Atunci când dinții de lapte cad la copii și recomandări detaliate diagrama părinților

Atunci când dinții de lapte cad la copii și recomandări detaliate diagrama părinților

Tineri mama si tata, fericit să vă urez bun venit! Dinții de lapte începe în creștere la copii de la vârsta de 6 luni. Pana la varsta de 3, numărul lor în gura până la 20 de bucăți (set aproape complet). În acest caz, părinții cred că se pot relaxa, ca tot cel mai rău este în spatele nostru, și anume, nopțile nedormite, accese de furie pentru că este erupția dinților și tot așa. Dar este? Nu a fost într-adevăr, deoarece dintele de lapte va începe în curând să se deplaseze permanent. Dupa ce a citit articol, veți învăța când dinții copii cad și modul în care acest proces ar trebui să aibă loc, în viitor, copilul a avut un zambet frumos.Atunci când dinții de lapte cad la copii și recomandări detaliate diagrama părinților

La ce vârstă dinții de lapte încep să cadă?

La întrebarea: cât de mulți ani încep să se schimbe dinții, stomatologi sunt responsabili, după cum urmează: începând de la 6-7 ani. Procesul de schimbare a dintilor începe în maxilarului, deci nu este necesar să se ia în considerare durata din momentul în care primul dinte copil a căzut din copil.

Inițial (aproximativ 4-5 ani), se va forma primul dinte permanent, după care rădăcinile Zubikov lactate se va dizolva lent. Apoi, rădăcinile nu vor mai deține un dinte copil, motiv pentru care el va cădea cu siguranță. Acest proces durează aproximativ 2 ani.

Atunci când se încadrează lapte dinți la copii: schema

Mai jos vedeți ordinea și condițiile de pierdere a Zubikov lactate:

 1. La partea din față a incisivilor inferioare și superioare rădăcinile încep să se rezolve în 4-5 ani, iar pierderea totală are loc în 6-7 ani;
 2. In incisivilor laterali (superioare și inferioare), rădăcinile sunt slăbite la 6 ani, iar pierderea totală are loc în 7-8 ani;
 3. Molarii superiori și inferioare mici încep să se destrame cu 7 ani și se încadrează complet în 8-10 ani (procesul poate dura până la 3 ani);
 4. Dinții superioare și inferioare sunt slăbite de 8 ani și se încadrează în 9-11 ani;
 5. superioare și inferioare molarii mari încep să-și piardă rădăcinile lor în 7 ani și căderea în 10-13 de ani.

Atunci când dinții de lapte cad la copii și recomandări detaliate diagrama părinților

De ce în datele program din dinții de lapte sunt diferite? Faptul că copiii cresc dinții în diferite moduri, și, prin urmare, se încadrează la diferite vârste. De exemplu, fiica primului dinte prietenului meu a căzut în 7 ani, și am - aproape 8. Nu este nimic greșit în cazul în care dinții permanenți sunt în curs de dezvoltare, în mod normal, și produse lactate - abandon fara probleme.

Ce afectează înlocuiesc dinții?

Factorii care afectează ceea ce va cădea atunci când dintele de lapte:

 • Dieta (eutrofizare îmbunătățește foarte mult și accelerează metabolismul procesului de creștere organism);
 • Genetica (predispoziție la schimbarea timpurie dinți transmise genetic);
 • Calitatea apei potabile (compoziția apei afectează smalțul și rata de uzură a Zubikov lactate);
 • boli cronice (importante nu numai în natură, ci și frecvența).

Ce să faci când un copil a lua primul lor dinte?

Imaginați-vă situația: stațiune dumneavoastră speriat copil cu dinte în mână. Ce se poate face într-o astfel de situație? În primul rând, opriți-te panica! În gură avea o rană care trebuie să fie procesa cu precizie și de a proteja împotriva infecțiilor.

Rana poate sangera usor. Pentru a opri sângerarea, să ia un bandaj steril, ori de mai multe ori și se lasă copilul să muște. 5-10 minute pentru a opri sânge.Atunci când dinții de lapte cad la copii și recomandări detaliate diagrama părinților

După pierderea dintelui lapte natural nu lasa copilul să mănânce timp de 2 ore. De ce? membranele mucoase ale gurii sunt restaurate foarte repede. De data aceasta va fi suficient pentru a strânge rana.

Dar dacă mănânci imediat după pierderea unui dinte, rana se poate obține particule alimentare, care în timpul descompunerii începe să apară bacterii. din cauza a ceea ce se va întâmpla răni infectate. Apropo, apa fiarta obișnuită poate da.

Prima zi după pierderea dintilor la copii pot fi febra. Aceasta este o reacție standard pentru a schimba un component important proces al cavității bucale. Dacă temperatura nu trece o zi pe cont propriu, cel mai bine este să pară dentist. De ce? Deoarece rana poate dezvolta procesul inflamator care va păstra temperatura (37,5⁰) timp de câteva zile.

Și ce să facă cu un dinte căzut. Este deja de până la tine. Puteți arăta imaginația și juca o scenă din Zâna Măseluță, care va mulțumi dacă pentru a da dinte ei. Deci, vă puteți ajuta copilul să supraviețuiască stres, care, crede-mă, el va.

Ei bine, în cazul în care dinții de lapte vor cădea fără probleme și la timp. Dar, din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul. În cazul în care începe probleme, trebuie sa mergi la dentist.

În unele cazuri, aveți nevoie pentru a arăta copilul la dentist?

Practic, schimbarea dintilor de lapte are loc fara probleme. Dar, uneori, este necesar să se consulte un specialist.

Atunci când dinții de lapte cad la copii și recomandări detaliate diagrama părinților

Excursie la dentist este o necesitate. în cazul în care:

 • Copilul se plânge de durere după pierderea unui dinte copil;
 • Schimbarea dinților însoțite de o inflamație puternică a gingiilor;
 • Wound sângerează mai mult de o zi;
 • dintii de lapte cresc interfera constant (acest lucru se întâmplă de multe ori, la vârsta de 7-9 ani);
 • Se dezvoltă un proces inflamator în gingie sub dintele tremurată.

Ce va dentist?

În primul rând medicul să examineze cu atenție un pacient tânăr și întrebați despre vârsta la care a început să se dinții de lapte. În unele cazuri, lame esalonarea trebuie să fie eliminate. Uneori, atribuit tratamentul procesului inflamator, și numai apoi se șterge.

Nu-ți fie frică de dentist! Tu (părinții) trebuie să înțeleagă că vine doctorul încearcă să mențină dinți sănătoși întotdeauna după o analiză atentă și. Doar pentru că nimeni nu șterge.

Dinți cad înainte de timp: de ce?

Uneori se întâmplă că dintele de lapte a căzut, iar rădăcina nu este în creștere. Este normal acest lucru? Desigur, nu ar trebui să ne gândim că rădăcina apare imediat după lapte. Acesta va avea nevoie de timp (de la 2 până la 6 luni sau mai mult). Dar, în cazul în care dintele indigenă nu crește deloc, este necesar să sune alarma, pentru că nu este normal.

Fiecare locație stochează un dinte de lapte în cavitatea bucală pentru un radical. În stomatologie pediatrică, acest proces este numit „echilibru spațial.“ În cazul în care laptele va scadea, iar rădăcina nu va crește în timp, spațiul gol se va ocupa dinții adiacenți.

Atunci când dinții de lapte cad la copii și recomandări detaliate diagrama părinților

De ce, atunci, sunt dintii de lapte cad prematur. Pe ea sunt motivele:

 • Copilul a fost rănit în zona gurii (de exemplu, se joacă cu prietenii în minge, și a zburat în fața lui);
 • Copilul are o muscatura anormala (poate fi abatere ereditară înnăscută);
 • radacina dintelui din apropiere în creștere prea repede.

Ce se poate face cu această problemă? Nu-ți face griji! Salvați loc pentru dinte nativ pentru a ajuta la „deținătorii“ speciale, care nu va permite mișcarea dinților adiacenți. „Holder“ este o placă pe care este fixat în locul precipitat laptele dinte și poate rămâne acolo până molar.

Să luăm în considerare situația inversă: molarii sunt în creștere prea repede

Ce se poate face în cazul în care un copil dinte nu a scăzut, dar rădăcina este deja în creștere. Pierderea întârziere poate provoca următorii factori:

 • Copilul a suferit o boală infecțioasă gravă;
 • În rahitismul copilului;
 • Ereditatea (părinții au avut o problemă similară în copilărie).

În cazul în care urmașii dumneavoastră nu au factorii menționați mai sus, trebuie doar să vă așteptați. În cazul în care dintii de lapte cad la urma urmei, rădăcina va fi în locul ei. Ți-e teamă că dinții sunt curbe? Apoi, vizitați un ortodont, care va corecta problema daca este.

Cum ar trebui să se comporte părinții la pierderea dintilor de lapte?

Cu siguranță doriți să faciliteze pierderea dinților copilului copilului și de a face totul pentru a se asigura că dinți noi au fost frumoase. Ce fac? Urmați aceste instrucțiuni:

 • Stai cu ochii pe nutriția copilului: ar trebui să fie complet și trebuie să conțină vitamine și minerale în cantități suficiente;
 • Cel puțin de două ori pe an, vizita la dentist pediatrie - un specialist va avea grijă ca dinții dezvoltate în mod normal;
 • Nu permiteți copiilor să atingă dinții de lapte sunt mâinile tremurânde - așa că va aduce infecția;
 • Nu smulge propriile dinti pentru copii, mai ales cu ajutorul unor unelte primitive, cum ar fi coarda și ușa;
 • Timpul trata bolile cronice.