabilitate ridicată. Acest brand are un feedback bun de la profesioniști.
 4. «Homakoll» - un brand popular de material conductor, de mult timp pe piață. Cel mai adesea folosit ca un adeziv conductor pentru linoleum mari producători. Are proprietăți antistatice.
 5. «Mastix» - o unsoare conductivă electric pentru reparații la fereastra din spate a mașinii. «Mastix» este considerată a fi cea mai bună alegere în segmentul său.
 6. TPK-E este un adeziv de marcă de la producătorul român. Structura caracteristică - capacitatea de a menține performanța la răspândirea largă de temperaturi - de la minus 190 la plus 200 de grade Celsius. Cel mai adesea, această marcă este utilizată într-un mediu industrial.

adeziv conductive face singur sau alege o structură gata

producție independentă

unsoare conductivă poate fi achiziționat nu numai în formă finită, dar a făcut propriile lor mâini. Cu toate acestea, înainte de a da instrucțiuni pentru producerea, este necesar să se răspundă la unele dintre cele mai frecvente întrebări printre cei nou-veniți: 1. Este lipici „Moment“ este capabil de a conduce electricitatea? Nu, nici una dintre numeroasele variante ale acestui adeziv nu este capabil de a conduce curent.
 2. Are conductivitate electrică „Superglue“? Pentru a răspunde la întrebarea pe care trebuie să înțeleagă natura conductivității. Said fel de material are în componență structura (metale, grafit) care conduc electricitatea. Astfel, în funcție de capacitatea sa „Superglue“ este aproape identic cu plasticul.
 3. Ce zici de compușii epoxidice? Rășina epoxidică nu transmite energie electrică pentru motivul indicat mai sus.
 4. Permis dacă lucrările de reparații sub înaltă tensiune, folosind un adeziv de specialitate? Nu există un astfel de lucru este interzisă în conformitate cu normele de securitate.
 5. I-am cumpărat „Kontaktol“, dar el nu dă efectul dorit. Motivul este, probabil, că acest produs fals. Popularitatea brandului a condus la un număr mare de falsuri.
 6. Ceea ce este necesar pentru compușii conductive? Adezivul trebuie să conțină componente conductoare nu. Mai mult, greutatea lor ar trebui să fie suficientă pentru a asigura o conductivitate electrică.

adeziv conductive face singur sau alege o structură gata

Instrucțiuni pentru producerea

vor fi discutate în această parte a articolului cu privire la modul de a face adezivul conductor manual. Dorința de a face o parte din tine este adesea dictată de calitatea slabă a magazinului de cumpărături. În plus, uneori, adezivul este nevoie urgent, iar timpul să-l găsiți la vânzare încă. Într-un astfel de caz poate fi făcută adeziv cu mâinile lor, în conformitate cu instrucțiunile de mai jos. Pentru nevoia sa de producție:

 1. În primul rând, trebuie să pregătească terenul, pe baza cărora se va face adeziv conductiv self-made. Ca un astfel de cadru va folosi o tijă creion de grafit. Această tijă va fi elementul conductor.
 2. Papetărie cuțit.
 3. Ciocan.
 4. Foaia de hârtie, care va colecta praful de grafit.
 5. Cupa sau un alt recipient sub praf de grafit.
 6. lac de unghii.

Înainte de producerea adezivului conductor trebuie să scoateți din grafit creion. Pentru a face acest lucru, utilizați un cuțit de papetărie. Apoi, a pus PIN-ul pe hârtie, să-l acopere din toate părțile, astfel încât praful nu este împrăștiată în jurul valorii. Folosind un ciocan de grafit pisa, atâta timp cât nu se transformă în praf.

Se colectează praful preparat în prealabil într-un recipient curat și uscat. Se umple paharul în lac de unghii și se amestecă greutate băț de lemn (poate fi folosit, de exemplu, creion inutile). Toate - structura conductoare este gata.

alte moduri

gel conductivă sau lac pot fi produse pe baza de metal sau de praf chips-uri. Faptul că grafitul este un atom de carbon cu o anumită rețea cristalină. Carbonul este în compoziția produselor de ardere, cum ar fi funingine.

Deoarece elementele conductoare pot fi folosite și de argint, cu toate că metoda este destul de consumatoare de timp. În primul rând, trebuie să cumpărați nitrat de argint sau acid azotic convențional. De asemenea, trebuie să o soluție de formalină 1% și amoniac.

După ce compusul de argint cu formalină în aceleași părți și câteva picături de amoniac va fi distinctiv peleți negru - aceasta este de argint. Metalul este îndepărtat prin filtrare în apă distilată. Metalul trebuie uscat la o temperatură ridicată - de la 100 la 150 de grade peste zero. Pulberea rezultată va fi adezivul fundație. Compoziția să fie mai lichidă (atunci va fi mai lent la uscat), adezivul poate fi diluat cu o cantitate mică de alcool.

Există o altă metodă de fabricare a unui adeziv conductor manual. argint pulbere poate fi obținut prin evaporare: procedeul se realizează până la apariția cristalelor. Apoi, timp de 30 minute se încălzește materialul la temperatura de 400 de grade. Ca urmare, vor exista bule de aer care indică o voință de substanțe. Metoda este considerată a fi foarte eficient, dar inaccesibil acasă. În plus, avem nevoie de anumite abilități pentru a lucra cu substanțe chimice.

Caracteristici ale producției independente

Există o serie de puncte importante în producția de adezivi pe cont propriu:

 1. Deciziile sunt eronate destul de posibil. Consecința acestor erori poate fi costisitoare deteriorarea echipamentului. Prin urmare, în lipsa de încredere în propriile lor cunoștințe și abilități, este mai bine să aibă încredere în componența profesională a companiilor de producție.
 2. vopsea conductive făcut pe baza poloneză lac, prin definiție, nu poate fi la fel de durabile ca parte din fabrică.
 3. Atunci când fluxul de lucru pus în scenă în mod corespunzător pentru fabricarea compoziției va dura mai mult de 3-5 minute.

Astfel, toată lumea decide pentru sine - să facă propriile lor lipici, sau pur și simplu l cumpere în magazin, pe baza cunoștințelor existente, resursele financiare, disponibilitatea produsului la un anumit punct și alte considerații.