albinele roiesc roiesc albinele roiesc semne acoperi motive Roiul de roi care contribuie la tânăra regină

Roire - capacitatea albinelor de a reproduce și de reinstalare prin îndepărtarea familiei, împreună cu uter. Pregătirea pentru roire începe cu mult înainte de un roi de ieșire. În legătură cu roi de albine în cuib schimbări mari. După iernare albinele iernează se înlocuiesc cu tineri, tocmai eliberat din celulă. Albinele tinere sunt în măsură să aducă până la 4 ori larve mai mult overwintered. Acest lucru contribuie la creșterea rapidă a familiei de albine.Proporțional cu creșterea numărului de albine în familie crește ovipoziției de zi cu zi, familia este în creștere rapidă. Se construiește o mulțime de albine tinere, nu suprasolicitat puiet de hrănire. Dacă în acest moment nu există nici o alocare în natura pentru a colecta nectar care ar putea schimba nu este ocupat de albine de lucru în familie este o mulțime de albine dintr-un loc de muncă. Starea de funcționare în declinul coloniilor de albine.

albinele roiesc roiesc albinele roiesc semne acoperi motive Roiul de roi care contribuie la tânăra regină

Semne de roire. O trăsătură caracteristică a stării de familie roi de albine - boluri file și să depună ouă în ele. Înainte de roire albine reconstruita 10 și mai multe celule regina. Construcția de stații celulare, albinele de plecare pentru nectar redus. În familia o mulțime de puiet drone. Numărul de albine care alăptează scade uterul, reduce ovipoziției, devine mai ușor și este capabil să zboare. oi vechi de masă care pleacă de la roi, medii 197-203 mg, o masă de 20 mg de regine tinere mai puțin nefertilizate cu plecare din roiuri. ou Recesiunea duce la o creștere a albinelor inactive, care sunt colectate de la bord migratoare și atârnate sub o bobina stupului. Aceste albine stoca energie și să rămână fiziologic tânără. albine Consumul de energie la imunitatea unui nou cuib.

Motive pentru care contribuie la roi: overflow cuib de albine tinere, care nu sunt angajate; Prezența în regina vechi stup; slot de expansiune nejustificată și ventilație slabă; supraîncălzire a soclului, preaplin de puiet cu capacul pus. Cauza principală a stat insuficiente feromonii de selecție roi în uter. Aceasta explică apariția unui număr mare de albine familie trutovok, activitatea de construcții mai mici și pozarea matcilor.

roi de plecare. Familia Când roire este împărțit în două părți aproximativ egale. Cu un roi de albine acoperi toate vârstele. Aproximativ 80% din numărul total de albine, care pleacă de la roi, albinele constituie până la 24 de zile. Uneori, un roi de muște până la 7% din drone. Roy a fost eliminat în ziua opta - nouă după depunerea ouălor în castroane uterului. În acest moment, primele botci sunt sigilate. Plecări roi pot persista din cauza ploii și vreme rece. Apoi, în plus față de cele vechi, cu un roi de tineri regine apar, tocmai eliberat din celulele regina. Roy se întâmplă un semnal de albine individuale nu este suflat de site-ul de vânt. În cazul în care albinele au posibilitatea de a alege de acasă, ei zbura la o distanță de uneori până la 215 km sau mai mult. Primele Roiurile grefate, de obicei, pe un copac, tufiș sau special amenajate Scion scăzut de la sol, în cazul în care acestea rămân timp de câteva ore, și apoi zboară departe într-un loc nou.Plecări secunzi și roiuri ulterioare. În familie, a lansat un roi să rămână parte a albinelor, iepe și larve în diferite stadii de dezvoltare. Albinele, eliberate din puiet sigilate, constituie cea mai mare parte din al doilea roi.

Prima tânără regină iese din lichidul mumă în a opta zi după etanșare. Al doilea roi cu un uter tânăr, în cazul în care vremea nu întârzie prima roiul pe a noua zi după prima. Una-două zile înainte de lansarea a doua și următoarele roiuri pot auzi alarma sună regine. Să învețe despre prezența uterului în cuib concurenților. roiuri În al doilea rând mai puțin sensibile la condiții meteorologice nefavorabile, în comparație cu primul și poate zbura la vânt puternic. Roiul poate fi de mai multe regine, atât a apărut din botci.

În a doua sau a treia zi după al doilea grup al treilea roi poate zbura cu scroafe sterpe. In fiecare roi ulterior de albine număr scade. După încetarea roire albinelor gnaw botci și distruge oi, care sunt în ele. Tinerii colegii Queen cu dronele, și familia restaurat ordinea obișnuită.

roire medie coincide cu perioada de maximă dezvoltare a familiilor de albine, atunci când se întâmplă cel mai mare număr de indivizi adulți și în curs de dezvoltare, dar în câțiva ani roire pot sa apara foarte devreme. Mai întâi primele roiuri în centura centrală a URSS poate merge în luna mai. Swarm este timpul durează doi-șase Beadle. În unele locuri roire ar putea fi repetate.

Familia Otroivshiesya folosesc energia pentru roiuri detuning colectare fagure de miere și miere. Roire este forței de muncă costisitoare de capturare roiuri și plantarea lor în stup, în plus, în timpul pregătirii familiilor la roiul a redus productivitatea lor. Prin urmare, în stupine mari trebuie să fie luate pentru prevenirea roire măsuri, folosind metode special dezvoltate de reproducere artificială a familiilor de albine.

Referințe: NL Burenin, G. N. Notova. Manualul de apicultură. București, "Kolos", 1984

Mai multe articole pe acest subiect.

Întrebări și răspunsuri despre.

10 din cea mai mică planetă șerpi
Despre cea mai mică planetă șerpi, vă vom spune despre în acest articol. Ce este - să fie atât de mici?

Cele mai populare rasa de câine din lume
Popularitatea rasei - este doar un moft care trece. Acest lucru ar trebui să fie amintit, de a cunoaște rating noastre.

Cel mai frumos păianjen din lume
La vederea unui păianjen, experimentăm în mod tipic frică sau dezgust - care poate fi frumoasă în aceste oribile creaturi cu opt picioare care mănâncă muște?

3000 fapte despre animale și plante
fapte interesante, distractive și interesante despre viața animalelor și a plantelor în imagini.

Cum să se hrănească în mod corespunzător peștii?
Se pare că există câteva reguli și secrete.

10 animale cele mai inteligente
Animalele pot fi comparate cu un om ale cărui facultăți mintale?

10 tipuri mai bouncy de pești de acvariu
Unii pesti de acvariu sărituri ciudat. Ei sari din suprafața apei, uneori, foarte mare și de departe.

fapte surprinzătoare despre fluturi
Dacă Europa se bucură doar de frumusețea de fluturi, în China, America de Sud și India, ei știu cum să gătească și distractiv să mănânce.

10 cel mai lent animale
Cine dintre animale foarte-foarte lent de pe planetă?