Alergia la apă - Simptome și tratament de iritare pe mâini

Vă puteți imagina o lume fără apă? Bineînțeles că nu. Oamenii nu pot supraviețui fără apă - acesta este un adevăr incontestabil. Apa folosită zilnic pentru a menține funcțiile organelor și sistemelor de ei mai mult de 70% din corpul uman. Cu toate acestea, apa pentru unii oameni este necesar pentru durata de viață a substanței, dar, de asemenea, un iritant periculos nu numai.Ar putea fi alergic la apă? Aceasta este o întrebare destul de dificilă. Apa este, de fapt, capabil de a provoca o serie de manifestări care sunt similare cu simptomele de patologii alergice - dar, pentru a înțelege modul în care ipoteza justă despre alergii, trebuie să aibă o înțelegere a cauzelor și a simptomelor acestor reacții.

Cauzele apei de reacție

Alergia la apă - Simptome și tratament de iritare pe mâini
Dacă există o alergie provocată de apă? Contactul cu un mediu apos are loc în fiecare zi, și mulți oameni nici nu se gândesc la asta, cu atât mai mult că efectele adverse legate de expunerea la apă pe piele și membranele mucoase, sunt foarte rare. Cu toate acestea, nu există unul, ci mai multe motive pentru care există semne patologice:

 1. Sensibilitatea la apă ca stimul.
 2. Sensibilitate la temperatura de încălzire a apei.
 3. Sensibilitatea la substanțele prezente în apă.

Care patologii pot vorbi cu sensibilitate la apă? Acestea includ: dermatite. Această reacție este apă și substanțe chimice (clor, fier etc.) conținute în acesta.

 1. Dermatita, și anume, modificări inflamatorii ale pielii, cauzate de expunerea la substanțe chimice iritante.
 2. urticarie fizice. Sub urticarie fizica realiza forme speciale de leziuni cutanate asociate cu expunerea la agenți fizici - apă rece sau caldă, hidratarea pielii.
 3. manifestări comune. Aceste diverse simptome ale tractului respirator, ale sistemului digestiv cauzate de obicei, reacții la componente ale mediului apos (clor, nichel, cupru, pesticide și altele.) In loc de apa ca agent chimic.

Un motiv cheie pentru apariția simptomelor - activarea celulelor specializate numite catarg; determinând astfel eliberarea de substanțe biologic active (în special histamina).

Alergia la apa - nu este tocmai o definiție precisă, deoarece în procesul de implementare a unei varietăți de mecanisme imunologice implicate o reacție alergică adevărată, inclusiv producerea de anticorpi. Sistemul imunitar își amintește de alergen și reacționează la ea în timpul fiecărui contact repetat (sensibilizare apare, adică sensibilitatea specifică). Ca răspuns la această apă este foarte rar, de obicei catarg activarea celulei de declanșare așa-numitele non-factori imunologici - cum ar fi provocatori fizice sau chimice (temperaturi ridicate sau scăzute, creșterea concentrației de compuși chimici și altele.).

Ar trebui, de asemenea, a spus că sensibilitatea la apă este foarte dificil de detectat - mai ales pentru că acesta trebuie să fie mai întâi suspectat. În stimuli suficient de lumea de astăzi, care pot deveni alergeni sau pot provoca reacții non-alergice - produse chimice de uz casnic, produse alimentare, vopsele, emisiile industriale. Prin urmare, pentru a confirma rolul apei ca un provocator de simptome, pentru a exclude toate celelalte declanșatoare probabile ale listei cu adevărat infinit.Simptome și semne

Cum alergia apa - simptomele apar imediat sau apar după un timp? Dacă este o reacție alergică adevărată, natura sau urticarie non-imunologice, se observă apariția de boală foarte curând - intervalul dintre contactul cu un iritant și deteriorarea intervalul de la câteva minute până la câteva ore. Luați în considerare manifestările de sensibilitate la apă este mai bine în funcție de probabilitatea de forme clinice.

Pentru dermatita caracterizata printr-o manifestare triadă: înroșire, mâncărimi și erupții cutanate. zona afectată în dermatită de contact porțiune limitată contact cu apa, are un contur clar, cu alte exemple de realizare patologii pot fi amplasate în diferite zone ale corpului. Când dermatita este cauzată de o singură creștere a concentrației de substanțe iritante în apă, simptomele nu sunt repetate după aceea.

urticarie colinergică

Este, de asemenea, numit urticarie de căldură. Reacția produce o apă caldă sau cald (de exemplu, un duș), precum și alți factori care contribuie la încălzirea și hidratare a pielii - exerciții cu transpirație, stați într-o cameră caldă și alte manifestări :.

 • vezicule de dimensiuni mici (0,1 cm diametru), de culoare roz-pal, cu un halou roșu;
 • senzație bruscă de slăbiciune, palpitații, dificultăți de respirație apariție, dureri abdominale.

urticarie la rece

Simptomele asociate cu influenta asupra pielii temperaturilor scăzute. Baie în apă cu gheață, contactul cu gheață provoca apariția mâncărime și vezicule pe piele la locul de factor de expunere la rece.

Alergia la apă - Simptome și tratament de iritare pe mâini

Akvagennaya urticarie

 • mâncărime intensă;
 • vezicule mici;
 • halo roșu sau roz în jurul blistere.

patologie Rash în această formă apare aproape instantaneu după contactul cu apă, a cărei temperatură este irelevantă.

simptomele comune

Sub manifestări comune să înțeleagă apariția dificultăți de respirație, greață, vărsături, slăbiciune, dureri de cap, febră. Acestea pot fi asociate cu inhalarea fumului sau a ingerării de substanțe chimice în apă. Cel mai adesea, aceasta nu este o alergie, dar de intoxicație - de exemplu, în cazul în care tehnologia a fost rupt de purificare a apei sau a apei a fost recrutat în containerul contaminat. creșterea temperaturii corpului este adesea observată în stupi, precum și o arie vastă de leziuni in dermatita.

Forma de bază a apei de reacție - dermatită și urticarie; este important să ne amintim că ele pot fi însoțite de manifestări comune nu sunt întotdeauna asociate numai cu expunerea la apă.

alergie de tratament

Ce se poate face în cazul în care a observat efecte adverse ale apei? Este necesar să se afle dacă alți factori precipitanți (produse alimentare, chimice iritante), pentru a înțelege ce sunt plângerile. De exemplu, dacă există cutanat manifestări, pot fi alergice la produsele de îngrijire (crema de corp, gel, etc pentru depilare.). Pentru a stabili un diagnostic precis necesită atât un medic cât mai curând posibil.

Dacă este necesar, orice formă de apă de reacție pentru a elimina impactul stimulului - în cazul în care nu este vorba despre stupi akvagennoy. Ajută la curățarea apei cu filtre speciale, reglarea temperaturii de încălzire (inclusiv băuturi), controlul intensității activității fizice. Atunci când simptomele recurente este important pentru a afla dacă un pacient boli ale aparatului digestiv, sistemul nervos, endocrin nu suferă - poate fi adevarata cauza de alergie și sensibilitate la apă.

Pacienții pot avea nevoie de o dietă cu excepția prăjite, grase, condimentate, cimbru, și alergenii probabil (fructe de padure rosii, fructe și legume, murături, lapte, nuci, etc.). Este necesar să se renunțe la alcool, fumatul. Compoziția optimă dieta selectează medic. În piele uscată severă necesită mijloace speciale hipoalergenice pentru umidificarea, mai ales după baie.

Pentru tratamentul simptomatic al statului a oferit agenți farmacologici:

 1. Blockers H-1 receptor histaminic (cetirizina, Tavegil, Fenkarol).
 2. Stabilizatorii mastocite (ketotifen).
 3. Anxiolitice cu efect antihistaminic (Hydroxyzine).
 4. Glucocorticosteroizi (Betametazonă).

In timpul exacerbarea simptomelor sunt folosite blocante ale receptorilor histaminici, anxiolitice, glucocorticosteroizi. stabilizatori de celule Mast li se cere să ia o lungă perioadă de timp. Schema de tratament medicul alege în mod individual.

Trebuie înțeles faptul că alergia de apă este diferit și nu întotdeauna este posibil pentru a preveni complet și permanent. Tratamentul nu trebuie să fie direcționat numai la eliminarea simptomelor, este important să se găsească motivul real, și împreună cu medicul dumneavoastră pentru a discuta despre modalitățile de a face față factorilor declansatori.

Doctor în Clinical Diagnostics de laborator

Medic Doctor / dermatolog