Asigurați-un arc cu mâinile lor

Lemn și eboșe ei
Pentru un arc simplu potrivi aproape orice copac care crește în România centrală. recomandat:
• Maple
• Juniper


• Hazel
• Birch
• Ash
• stejar
• Elm
Piesă de lucru: ar trebui să taie piesa în timpul iernii, la rece (circa 10-15 ° C.).
Recoltarea nu ar trebui să aibă noduri mari (creșteri, daune mecanice și termice.
Lungimea semifabricatului lungime + = arcul (30 cm x 15 cm pe fiecare parte crăpătură în timpul uscării, nu sunt excluse aspectul).
Din care rezultă „lemn“ scoarță de copac NU SCOATETI!
Capetele ale semifabricatului pentru a acoperi vopsea de ulei. Uscarea lemnului trebuie să aibă loc în mod uniform, pentru a preveni apariția unor defecte interne în materiale. Dacă acest lucru nu se face, atunci ceapa nu va servi mult timp.
Preforma tratată să se usuce într-o poziție verticală, la temperatura camerei. Aerul nu trebuie sa fie prea uscat, în caz contrar, copacul se usuca si munca in zadar. Timpul de uscare de 2-5 luni, în funcție de condițiile.
Sfat: ai grijă de tine piesei de prelucrat până la iarnă, dacă nu doriți câteva ore de urcuș prin troiene.

tratamentul primar
Semifabricatul rezultată este un lemn (Figura 1).

Treaba noastră este de a iesi din bord din lemn (Figura 2).

Cum de a realiza acest lucru? Există mai multe opțiuni, fiecare dintre acestea fiind destul de istoric.
• Procesare topor
• Cu ajutorul ferăstraie
• Prin scindare cu pene (dintr-un lemn tare).
Grosimea plăcii este fabricat de lățimea în prova mânerului (prova pentru slave aproximativ 3 cm).
• skived cuțit. Ușor, cu atenție, dar se pare, de asemenea.
După obținerea bord necesare trebuie să-l marcheze.
Vizual inspecta pentru prezența kososloya și a altor defecte. În conformitate cu rezultatele examinării efectuate ajustări la grosimea materialului arc la locul de defect (măriți-l).
Figura 3 prezintă o diagramă de aspect.
Vă rugăm să rețineți că coaja de la piesa de lucru, nu ne-am îndepărtat. Nu deteriorați partea exterioară a cepei viitoare

Excesul este eliminat din ceapa prin intermediul axelor (operare degroșare), apoi rindea cuțit și
(Finisari). În acest tratament, veți obține o parte de profil ceapa.
După separarea început ceapa formarea profilului său frontal (Figura 4).

Raportul dintre lățimea la capătul mânerului lățimea brațului este de aproximativ 3/2. La aceste etape de lucru, să fie extrem de atent. Precizia și netezimea si finetea munca ta depinde, va pleca umerii să lucreze aceeași uniformă sau unul va fi mai elastic decât cealaltă. Pe aceste etape, este imposibil să se aplece arcul - aceasta ar putea duce la divizarea piesei de prelucrat și deteriorarea acesteia.
Secțiunea transversală a arcul va depinde de grosimea jurnalele pe care le-ați pregătit. Acesta poate varia de la o lintea la aproape dreptunghiulară.

Tratamentul ceapa cu abur (etapa finală)
În această etapă, un arc de îndoire. Unii producători au recurs la înmuierea prefabricatului în diferite infuzii și soluții. copac aburit are toate proprietățile necesare.
Pentru ce, de fapt, la abur ceapa? Pentru a numi doar câteva motive să fie conștienți de procesul de producție:
• În cazul lemnului de uscare într-un proces de uscare (și, prin urmare, arcul la cea prin îndoire nu este recomandată).
• În cazul în care preformă principală nu a fost o linie dreaptă (care nu este mai puțin frecvente, și ceea ce nu se teamă. Profilul frontal al arma ta nu trebuie să fie corect. În eficiența de ardere nu este afectată, cu excepția faptului că cealaltă persoană este incomod de a folosi arma. cel mai important - convenabil pentru tine)!
• Dacă efectuați un interval relativ scurt de arme (slavă Varianta 1 - 1,3 m).
• Dacă intenționați să facă un arc cu o arcuire inversă.
• În cazul în care se face (de exemplu - jocul) „ușor“ ceapa.
• Pentru a da o aparență estetic.
În stadiul incipient al piesei de prelucrat este următoarea

Ai nevoie, de exemplu, pentru a ajunge aici este un cot:

Pentru a face acest lucru, trebuie să abur ceapa umerii (elementul de separare devine plasticitate și ușor ia îndoiți, pe care le specificați. Arcul umăr Stripped până când poate fi ușor îndoit la zanevolivaniya).
aceste părți sunt eliminate (prezentate în alb).

Striparea este cel mai bine în același timp, apoi să se plece umerii se usuce simultan și uniform.
După abur umeri zanevolivaetsya ceapa într-o specială, prepreparată special pentru această dană arc.

Culoarea neagră prezintă bucăți de lemn între care zanevolivaetsya ceapă „fierbinte“. Numărul, forma și dispunerea barelor de fixare depinde de forma dorită de ceapă.
În astfel de stocuri de ceapa se usuca până la 1 săptămână. După aceea el a scos din gramada, capetele arcului trase pentru mai târziu îmbrăcare șir de caractere (pregătirea unui loc în corn / vârfuri de os sau doar tăiate „pas“ pe o coardă de arc buclă).
Rețineți că scoarța cu un „spate“ de ceapă, nu eliminăm! Când stripping și zanevolivanii în stocurile de scoarța exfoliată arcul spate. Separați-l cu o unghie sau un cuțit de lemn. ATENȚIE! Nu deteriorați fibrele la partea din spate a arcului! Dacă o parte din crusta va, nu vă faceți griji, șlefuiți ușor șmirghel ei pentru a netezi și condiționa arcul va primi un aspect decent.
Ceapa aproape gata. durabilitate serviciu ceapa trebuie să fie protejate de uscare sau umiditate. Dacă rămânem la direcția istorică și reconstructivă, în lucrarea sa, recomand să se înmoaie ceapa ceara fierbinte sau grăsime topită (nu exagera! Impregnarea trebuie să fie mai mare de 3 mm în adâncime, în caz contrar arcul va pierde în elasticitate), în caz contrar puteți folosi vopsea, culori moderne sau cimenturi.Recomandări pentru utilizare și îngrijire
[Indent] • coarda arcului pus pe la scurt timp înainte de fotografiere, și imediat după fotografiere.
• Nu „trage pentru a da“ de arme dvs. altor persoane, chiar dacă acestea sunt, de asemenea, implicate în tir cu arcul.
• Coase punga de ceapa, pentru a evita deteriorarea în timpul transportului și depozitării.
• Depozitați ceapa într-o cameră cu temperatură ambiantă și umiditate moderată în poziție verticală.
• Trage arcul din cel puțin o dată pe lună, astfel încât să nu „înțărcați“ de fotografiere.
• Nu uita numai că arcul ca armă vcyakoe cere să CEBE otvetctvennogo Relații și conformitatea cu cel de securitate ctrelbe vceh-măsuri. Un număr de plăcere depinde în mod direct de modul în care se face prova. [/ Indent]

Producerea de coarda arcului și săgețile pentru arcul.
Producția de ceapa coardă de arc
String este cel mai bine realizat din mai multe fire, mai degrabă decât o singură curea. Pentru string este cel mai potrivit fir din fibre sintetice puternice, cum ar fi Kevlar (foarte puternice, dar scumpe), nailon, poliester, și costum de mătase. șir subțire destul de bună obținută din bobina de pescuit din cordonul (nu de pescuit linie, și anume din cordonul ombilical, pentru a recomanda peek „Robinson“). Principalul lucru este că firul nu se întinde și a fost foarte puternic și rezistent la uzura prin frecare. Grosimea filamentelor de valoare specială nu a doar în funcție de un număr de bobine va varia.
Coardă de arc făcut după cum urmează:
Pasul 1. În primul rând, aveți nevoie pentru a face o „mașină de lichidare“, care este un dispozitiv simplu cu două sau patru ace, în cazul în care șirul va fi lichidată. L3 (lungimea string) = L1 + L2, unde L1 = 15-20 cm.

Asigurați-un arc cu mâinile lor

Dar există o cale mai ușoară - pentru a infasura firul pe picioare scaun. Diferite variante de bobinare poate fi atins practic orice lungime, deși poate fi un pic inexacte. Capetele firelor se leagă nodul lui Ahile.
Pasul 2. Pe urechi șirul pe care se află în locul în care acesta este montat pe arc, este necesar să se facă bobina de protecție. Acest lucru va preveni abraziune. Pentru această opțiune convenabilă, cu patru ace. Dar, în alte cazuri, este posibil să se utilizeze un distanțier. Trebuie să înfășurați bobine strânse stivuite cât mai strâns posibil pentru fiecare alte arce.
Asigurați-un arc cu mâinile lor

Răsucirea se face din ambele capete ale șirului, aproximativ 15 cm. Mai mult decât atât, pe de o parte spirele începe să se ascundă nodul, pentru a primi după Pasul 1.
Pasul 3: Acum, face o buclă de-ureche, rebobinarea strans baza sa.
Asigurați-un arc cu mâinile lor

Etapa 4. Apoi, la mijlocul șirului, de asemenea, ar trebui să facă lungimea înfășurării de 10-15 cm. Acesta este locul unde degetele vor rămâne în sus. De asemenea, este util să se facă o „șa“ - o îngroșare a arborelui brațului, astfel încât ea nu a muta.
Asigurați-un arc cu mâinile lor

Totul. Gata coardă de arc. Vă recomandăm să o pereche de piese de schimb. Deci, doar în cazul în. Depozitați-le într-un loc uscat. Și să încerce să se plece pentru o lungă perioadă de timp nu a fost o coardă de arc întins.

Producția de săgeți pentru arcul.
Să începem cu fabricarea arborelui. Arborele de săgețile pot fi făcute din lemn, acesta este cel mai simplu mod. Puteți merge în pădure și taie un copac pentru a văzut panouri etc. Puteți cumpăra un bord și se taie săgeata. Puteți folosi pătrat gata făcute sipci de lemn, sau chiar un șirag de mărgele obișnuit, tratându-le într-o secțiune transversală circulară, de 8-9 mm în diametru. Principalul lucru - pentru a alege calea ferată cea mai directă și fără noduri (și zadorinok). Acum avem de a face tije rotunde, am făcut avionul. Apoi, trebuie să nisip piesa de prelucrat prima mare, și apoi șmirghel fin. Puteți utiliza un burghiu la turatii joase, în timp ce țineți piesa de prelucrat în locașul său.
Vă rugăm să rețineți că mai netede arbori rândul său săgeată, cu atât mai exact zborul. Mai bine încă, dacă puteți găsi șine secțiune transversală gata-circulară. De exemplu, util pentru Chopik (cuie de lemn) in tamplarie. Cum de a determina lungimea brațului se uita la imaginea.

Asigurați-un arc cu mâinile lor

Acum am nevoie de un sfat. Puteți face simplu: la ciocan un cui și înfășurați locul de sârmă de cupru. Dar acest design nu este foarte mult. sfătui noiembrie să faci aici este un sfat:
Asigurați-un arc cu mâinile lor

Acesta poate fi tăiat din oțel cu o grosime de 1,5 - 2 mm. Nu-i rău se va tăia din cuțitul. La sfârșitul fișierului
ceapa ar trebui să facă o fantă și atașați cu lipici la vârful, și apoi înfășurați firul.
Apoi, trebuie să facă o coadă. De exemplu, astfel:
Asigurați-un arc cu mâinile lor

Slotul pentru a insera șir, adâncitura - astfel încât mâinile nu sunt alunecarea.
Apoi, este necesar să se producă pene. Acesta poate fi realizat din pene ptichiz. două sau trei pene pot fi tăiate din pene de pasăre (în funcție de lungimea sa). Lungimea cozii este în intervalul cuprins între 5,0 9,0 cm Cel mai bun pene pentru săgeți. - curcan.
Pen este tăiat cu foarfeca de-a lungul baril, apoi taie din ea bucăți de o dimensiune predeterminată. Pentru cea mai bună parte din coada de pen-ul ar trebui să fie utilizat mai aproape de baza trunchiului. Pene înainte de lipire pot fi vopsite în culoarea dorită.
Foarfece Decupată penajul este neuniformă în structura trunchiului care urmează să fie prelucrate, astfel încât să poată fi lipit de boom-ul. Prelucrarea pene butoi fie cerc șmirghel (când se rotește), butoiul miez lustruire sau lustruirea cu șmirghel. Această din urmă metodă este mai simplă și mai multe garanții împotriva erorilor. Măcinarea se face după cum urmează: penajul este comprimată între două plăci de metal de aproximativ 0,5-0,7 mm grosime. o parte a cilindrului pen rămâne oshlifovyvaetsya în afara de hârtie Emery, care este situat pe o placă plană. Din moment ce înregistrările sunt păstrate perpendicular pe bord, după sfârșitul coada măcinare a brațului va fi apăsat în mod uniform. De asemenea, a produs lustruirea fețele laterale ale cozii tijă.
Astfel, a produs pene lipite pe brațul. Selecția și pene autocolant pe un set de săgeți trebuie să fie făcute din pene de aripa același nume.
pene Incorect lipite (de exemplu, luate din diferite aripi) poate duce la diferențe în boom-ul de zbor în comparație cu alte săgeți.
S-a inserat pe brațul de coadă de sârmă fierbinte pentru a le da o anumită formă, care se aplică stanochek speciale.
În prezent, arcasi folosesc penaj achiziționate de la diverse companii, care sunt realizate calitativ prin oricare dintre diferite tipuri de săgeți și de ardere.
Pene poate primotat fir puternic (matase, nailon, etc.).

În exemplul de pene fotografie pasarii:
Asigurați-un arc cu mâinile lor

Pene pot fi realizate din plastic și chimie prochechey, dar penele arata frumos și istoric.
Totul! Săgețile sunt gata! Ia un arc și du-te trage!

Unele link-uri cu privire la tehnologiile de fabricație încovoia arcuri la domiciliu:
Producerea de ceapă la domiciliu