Aspiratoarele cu propriile sale mâini dispozitiv, principii de funcționare, proiectare

Cel mai bun aspirator, atunci când nu există electric, este o mătură. Noi ne asigurăm că cititorii noștri. Nu există nici o șansă de a colecta un aspirator cu mâinile, și în afară de faptul că, cel mai probabil, este interzisă. Produsele care intră în contact cu omul, trece prin CPS, astfel încât vânzarea acestui produs cu siguranta nu va fi o tranzacție legitimă. Cu toate acestea, există un rafinament care poate veni la îndemână ocazional. De asemenea, intenționăm să vă spun în cazul în care pentru a obține motorul la aspirator auto-a făcut în cazul în care lumina inventiv este atât de puternică încât este imposibil de a scuti de mâncărime prin orice mijloace. Astfel, un aspirator cu mâinile - asta e tema discuției noastre de astăzi.Aspiratoarele cu propriile sale mâini dispozitiv, principii de funcționare, proiectare

Proiectarea unui aspirator vertical

Aparate de aspirator tipic

Aspiratoarele cu mâinile începe cu motorul nu mai puțin de 6000 rpm. Sună ciudat, dar o astfel de elimina din orice storcătoare centrifugale. Și chiar la orizont, există o problemă: celelalte motoare nu sunt proiectate pentru funcționarea pe termen lung. Doar arde, tu doar propyle ... Vreau să spun poftă de mâncare de fructe în cazul aplicării normelor. Prin urmare, motorul (colector), să ia una dintre acele instrumente care sunt capabile de muncă pe termen lung, sau cel puțin sunt protejate împotriva supraîncălzirii.

Și dacă nimic altceva, cu excepția unui storcător la îndemână nu este disponibil. Echipeaza siguranța termică cel puțin până la 126 ° C, Menționăm aici că secțiunea transversală a cuprului este selectat ca timp, în funcție de puterea disipată, astfel încât faptul, că o astfel de temperatură este potrivit pentru primul motor disponibil. Cu toate acestea, zona de 130 ° C este un anumit interval de valori, care se calculează pe cele mai multe transformatoare, precum și motoarele electrice și bobine. Noi credem că acțiunea principiului aspiratorului este pus în aplicare:

 1. Capota motorului cu un ventilator centrifugal. Tie nu este necesar, un astfel de motor se află în modelele mai ieftine, și ceva valoros nu poate decât să măture praful de pe masa.
 2. vechi cu motor aspirator.
 3. mașină de spălat cu motor.
 4. frigider cu motor compresor.

În ceea ce privește problema frigidere va fi in discutie, deoarece viteza de rotație variază foarte mult de la un model la altul. Dacă egal cu un aspirator tipic de vid, este necesară 6000 rpm. Vechile compresoare cu piston da 3000 rpm când mecanismul basculant. Motoarele Crank oferă jumătate din viteza. Și Invertor Compresor liniar nu este potrivit pentru scopurile noastre. Să ne explicăm.

În interiorul compresorului cu piston este un motor electric de conducere grupul piston. Dacă tăiați corpul și pentru a obține motorul, acesta va fi modul în care doriți obiectivele. Este un motor puternic și liniștit, cu o capacitate mică. Este cunoscut faptul că cu piston compresor capabil să dezvolte o presiune de 20 atmosfere sau mai mare. De asemenea, trebuie să se rotească ventilatorul centrifugal, pentru a crea o forță de vid. Plus faptul că cele mai multe frigidere sunt echipate cu relee de protectie de lansare care activează motorul (asincron) și de ceas nu ars. Și da ... din sursele de mai sus este doar motoarele cu inducție, care funcționează colector mult mai liniștită. Comparați frigider și un aspirator, în cazul în care acesta din urmă tip este setat. Înțelegeți diferența.

Important! Motoarele de inducție sunt potrivite pentru rezolvarea problemelor mici. cameră curată, cu care nu funcționează. Puterea nu este cea.

De ce motoare asincrone utilizate atât de rar. Cu aceste și mai multe probleme. De exemplu, colectorul motorului aspiratorului se execută de la priza de 230, dacă nu este necesar pentru a ajusta viteza. O pereche de elemente de protecție - și, uneori, ele nu fac - iar apartamentul este curat. Pe de cealaltă parte a motorului de inducție este dificil de a regla viteza de rotație. întrebat vreodată de ce noile frigidere sunt dotate cu compresoare liniare. Acolo se află o bobină a cărei miez face mișcare alternativă mai repede sau mai lent, dar ... motor asincron nu este setat, pentru că există mai multe probleme. Ei bine, dacă trunchia amplitudinea, acesta nu va costa ...Aspiratoarele cu propriile sale mâini dispozitiv, principii de funcționare, proiectare

La mașinile de spălat rufe sau colectorul este un motor sincron, a cărui viteză este reglată prin cheie tiristor porțiune cut-off a perioadei de impuls a tensiunii de alimentare sau invertor. Dacă vă conectați motorul direct la o priză de putere, viteza va fi maxim. Viteza este mai mică de 6000 (1000), de regulă, cu excepția cazului în care nu este necesar ca reductor centura. În acest caz, ciclul de centrifugare poate suporta. Deci, am terminat de discutat motoare, urmați ...

Cum sa faci un aspirator pentru a suge

Dacă mutați către constructorii acestor aspiratoare, atunci veți avea nevoie de ceva de genul un oțel sau găleți de plastic în partea de jos, care se taie prin admisia de aer. Motorul este montat pe axa, iar arborele este similaritate purtat de colivie de veveriță, care va fi mover însoțitor. Venind prin fluxul de mijloc va fi capturat de lame și aruncate pe perimetrul. Ca urmare, se creează forța necesară. Atașați la partea inferioară a furtunului strâns, și presupunem că sarcina de a face un aspirator este aproape rezolvată în mod independent.

Aspiratoarele cu propriile sale mâini dispozitiv, principii de funcționare, proiectare

reglarea vitezei se realizează printr-un circuit de tiristor. Puteți tăia din partea electronică a aspiratorului, masina de spalat, procesor de alimente. modalitate importantă de tăiere, motorul este doar puțin dependentă. Cu toate acestea, cheia este, de asemenea, supraincalzire. Este ușor de văzut dacă adecvat, comparând puterea dispozitivului, în cazul în care sistemul este împrumutat cu puterea motorului. În cazul în care tiristorul este slab, încercați să-l atașați la radiator, și răcirea forțată pîrîu există deja.

Un container pentru un aspirator de casă

un aspirator este că nici un container indiferent de ceea ce nu va face. Alegerea este limitată, cu toate acestea, și constructorii oficiale nu de mult îmbuibare:

 • un sac de praf;
 • container de apă;
 • camera ciclon.

Noi credem că sacul de filtrare este dificil, chiar și în cazul în care sarcina este de a elimina firimiturile de la masa, iti dai seama de fapt, planurile noastre. Alegerea tipului de container, în funcție de tipul de deșeuri. De exemplu, mai bine pentru a colecta praf în filtrul de apă sau de a părăsi camera ciclon. Și el și celelalte tipuri de containere sunt construite relativ simplu, iar dispozitivul în sine va fi fixat. Vestea bună pentru gradinari este faptul că puteți monta un aspirator pe un cărucior și rola în jurul valorii de grădină, de colectare frunze. , și modelele mai profesionale staționare sunt relativ scumpe, astfel încât există motive pentru a face construcția. În special, în cazul în care timpul permite.

Aspiratoarele cu propriile sale mâini dispozitiv, principii de funcționare, proiectare

Recipientul pentru un aspirator

Pur și simplu să ia un rezervor uriaș de apă, care va servi drept aquafiltru. Este o soluție accesibilă, pentru că praful este doar - Îmi pare rău, dar nu este Hochma - chiuveta. furtun de admisie se face astfel încât fluxul fugit într-un pericol de apă. O cutie tipic cu fund plat este umplut cu apă cu două treimi. În plus, din plafonul vine partiție, agățat pe suprafața filtrului. Ca rezultat, praful în apă și apoi se scufundă la fund. Se înțelege că un astfel de dispozitiv ar trebui să se spele periodic. Plus faptul că este posibilă exploatarea navei, și, prin urmare, poziția de curățare de casă în cazul în care este necesar.

Este clar că o astfel de proiectare pentru grădină bun. Nu în ultimul rând pentru că apa este relativ o mulțime de greutate. Deci înlocui aerul ... Așa cum. Știi, Dyson nu funcționează pe crearea de Skynet. Studierea tehnologiei grave și a constatat că sistemele de curățare a aerului industriale pe baza vortexului, și vor fi utile în viața de zi cu zi! Dar, în cazul în care inginerul a pus sarcina de a crea un aspiratoare compact, acolo, în fața noastră această problemă. Butoiul cu motorul și a pus camera pe volan, și va elimina în liniște frunzele. Dar noi doi - o plimbare, al doilea duce furtun.

Ideea este clar, cu toate acestea, vă recomandăm un curs in modele self-made:

 1. Aerul intră tangențial în butoi de mare.
 2. Conform axei containerului este o conductă de evacuare verticală și două treimi din înălțimea.
 3. Debris soluționează pe partea de jos, pentru că aduce la periferie prin forța centrifugă.
 4. Aerul care iese din centru.

Data viitoare când vezi cum să faci curat improvizată piscină.

A se vedea, de asemenea: Cel mai bun Aspirator