Alergic la pulberea într-un copil - cauze, simptome, tratament si prevenire

produse chimice de uz casnic a intrat bine în viața persoanei, simplificând viața lui pe de o parte, și aducând astfel de probleme ca reacții alergice, în special la copii.Alergic la pulberea într-un copil - cauze, simptome, tratament si prevenire

Simptome: piele uscată roșu, mâncărime intensă, erupție roșie pe tot corpul


Cel mai adesea un răspuns negativ al corpului vine în pulbere pentru a spăla haine pentru copii. Observați cum sunt alergic, nu dificil - în haine de copii proaspăt spălat începe să se comporte neliniștite, iar atunci când elementele găsite eliminarea toate semnele de dermatita.

Părinții înainte de spălare trebuie să se asigure că dispozitivul nu provoacă reacții adverse. Pentru a face acest lucru, utilizați pulberile speciale de la producători de renume. Pentru prima dată confruntat cu reacțiile copilului la pulberea, părinții găsi la următoarele simptome:

 1. pielea uscată roșu cu pete de peeling;
 2. copil deranjează mâncărime severă;
 3. o erupție roșie pe tot corpul;
 4. umflarea pielii;
 5. precipitare sub formă de bule cu un lichid transparent.

Începe să se manifeste alergic la praf de gât și fese, în punctele de contact între haine și corp, articulații și gingiilor copilului. Pe masura ce boala progreseaza eruptia acoperă nivelul brațelor și picioarelor, feței copilului. În plus față de erupții cutanate, secreții nazale abundente, și există o tuse uscată.

Aceste simptome sugereaza ca alergeni prins în organele respiratorii ale copilului. Apropo, erupții cutanate nu sunt întotdeauna alergii, uneori este doar o erupție de căldură, care se execută măsuri de igienă odată observate. Cand vezicule pe piele alergie grudnichka care poate exploda, punându-le într-o zonă de plâns eczeme.

Dacă în timpul spălării de haine pentru copii la mama pe mâini a apărut alergii, medicii recomanda să renunțe la detergent, chiar dacă copilul nu pare alergic la pulberea. Atunci când pielea este componentele adulte iritate ale pulberii, astfel încât ea poartă rău copilului.

Ce alergeni au ca o parte din pulbere?

Alergic la pulberea într-un copil - cauze, simptome, tratament si prevenire

Toți detergenții conțin componenți chimici activi


În spălare pulberi de la diferiți producători au multe componente similare și unice, și chiar și cele care nu pot fi menționate pe ambalaj. Toți detergenții conțin componente chimice active, care fac diferite tipuri de contaminare solubile. Componentele agresive ale care se pot manifesta alergic la pulberea la copii sunt:

 • fosfați, fosfați. Acestea sunt concepute pentru a reduce duritatea apei, creșterea capacității de curățare a detergentului;
 • Surfactant - o substanță care poate fi combinat grăsime și apă, îndepărtarea petelor de lucruri. Cele mai periculoase - Agenți tensioactivi anionici, care se pot acumula în rufe din spalarea la rufele nu este îndepărtat la 100%, chiar și după mai multe clătiri. Este de dorit să se utilizeze acele pulberi care conțin nonionici, se descompune la temperatura de 100%;
 • parfumuri si arome. Prin adăugarea de lenjerie curată, care miroase puternic culorile preferate condimente, parfum. Dar arome sunt Vinovați de alergii. Acestea rămân în fibrele de material sunt spălate și este dificil chiar și cu spălare repetată.

Aceste componente sunt capabile de pulberi pentru spălat în contact cu pielea penetrează țesutul organismului, provocând reacții dermatologice. În cazul în care agentul ajunge in sange, are un efect negativ asupra ficatului și rinichilor, se acumuleaza in corpul copilului, schimbarea parametrilor de sange, perturbarea metabolismului și care afectează în mod negativ sistemul imunitar.Cuvântul „copii“ în ambalaj de pulbere nu este întotdeauna sinonim cu „în condiții de siguranță.“ Înainte de agenți, în special noua cumpărare, trebuie să verificați conținutul afișat pe ambalaj.

De ce un copil este alergic la pudra?

Alergic la pulberea într-un copil - cauze, simptome, tratament si prevenire

Piele la copii delicat și ușor rănit, nu a fost încă pe deplin în măsură să îndeplinească funcții de siguranță


pielea nou-născutului moale și ușor rănit, nu a fost încă pe deplin capabile să îndeplinească funcții de protecție, astfel încât alergice la praf de spălat într-un copil apare frecvent. Cauza componentelor detergenților iritație enumerate mai sus. De exemplu, surfactanți anionici, dezechilibrarea grăsimile, lipsindu pielea stratului protector. Ca rezultat, pielea este prea uscat, aceasta nu poate rezista la penetrarea în corpul de infecții și a toxinelor.

compuși ai fosforului perturba echilibrul acido-alcalin al pielii, perturbarea metabolismului celular, creșterea efectului stimuli. Penetrante mai adânc în piele, fosfați provoca un răspuns negativ.

Aromele - substanțe volatile care pot fi răspândite în aerul din încăpere. Când se ajunge pe mucoasa nasului și a gurii, poate începe rinita alergica, tuse si alergie.

Cum de a evita reacțiile la detergenți?

Alergic la pulberea într-un copil - cauze, simptome, tratament si prevenire

Cumpara spălare puncte de vânzare pulbere verificat, este de dorit să se selecteze o pulbere hipoalergenic fără fosfat


Organismul copilul nu este în măsură să răspundă la substanțele străine care intră pielea cu pulbere. Principala cale de a evita reacțiile - evita contactul cu un iritant. Există o serie de reguli care va ajuta la protejarea sănătății copilului:

 1. cumpăra compoziții pentru spălare în piețe de desfacere cu amănuntul auditate, în cazul în care acestea pot prezenta certificate. Este de dorit să aleagă o pulbere hipoalergenic fără fosfați;
 2. ca o parte din pulbere pentru haine pentru copii ar trebui să fie nu mai mult de 10% agent activ de suprafață;
 3. detergenți ar trebui să fie depozitate departe de copilul în containere bine închise;
 4. scutece și alte lucruri pentru copii trebuie să clătiți bine, dacă utilizați o mașină de spălat - include un ciclu de clătire suplimentară;
 5. se recomandă să nu se depășească doza de pulbere, așa cum este recomandat de către producător;
 6. lenjerie de pat și haine pentru copii călcate pe ambele părți.

Pentru a neutraliza agentul tensioactiv poate fi clătite lucruri după spălare în apă cu adăugarea unei mici cantități de oțet sau suc de lămâie. Apoi, hainele sunt clătite cu apă curată. O mai bună pentru această utilizare a apei calde, deoarece spala particulele de pulbere sunt mai bune decât la rece.

Dacă dintr-o dată nu a putut găsi o pulbere hipoalergenic pentru haine pentru copii, predispuse la alergii, este posibil să se utilizeze produse naturale și instrumente folosite de străbunicii. Săpun poate freca și de a folosi o mașină de spălat în loc de pulbere. Se spală hainele deschise la săpun adăugat la sifon. Există și alte mijloace - cenușă de lemn, rădăcină de săpun, supa de fasole, dar aproape nimeni astăzi ar fi să le folosească.

Tratamentul de alergie la praf

Alergic la pulberea într-un copil - cauze, simptome, tratament si prevenire

Pentru a alege propria lor pentru medicament copilul nu ar trebui să fie, chiar dacă alergia nu este primul


Dacă pulberea cauzează alergii la copil, trebuie să opriți utilizarea acestuia, înlocuindu-un alt agent de firmă sau săpun. Înainte de a începe să acționeze, trebuie să vă asigurați că erupții cutanate pe pielea copilului este cauzata de o alergie, nu o erupție de căldură sau infecție. La medicul poate vedea diferența dintre sudamen de alergii, și obțineți indicații pentru teste.

Pentru a va scuti de mancarime si exfoliere a pielii, vă puteți scălda copilul în baie cu adaos de bulion succesiune, mușețel. Cremă hidratantă pentru copii va ajuta pielea de uscare și iritare a face lotiune cu decoct de soc si hamei. ulei de Primrose îndepărtează petele roșii. Procesul de vindecare va merge mai repede dacă aranjați bai de aer, utilizați lucrurile numai din materiale naturale.

În cazul în care boala este severă, medicul va prescrie medicamente tradiționale:

 • antihistamine tablete, geluri, soluții și unguente. Cele mai populare sunt: ​​Claritin, Fenistil, Tsetrin;
 • antiseptice ajuta la vindecarea rănilor după spargere și vezicule fisuri pe pielea uscată. Cel mai des folosit Panthenol și Bepanten;
 • glucocorticosteroizi (Elokim Dermozolon) în asociere cu antiseptice prezentate la eczeme plâns;
 • sedative ca Glitsiseda sau Pers.

Pentru a alege propria lor pentru medicament copilul nu ar trebui să fie, chiar dacă alergia nu este primul. Fiecare caz nou necesită consultarea unui medic, deoarece poate fi o manifestare a unei alte boli sau alergie pentru a adăuga o infecție secundară, atunci tratamentul va fi diferit. Prin urmare, în ceea ce privește copiii nu este de sine nu este permis.

În ceea ce copilul este alergic la loc pudra la copiii cu un sistem imunitar slab. Este important să se acorde atenție promovării sănătății grudnichka din copilarie - aranja bai de aer, călite, plimbare în aer curat, pentru a regla modul de activitate zilei și locomotorie.