Atunci când dinții de lapte se încadrează în secvența de copii și de sincronizare

Primii copii incep sa creasca dinti pentru copii. Genetic, astfel că, odată cu vârsta inerente vine un moment în care dinții copii cad și se înlocuiesc cu radicalul. Pentru un copil se produce acest fenomen este complet nedureros și indică doar o nouă etapă de dezvoltare.Dar, de multe ori la copii și părinții lor, acest eveniment se datorează fricii de necunoscut. Sarcina părinților - sprijină cu fermitate copilul, explicând situația este disponibil, sorteze cele mai confuze momentele dinainte.

Descrierea procesului

Pentru a prezice începutul timpului când am fost dinti pentru copii la permanenta, este imposibil - acest proces este foarte individuale. Aceasta depinde de viteza de dezvoltare a organismului si predispozitie genetica. Dar există anumite intervale de timp, atunci când încep să scadă timp și crește molari. De asemenea, există natura inerentă a priorităților - o discrepanță cu aceste standarde pot fi considerate ca fiind o variantă de patologie.

În anumite momente, primul dinte de lapte începe să se clatine, apoi cad și să formeze un radical în locul lui. În cazul în care primesc cantități adecvate de vitamine și minerale proces similar are loc mai rapid.

Până la 5 ani, într-un spațiu interdentare copil este în creștere treptat - datorită unității maxilarului este gata să se schimbe. Lipsa de expansiune - un motiv important pentru a merge la un specialist. În caz contrar, există riscul de deformare a dentiției.

Pierderea dintilor de foioase asociate cu caracteristici structurale ale ochiurilor de plasă alveolare. rudimente indigene sunt dezvoltate împreună cu produse lactate, dar cu timpul acestea sunt separate de oase. La momentul de germinare a dinților permanenți începe sistemul de dizolvare lactate rădăcină fiziologică. Când procesul se extinde la gâtul dintelui, se produce o pierdere.

Atunci când dinții de lapte se încadrează în secvența de copii și de sincronizare

Cât de mult dinții de lapte cad

În timpul schimbării dinților în organism există două procese paralele: pierderea dentiției temporare și permanente. schimbarea lor are loc, de obicei, în aceeași ordine în care au crescut. Înțelepciunea dinți (molarii) pot să apară mult mai târziu sau niciodată deloc. Ele nu afectează guma de alimente.

În câți ani cad primii dinți și până la ce vârstă procesul să fie finalizat? Primele schimbări au loc în perioada de creștere activă a copilului. Acesta este modul în care se schimbă în copil:

 • în 5-6 ani se va schimba incisivii superioare și inferioare;
 • 6-8 ani - o perioadă de pierdere a incisivii laterali;
 • 8-10 ani - premolari;
 • 9-11 ani - colți;
 • molarilor doilea schimbat în 11-13 de ani.

Atunci când dinții de lapte se încadrează în secvența de copii și de sincronizare

Diagrama arată vârsta la care se schimbă dinții la copii

Dacă abateri semnificative de la acești termeni ar trebui să consulte medicul dentist. Este necesar să se elimine posibilele patologii. De obicei, întreaga dentiție variază până la 14 ani.

Există câțiva factori care o afectează, câți ani dinții cad. Printre acestea se numără:

 • mamele toxemia la inceputul sarcinii;
 • alăptare scurt;
 • reportul bolilor infecțioase la o vârstă fragedă;
 • genotipul copilului.

Se întâmplă o pierdere mai devreme, acesta poate fi declanșat de următorii factori:

 • structura anormala a mușcăturii;
 • îndepărtarea prematură a indicațiilor dentare;
 • leziuni;
 • tumoare de cancer;
 • dinții adiacenți presiune.

Acești factori adverse perturba structura normala a maxilarului, provoca apariția unor defecte de vorbire, expresii faciale nenaturale și distorsionarea formei feței. În mulți copii, pierderea intarziere de reportare se datorează rahitismul sau infecție neintarit, latentă. Nu ultimul rol este jucat de ereditate împovărat.Potrivit multor stomatologi, schimbarea cu întârziere este benefic pentru starea dintilor, ceea ce le face mai rezistente la degradare. Dar dacă schimbarea nu începe la 8 ani, este necesar de a vizita un medic, deoarece copilul poate fi germenii dinte complet absente. În mod normal, momentul primei erupție variază de la 4 la 7 ani.

 • în plus - molari, care nu au predecesori;
 • Inlocuieste - canini, incisivi, premolari.

Secvența de pierdere

Schimbarea dinți căzuți - un proces destul de complicat. Se compune din trei faze:

 1. O rolă de lactate notă erupția dinților de la prima la sasea, înlocuit incisivii centrali.
 2. Încetinirea tuturor proceselor, relaxarea corpului.
 3. Formarea și creșterea rapidă a premolari și molari.

Pentru formarea corespunzătoare a erupției muscatura ar trebui să aibă loc strict într-o anumită ordine. Secvența corectă a creșterii rădăcinii:

 • aspect „sesari“;
 • Înlocuirea incisivilor de lapte centrale permanente;
 • apar la scurt timp incisivii laterali fundamentale;
 • vylezanija primii molari permanenti ( „quad-uri“);
 • colti;
 • schimba premolari doua pe permanentă „cinci“;
 • „Șapte“, în 11-13 ani;
 • după 16 ani erupă „Opt“.

Dinți cresc mai mult de un an, intensitatea și viteza de aspectul lor variază. Astfel, creșterea cea mai activă a fost înregistrată în incisivii centrală, puțin mai mică - în canini. Cele mai lente molari erup.

dentitie timpurie

Fiecare dinte care tocmai a trecut prin, nu este pe deplin format. Pentru dezvoltarea sa completă necesită o mulțime de timp încă. Copiii în timpul creșterii intensive care au nevoie de un regim alimentar variat și echilibrat. O atenție deosebită trebuie acordată concentrației de calciu și minerale în produsele alimentare.

schimbare prea devreme este extrem de nedorit. stomatologi pediatrice susțin că amenință complicații grave în viitor. țesut osos, fără dinte de lapte deformat rapid. La elaborarea o deformare puternică, crește probabilitatea distorsiunilor și dispunerea necorespunzătoare a dinților permanenți. puțuri de lapte încep să crească și dinții permanenți nu găsiți locația corectă, astfel cresc strâmb.

Din acest motiv, expertii nu recomanda copiilor să efectueze îndepărtarea dinților de lapte, și de a face o astfel de procedură numai în condiții stricte. De obicei - este distrugerea totală și incapacitatea de a salva dintele.

Este important să ne amintim că, în cazul cariilor dinți pentru copii a lovit copilul - nu este o indicație pentru îndepărtarea! Expertii recomanda un tratament care poate opri sau încetini procesul.

În cazul în care dinții cad prematur, este important să se consulte ortodont. Există mai multe metode moderne de corectare.

Atunci când dinții de lapte se încadrează în secvența de copii și de sincronizare

popularitate enormă de instrumente dentare speciale - titular loc.

Dacă odată ce există un loc nou pe dinte căzut - o variantă a normei și nu trebuie să se îngrijoreze. Toată materia într-o anumită ereditate.

întârziere pierdere

De regulă, dinții copiilor încep să se schimbe până la 8 ani. Dar există situații în care rădăcina este deja tăiate prin, și sta chiar lactate pe teren. Dacă apăsați și slăbirea dinților, părintele se simte el dă în, trebuie doar să așteptăm un pic. Dar, în cazul în care laptele este așezat bine, contactați medicul dentist pentru sfat poate necesita indepartarea chirurgicala.

Se întâmplă, de asemenea, că laptele nu se încadrează din cauza formării necorespunzătoare a rădăcinii. Motivele pentru această afecțiune sunt destul de variate:

 • dezvoltarea anormală și creșterea indigene;
 • Edentia (distrugerea germenilor dentare încă în uterul mamei);
 • dezvoltarea întârziere fiziologică a copilului.

Pentru a determina etiologia statului numește întotdeauna o examinare suplimentară. Multe dintre cauzele dezvăluie X-ray. Pentru a combate cu o varietate de patologii aplică metode moderne de tratament, dintre care unul este proteză temporară sau permanentă.

Lupta împotriva denaturărilor

erupție neuniforma nu arata estetic plăcut. Prin urmare, părinții sunt, de obicei rapid să acorde o atenție la ea. În cazul în care un copil se taie prin curbe molarilor, este necesar pentru a determina cauza patologiei. De multe ori etiologia este asociată cu următorii factori:

 • obstacole din lapte, singura soluție - eliminarea acestora;
 • constant supt obiecte străine sau degete;
 • pierderea dintilor prematura si sonde suprainfectia.

La primul semn de deformare este important să meargă imediat la ortodont. Corecția de pornire mai devreme, cu atât mai mare șansele pentru o recuperare completă a netezime dinților.

Ce se întâmplă dacă copilul a pierdut un dinte

Comportamentul adulților de conducere este destul de simplu. Kid are nevoie să se calmeze dacă el a fost speriat. Durerea este de obicei absentă, dar există o ușoară sângerare care-i sperie copilul. componentă preferată nevoie pentru a opri sângerarea. Pentru a face acest lucru, dintr-un tampon de bumbac steril sau bandaj se face și se aplică pe gingie. În termen de 5-10 minute se oprește sângerarea. Este mai bine să nu dea copilul să mănânce sau să bea timp de 2-3 ore. Puteți clăti cavitatea orală saramură, sodă și iod.

Atunci când dinții de lapte se încadrează în secvența de copii și de sincronizare

Gaura după pierderea de lapte.

Părinții ar trebui să se pregătească copilul pentru eveniment. Copilul trebuie să știe că în creștere în sus, și să nu fie frică de situație. Puteți să-l asocia cu distracție surpriză da ritual sau dulciuri.

Înlocuirea dinților - eveniment complet nedureroasă și în condiții de siguranță. Dar dacă copilul apare durere, mâncărime, umflarea gingiilor sau a smalțului hipersensibilitatea - trebuie să consulte un medic.