Așa cum cad dinții de lapte la copii, dacă dintele urcă strâmb, i - m Linei

dintii de lapte sunt întotdeauna obiectul atenției tuturor părinților. Părinții ei așteaptă cu nerăbdare apariția primului dinte. Dar timpul zboara - iar acum mama și tata cu aceleași firimiturile picătură nerăbdarea în gura ei, așteptând prima pierdere de dinte de lapte.Această întrebare provoacă adesea o mulțime de griji și de anxietate, pentru că cineva are dinți pentru copii începe să scadă înainte, și cineva - mai târziu. Dar, în orice caz, schema standard, - primii dinti din lapte pentru copii, le schimba in permanenta începe în jur de 6 - 7 ani.

Așa cum cad dinții de lapte la copii, dacă dintele urcă strâmb, i - m Linei

Pentru a înțelege mai bine principiul de schimbare a dintilor de lapte, să ia o scurtă excursie în anatomia. Formarea rudimentele Zubikov lactate incepe in timpul dezvoltarii fetale firimituri, iar din primele săptămâni de sarcină. Și începuturile dinților permanenți începe să se dezvolte imediat după firimiturile în lumină. Acest proces este foarte complex și de lungă durată, ajustat la caracteristicile individuale ale corpului copilului.

Seturi de dinți primari și permanenți sunt, de asemenea, diferite. După cum știm, dinte uman 32-16 din partea superioară și inferioară, de asemenea. Cu toate acestea, dintele de lapte - doar 20. Ca o regulă, cele mai multe dintre dinții de lapte cad în momentul în care încep să erupă permanente. Foarte des, părinții se tem că copilul în timp ce schimbarea dintii incep sa experimenteze durerea. Cu toate acestea, natura și foarte rezonabil pentru a exclude o astfel de posibilitate.

La începutul procesului de schimbare, rădăcinile dinților de foioase incep sa se treptat „dizolva“. Lipsit de rădăcini, dinții încep să se slăbească și să cadă, fără a provoca nici un disconfort mult copil. Și aceasta este ceea ce locul vacant este tăiat și dinte permanent crește. Cel mai adesea dentiție incepe cu maxilarul inferior al copilului.

Desigur, dinții de copii se schimbă treptat - în termen de 6 - 8 ani. După cum sa menționat deja, acest proces începe de la aproximativ 7 ani, și se termină la vârsta de 14 ani. Fluctuațiile în acești termeni depind de o varietate de factori - predispoziție genetică, dieta copilului, calitatea apei potabile sale.

Medicii - stomatologi urme chiar și dependența momentului de erupția dinților unui copil care trăiesc în regiune. Și așa nu este necesar să intrăm în panică în cazul în care dinții de lapte firimiturile intră în nici o grabă. Și, în plus, ține cont de faptul că schimbarea dinților depinde de dezvoltarea generală și creșterea organismului. Iar boala pe care a suferit copil poate întârzia, de asemenea, debutul schimbării dinților.

Cum este pierderea dintilor primari la copii?

Deci, am constatat că momentul schimbării dinților la toți copiii sunt unice. Dar succesiunea, în toate cazurile, cu excepția rare excepții, la fel. Prima sa „post“ permanent va molarilor - Șase dinți la rând. Și rețineți - nu există molari primari. Odată cu creșterea maxilarului copilului apare loc acestor dinți.

Perioada dentiție foarte individuale, dar secvența acestui proces este întotdeauna aceeași. Primii dinti permanenti, pe care le vor găsi în gura copil - este molarilor - al șaselea rând o dantura, numărând de la mijlocul maxilarului. Se pune pentru acești dinți vor apărea atunci când maxilarului crește, odată cu apariția celor șase molari nu sunt asociate cu pierderea dintilor de foioase. Locul pentru ei este un rezultat al creșterii dimensiunii maxilarului copilului.

În continuare se începe schimba imediat dinții de lapte, care se desfășoară în același mod în care erupe. Mai întâi de toate în vrac și cad incisivilor după ei - premolari. Prima pereche de premolari înlocuit aproximativ 10 ani, iar al doilea - la 12 ani. A la 13 se înlocuiesc cu colți. Până la vârsta de paisprezece ani, un al doilea molari, iar în ultimii - molarii treia - dinții „înțelepciunea“. Cu toate acestea sunt, în corectitudine trebuie remarcat, apar la vârsta adultă.Și apoi - ei nu apar toți tinerii. Unii oameni, și așa este „nerezonabil“. Acest lucru se poate întâmpla din cauza lipsei de primordia dentare. Și în alte cazuri, dintele este pur și simplu nu erup - fie din cauza lipsei de spațiu în maxilarului, sau din cauza utilizării abuzive a poziției sale. O astfel observate foarte des. Medicii sugerează că acest lucru a avut un caracter înțelept mână. Este de fapt un om modern, acești dinți nu au nevoie - nu mânca carne crudă.

Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru dinți pentru copii

Părinții ar trebui să monitorizeze îndeaproape procesul de îngrijire orală. Nu este nimic deosebit de dificil. Pentru prima dată după un dinte permanent a fost tăiat, este smalț mineralizate este insuficientă, și, prin urmare, probabilitatea cariilor dentare este, de asemenea, foarte mare. Prin urmare, în această perioadă de îngrijire trebuie să fie deosebit de atenți. În primul rând, pentru a primi copilul o pasta de dinti cu fluor.

În plus, este de dorit ca copilul după fiecare masă cel puțin clătiți gura cu apă. Această măsură reduce semnificativ probabilitatea ca va trebui să caute ajutorul unui medic dentist. Și nota - este de dorit să se elimine o masa, deoarece acestea, de asemenea, crește foarte mult riscul de a cariilor dentare.

Daca dintele este strâmbă ascensiuni care fac părinții?

Uneori, părinții se plâng că, spre deosebire de dinți de foioase, rădăcină erup la întâmplare. De ce sa întâmplat asta? Cea mai frecventă cauză a acestui fapt este dezvoltarea generală lentă a copilului. Maxilarul copilului este în creștere destul de lent. De aceea, dintii permanenti, mai mare decât a avut predecesorii săi, pur și simplu nu au suficient spațiu. Și, ca urmare, ei încep să crească la întâmplare.

Mai mult, în unele cazuri, provoacă o creștere dinților devine necorespunzătoare prezența anumitor dependențe. Un astfel de obicei poate fi supt limba, degetele sau obiecte străine. De aceea, trebuie să încercăm să dezvata copilul de la acest lucru cât mai repede posibil. Iar dacă părinții observă că copilul are un 4 - 5 ani nu apar spații interdentare, acestea ar trebui, cât mai curând posibil, pentru a arăta copilului dentist - ortodont.

Unii părinți întrebați medicul - dentist dinte îndepărtat imediat ce a început doar să se clatine. Cu toate acestea, acest lucru inutil nu este necesar - cea mai mare parte schimbarea dinților este complet nedureroasa si invizibil pentru copil. Dar, în unele cazuri, ar putea fi în continuare nevoie de asistență medicală. Pentru astfel de situații includ:

Poziția greșită a unui dinte copil interferează cu indigenă

În unele cazuri, dintele de lapte poate interfera puternic eruptia dintilor permanenti. Și dacă un dinte copil nu este eliminat, există riscul ca acesta va crește în mod constant greșit. Din acest dinte ar trebui să scape de în timp util.

Inflamația în gură

De asemenea, cu dinți de lapte trebuie să părăsească cabinetul medicului în cazul în care el a fost responsabil pentru dezvoltarea cavității orale a diferitelor procese inflamatorii. În unele cazuri, fără îndepărtarea dintelui pentru a elimina inflamarea nu este posibilă.

Soreness dinte de lapte

De asemenea, din dintele ar trebui să scape de în cazul în care el prea capricios și gât, și el nu vrea să cadă. Un astfel de dinte poate aduce o mulțime de disconfort pentru copil și să conducă la somn saraci.

În orice caz, în cazul în care schimbarea dinților de lapte la copii este însoțită de diverse probleme, nu merită riscul și să aștepte până când problema se va rezolva. Cu toate acestea, face mai mult sens cât mai curând posibil, să caute ajutor de la un medic. La urma urmei, în acest stadiu, medicii pot face mult mai mult decât atunci când dinții permanenți ale unui copil erupe toate. Dar vă faceți griji în prealabil, „doar în cazul“, nu este necesar. Schimbarea dinților de lapte la molari permanenti la copii are loc, de obicei, fără complicații.

dinte de lapte căzut. Ce să faci în continuare?

Deci, copilul a căzut dinte. Ce se poate face în această situație? De obicei, rana sângerează destul de rău. Și mulți părinți se tem să vadă alții. Cu toate acestea, acest lucru nu este un motiv de panica - în gura o mulțime de vase de sange mici. Dar nu a existat nici o amenințare pentru sănătatea copilului este sângerarea nu este. De aceea, calmează-te - frica poate fi transmis copilului.

Doar opri sângerarea. Asigurați-vă că este foarte simplu - sub formă de pânză bandaj sau tifon steril și se lasă copilul să o muște. De obicei, după 3 - 5 minute, sângerarea sa oprit. Daca sangerarea nu se opreste in 10 minute - este un motiv de îngrijorare. Spuneți medicului dumneavoastră - un medic pediatru. Poate fi necesar să treacă CBC.

Asigurați-vă că copilul este de două ore după extracția dentară nu mănânce sau să bea. Din dieta în ziua de azi, este necesar pentru a elimina toate alimentele amar, sărat și picant. Aceasta poate provoca iritații și disconfort în răni copilul.

Foarte des, părinții preferă să dea copilului să clătiți gura cu peroxid de hidrogen. Dar medicii nu recomanda face acest lucru. Mai bine decât în ​​prima zi după pierderea dintelui ori pentru clătirea dintele în soluție salină timp de două ore. Pregătirea este simplu - încălzește un pahar cu apă, se dizolvă în ea două linguri de sare și se adaugă câteva picături de iod. muta cu atenție și se răcește la o temperatură de 37 de grade.

Și nu uita cel mai important lucru! Pune dintele sub perna pe timp de noapte, astfel încât Zâna Măseluță a adus un cadou. Sau lăsați-l cu mouse-ul - care este modul în care preferați. Desigur, copiii de azi nu sunt la fel de naiv ca și noi. Dar copilul este încă un copil. Și fiecare copil crede într-un miracol!