Alergic la apa, simptome, tratament alergie

Un llergiya apă (akvagennaya urticarie) - forma foarte rara a hipersensibilitatii organismului manifestat la contactul cu apa.

Cauzele de alergie la apă

Printre cauzele alergia la apa sunt 3 cele mai importante:Adevărat alergic la apă este tulburare extrem de rară. Principalul său pericol în ea că nu putem exclude alergen, provocator, și fără ca un tratament eficient nu este posibilă. Cu toate acestea alergie apare, de obicei, nu apa foarte, hidrogen și atomii de oxigen din care este format, iar impuritățile conținute în acesta. Reacțiile alergice pot să apară atât în ​​contact cu apa, scăldat, dușurile, scăldat, spălarea și băut.

Alergic la apa, simptome, tratament alergie

Apa alergie este ca zvroslyh și copii, există specii, cum ar fi:

Alergia la apa de mare

Vacanta mult-așteptat pe mare poate fi rasfatata de reacția organismului la care sunteți dispus să nebyli. Alergic la apa de mare este însoțită de mai multe vysypaniyai cu livrare tulburări psihologice rupte din concediu de vacanta mult-așteptata. Motivul pentru reacție nu se află în apa de mare și compoziția acestuia. Apa de mare este bogat în săruri și minerale, zhiznideyatelnosti deșeuri organihmov găsit în apa de mare.

Concentrația crescută de săruri în apa de mare, creste riscul de reactie a corpului manifestare. bai Abuz solnesnymi in repaus si in contact cu apa de mare, poate provoca alergii la apa de mare.

Alergia la apă în piscină

Piscina ca aproape totul, dar nu toată lumea știe că există clor în apă poate provoca o reacție alergică severă. Alergia la clor în apă, nu este un fenomen rar, precum și pentru dezvoltarea de alergii la copii prohodt mult mai rapid decât adulții. Există o explicație, a consolidat corpul este mecanisme de protecție mai rezistente decât copiii. Astăzi, mai ales destkih bazine, au o concentrație minimă de clor, dar chiar și dozele minime pot provoca alergii la apa piscina (apa de clor).

Primul semn de alergie la apa din piscină, acest lucru este de obicei rece, erupții cutanate sau mâncărime bruscă fără o erupție cutanată. Dacă observați aceste simptome trebuie să solicite imediat asistență medicală.

Tratamentul târziu pentru a profesioniștilor poate provoca reacții, cum ar fi crampe musculare. dificultăți de respirație. toate punct la o alergie la clor. Odată cu manifestarea bruscă a unei situații de urgență, să cheme o ambulanță. Se recomandă să se facă antihistaminice vnutremyshechko (prednisolon. Difenhidramină. Suprastin).

Alergia la apa de la robinet

Fii atent, alergic la apă curentă, se poate întâmpla atât la copii cât și adulți.

Alergie la mărar apa

Acest tip de reacție alergică aparține în mare parte la vârsta copiilor grudnichkovogo. apa mărar Owned este folosit pentru a elimina simptome, cum ar fi formarea de colici și gaz într-un copil. Toată materia din compoziție, oleic, linoleic, acidul palmitic nu este potrivit pentru digestia omulețul. Ca urmare, pe obraji copilul este o manifestare de dermatita alergica. Mamele în acest caz, este recomandabil să se renunțe la utilizarea apelor de mărar.

Alergia la apa rece

Aceasta a arătat că expunerea prelungită la temperaturi scăzute, organismul, duce la niveluri mai ridicate de histamine. In cele mai multe cazuri, acest tip de reacții alergice la persoanele care au suferit astfel de boli infecțioase virale, cum ar fi artrita reumatoida. Copiii și adolescenții sunt capabili să reziste bolii cu ajutorul sistemului imunitar. Priznakai alergie apa rece este eritem, greață și vărsături. eventual, o ușoară amețeală umflare la contactul cu apa rece.

Alergia la apă de toaletă

Reacția la apă de toaletă este găsit nu rareori, ci mai degraba este o reacție alergică la componentele incluse în parfum.In cele mai multe cazuri, o reacție alergică cauzează parfumurile de calitate slabă, poate fi un număr mare de conservanți, arome agent însuși sau un alcool. Dorința de a face spiritele miros special exotice, producătorii pot păcătui aditivi adăugarea substandard. Este tot opastno de sănătate, acest lucru ar trebui să fie precaut de cumpărare falsuri simple și cosmetice, cu un preț scăzut.

Creșterea sensibilității la substanțe volatile pot provoca sufocarea. Acest lucru se întâmplă de obicei în colectivelor de femei în cazul în care colegii se bucura abundent diferite arome.

Dacă apare o reacție alergică a avut loc după contactul cu apa de la robinet, atunci cauza probabilă a apariției sale (alergeni) sunt instrumente care sunt utilizate pentru curățarea și dezinfectarea acestuia.

De exemplu, alergia se poate manifesta după înot într-un bazin de apă puternic clorurate. Cauza alergii pot deveni conductele vechi și apă pe suprafețele interioare care acumulate rugina, mucus, diferite colonii de bacterii si microorganisme.

Bea apă curentă de la robinet nu este recomandată, nu numai din cauza riscului de alergii, dar, de asemenea, riscul de capturare orice infecție.

Un număr mare de a doua, apa de la robinet provoacă o serie de boli dentare.

Uneori contactul prelungit cu apa de la robinet poate agrava durerea și tulburări ale sistemului nervos comun.

Tipuri mai exotice apare de alergii sunt alergici la astfel de apă minerală sau îmbuteliată. În practica medicală, au existat cazuri în care alergia copilului a fost detectat la scăldat în apa de mare.

Dacă alergie este rezultatul scăldat în mare, apa, cu excepția elementelor incluse în alergenii sare de mare poate fi microorganisme care trăiesc în apă. Asigurați-vă că pentru a lua în considerare faptul că cauza alergii, în timp ce de relaxare la mare, poate nu apa de mare, și plante cu flori neobișnuite și delicatese din fructe de mare. O reacție alergică poate avea loc la o temperatură scăzută de apă rece. O astfel de alergie este numit, de asemenea, urticarie de frig. Alergia la apa rece este mai frecventă în timpul iernii, de obicei la copii.

Simptomele de alergii la copii și adulți

Simptomele unei alergii la apă manifestată prin piele și probleme în sistemul respirator. Pe piele, alergic la apa arata ca roseata (hiperemie) a pielii și mucoaselor, plasturi, eritematoase uscate, prurit intens, arsură, erupții cutanate, urticarie, iritație oculară. Leziunile cutanate în apă alergie localizată de obicei pe mâini, față, obraji, gât, abdomen, cot si pliul poplitee. Rareori pe pielea altor părți ale corpului.

Simptomele respiratorii pot fi exprimate în tuse, strănut. Nu există nici o dovadă că alergia apa se poate dezvolta rapid si poate duce la edem alergic sever și șoc anafilactic. Decese, din care cauza a devenit alergic la apă, nu o dată fixă.

Alergia la apa, pot exista dureri de cap, si diaree.

Alergic la apa, simptome, tratament alergie

Diagnosticul de alergie la apă

În cazul în care simptomele alergice apar la apă, consultați alergolog care aduna allergoanamnez și va lua testele necesare și teste cutanate pentru a determina alergen activ provocator.

Într-un spital efectuat test de provocare, în care alergenul pur este introdus în pacient.

Tratamentul și prevenirea alergiilor apei

alergie la tratarea apei este început imediat ce este identificat alergenul de precipitare. Pentru recuperarea completă este necesară pentru a elimina toți factorii care cauzează o reacție alergică (alergeni) din viata pacientului.

Dacă este necesar, utilizați în tratamentul tratamentului medicamentos. Desensibilizante terapie și imunoterapie specifică în tratamentul alergiilor la substanțele conținute în apă, acesta este rar folosit.

Măsuri de prevenire a apei alergii, comune ca in orice allergoses (boli alergice) este:

  • Conformitatea cu recomandările medicului curant
  • Excludere, pe cât posibil, toate alergeni identificate
  • stil de viață sănătos

Apa caldă ca o cauza de alergii

Au existat cazuri în care în sezonul de iarnă, după spălarea mâinilor în apă fierbinte, reacție ciudat similar cu o reacție alergică. înroșire bruscă și descuamarea vyzavalo noi de panică. Toate aceste simptome nu indică faptul că aveți o reacție alergică la apă caldă. Cel mai probabil vă confruntați cu efectul obișnuit al aerului atunci când contrastul dintre stradă și locația este foarte diferită. Acesta a fost în acest moment, pielea devine foarte vulnerabilă și mai mici variații ale temperaturii vyzavayut înroșire bruscă a pielii, cum ar fi mâinile și fața. Pentru acest prichny nu ar trebui să tragă concluzii pripite, și se referă la un specialist.

Alergia la apa: ce să fac?

Fără îndoială akvagennaya urticarie, boala destul de urât, asigurați-vă că pentru a vizita un alergolog pentru un diagnostic precis. Nu este necesar să se auto-medicate, acest lucru nu este cine nu a ajutat. După ce a primit rezultatele de la medicul dumneavoastră în caz de rezultat pozitiv, vi se va atribui antihistaminice, este de asemenea posibil să se utilizeze creme speciale si geluri. Încercați în curând isplzovat apă potabilă mai bine, de preferință puritate ridicată. Acest lucru vă va oferi o oportunitate de a reduce riscurile de noi manifestări în piele.

Este de remarcat faptul că o reacție alergică la apă poate să apară după ingestia helmintic. Se recomandă profilaxia prevazand regulat, mai ales în cazul în care casa sunt animale.

direcții: