Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Albire - Tratamentul smalțului dentar de reactanți speciali, și elimină pigmentarea nedorite luminarea culoarea sa naturala de mai multe tonuri. Această procedură este destul de popular, deoarece prezența alb ca zăpada zâmbet stimulează o persoană de sine și o face opinia altora mai atractive.Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Albirea poate fi efectuată de către specialiști în clinica stomatologică sau efectuate in-house la domiciliu. metode de albire difera de tehnologie, de siguranță pentru sănătatea dinților, costul medicamentelor și a eficienței.

Înainte de a efectua acasă albire recomandată vizita full-time la dentist. Acest lucru este necesar pentru a obține consiliere individuală cu privire la alegerea metodei optime de clarificare și sfaturi pentru îngrijirea dentară în continuare.

Motivele pentru formarea de placa pe dinti

Plaque - depunerea diferitelor structuri situate pe suprafața dintelui și formate ca urmare creșterea microorganismelor. Ele sunt principala cauza a mirosului gurii și o schimbare treptată în culoarea naturală a smalțului.

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Într-o culoare sanatoasa dinte uman este tentă gri sau gălbuie. Acest lucru se poate datora eredității genetice și influența factorilor externi. Motivele pentru întunecarea smalțului:

 • Dieta care cuprinde alimente și băuturi care conțin coloranți alimentari;
 • Prezența micro-fisuri, carii, traumatisme dentare;
 • Fumatul țigări;
 • Modificări legate de vârstă;
 • fluorura in exces (fluoroza endemică), livrarea sistemică a metalelor grele din organism.
 • Disponibilitatea sistemică sau boli cronice;
 • Utilizarea pe termen lung a medicamentelor (inclusiv antibiotice);
 • Slaba sau non-regulate de igienă orală.

Identificarea cauzelor schimbărilor dintilor pigmentare este un aspect important în pregătirea procedurii de albire. Acest lucru este necesar pentru a determina dacă rezultatele dorite și măsurile corespunzătoare.

Contraindicații pentru albirea dinților

Efectuarea Lightening a permis să dinți sănătoși, în absența oricărei boli în cavitatea orală. Nerespectarea acestui criteriu poate provoca inflamații și o agravare a actuale boli existente.

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

contraindicație absolută este prezența cariilor, dinti rupte, coroane defecte, distruse sau umpluturi vechi și orice boală a gingiilor și a dinților care necesită tratament obligatoriu. Procedura nu este recomandată, de asemenea, în următoarele cazuri:

 • Caracteristici anatomice (crescută); camerale pulpă
 • Sensibilitatea ridicată a dinților;
 • Au boli generale grave (astm, hipertensiune, excrescențe tumorale);
 • Reducerea pragului de durere;
 • defecte de smalț (fisuri, hipoplazia, nekarioznye fenomene erozive);
 • Boli ale articulației temporomandibulare, limitând mobilitatea acestuia;
 • Sarcina, perioada de lactație;
 • Copii și adolescenți cu vârsta sub 16 - ani;
 • Avand mai multe umpluturi, coroane, implanturi, purtând bretele (rezultând colorarea neuniformă a dentiției poate fi văzut);
 • Hipersensibilitatea reactivilor utilizați în procesul de albire.

După ce procedura nu este posibila apariție a unor efecte negative: pierderea de luciu smalț, aspectul „cretos“ efect demineralizarea dinților, hipersensibilitatea lor de amplificare la influențe externe.

Albirea Dinților cu peroxid de hidrogen

Peroxid de hidrogen - peroxid, caracterizat prin acțiunea oxidativ puternic și un efect de albire pronunțat. Compus Reactive de oxigen din cauza pătrunde adânc în țesutul dentar. Acest lucru explică eficiența ridicată a acestei metode.

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Pentru a minimiza efectele posibile sesiuni de deteriorare albirea este realizată folosind o soluție 3% de peroxid de hidrogen. Procedura necesita pre-screening pentru prezența agentului alergie uman. Metode de aplicare:

 • Peroxidul, diluat cu apă în raport 1: 1, este utilizat pentru clătirea gurii după spălatul pe dinți dimineața. Înghițirea soluție interzisă. Lungimea admisibila de peroxid de ședere în cavitatea orală - treizeci de secunde. Cookie-urile după o gură clătiți cu apă curată caldă.
 • Tehnologie similară cu metoda anterioară, dar în loc de un amestec de peroxid de hidrogen cu peroxid folosind doar apă. În acest caz, durata de albire nu trebuie să depășească 10 secunde. Procedura urmată de arsură și furnicături în gură.
 • În proporții egale, peroxid de amestec și sodă, rezultând într-o consistență groasă compoziție. Mijloace aplicate pe suprafața dintelui cu un tampon de bumbac (amestec care intră gingiile nu sunt permise). După 2 minute, soluția se limpezește, curățat dinții pastă convențională.

efect de albire se manifestă după 2,5 săptămâni după începerea cursului (cu condiția aplicarea zilnică). Când peroxidul este utilizată pentru a menține rezultat albire profesională, frecvența de aplicare trebuie să fie 1 dată pe săptămână. Abuzul de droguri poate cauza schimbarea structurilor dentare, subțierea sau distrugerea smalțului, formarea de arsuri chimice pe membranele mucoase ale gurii, buzelor provoca uscarea pielii.

Albirea dintilor de benzi

benzi de albire sunt plăci subțiri, suprafața interioară, care este acoperit cu o compoziție specială gelificat consistență. Această procedură face posibilă pentru a ușura dinții de 1 - 4 culori.Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Efectul se realizează prin acționarea asupra gelului de peroxid smaltului care conține uree sau peroxid de hidrogen. compuși similari în concentrații mai mari sunt utilizate pentru albirea profesională smalțului în clinici dentare. schema de utilizare

 • C Dental elimina reziduurile alimentare cu o perie și pastă.
 • Banda este eliberată filmului de protecție și aplicate pe suprafața dintelui rând (superioară sau inferioară, în funcție de lungimea plăcii).
 • Durata activelor 5 - 30 minute (timp depinde de producătorul medicamentului).
 • Dintii trebuie să fie curățate în mod repetat, clatirea gurii cu apă curată.

Nu este recomandată iluminarea simultană a rândurilor superioare și inferioare. Procedurile sunt efectuate de două ori pe zi. Benzile sunt proiectate pentru o singură utilizare. Durata cursului: 2 - 4 săptămâni, durata de conservare a rezultatului - până la 1 an.

albirea pastele de dinți

Paste sunt recomandate pentru utilizare în prezența plăcii formate datorită efectelor de cafea, nicotină, colorant alimentar. Ele sunt potrivite pentru persoanele care au emailuri de culori de lumină din natură. Înseamnă prezintă o eficiență ridicată atunci când sunt utilizate după albire profesională.

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Substanțe active pastă nu este în măsură să pătrundă adânc în țesut și, în consecință, de a elimina numai placa din stratul de suprafață al dintelui. frecvența admisibila de utilizare - până la 3 ori pe săptămână. Exista 2 tipuri de albire pastele de dinți:

 1. Cu particulele abrazive. Exercită un efect mecanic: perii plaque cu componente active ale fracției solide, suprafața smalțului lustruit.
 2. Cu reactivi chimici. Elimină pigmenți cu oxidanți puternici (uree peroxid de hidrogen). Paste anumiți producători sunt capabili de a schimba culoarea de umpluturi.

Pentru a salva rezultatele se recomandă să se reducă consumul de alimente și băuturi, emailate, să renunțe la fumat. Abuzul de paste de albire amenință dezvoltarea de hipersensibilitate.

Creion albirea dintilor

Agentul este un tub cu un gel special distruge contaminanți și compuși pigmentate coloranți. Principalele avantaje de preparare și ușurința de aplicare sunt posibile pentru a utiliza în orice condiții.

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Acasă creion substanță activă soluție 12% de peroxid de hidrogen sau cu 15% peroxid de carbamidă. Structura sa include, de asemenea, bactericide, avertizare multiplicarea microorganismelor patogene, arome naturale, diverse componente de mineralizare. Schema de:

 • Înainte de o sesiune a gurii ar trebui să fie clătite bine cu apă curată, uscată cu o cârpă dinți.
 • Gelul a fost aplicat pe suprafața smalțului. La contactul cu agentul de spumare activ dinți, indicând faptul că procesul reacției chimice.
 • Preparatul este lăsat pe dinti 1 - 10 minute (în funcție de producător). Gura în timpul procedurii ar trebui să rămână deschisă.
 • reziduuri de gel după sesiunea care urmează să fie șters.

Durata cursului - nu mai mult de 2 săptămâni, sub rezerva utilizarea de zi cu zi a medicamentului de două ori pe zi. Este imperios necesar de a studia instrucțiunile care a venit cu creionul, din cauza metodelor sale de utilizare de la diferiți producători pot varia.

Gel email albirea dinților

geluri de albire sunt aplicate pe suprafața smalțului a periei, mugurii de bumbac sau utilizate în conjuncție cu capace - tampoane speciale ortopedice (standard sau realizate pe parametrii individuali).

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Recomandat pentru geluri utilizarea de zi cu compuși de albire foarte concentrate. componente mai puțin agresive, utilizate pentru fabricarea de medicamente utilizate în timp de noapte. proces de albire:

 • Inainte de a merge la culcare trebuie să se spele pe dinți, clătiți-le bine.
 • O cantitate mică de gel aplicat pe interiorul capacelor. Capa este montat pe și fixat dinții clenching fălci.
 • Fondurile excedentare, a vorbit în afara capacele, scoateți cârpă, gura se clătește cu apă curată.

Gel Durata variază între diferiți producători și durează de la 5 minute până la 8 ore, durata cursului - 2 săptămâni. Acest efect persistă până la șase luni, cu grija pentru smalțul dinților (incetarea fumatului, consumul de alcool, bauturi cu coloranți).

albirea dintilor carbon activat

carbon activat - substanță poroasă obținută în prelucrarea compușilor organici de carbon. Utilizarea unui preparat ca agent de albire, eventual, datorită capacității sale ridicate de adsorbție.

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Având o substanță solidă de carbon sub formă de pelete (particule fine de antracit, coji de nuci, nuca de cocos) asigură un efect de lustruire. cărbune activ pentru a ușura dinții se utilizează după cum urmează:

 • Amestecarea cu pasta de dinti. Tubul de turnare de pasta de cărbune pulverizat (10 comprimate) a fost agitat.
 • Utilizarea în formă pură. O tabletă a fost pulverizată, pulberea rezultată folosind o perie pentru a se spele pe dinți.
 • Percepție olfactivă. 1 comprimat este mestecată 4 minute, distribuirea în întreaga gură.

După tratament, gura smalț trebuie clătite de mai multe ori pentru a îndepărta resturile de adsorbant. Preparate de două ori pe zi. Pe parcursul anului, a permis trecerea a două cursuri, fiecare cu o durată de 2,5 săptămâni.

ulei de arbore de ceai pentru albirea dintilor

Ulei de vindecarea rănilor caracterizate, proprietăți anti-fungice anti-bacteriene, care pot fi utilizate în cazul diferitelor boli dentare. Produsul elimină placa format de fumat, consumul de cafea, ceai, restabili culoarea naturala a dinților.

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Albirea această metodă nu provoacă distrugerea smalțului și nu are nici un impact negativ asupra gingiilor. Cu toate acestea, în procesul de clarificare se observă o ușoară amorțeală a țesutului moale, care este considerat norma. Metode de aplicare:

 • Se clătește. În 100 ml de apă a fost dizolvat 5 picături de ulei rezultate soluție de clătire dinților 1 ori pe zi timp de 2 săptămâni.
 • Perie de curățat. După curățarea suprafeței unei curățare convenționale pastă de dinți repetată se efectuează 2 picături de eter. Procedura de frecvență admisă - de două ori pe săptămână.
 • Utilizarea combinată cu pasta de dinti. Pentru o singură curățare necesită 2 picături de ulei.

O condiție este utilizarea medicamentului minuțios clătirea gurii cu apă caldă curată după fiecare tratament. Ingera uleiul esențial este interzisă pentru a evita arsuri chimice la nivelul organelor digestive.

albirea lamaie

Albirea dintilor la domiciliu, fără a dăuna smalțului

Utilizarea frecventă a produsului provoacă descompunerea calciului în țesutul osos dentare, apariția hipersensibilității. Din acest motiv, „albirea Lemon“ este folosit 1 dată în 2 - 3 zile. Aplicații:

 • Dinți ștergeți coaja felie și se clătește cu apă caldă.
 • 3 picături de suc de lămâie, se adaugă la pasta de dinti.
 • Sucul de lamaie solubil în apă (raportul ingredientelor 1: 1). Soluția rezultată este folosită pentru clătire.

După gura evenimentului se spală cu apă curată. Utilizarea de lamaie promovează împrospătarea respirației, dezinfectarea mucoasei orale, gingii. Produs ucide microbii, împiedică dezvoltarea cariilor.

Folosind oricare dintre metodele de albire a dinților acasă implică studiul atașat la instrucțiunile de preparare și aderarea la liniile directoare sale. Abuzul de astfel de mijloace poate provoca o distrugere parțială sau completă a smalțului, dezvoltarea afecțiunilor dentare în viitor. Pentru a preveni efectele negative ale unei vizite preliminare la dentist este recomandată.