Atunci când se încadrează lapte dinți la copii - câți ani și vârsta schemei

Înlocuirea dinților - este un proces natural, dar apare la toți copiii în moduri diferite, toate foarte individual. Atunci când dinții de lapte cad la copii si cum se va întâmpla, cât de mulți ani și ce să facă după un dinte a căzut, această întrebare vom răspunde în acest articol, vom da, de asemenea, o diagramă detaliată a dinților de lapte.Principalul lucru - pentru a observa, iar la cea mai mică abatere de la norma, cereți sfatul medicului stomatolog.

Conducerea atunci când dinții de copii cad la copii

Atunci când se încadrează lapte dinți la copii - câți ani și vârsta schemei

În ce ordine sunt dentitie, iar în această toamnă. Acest lucru are loc simetric din două părți ale acelorași dinți devin liber.

În doar câțiva ani înainte de schimbarea, rădăcinile încep să se dizolve încet și să ajungă la gât, atunci este înlocuit cu unul nou.

Schema de schimbare a dintilor de lapte:

 • incisivii centrali inferiori nu mai devreme de toamna - 6-7 ani;
 • Acestea sunt urmate de incisivii superiori - 6-7 ani;
 • incisivilor pe partea maxilarului inferior - 7-8 ani;
 • incisivilor pe partea maxilarului superior - 7-8 ani;
 • premolari mici top -8-10 ani;
 • premolari mici sub - 8-10 ani;
 • colti de top - 9-11 ani;
 • caninii de mai jos - 9-11 ani;
 • molari inferiori mari - 11-13;
 • molarilor superiori în mari - 11-13;
 • „dinți înțelepciune“ - după 16-24 de ani.

Anomaliile

Atunci când se încadrează lapte dinți la copii - câți ani și vârsta schemei
Cu 6 ani, de obicei, începe o schimbare a dintilor de lapte pentru permanente. întregul proces durează timp de 7-9 ani. Perioada poate varia ușor, dar nu cu mult, orice altceva este considerat a fi o abatere de la norma.

Cele mai comune variații:

 1. Dacă până la 3 ani, nici un grup de produse lactate în gură. aceasta ar trebui să alerteze părinții. Acestea ar trebui să realizeze radiografia panoramică pentru a detecta cauzele de anomalii: impactate poate fi - atunci când dintele este complet închis sau parțial (țesutul gingival sau os). În cazul în care diagnosticul este corect, nici o alta alegere modul de a pune o proteză detașabilă. Pe măsură ce copilul lor se schimba periodic, să le poarte la 25 de ani. Apoi înlocuiți proteza pe implanturi (structuri ortopedice nedemontabile).
 2. Dacă la vârsta de 4-5 ani, nu veți vedea extensia interdentară. Consultați ortodont. că exclude patologia. În cazul în care până la 20 de ani nu a existat o schimbare completă, este necesar să se apeleze la dentist. El va efectua examinările necesare pentru detectarea patologiei somatice.
 3. Între precipitații și creșterea unui dinte nou ar trebui să se supună 4-5 luni. În cazul în care a fost mai mult o gaură este goală, consultați un specialist.
 4. „dinți de rechin“ - este atunci când noul a crescut, iar cele vechi nu cad, adică, a existat un eșec, în care încercările constante de a avea loc și nu cred că o recunosc temporar. Medicul trebuie să îndepărteze dintele de interferență.

Cauzele pierderii precoce a dintilor de foioase

În stomatologie, există un astfel de lucru ca un „echilibru spațial“, adică. E. lactate oferi educație pentru dinții permanenți erupe.

Atunci când se încadrează lapte dinți la copii - câți ani și vârsta schemei

Este important să se păstreze începuturile lactate în locurile lor, la pierderea lor de păr natural. În cazul în care pierderea este prematură, atunci patologia dinților permanenți nu poate fi evitată.În apropiere va fi un pic mai aproape, se deplasează în spațiile goale, apoi a format un nou rudiment nu este suficient spațiu pentru creștere și dezvoltare normală, și poate începe să se dezvolte în direcția greșită, rezultatul - o curbă dinte.

Dar a inventat un dispozitiv special pentru a rezolva această problemă - „spațiu de reținere“ Cu plăcuță specială. atașat la dinte, stick pentru permanenta.

Motive pentru pierderea timpurie:

 • diverse anomalii: malocclusion, îngrămădiți (se exercită o presiune asupra reciproc);
 • leziunile;
 • umflare;
 • carii;
 • slăbire intenționată;
 • îndepărtarea prematură în timpul infecției, și poate dăuna germenul permanentă creștere.

Cauzele pierderii tardive a dintilor pentru copii

Atunci când se încadrează lapte dinți la copii - câți ani și vârsta schemei

În cazul în permanentă a început deja să erupă, și produse lactate toate stau în scaunele lor, este plină de defecte. Deci, avem nevoie pentru a vizita la dentist pediatru, el va elimina germenii de lapte.

 • genetica;
 • calitatea apei, natura produsului alimentar;
 • durata alăptării;
 • sexul copilului este de asemenea afectat de întârziere: fetele își pierd dinții de lapte înainte de vârsta de 6 ani, băieții un pic mai târziu;
 • transferate anterior boli infecțioase;
 • factori negativi, care afectează în mod negativ fătul în creștere, și, ca urmare, a existat un greșit germeni file dinte;
 • nu a manifestat anterior tulburări somatice;
 • ecologie în locul de reședință;
 • condiții climatice;
 • oboseala de școlarizare, stres;
 • rahitism in copilarie; Moved
 • proasta funcționare a sistemului endocrin;
 • anomalii generale de dezvoltare;

Chiar dacă în 16-17 ani, dinții încă nu cad, trebuie să se consulte imediat medicul dentist. Acest lucru înseamnă că funcțiile organismului eșuează, aveți nevoie pentru a afla motivul, să se supună unui examen medical complet si tratament.

Motivele pot fi setate: nutriție proastă, rezultate - lipsa de calciu, vitamine, oligoelemente, etc. infecții cronice, tumori, etc .....

Ce să faci când copilul dinte unui copil a căzut?

În cazul în care un copil este speriat, să-l mângâie, să mângâi. Și pentru a explica într-o formă accesibilă pentru el, că este normal, este în creștere, aceasta va crește în curând pe acest loc cuisoare nou și frumos și așa mai departe. On. Doar nu se poate atinge rana fără limbă, fără mâini, astfel încât să nu pentru a lovi infecția.

Atunci când se încadrează lapte dinți la copii - câți ani și vârsta schemei

Dacă rana este sângerarea, a pus pe rana cu un bandaj steril o bucată de ea și lăsați-l să muște. Atunci când se oprește sângerarea, și este foarte rapid, în 2-3 minute, se scoate bandajul. Dacă rana continuă să sângereze, să ia copilul la un dentist pediatru.

Dacă totul este bine, încercați să nu pentru a hrăni copilul timp de 2 ore. În această zi și, cel puțin pentru următoarea. Încercați să revizuiască dieta, lasa copilul numai: terci, supa, lapte. Nimic: cald, picant, sărat, aveți nevoie pentru a permite timp pentru rana pentru a trage.

Uneori copiii cu febră. Dacă aceasta este mică, iar copilul este dispus și fericit să joace, atunci panica nu este necesară. Dar, în cazul în care temperatura nu scade, ci dimpotrivă, crește, atunci, cere ajutor.

Temperatura poate fi un indiciu al procesului inflamator a început. Dintele precipitat nu are nevoie să arunce departe, ascunde într-o cutie. Puteți spune copilului o poveste despre mouse-ul sau Zâna Măseluță să vină noaptea și să ia un cățel, și în loc să lase dulciuri.

Ia timp pentru a pune lângă copil pat de copil bomboane lui favorit. Este necesar să se facă totul pentru a se asigura că procesul fiziologic naturale nu a provocat emoții negative, frica copilului.

recomandări

Atunci când se încadrează lapte dinți la copii - câți ani și vârsta schemei

 1. La schimbarea dinții copiilor lor, părinții trebuie să fie mereu în alertă. Pentru că în această perioadă poate fi dificilă: disconfort în gură, tensiune psihologică, ganglionii limfatici poate crește, febră, durere la înghițire.
 2. Poate suferi si alte sisteme ale corpului, dar astfel de simptome este foarte rar, cel mai important lucru aici - cetatea de imunitate. pierderea cronologie destul de convențională. Dar părinții trebuie să cunoască momentul aproximativă și secvența. Deci, va fi mai ușor de urmărit.
 3. Trebuie să încercăm cât mai curând posibil, pentru a familiariza copilul cu normele de igienă personală. Părinții ar trebui să explice copiilor lor despre pericolele de agenți patogeni, care provoacă diferite boli ale cavității orale, în cazul în care nu a monitoriza curățenia gurii.
 4. Copiii mai mari ar trebui să utilizeze ata dentara, raclete limbii, și întotdeauna după fiecare masă se clătește gura: apă simplă, diferite decoct farmacie clătire de plante. Hraniti copiii ar trebui să fie bine să aibă suficient de minerale si vitamine, cu dinți sănătoși, drept și un zâmbet alb.

Nu risca sănătatea copiilor lor, în cazul în care schimbarea nu merge fără probleme, și este însoțită de probleme, este mai înțelept să se adreseze imediat la medic. Dinți sănătoși sunt importante pentru sănătatea umană, viața viitoare, locul de muncă, succes!

Lebedev Vladislav Valerevich