Alexander Grin "Scarlet Sails"

Alexander Grin "Scarlet Sails"

Alexander Grin

„Dacă Greene a murit, lăsându-ne doar unul dintre proză-poem“ Scarlet Sails „atunci acest lucru ar fi de ajuns să-l pună în rândurile marilor scriitori și perturbarea inima omului chemarea la perfecțiune“ (Konstantin Paustovsky).zi mizerabilă ca cenușă gri,
Cultivarea rece pe Neva
Se familiarizeze cu măsura
Bea ceașcă fatală.

Din biografia Aleksandra Grina

Konstantin Paustovsky a scris că „viața verde - imperfecțiune teză necruțătoare a relațiilor umane. Inconjuratoare a fost un teribil, viață - de nesuportat. Încă din copilărie, el a luat iubirea realității. Green a supraviețuit, dar neîncrederea realitatea a rămas cu el toată viața. El a încercat întotdeauna să scape de ea, crezând că este mai bine să trăiască într-o realitate fictiv decât „gunoi și gunoi“ în fiecare zi. "
Numele lui real - Aleksandr Stepanovich Grinevsky.

Alexander Grin

Vyatskoe Realschule

A fost exclus din școală secundară pentru versurile inocente ale unuia dintre profesori, tatăl l-au bătut grav și a încercat să ajungă la școală, dar băiatul era deja „bilet de lup“, și nu vor fi acceptate.
El a început să câștige: rescris rolul pentru actorii de teatru provinciale, felinare de hârtie lipite pentru iluminări festive din oraș - au fost toate câștigurile penny.
Dar a fost viața exterioară. În interiorul vieții sale, nimeni nu știa. Între timp, băiatul a fost de 8 ani a început să se gândească la călătorii pe mare. În cazul în care este acolo, care nu au mai văzut mare - este necunoscut. călătorie Sete el a păstrat până la moartea sa.
De la o vârstă fragedă Greene a avut o imaginație foarte precisă. Dar el a fost unul dintre acei oameni care nu se pot obține în viață. El a sperat întotdeauna în cazul în care o fericire neașteptată. Dar această fericire este întotdeauna cumva evitat.
O dată printre viața plictisitoare și monotonă vyat verde văzut pe dig râu doi studenți de navigație în uniformă un marinar alb. „M-am oprit, senzație de extaz și chin“ - scriitorul amintit. Visele de serviciu maritim capturat cu un bang.
Familia verde a fost mult timp o povară, așa că tatăl a spus repede la revedere de la fiul său morocănos, nu mai este un tată care nu a cunoscut nici afecțiune, nici o dragoste.

Întâlnire cu mare

Și aici, el este în Odesa. A fost o primă întâlnire cu Marea Verde. Visul a fost realizat, dar fericirea a fost la fel de inaccesibile ca întotdeauna, încă de viață a rămas rotite verde partea sa cusătură: el nu a putut găsi de lucru ca marinar pe navă nu o ia din cauza lui construi subțire. După ce el a fost „norocos“: el a fost luat în înot, dar în curând a pus pe uscat - el nu a putut plăti pentru mâncare.
Cu o altă ocazie, proprietarul goeletei l-au aruncat la mal, fără a plăti bani. Au fost, de asemenea, încearcă să găsească de lucru, dar toți au ajuns în zadar. A trebuit să se întoarcă la Viatka - din nou, a început Vyatskaya viață al naibii.
Apoi, au fost ani de căutare a unui loc zadarnic în viață: verde a lucrat însoțitor, funcționar la birou, a scris în restaurante pentru petiția analfabet la instanța de judecată.
Din nou, m-am dus la mare - la Baku. Există grămezi marcate în port, curata vopseaua de pe nave vechi, încărcate lemn, a pus incendii pe platformele petroliere. A murit de malarie. îmbătrânirea prematură a vieții Baku au fost la Green pentru totdeauna.
Apoi a fost Urali, minele de aur, lemn rafting. Apoi, el a servit în regimentul de infanterie din Penza. Aici sa întâlnit cu SRS și sa alăturat partidului lor. Activitatea revoluționară a început. În 1903, Green a fost arestat în Sevastopol pentru această activitate și a fost în închisoare până în 1905. A fost în închisoare Greene a început să scrie.

Începutul creativității

Alexander Grin

Cu pașaport străin, a ajuns în Sankt Petersburg, și aici a fost prima sa povestire publicată. Green a început tipărirea și ani de umilire și foame încet au început să plece în trecut.
Curând el povoz tatăl prima sa carte în Vyatka. El a vrut să facă voia omul cel vechi, deja resemnat cu cea a fiului său, Alexandru a venit tramp fără valoare. Tatal lui Green nu am crezut până când nu ia arătat diversele acorduri cu editorii. Această întâlnire tată și fiu a fost ultima.
Revoluția din 1917, el sa întâlnit cu bucurie. În 1920 a fost recrutat în Armata Roșie, a servit la Pskov și acolo s-au îmbolnăvit de tifos. El a fost dus la Petrograd și a pus în barăci Botkin. Green a părăsit spitalul aproape cu handicap. polubolnoy persoanelor fără adăpost și foame, cu vertij sever, el a rătăcit toată ziua în oraș de granit în căutare de hrană și căldură. A existat un timp rații coadă, pâine veche și apartamente acoperite cu gheață. Și în acel moment a crezut în mintea lui o carte despre fericire - „Scarlet Sails“
Mântuitorul verde, așa cum am spus, a fost Maxim Gorky.
Ultimii ani ai scriitorului au avut loc în Crimeea - în Feodosia în Crimeea vechi. Aceste orașe sunt muzee deschise Green.Alexander Grin

În Feodosii muzeu în interiorul dispozitivului este o navă. Partea a casei este decorat cu o mare panouri de relief in stilul romantic - „Brigantine“.

Alexander Grin

Muzeul A. Green în Old Crimeea

"Scarlet Sails"

Genul de munca sa ca Green extravaganta subliniat (în limba franceză este „fantastic spectacol, magic, de basm“).
Această carte este o trebuie să citească pentru toată lumea, în special tineri. În ea vă va face cunoștință cu cele două personaje care fac fericirea propriilor lor mâini.

Alexander Grin

Assol - personajul principal. Mama ei a murit când ea a fost de numai 5 luni. moartea mamei sale legate de o poveste foarte tragic, pe care toată lumea ar trebui să citească în mod independent.
În primul rând, copilul a fost în grija unui vecin „, ci doar o să mai căzut, ridicând piciorul peste prag, Longren a declarat cu emfază că acum el însuși va face totul pentru fata, și a trăit o văduv viață singuratică, concentrându-se toate gândurile, speranțele, dragoste și amintiri creatura mică. "
Tatăl ei Longren, un fost marinar care a fost mereu acolo cu fiica mea și a învățat-o tot, inclusiv dragostea. Iubirea - este să-și sacrifice propriile lor interese, este, de dragul altora.
Fata nu-i plăcea ceilalți copii din satul lor Kaperne. Longren liniștitor Assol nedreptățit copii, a declarat: „Uh, voi, ei nu știu cum să iubească? Trebuie să fim capabili să iubim, și asta e ceva ce nu pot. "

În același timp, într-un oraș complet diferit am crescut Gray. Copilăria sa nu era de natură să copilărie - el a crescut într-un vechi conac imens, părinții iubit.
În copilărie timpurie, el a arătat un bărbat adevărat, cu convingeri ferme.
Într-o zi servitoarea Betsy opărite mână supa fierbinte. Gray, văzând suferința fetelor a vrut să simpatizeze cu ea și a întrebat:
- Foarte Ești rănit?
- Încercați ca va ști - a răspuns ea.
Băiatul a urcat pe un scaun, un lichid fierbinte lung scobit cu lingura și stropit pe pliul periei. Palid ca făina, Gray a mers la Betsy, mână de ardere în buzunarul de la pantaloni.
- Mi se pare că ești foarte bolnav, - a spus el, păstrând tăcerea despre experiențele lor. - Hai, Betsy, la doctor! Din moment ce el „a trecut prin suferința altora.“
Mai târziu, el a rupt banca lui porțelan purceluș și-a dat bani Betsy Zestre „în numele Robin Guda.“
În casa lui atârna o imagine cu crucificarea lui Hristos. Odată ce Gray a luat vopsea și pensula, am urcat pe scări și uns unghiile de pictura, care a fost bătut în cuie pe Hristos. Când a fost întrebat de ce a făcut-o, Gray a spus: „Nu pot permite în mâna mea ieșită cuie și sângerare. Nu-l vreau. "
Gray a vrut să devină căpitan pe mare și le-a devenit.
Înțelegeți, desigur, că Assol și Gray ar fi trebuit să se întâlnească.

Assol a crescut foarte blând, iubitor de viață, natura și animalele fată. Conform dispozitivului său mental este foarte diferit de brut și locuitorii lumesc Kaperny. Fiecare caracteristică a fost o să impresionant de lumină și curat, ca randunelele care zboară.

Alexander Grin

Încă din filmul „Scarlet Sails“

Într-o zi sa întors din oraș, unde tatăl său a fost purta bărci cu pânze făcute de vânzare, și ea a întâlnit un povestitor rătăcitor Aigle. El a dat seama imediat că fata va extraordinar și a spus: „Nu știu câți ani vor trece - doar o singură poveste Kaperne floare, de neuitat pentru o lungă perioadă de timp. Vei fi mare, voi. Într-o dimineață, în mare sub soare a dat un flash de vela cărămizii. Shining hulk alb se mută navei, feliere prin valurile de vele stacojii direct la tine. Liniște va naviga nava minunata, fără țipete și fotografii; pe malul o mulțime de oameni se vor aduna, surprins și geamătul: și vei sta acolo.

Alexander Grin

Încă din filmul „Scarlet Sails“

Nava se va apropia maiestuos la mal sub frumos sunet de muzică; elegant, în covoare, în aur și culori, va pluti departe barca rapid.
- De ce ai venit? Pe cine căutați? - întrebați oamenii de pe mal. Atunci vei vedea un prinț curajos frumos; El va sta și rezista brațele pentru tine.

Alexander Grin

Încă din filmul „Scarlet Sails“

- Buna ziua Va! - spune el. - Departe, departe, te-am văzut în visele mele și vin să te ia pentru totdeauna în împărăția lui. Vei locui acolo cu mine în roz vale adâncă. Vei avea tot ce îți dorești doar; trăiesc cu tine, astfel vom fi împreună și să se distreze, că sufletul tău nu va ști niciodată lacrimi și durere.
El te-a pus în barcă, aduce nava, și te duci all-in
țară strălucitoare în cazul în care soarele răsare și în cazul în care stelele vor veni în jos din cer, să vă felicit pentru sosirea ta.
Case să-i spui tatălui meu despre această întâlnire. Conversația lor este auzit un cerșetor și a spus locuitorii Kaperny. De atunci, a devenit chiar mai rănit și a considerat un prost, lunatic.
În acest moment, Gray a venit la mal Kaperny. Când a văzut Assol, îi tremura inima. El a început să întrebe rezidenți cu privire la aceasta. El a fost dat acest lucru foarte caracteristic. Dar Gray nu cred. Într-o zi a văzut-o, obosit și adormit în pădure, și a pus-o pe degetul inelul ei.
Și apoi totul sa întâmplat exact așa cum a prezis Aigle. „Mulți în lumea de cuvinte în diferite limbi și dialecte diferite, dar toate dintre ele, nici măcar de la distanță, nu poate fi transmis ceea ce au spus în ziua asta unul pe altul.“

cărți verzi, inclusiv „The Scarlet Sails“, forțat să creadă în viață, în imprevizibilitatea sa și posibilitatea de fericire. Tu trebuie să poată avea încredere, de a iubi și să nu renunțe, chiar și în cele mai dificile momente ale vieții.

Aforismelor extravaganta A. „Scarlet Sails“ Green

* Am învățat un adevăr simplu. Este de a face așa-numitele miracole prin mâinile. Când omul principalul lucru - pentru a obține dragă penny, este ușor pentru a da bani, dar atunci când sufletul ascunde plantele de cereale de foc - un miracol, să-l facă un miracol, dacă sunteți în stare.
* Dar nu există mai puține minuni: zâmbet, bucurie, iertare, și - în timp de cele de mai sus, cuvântul potrivit. -Proprii - înseamnă să dețină totul.
* Când gardianul însuși pentru a elibera un prizonier, când miliardarul va da scrib vila cantareata operetă și în condiții de siguranță, și jocheu apăsat vreodată calul pentru un alt cal, care nu transporta - atunci toată lumea va înțelege cât de plăcut este indescriptibilă minunat.
* Când sufletul ascunde plantele de cereale de foc - un miracol, să-l facă un miracol, dacă sunteți în stare

În 1961, la „Mosfilm“ a fost filmat, regizorul Alexander Ptushko. Rolurile principale sunt interpretate de Anastasia în Vertinskaya și Vasilii Lanovoy.

Alexander Grin

Monumentul "Scarlet Sails" în Gelendzhik (Teritoriul Krasnodar)

Alexander Grin

Monument Assol în Gelendzhik (Krasnodar Territory)