Alergic la pulberea în simptomele copilului

Alergie la praf de spălat: simptome, cauze, tratament si sfaturi importante

detergenți de rufe și detergenții de rufe pot provoca alergii la copii și adulți. Cei mai mulți detergenți de rufe sau detergenții de rufe conțin arome și pot provoca la oameni care sunt efecte secundare alergice.Aspecte cheie privind reacția alergică

Alergic la pulberea în simptomele copilului
Dacă aveți o alergie la praf de spălat, sistemul imunitar al organismului percepe detergentului ca un stimul, și, prin urmare, atunci când este expusă să reacționeze în mod corespunzător. Activitățile umane cu substanțe chimice care pot provoca reacții alergice:

 • curățarea bucătărie;
 • spălarea mâinilor;
 • spălat haine;
 • Curățare generală de premise;
 • curatarea baii.

Alergia la pulbere este cea mai frecventă reacție alergică la substanțele chimice.

Din ce motive se dezvoltă o reacție alergică la pulbere?

Alergic la pulberea în simptomele copilului
Persoanele cu alergii la detergent de rufe reacționează în mod normal, la anumite substanțe chimice sau arome conținute în detergent praf. Mulți detergenți conțin arome, coloranți și alte mirosuri, care pot include substanțe chimice, cum ar fi formaldehida, fenol și glicerol. Atunci când este inhalat, aceste componente afecteaza tractul respirator, având ca rezultat poate fi sufocare, tuse si alte simptome de alergii.

Fosfații și componente de albire conținute în pulbere, este destul de dificil să se încheie spălate din tesatura, astfel încât alergii, purtând haine spălate simt o senzație de arsură și erupții cutanate.

Se poate concluziona că provoacă o reacție alergică:

 • coloranți;
 • mirosuri ascuțite;
 • agenți de înălbire;
 • fosfați;
 • formaldehidă;
 • fenol;
 • glicerol.

Alergic la pulberea la copii se manifestă în multe cazuri. Toate acestea servește ca un sistem imunitar slăbit, astfel încât ingredientul activ în impact negativ praf de spălat pe copil. Spre deosebire de adult, copil mai greu de a tolera acest tip de alergie, astfel încât a asculta toate sfaturile pentru alegerea praf de spălat pentru copii, deoarece în acest moment există o gamă largă de pulberi, care au fost diagnosticate de catre un dermatolog si sunt considerate hipoalergenic.

Principalele manifestări ale alergiei

Alergic la pulberea în simptomele copilului
Persoanele cu alergii la detergent de rufe pot suferi pe dezvoltarea dermatitei sau erupții cutanate în diferite părți ale corpului. Mai mult decât atât, unele persoane au simptome severe, cum ar fi:

Simptomele de alergii la detergent de rufe pot fi foarte diferite și chiar să apară pielea uscată și crăpată, vezicule, umflare și descuamarea.

În cazul unei astfel de alergii, expunerea continuă la detergent, care declanșează reacția pielii poate agrava situația. Condiția poate deveni (pe termen lung) cronice. alergii cronice pot duce la o piele uscată și permanentă solzoase, și, uneori, la schimbări în pigment și căderea părului de pe partea afectată a corpului.

Tratamentul de alergie la praf

Alergic la pulberea în simptomele copilului
Evitarea utilizării pulberii este cel mai bun tratament pentru alergii. Persoana care reactioneaza la chimicale și arome în detergenți sunt susceptibile de a avea un sistem imunitar slăbit.

Principalele metode de tratament:

 • antihistaminice (de exemplu, Claritin, Tsetrin);
 • unguente medicinale și geluri (unguent hidrocortizon);
 • terapie medicamentoasă (Elokim Dermozolon);
 • medicina tradițională.

Puteți dezvolta o toleranță la aceste substanțe, luând antihistaminice. unguente speciale, care prescrise de un medic, poate reduce simptome cum ar fi arderea și erupții cutanate. Tratamentul medicamentos este indicat pentru simptome mai severe (astm, dureri de cap, dificultăți de respirație).

Tratamentul la domiciliu include pachete de ceapa suc si gheata, care va ajuta cu siguranță pentru a calma iritarea. Aplicarea loțiuni Plante medicinale (musetel, urzica, fructe de soc, primula) ajuta la ameliorarea roseata.

sfaturi de bază

Persoanele care suferă de o alergie la praf de spălat, ar trebui să meargă la un detergent de rufe marca hipoalergenice, deoarece acestea sunt compuse din uleiuri naturale, fără substanțe chimice dăunătoare.

 • Alegeți un ciclu de clătire lung pentru a se asigura că toate reziduurile de detergent au fost spălate;
 • Nu supraîncărcați mașina de spălat, deoarece poate preveni o temeinică haine de clătire;
 • Folosiți mai puțin detergent pentru spălat haine și lenjerie de pat, care va fi în contact direct cu pielea pentru perioade lungi de timp.

Ascultați acest sfat și de consultare dermatolog.

Alergia la praf de spălat

De obicei, reacțiile alergice apar în produsele alimentare. cosmetice, polen sau parul de animale. Dar există un alt alergen puternic - spălarea pulberii. Acesta conține substanțe chimice care afectează pielea și provoacă alergii. Să ne aflăm cum să se manifeste alergic la pulberea.Alergic la pulberea în simptomele copilului
Acest lucru este în parte deoarece organismul individual are o predispoziție individuală la reacții alergice. În altă ordine, mai mult caz comun este nerespectarea standardelor de producători în producția de detergenți.

În lume există documente juridice care au înregistrat doza maximă de substanțe nocive în detergenți. Dar nu întotdeauna, sunt observate acești parametri. O supraabundență de substanțe nocive în compoziția detergentului determină apariția unei reacții alergice. Această problemă a fost discutată la televiziune și alte mijloace media.

Ce determină o reacție alergică la pulbere

Alergic la pulberea în simptomele copilului

alergie la praf de spălat foto.

Nu toate gospodinele știu ce este format din pulbere de spălat. Prin urmare, nu înțeleg de ce aveți o reacție alergică. În orice rufe fosfații din detergenți sunt prezenți. Acestea se adaugă la compoziția de detergent pentru dedurizarea apei și de a îmbunătăți eficiența pulberii de spălare. De asemenea, fosfați, se adaugă la aceasta aromatizare și componentele de albire care nu sunt spălate off în timpul limpezire normale. Ei rămân pe haine după spălare. Se pare două variante de reacții alergice:

 1. vom folosi praful de spălat, care cade pe piele și prin aceasta cauzează alergii;
 2. am purta lenjerie curată, și există o alergie la praf de spălat.

Simptomatologia de alergie la praf de spălat

Pentru a înțelege ce se pare ca o alergie la praf, este necesar să se cunoască semnele de bază și simptomele de manifestările sale:

 • a afectat puternic mancarimilor pielii;
 • există o erupție fină de culoare roșie;
 • există umflături ale pielii;

În cazurile severe, componentele chimice ale detergentului pot fi inhalate de către noi și a lovit organele respiratorii. În acest caz, tusea care ar putea să apară. însoțită de simptome de dispnee.

Alergia la praf de copil este însoțită de aceleași simptome ca adulți. Dar corpul copilului mai vulnerabile, astfel încât consecințele reacții alergice la copii pot fi grave. Dacă nu aveți un copil în primul ajutor de urgență și pentru a elimina contactul cu un alergen, aceasta poate duce la boli grave ale tractului respirator. Copilul va trebui să fie spitalizat și de a efectua un tratament serios.

tratamentul bolii

Alergic la pulberea poate fi tratată cu medicamente, precum și metode de medicina alternativa. În cazul în care primele simptome de alergii, trebuie să luați un antihistaminic (loratadina. Claritin) și frecați zona afectată cu unguent cu hidrocortizon. Dacă apare o reacție alergică persistă, vă rugăm să contactați medicul local, care va prescrie tratamentul adecvat de alergie la praf. Acesta poate fi folosit și de tratament popular al reacțiilor alergice la detergenți.

 • La baie, baia se poate adăuga fulgi de ovăz. Acestea vor ajuta la reducerea iritare. Zonele afectate pentru a lubrifia crema, care include galbenele si vitamina E.
 • În cazul în care alergia este însoțită de mâncărime severă, vă puteți pregăti o cataplasmă de ceapă și de gheață, și aplicându-l la locul de mâncărime.
 • În plus, medicina tradițională recomandă de a face lotiuni de plante medicinale, cum ar fi hameiul, mai mare, urzica si altele. Ele pot fi preparată în mod individual, sau într-un complex și lubrifia zona afectată. ameliorează un mod foarte eficient de ulei roseata din floare de luminita de seara.

Prevenirea de alergie la praf

Pentru a preveni reacții alergice la praf, este necesar să se respecte următoarele reguli:

 • cumpăra praf de spălat, ca parte care nu există fosfați. Ele sunt puțin mai scumpe, dar mai sigure pentru sanatatea ta;
 • nu ar trebui să cumpere pulberi extrem de aromate. Acest lucru sugerează că acestea includ multe arome chimice și substanțe sintetice;
 • în cazul în care sunt utilizate pentru a spăla pe mâini, este mai bine să facă acest lucru cu mănuși de cauciuc;
 • hainele spălate este mai bine să clătiți cel puțin trei ori;
 • stoca praf de spălat trebuie să fie într-un loc izolat. Pentru a evita aceasta a intrat în contact cu produsele alimentare și tacâmuri. În plus, acesta va proteja copiii;
 • spală haine pentru copii mai bine separați de adulți. Există o mulțime de pulbere pentru spălat haine pentru copii și haine pentru copii. În componentele lor chimice sunt conținute în cantități minime. Și pentru că acestea sunt mai sigure pentru copii. haine nou-nascuti, medicii recomanda sa se spele săpun obișnuit fără aditivi.

Noi ar trebui să urmeze practica popoarelor culturii occidentale. Cei mai mulți dintre ei trăiesc în propriile lor case și respectă toate regulile de igienă. detergenți și rufe sunt complet izolate. Prin urmare, reacții alergice și au mai puține. Ce se poate spune despre popoarele orientale. Exista riscul de boli alergice este foarte mare. Prin urmare, ar trebui să împrumute din experiența Occidentului.

Alergiile la copii praful de spălat, tratament și simptome

Alergic la pulberea în simptomele copilului

Alergiile la copii praful de spălat, tratament și simptome. Are copilul alergic la praf de spălat?

Alergia la praf de spălat apare la copii și adulți. Dar la copii manifestări alergice sunt mai pronunțate, boala este mai severă decât la adulți, poate duce la complicații grave.

Mulți părinți sunt cu adevărat surprinși atunci când copilul lor de a pune un astfel de diagnostic. Spune, un copil nu cu detergent are, toți detergenții sunt stocate într-un loc greu accesibil. Pentru a începe să înțeleagă modul în care copilul vine în contact cu alergenul.

Pielea poate absorbi, absorbi, literalmente totul devine. Alergiile nu depinde de cantitatea de antigen obținut, astfel, chiar și cele mai mici de particule de pulbere dispersate în aer în spălare, care se încadrează pe piele, poate provoca un atac alergic. praf microscopica poate intra în organism și de a respira.

Clătiți particulele de pulbere este practic imposibil!

 • Microparticulele de detergent rămâne aproape în mod inevitabil, pe îmbrăcăminte. Este dovedit experimental că materialul trebuie sa se clătește cu apă proaspătă nu este mai mică de 8 ori pentru a îndepărta complet urmele de pulbere cu îmbrăcăminte. În practică, acest lucru este nerealist.

Alergiile si poate provoca o parte a multor pulberi compuși activi de suprafață (surfactanți). Complet clătiți-le este aproape imposibil.

Simptomatologia de alergie la praf de spălat, în cele mai multe cazuri, corespunde dermatitei alergice tipice. Foarte rar alergic care se manifesta bronhospasm.

Există erupții cutanate mici, urticarie, localizare arbitrară, pe corpul său. Erupții cutanate însoțite de mâncărime severă. La copii, erupția este însoțită de roșeață a pielii, are o localizare tipică, și apar cel mai adesea pe fata si piept. Dacă rash ia forma de vezicule (vezicule maloasa), acesta din urmă de multe ori spargere, chiar sporind mâncărime.

Pielea dezlipirea, este posibil umflarea, roseata (cel mai adesea pe mâini), uscăciune pronunțată a pielii.

rinita alergică (curgerea nasului), tuse uscată, tulburări respiratorii, așa cum sa menționat deja, sunt rare.

Pentru diagnosticul de alergie la praf de spălat pentru copii teste de alergie sunt efectuate. Dar acest studiu este efectuat numai în afara unei exacerbare a bolii. Tratamentul este de obicei suficient pentru tratamentul alergiilor. Este necesar doar să ne amintim că de auto-medicatie si metodele traditionale nu aduc nimic altceva decât rău. La cea mai mică suspiciune de alergie la un copil ar trebui să caute imediat ajutor medical.

Etapele de tratament de alergie la praf la copii

 • Dacă suspectați o alergie să consulte imediat un medic. În cazul în care o astfel de posibilitate în viitorul apropiat nu este, atunci să ia un antihistaminic, ca măsură provizorie.
 • Dacă pruritul este foarte puternic - puteți folosi unguent cu hidrocortizon. Unguent elimina mâncărimea și inflamația.
 • Toate celelalte tratament numește un medic. Pentru a amâna tratamentul cu alergii nu se poate.

articol special