Afaceri în creștere căpșuni la domiciliu modul de a face bani pe boabe cu costuri minime

Cultivarea fructe de padure proaspete - o afacere bună. Mai ales dacă vorbim despre căpșuni. Dar cei care cred că acest lucru este posibil numai în timpul verii, sunt profund greșite. Tehnologiile moderne permit să producă un produs delicios pe tot parcursul anului. Așa că căpșuni Crestem afacerea poate genera venituri tot timpul.Nu există concurenți!

Afaceri în creștere căpșuni la domiciliu modul de a face bani pe boabe cu costuri minime

Trebuie spus că cererea de fructe proaspete, în orice moment al anului. O altă întrebare este că, în iarna pe rafturi numai produselor importate de origine necunoscută (boabe și căpșuni nu miros), la un preț fabulos. Un căpșuni parfumate și cumpăra de înaltă calitate, mulți doresc. Deci, dacă vă decideți să crească căpșuni în vânzare, aveți practic nici concurenți. Pur și simplu instalați pe un preț real, și numai aroma de capsuni de fructe naturale pentru sine spune totul.

factorul juridic

Dacă decideți să crească căpșuni și aplicarea acesteia prin intermediul rețelei de tranzacționare, va trebui să se înregistreze în calitate de întreprinzător individual. Deci, pentru a legitima activitățile lor și să poată să-și vândă propria lor cultură, trebuie să:

 1. Se trece înregistrarea de stat și să devină un întreprinzător individual.
 2. Selectați Cod CAEN: 01.13.21. Cultivarea fructelor și fructe de pădure.
  Această grupare include în creștere mere, prune, cireșe, citrice, caise, piersici, cireșe, coacaze, zmeura, coacaz, căpșuni (căpșuni) și alte culturi de fructe.
 3. Selectați sistemul de impozitare. Cu toate că, în acest caz, va fi atribuite producătorilor agricoli (chiar dacă nu dețineți sau să închirieze un teren de grădină, având destinație agricolă) și va fi în măsură să profite de posibilitatea de a plăti o taxă unică agricolă la rata de 6% din profitul net.

Caracteristici ale tehnologiei și echipamentele necesare

Să încercăm să scrie un plan de afaceri pentru cultivarea căpșunilor și de a începe cu tehnologia și echipamentele necesare. Mulți vor fi surprinși, dar cresc căpșuni în paturi - ultimul secol. Astăzi, pentru cultivarea acestui fruct nu are nevoie pentru a sparge grădină și fertiliza-l cu gunoi de grajd. Căpșunile pot fi cultivate în mod direct într-un apartament oraș! Principalul lucru - abordarea corectă pentru rezolvarea problemei.

 • Condițiile climatice. Camera trebuie să aibă temperatura adecvata - + 22 * ​​C, umiditate - 75%, o bună ventilație și un special rafturi cu trei rânduri, care va servi ca paturi. Și lumina, și va furniza lămpile de temperatură de sodiu necesare, dar numai cu condiția ca puterea lor nu va fi mai mică de 400 de wați.
 • Rafturi pentru plantație. Înălțimea platformei - 1,5 m, latime - 1 metru, dar lungimea poate fi orice ca cameră permite. Fiecare suport ar trebui să fie împărțit în trei rânduri și setați-le pe containere înălțimea de 20 de centimetri. Containerele trebuie umplute cu un substrat special cu adaos de humus, care apoi vor fi plantate tufe de căpșuni.


Afaceri în creștere căpșuni la domiciliu modul de a face bani pe boabe cu costuri minime

 • sistem de udare. Pentru cultivarea căpșunilor în casă trebuie să fie utilizate pentru sistemul de irigare prin picurare, care este montat la plantare. Puteți cumpăra sistem gata făcute (în prezent acestea sunt vândute în magazinele de specialitate), și îl puteți monta pe cont propriu, citiți manualul de pe Internet. În acest ultim caz trebuie să-și petreacă doar provizii: containere de apa si tuburi din material plastic, prin care vor fi de udare.

Alegerea clasa dreapta

Experții dau câteva recomandări privind selecția soiurilor de căpșuni pentru creștere în casă, inclusiv:

 • soiuri selectate trebuie să trateze forma remontant de căpșuni (ceea ce înseamnă că planta infloreste de mai multe ori pe an)
 • formarea ovarelor și boabe trebuie să fie un proces continuu
 • soiuri selecționate de fructe trebuie să fie mare și luminos și uniform colorate
 • Căpșunile ar trebui să aibă o aromă puternică și un gust distinct

Pe baza acestor criterii, puteți selecta una sau mai multe soiuri diferite și începe să le în creștere.

Cum de a vinde o cultură?

 • puteți vinde propriile căpșuni, închiriat un mic magazin sau un loc în piață; această metodă va necesita echipamente speciale de evacuare de reinstalare (greutăți, un frigider, care poate găzdui un volum de trei zile de fructe de padure, o casetă de prezentare specială, în plus, necesită vehiculul în care se va efectua transportul de mărfuri), ceea ce înseamnă costuri suplimentare;
  Afaceri în creștere căpșuni la domiciliu modul de a face bani pe boabe cu costuri minime
 • vinde bunuri în supermarketuri sau magazine alimentare; Această metodă este foarte convenabil pentru cei care nu au timp pentru a comerțului propriile căpșuni: vă oferi pur și simplu boabe de cumpărături, care a intrat anterior într-un acord (sau reprezentanții supermarket se pot lua produsul); Cu toate acestea, există un minus semnificativ - costul relativ scăzut al producției, care este dispus să plătească supermarket, dar această problemă poate fi rezolvată în mod individual, de exemplu, oferă un preț mai mare, în cazul în care magazinul nu mai este un produs similar sau de a vinde căpșuni puncte de vânzare de elită;
 • să efectueze livrări en-gros - această metodă este potrivit pentru cei care sunt dispuși să crească doar căpșuni, dar nu doresc sau nu pot face față cu orice implementare sau livrare la magazinele sale; În acest caz, pur și simplu introduceți într-un contract cu o companie de en-gros, care se ocupa de toate problemele, și sunteți plătit numai pentru fructe de padure.

Dar, înainte de a începe de tranzacționare, face un contract cu un supermarket sau o companie cu ridicata, trebuie să aibă grijă de primirea documentelor, fără de care ar fi comerțul ilegal cu căpșuni. Acestea sunt:

 • Declarația de conformitate GOST R (pentru aceasta este primită în organismele de certificare va trebui să contacteze laboratoarele SES și speciale, și să dovedească faptul că căpșunile sunt conforme cu cerințele care se aplică astfel de produse);
 • certificat fitosanitar (Rosselkhoznadzor atrage pe toate produsele de origine vegetală).

Costuri și venituri

Acasă de afaceri căpșuni în creștere - destul de o afacere profitabilă. Dar aici este important să se apropie de fluxul de lucru și de a optimiza costurile.

Dacă aveți de gând să crească căpșuni în camera apartamentului său, plantație dvs. nu va fi mai mult de 80 de metri pătrați (chiar presupunând că containerele vor fi instalate în trei rânduri). Acest lucru înseamnă că recolta zilnică nu va depăși 10-12 kilograme de fructe de padure proaspete. Prin urmare, pentru a menține și de proces (inclusiv ambalaj în coșuri) toate căpșunile care le poți deține, fără a atrage forță de muncă suplimentară. Prin urmare, costul spațiilor sau arenda, salariile angajaților, echipamente speciale, îmbrăcăminte și de ambalare suplimentare nu te-a lovit în buzunar.

Astfel, calculele necesare investiții, cheltuieli și venituri, ținând seama de faptul că cultivarea căpșunilor te vei angaja în casa ta, fără implicarea angajaților, și va vinde fructe de padure printr-o companie en-gros.