Am hrăni copilul ei constipație, alăptarea

Constipatia la sugar (tratamentul constipației)

Probleme cu miscarile intestinului aduc adesea părinții copilului la distragere a atenției. Orice întârziere a unui scaun (ca copil Scat) sugerează imediat constipație. Dar, constipație la sugari - fenomenul nu este frecventă. Pentru acest diagnostic se referă nu este nici o lipsă de scaune.Am hrăni copilul ei constipație, alăptarea

Simptomele de constipație

Principalul lucru pe care trebuie să acorde o atenție - aceasta este starea generală a copilului și consistența scaunului:

 • copil obraznic constipație, plâns;
 • Prichindelul adesea strecurat. dar tensionarea nu duce la nici un rezultat;
 • orice încercare de a goli intestinul însoțită de strigăte și mișcări neliniștite ale copilului;
 • cal pentru constipație la sugari solide, fie ia forma de mazăre sau prima parte a arata sale ca un dop de plută, și este urmată de această masă.

În cazul în care copilul este calm, el nu renunta la san sau sticla si golirea intestinului nu îl provoacă disconfort, atunci nu este cu siguranță constipație. La nou-născuții laptele matern sau a unui amestec poate fi absorbit suficient de bine pentru a merge la toaletă nu au nimic.

În cazul în care aceste probleme sunt încă prezente, înainte de a trata constipația, aveți nevoie pentru a afla motivele.

cauze de constipație

 1. Violarea mamelor care alăptează dieta. Constipatia la sugari poate cauza atașamentului la alimente bogate in proteine ​​mama (brânză, cantități mari de carne), pentru produse din făină (pâine albă, produse de patiserie), precum și cafea și ceai negru. Listă de produse care alăptează mama
 2. Selecția necorespunzătoare sau amestec de momeli introducere timpurii.
 3. aportul inadecvat de lichide și folosirea unui copil ca bea numai apă fiartă.

În acest caz, trebuie să efectuați câteva instrucțiuni simple, care vor ajuta, chiar daca simptomele de constipatie la sugari lipsesc:

 • minimiza utilizarea produselor mama enumerate mai sus. O excepție va doar carne - trebuie să consume cel puțin 100 g pe zi;
 • îmbogățit cu fibre mame dieta - este conținut în fructe și legume;
 • Încurajați copilul să bea un decoct de stafide și alte fructe uscate;
 • pentru masaj copii abdomen;
 • încercați să se hrănească alt amestec de copil. Acest element este de a alinia mai bine cu medicul pediatru.

Există, de asemenea, cauze psihologice de constipatie la copii:

 1. În primul rând, copilul poate fi frică de a recupera de la durere, care în acest moment acolo. În acest caz, este necesar să se încerce să aducă înapoi copilul normal de scaun sub formă de pastă consistenta, o dieta.
 2. În al doilea rând, copilul poate fi manipulat într-un astfel de mod de adulți. Dacă apar simptome de constipatie la un copil a provocat panică părinții lui și părinții încep să regret continuu, confort si agitatia din jurul copilului, copilul poate întârzia în mod deliberat scaun. Singurul tratament în această situație se va calma atitudinea la problema.

Boli care cauzează constipație

Din fericire, aceste boli sunt rare. Acestea includ dolihosigmoy, boala Hirschsprung si deficit de lactază.

 • Dolichosigma - o lungire a colonului sigmoid. golirea gastrică este întârziată datorită răsuciri și presiunii excesive a colonului sigmoid pe ea însăși și de rect.
 • Boala Hirschsprung se produce din cauza unei încălcări a inervarea intestinului. Aceasta conduce la faptul că unele părți ale intestinelor nu funcționează și sunt într-o stare de spasm.
 • deficit de lactază apare din cauza absenței sau a cantității mici de enzimă care descompune zaharul din lapte (lactaza). În acest caz, diaree copil constipație va fi înlocuit.

Doar un medic va fi capabil să identifice o astfel de constipație la sugari, și ce să facă în această situație, de asemenea, rezolvă un medic.

tratament constipație

Am hrăni copilul ei constipație, alăptarea

În cazul în care nici dieta, nici masajul nu ajuta, este necesar să se recurgă la intervenții medicale.

 1. Glicerina supozitoare Numararea cea mai sigură metodă de tratament. Ele sunt administrate în rect copilului, efectul nu face mult timp să aștepte.
 2. Introducerea rectului -razdrazhaet tubul de vapori și stimulează mișcările intestinului.
 3. Preparate lactuloza-nu au contraindicații, astfel încât acestea să poată fi folosite la copii de toate vârstele. Dar, din cauza complexității de dozare (doza depinde de greutatea copilului și gradul de încălcare a scaunului) de a utiliza cele mai bune lor prescris de un medic.
 4. Clisma - ar trebui să dureze recurgă atunci când alte metode nu ajuta. Realizarea acestei proceduri este mai bine să negocieze cu medicul pediatru. Cum de a face un copil clisma care alăptează
 5. În cazul în care mama este alăptează, pepenele galben este perfect ajută cu constipație.

Există metode tradiționale de rezolvare a problemelor, cu un scaun și trata constipația la sugari, dar le trateze cu precauție.

Se spune că tratamentul constipației la sugari medicamente necesare sunt cel mai bine la stânga la pediatru, el va fi capabil să ia în considerare toate caracteristicile copilului dumneavoastră și să recomande produse adecvate.

Pe subiectul scaun nou-născut:

Constipație în timpul alăptării

In perioada de dupa nastere, multe femei în cauză cu privire la constipație. PROVINE destul de des constipati în timp ce mama alăptează poate avea un impact negativ asupra copilului. Nu ignora problema cu un scaun, sau se pot dezvolta diferite boli neplăcute, dintre care unele vor fi dificil de a vindeca.

Cauzele constipațieConstipație în timpul alăptării pot apărea din următoarele motive:

 1. Durata de ședere într-o stare de disconfort psihic cauzat de stres sau participarea în situații de conflict.
 2. Teama că cusăturile stânga după cezariana, sunt divergente. Cele mai multe dintre femeile care au suferit o intervenție chirurgicală, care se confruntă cu frica, vizitarea dressing. Aceasta frica le face mai puțin probabil să meargă la toaletă, provocând constipație devin cronice.
 3. dieta necorespunzătoare. Restricții privind cantitatea de portii sau absenta in dieta de alimente lichide duce adesea la probleme cu tranzitul intestinal.

Ce laxative a permis să ia în timpul alăptării

Pentru a câștiga constipație în timpul alăptării pot fi utilizate medicamente, cum ar fi:

Toate mijloacele enumerate mai sus atrage apa in lumenul intestinal, crescând astfel conținutul său. Aceste laxative nu sunt în măsură să fie absorbit în fluxul sanguin, astfel încât laptele matern este „curat“.

Fiecare mamă care alăptează, înainte de a utiliza pentru a combate constipația orice medicament, este necesar să se consulte cu un medic. El este cel care poate spune sigur ce este un mijloc sigur sau de altă natură pentru firimituri.

Prevenirea constipație la mamele care alăptează

În timpul alăptării trebuie să adere la un regim alimentar special. Aceasta dieta este drogul principal în lupta împotriva constipației. Este util pentru mamele care alăptează au următoarele produse:

 • hrișcă, orz, mei;
 • muesli;
 • tărâțe de ovăz;
 • Diverse uleiuri vegetale;
 • pâine neagră;
 • fructe proaspete, legume (sfecla, morcovi, dovleac, salata verde, broccoli, pepene galben, cireșe, mere, caise);
 • produse lactate.

Nu poate fi o tendință de constipație este:

 • supe mucoase;
 • căpșuni;
 • grișul;
 • nuci;
 • ceai tare;
 • orez lustruit;
 • fasole;
 • tărâțe de grâu;
 • coacaze;
 • pâine albă;
 • pere;
 • brânzeturi dure;
 • afine.

remedii populare pentru constipație

Dintr-o constipație puternică poate fi eliminată, nu numai de droguri, dar, de asemenea, prin utilizarea remedii medicina populară în condiții de siguranță și naturale.

Efect bun are bulion preparat din boabe de coacăze. Pentru a prepara supa este necesar pentru a umple un pahar cu apa o lingura de fructe de pădure agrișe. agent fiert timp de zece minute. După răcire se filtrează prin tifon sau o sită.

Pentru tratamentul constipației ar trebui să ia ¼ cana de bulion coacăze gata de cel puțin patru ori pe zi. Dacă se dorește, o băutură laxativ, puteți adăuga zahăr, felii de mere uscate, cireșe.

De asemenea, stimulează intestinele și un pahar de apă bei pe stomacul gol, dimineața, imediat după trezire. Numai este important să se bea apă rece.

Citește mai mult:

Constipația afecteaza o mama care alapteaza la copil?

Am hrăni copilul ei constipație, alăptarea

Mamele care alăptează sunt de multe ori se confruntă cu unele dificultăți în activitatea propriilor sale intestine, care, de altfel, o mulțime de deranj. Dar, probabil, problema principală, care va excita fiecare mamă tânără este că, constipație afectează ca și în cazul în care o mamă care alăptează la copil?

Aceste state se datorează unui număr de motive, care sunt din cauza recentei nastere, dar nu alăptează. Pentru a combate constipatia în această perioadă medicamentul trebuie utilizat minim. Dar dacă nu putem face fără ele, experții selectați numai cei care vor fi în siguranță pentru copil.

Constipatia la mamele care alăptează: cauze și simptome

Pentru a pune sus cu manifestări ocazionale nu pot fi constipație. Mai mult decât atât, răspunsul la ele trebuie să fie o acțiune hotărâtă. Principalul lucru de reținut că multe dintre procedura tipică în astfel de situații ar putea avea un impact negativ asupra sugarilor, deoarece nu le pot accesa.

Punctul principal, care este introdus în organism din cauza constipație - această intoxicație. Și se reflectă în starea mamei, și de a schimba compoziția laptelui. Desigur, acest lucru se reflectă în copil. O alta nu este cea mai bună manifestare a acestei boli - este o mame deprimat comune. La rândul său, dezavantajele asociate cu incapacitatea de a goli atrage după sine starea dureroasă, și cu ea, și iritații. Copilul se simte, de asemenea, fondul emoțional negativ și reacționează la ea.

Un alt, punct nu mai puțin periculoase negativ în constipație la mamele care alăptează - posibilitatea de hemoroizi ei. predispoziție la care apar, de asemenea, din cauza tentativelor de creștere din ultimele generații din trecut.

Constipație în timpul alăptării poate fi declanșată nu numai de motive fiziologice, dar, de asemenea, psihologic. Prin urmare, în plus față de combaterea laxative medicamente trebuie doar să rămânem la o dietă adecvată. Printre factorii psihologici sunt disconfort psihologic și de stres, care pot fi alimentate și de problemele apărute în familie, și grija pentru copil, și chiar conflicte cu rudele.

Constipația afecteaza o mama care alapteaza la copil?

După cum sa menționat mai sus, constipație la mamele care alăptează sunt reflectate și de starea copilului. La urma urmei, el este deosebit simțit acut cea mai mică schimbare în starea cea mai apropiată de el, în primele luni de viață - mama. Mai mult decât atât, din cauza constipație în laptele uman apare enzima insuficientă pentru digestie a alimentelor. Ca rezultat, stomacul copiilor nu se poate descurca în vrac sarcini, care poate duce la constipație și un copil. În acest ultim caz, ar fi cea mai eficientă pentru a primi suspensie mama pentru ameliorarea, care ar trebui să aducă ușurare imediat ambele.

Ce să facă în caz de constipație la femeile care alăptează

Pentru a combate constipatia, tanara mama va trebui să ia laxative. Dar, din cauza faptului că cea mai mare parte a acestora este interzisă în timpul alăptării, selectarea celei mai bune stânga la dispoziția specialiștilor. La urma urmei, unele dintre substanțele, dat copilul la laptele mamei, poate provoca un pericol pentru copil.

Din acest motiv, nu numai decizia de tratament medical, dar ar trebui să fie determinată doza numai de către medicul dumneavoastră. Printre permise în această perioadă includ medicamente „Fortrans“, „Forlaks“ și „Duphalac“. Și aici, de la medicamente, cum ar fi „Sennilaksa“, „Senade“, „sticlă“ și altele încă mai bine abandonate, deoarece acestea provoacă colici copil.

In unele cazuri, medicii recomanda o mamă care alăptează, în cazul stațiunii constipației la medicament pe bază de plante. Dar, în acest caz, iarbă adecvată numește numai medicul.

Astfel, toate cunoscute pentru un efect laxativ usor de prune uscate. Acesta poate fi luat ca infuzii și decocturi, ca alergic la un produs apare foarte rar. Un efect similar a bulionului de asemenea smochine, care pot fi preparate în apă sau lapte.

O altă cale de atac eficientă și simplă pentru constipație - un decoct de coacăze. Pentru prepararea ei într-un pahar de apă se toarnă o lingură boabe, după care amestecul trebuie fierte timp de aproximativ 10 minute. Uneori este de asemenea adăugat și uscate mere.

În cazul constipației aton la mamele care alăptează trebuie să se refere la compoziția fructelor de fenicul, chimen și anason, se toarna un pahar de apă clocotită. Prezenta compoziție este luată de trei ori pe zi.

Oricum, fiecare mamă noi ar trebui să aibă în vedere că, odată cu utilizarea prelungită a laxativelor, indiferent dacă acestea sunt sintetice sau pe bază de plante, ea începe să efectul terapeutic dependență și le slăbește numai. Prin urmare, pentru a primi resurse adecvate, necesare pentru a adăuga alimentația corectă și mișcarea constantă.

Cum de a preveni constipatia la femeile care alăptează

În timpul perioadei de mama alăptării aderă la orice dietă specifică, care, în funcție de caracteristicile individuale ale copilului pot fi mai mult sau mai puțin stricte. Dar nu fi prea limitat în fructe și legume, deoarece acestea conțin fibre de acționează ca un laxativ natural.

În plus, eventuala necesitate de a consuma cantitati mari de lichid. Este de dorit ca aceasta nu a fost doar ceai, dar, de asemenea, apă curată. Acest lucru nu se va ține numai lactația, dar, de asemenea, preveni o serie de probleme cu intestine, inclusiv constipație.

Nu uita despre beneficiile mișcării. Prin urmare, de îndată ce un obstetrician-ginecolog va elimina toate asociate cu restricții de stat postpartum, este necesar să se revină la activitatea fizică normală, care, desigur, se va reflecta într-un mod pozitiv și intestinelor.

Ponderea în sociale. crearea de rețele