Alergia la praf de spălat la copii simptome, cauze, tratament, prevenire, complicații

O reacție alergică provocată de detergent, apare frecvent la copii sub vârsta de doisprezece ani. Patologia apare pe fondul unui sistem imunitar slăbit, susceptibilitatea la alergii. De la copiii ei mici, de multe ori sufera, deoarece pielea lor are o funcționalitate mai insuficientă.Alergiile apare de obicei la detergenții care conțin fosfați și agenți activi de suprafață. Astfel de substanțe pot afecta negativ procesele metabolice care apar în celulele dermice, asupra organismului raspuns acut responsabil. Acest lucru se poate întâmpla atunci când:

 • direct (piele) contactul cu un alergen (de exemplu, spălat haine când purtate: surfactanti asupra lucrurilor constituie un pericol pentru trei zile după spălare);
 • pulbere de inhalare (în cazul în care a fost rupt în sus, sau copilul a fost în baie, în cazul în care lucrurile spălat manual).

Simptomele apar aproape imediat după ce copilul este în contact cu un alergen (pulbere): înseamnă particule inhalate sau haine de spălare puse. Simptomele acestui tip de alergie includ:

 • mâncărime severă;
 • localizate sau blocată la inrosirea corp;
 • descuamarea pielii;
 • uscăciune excesivă a pielii, până la apariția fisurilor;
 • erupții cutanate (urticarie seamănă în aparență);
 • maloasa blistere (eczeme).

Alergii, care au provocat o pulbere, de obicei manifestată prin leziuni ale pielii. La copii, simptomele sunt exprimate aproape întotdeauna în mod clar: apar primele leziuni în cazul în care se spală hainele în contact cu pielea, și apoi este răspândirea în organism. Uneori, acest tip de alergie sunt însoțite de congestie nazală, secreții nazale puternice, tuse uscată, umflatura. Aceste simptome apar, mai ales când intră în contact cu o substanță de precipitare reacția a avut loc prin suprafețele mucoaselor, agenți adică particulele copil sunt inhalate.

Diagnosticul de alergie într-o pulbere copil

Alergia la produse chimice de uz casnic pot fi confundate cu alte boli de piele. alergii si diagnostica cu precizie determina tipul acesteia poate fi un medic, pentru a face propriile lor concluzii nu ar trebui. diagnostice alergolog pe baza:

Dacă proba nu este posibil să se ia (copilul este vechi nu este încă trei ani sau alergie apare pe fondul unei alte boli), diagnosticul este o metodă de eliminare: eliminarea tentativă de provocare și observați reacția.Alergiile la praf provoacă disconfort copilului. După ce a apărut o dată, este posibil să apară în mod regulat. Alergia la copii este mai severă decât la adulți, slăbește sistemul imunitar, care rezultă în reacțiile patologice se alăture adesea diferite boli. Principala complicație a unei alergii la pulbere sunt:

 • eczeme (cu contact cu pielea);
 • atac asmatichesky (dacă provocateur zboară particule).

Pentru a preveni apariția consecințelor, sunt alergici la pulberea să fie diagnosticat cât mai curând posibil. Acest lucru va ajuta la eliminarea provocare și tratament eficient.

Ce poți să faci

Observând apariția reacțiilor alergice la copil, părinții ar trebui să consulte imediat un medic. Este important să se determine cu exactitate alergen, care este destul de dificil la domiciliu. Eliminați simptomele alergice înainte de a consulta un medic nu este necesară. Chiar și plante aromatice, care sunt adesea folosite pentru a scuti de mâncărime și roșeață a pielii, cu utilizarea necontrolată poate deteriora: înainte de a le utiliza trebuie să știe exact ce copilul nu este alergic la planta.

Când sa descoperit că a provocat alergii la copil, părinții pot preveni deteriorarea situației. Asigurați-vă că este posibil să se evite complet contactul cu factorul de precipitare în reacție patologică:

 • Schimbați pudra obișnuită prin mijloacele de siguranță (detergenți pe bază de componente naturale besfosfatnye pulberi);
 • produse chimice de uz casnic magazin într-o formă închisă;
 • refuza spalarea mainilor.

Ce doctorul

Alergii la copii, cauzate de praf, poate fi exprimată slab sau puternic. Cu un medic de reacție slabă face recomandări în ceea ce privește excluderea contactului cu alergenul, spori imunitatea copilului. tablou clinic Bright necesită un tratament terapeutic vizează, în primul rând, abordarea simptomelor. Doctor cu diagnostic confirmat poate numi:

 • medicamente antihistaminice;
 • Vindecarea plăgilor sau antiseptice (pentru fisuri vezicule de spargere);
 • combinație de medicamente, constând din antiseptice și corticosteroizi (prescrise în funcție de vârsta pacientului, prezentat la plâns „ekzemnyh“ leziuni);
 • sedative.

Pentru a elimina apariția unui copil alergic la produse chimice de uz casnic, cum ar fi praf de spălat, este necesar să adere la un complex de măsuri simple. necesare pentru prevenirea:

 • selectați numai de curățare de uz casnic în condiții de siguranță, în special besfosfatnye pulberi;
 • nu-și spală lucrurile de mână;
 • se spală hainele în mașina de spălat de câteva ori;
 • haine de fier cu două laturi (fier distruge surfactanti lăsate pe haine după spălare, doar parțial).

Apariția oricăror alergii copilului prezinta un sprijin redus functiei sistemului imunitar. Pentru a preveni alergiile este necesară pentru a crește sistemul imunitar al copilului. Acest lucru va ajuta la fortifierea naturală, activitatea fizică, expunerea prelungită la aer liber. Nu puteți crea pentru un copil cu alergii condiții „seră“, dar tendința de a reacțiilor alergice necesară revizuirea viață, nutriție și modul de copil.