Analiza condițiilor de lucru ale producției galvanice - cursul de lucru

galvanice modern este unul dintre cele mai importante locuri printre zona de lucru de poluanți atmosferici. Plantele de galvanizare utilizate substanțe, dintre care majoritatea sunt dăunătoare. Condițiile de producție caracterizate prin umiditate crescută, o concentrație considerabilă de gaze nocive și vapori, ceață și electroliți dispersat prin pulverizare. Bolile profesionale (astm, alergii, organe interne ulcer, orbire și pierderea simțului mirosului), primite de către personalul de service în aceste magazine sunt în mare măsură asociate cu expunerea umană la factori nocivi pentru producere. Principalul impact asupra sănătății umane au aerosoli un lichid, gazos și praf în zona de lucru. Acest lucru reduce în mod semnificativ performanța lucrătorilor și calitatea produselor. Prin urmare, magazinele de galvanizare sunt zone dăunătoare ale producției, în cazul în care este necesar respectarea în curs de desfășurare cu precauțiile și reglementările de siguranță.galvanice

Galvanizare si acoperirea metalelor

Galvanotehnica - electrolitic depunerea unui strat subțire de metal pe suprafața oricărui obiect metalic pentru a proteja de coroziune, spori durabilitatea, protecția împotriva carburarea, în scopuri decorative, etc. rezultată Acoperirea galvanizată - .. Precipitatiile - ar trebui să fie compact, iar structura - finegrained . Pentru a realiza o structură fină de precipitare, este necesar să se selecteze compoziția corespunzătoare a electrolitului, temperatura și densitatea curentului.

acoperire galvanică din metal - este o modalitate foarte bună de a evita multe probleme și pentru a crește durata de viață a echipamentelor, mașini și alte dispozitive. Galvanizarea prin crom sau nichelare necesită un proces special de producție și de personal calificat.

Galvanizarea este un proces electrochimic în care stratul de depunere de metal este format pe suprafața articolului. Electrolitul este o soluție depozitat săruri metalice. Produsul în sine este un catod, un anod - o placă metalică. Când curentul curge prin metal săruri electrolitice disociază în ioni. ioni metalici Pozitiv migrează spre încărcate catod, rezultând în electrodepunere metal.

Grosimea, densitatea, structura electroplacare poate varia în funcție de compoziția electrolitului și de condițiile de proces - temperatura, densitatea curentului. Astfel, de exemplu, prin variația raportului dintre acești doi parametri se pot obține un nichel mat sau lucios de placare cu crom, placare pentru înălbitori adăugate în electrolit strălucitoare - compuși sulfo.

Acoperiri decorative au o grosime mică, structura de cereale și o densitate suficientă. Pentru a asigura rezistența aderenței acoperirii la produsul trebuie să fie la suprafață cu grijă de preparare, care cuprinde prelucrarea (șlefuire și lustruire), îndepărtarea oxizilor și degresarea suprafeței. După acoperirea produsului a fost spălat și neutralizat într-o soluție alcalină.Fiecare strat metalic proces galvanic constă într-o serie de operațiuni separate, care pot fi împărțite în 3 grupe:

1. Lucrări pregătitoare. Scopul lor - Prepararea Meth (suprafață) a acoperirii prin galvanizare. În această etapă a procesului se realizează lustruire, degresare și decapare.

2. Procesul de bază, al cărui scop este de a forma acoperiri metalice respective folosind metoda de galvanizare.

3. operațiuni de finisare. Acestea sunt utilizate pentru rafinarea și protejarea acoperiri galvanice. Cel mai frecvent utilizate pentru aceste scopuri pasivare, vopsire, lacuire si lustruire.

Galvanizare este capabil de a efectua mai multe tipuri diferite de acoperiri, care pot include:

Chromium de acoperire în ceea ce privește utilizarea lor funcțională sunt printre cele mai versatile. Cu ajutorul lor crește duritatea și rezistența la uzură a suprafeței de articole și instrumente, restaura piesele uzate. Acest lucru se datorează prezenței pe film de pasivizare suprafață este foarte dens natura de oxid, care, după o ușoară deteriorare ușor restabilită. Acesta este utilizat pe scară largă pentru protecția împotriva coroziunii și în scopul decorativ suprafeței produsului ornamental. În funcție de condițiile de proces pot fi obținute prin diferite proprietăți de acoperire.

strat de zinc protejează împotriva distrugerii coroziunii metalelor feroase nu sunt doar mecanic, ci și electrochimic. Acoperiri de zinc sunt utilizate pe scară largă pentru protecția împotriva coroziunii a pieselor mașinii, elementele de fixare sunt utilizate pentru a proteja împotriva coroziunii a conductelor de apă, rezervoare de nutrienți care vin în contact cu apa dulce, la o temperatură nu mai mare de 60-70 ° C, precum și pentru protecția articolelor fabricate din metale neferoase din benzină și uleiuri și altele. Într-un mediu saturat cu vapori mare, stratul de zinc nu este pilon.

Proprietățile chimice ale proprietăților analoage cadmiu zinc, dar este mult mai stabil chimic. Spre deosebire de cadmiu zinc este insolubil în alcalii. Acoperirea, precum zincul, este utilizat pentru protecția metalelor feroase împotriva coroziunii. Caracteristică de acoperire cadmiu este că oferă o protecție electrochimică a oțelului în condiții tropicale. Cadmiul este mult mai mult de zinc din material plastic, astfel încât detaliile cu cadmiu, racord filetat preferă. Cu toate acestea, ar trebui să acopere părțile în contact cu combustibilul într-o atmosferă care conține un compus organic volatil (uscare ulei, lac, ulei) și compuși cu sulf.

produse din oțel acoperite cu nichel si metale neferoase (cupru și aliajele sale) pentru protecția împotriva coroziunii, finisajul decorativ de suprafață, pentru a îmbunătăți rezistența la uzură mecanică și pentru scopuri speciale. acoperiri de nichel au o rezistență ridicată la coroziune în atmosferă, soluții alcaline și anumiți acizi organici, care este în mare parte datorită exprimat puternic capacitatea de pasivare de nichel în aceste medii. Acoperirea de nichel este bine lustruit și poate fi ușor adus la un finisaj oglinda.

acoperire chimică nichel conținând 3-12% fosfor, comparativ cu o rezistență mai mare la coroziune electrolitica, rezistența la uzură și tenacitate, mai ales după tratamentul termic. Are porozitate scăzută. Avantajul principal al procesului de placare cu nichel electroless este distribuția uniformă de metal pe suprafața articolelor gofrate de orice tip.

produse din oțel acoperite cu nichel si metale neferoase (cupru și aliajele sale) pentru protecția împotriva coroziunii, finisajul decorativ de suprafață, pentru a îmbunătăți rezistența la uzură mecanică și pentru scopuri speciale. acoperiri de nichel au o rezistență ridicată la coroziune în atmosferă, soluții alcaline și anumiți acizi organici, care este în mare parte datorită exprimat puternic capacitatea de pasivare de nichel în aceste medii. Acoperirea de nichel este bine lustruit și poate fi ușor adus la un finisaj oglinda.