Baie din cărămidă cu propriile sale mâini, portal de construcție

Baie din cărămidă cu propriile sale mâini, portal de construcție

Nu mai puțin de lemn, pe zonele suburbane erecting băi de cărămidă, care de pericol de incendiu mai durabil și mai puțin. În cazul în care clădirea rezidentiala este construita din caramida, este absolut logic, în prezența dorinței, este construirea unei băi din cărămidă, cu propriile sale mâini, fără a recurge pentru a ajuta echipajele de construcții.Cuprins

Fundam pentru baie

Pentru structura de caramida baie pus fundație benzi cu orificii de ventilație, atât în ​​structura de bază și partea superioară a capacului. În acest scop, după instalarea cofrajului fundație, ea de ventilație prelucrate, în care cutiile de lemn, ca parte a cofrajului. Partea de jos este umplut cu pietriș și nisip, cu atenție și compactate, a pus cușca de armare.

Apoi betonul este turnat în soluție de cofraj și răspândirea a două sau trei rânduri de cărămizi (roșu), o parte a plintei. În ultimul rând al capacului este necesar să se lase găuri pentru ventilație suplimentară. Se scurge conducta de canalizare a pus sub fundație și afișat timp de cel puțin 5 metri dincolo.

Sub compartimentări interne, având o grosime și jumătate sau sfert cărămizi, fundații necesare atunci când capacitatea portantă insuficientă a solului. Apoi, pentru fundația pereților interiori face adâncimea șanțului minimă de 50 cm și o lățime de 25 cm. Fundamentul peretii pot fi aplicate la cărămidă. Este imperios necesar pentru a preveni expunerea la umiditate și defectelor structurale ulterioare efectua impermeabilizare a fundației.

Montarea de pereți din cărămidă

În scopul de a construi o saună calitativ de la o cărămidă, ca mamele au nevoie de a alege roșu (ceramica) caramida, silicat precum absoarbe umiditatea și sub influența sa distrus rapid. Datorită proprietăților de rezistență la foc și rezistența termică a cărămizilor ceramice este de asemenea utilizat la montarea baia cuptorului.

Baie de pereți de zidărie poate fi realizată în mai multe moduri:

- Cele două jumătăți de cărămizi, care sunt apoi izolate din interior;

- pereți dubli conectate prin pereți transversali între care diferența este umplut cu un material (zidărie kolodtsevoy) izolant;

- pereți dubli, cu un decalaj de aer de grosime mică - 4-6 cm.

În desfășurarea zidăriei, este important ca următoarele reguli:

- Efectuați primul curs de zidărie întotdeauna dintr-o cărămidă;

- Seria de stabilire a începe cu punerea cărămizilor exterioare;

- cărămida spartă utilizată, dacă este necesar, prin depunerea acesteia pe partea interioară în rânduri pe targă;

- cărămizi sparte niciodată folosite în zidărie având secțiuni, coloane, diguri, unghiuri pansament;

- Grinzile trebuie să se bazeze numai pe seria Bonder;

- caramizi ceramice inainte de stabilire, mai ales în vreme caldă, trebuie să fie udat cu apă.

Inceperea zidărie de cărămidă

Înainte de a putea construi o baie de cărămidă, după fondarea dispozitivului trebuie să fie instalat pentru a menține poryadovkoy zidărie. Acest lucru se face cu un fir cu plumb în acele locuri în care există puncte de trecere și intersecții de pereți una față de alta, la liniile drepte lor și în colțuri. Șnururile pentru fiecare rând. Că cablul nu atârne sub el la fiecare cinci metri anexați cărămizi far.

ligatura de zidărie

În scopul de a imagina cum de a construi o sauna de la o cărămidă, ar trebui să știi cum să efectueze în mod adecvat articulațiilor ligaturarea la perete nu separă sarcina și, ulterior, a fost distribuit în mod egal:

- Sistemul odnoryadovaya Chain - targa alternantă (cărămizile sunt plasate de-a lungul) și liantul (cărămizi sunt plasate peste) serii. Ligaturarea cusătură longitudinală verticală se execută pe o jumătate de cărămidă, iar deplasarea transversală cu un sfert de cărămizi în fiecare rând. Acest sistem este extrem de fiabil și consumatoare de timp.

- alternativ trei serii lozhkovyh cu un liant. Cele trei rânduri adiacente nu lega cusături transversale verticale. Acest sistem este perfect pentru cheiuri de stabilire destul de înguste și coloane.Baie din cărămidă cu propriile sale mâini, portal de construcție

- Sistem Mnogoryadovaya - alternând o targă perpender și cinci rânduri. În rândurile tărgi cusăturile transversale verticale sunt deplasate cu o jumătate de cărămidă, iar în liant. respectiv, - cu un sfert. Acest sistem permite utilizarea de cărămidă sub standard sub formă de jumătăți și salvează materiale. Dar această putere nu-i place odnoryadovaya sistem.

Executie colțuri zidărie

Primul unghi unghi extins de început al seriei cu stivuite trei sferturi din cărămidă. În cazul în care pereții sunt încărcate un pic sub deschiderile ferestrelor pot fi folosite cărămizi, rupt în jumătate. Pentru a evita deplasarea lipituri pe un sfert de milă cărămizi stivuite. Când numărul impar de - tychkovymi (cărămizile sunt plasate peste), și chiar și un număr - targă (cărămizi sunt plasate de-a lungul). mila interioară poate efectua oricare dintre metode, în funcție de grosimea peretelui. Pentru a forma lacune în colțuri netede în jos, folosind un sfert de cărămidă. Construirea o baie de cărămizi ei înșiși și se utilizează un poligon de control al unghiului corect zidărie. De asemenea, este necesar să se verifice, prin intermediul unor norme și sondeze unghiul vertical. Atunci când a constatat abateri minore, care au nevoie pentru a rectifica în următorul rând de zidărie.

zidărie cusãturilor

Pentru prepararea soluției pentru zidăria luat apa, ciment și nisip, cu particule de 1,2-2 mm. Consistenta soluție ar trebui să fie suficient de ductil să curgă bine și pentru a umple golul dintre cărămizi. rezistența zidărie depinde de compoziția soluției, iar cărămizile corecta pozare. Grosimea rosturilor verticale trebuie să fie de 10 mm și orizontale - 12 mm.


cusături de formă, care pot fi convexe, concave sau dreptunghiulare, atașat la îmbinare. Cu o spatula poate fi realizată și o formă specială - dvuhsreznuyu sau odnosreznuyu.

Jumpers în zidărie

Pentru a înțelege modul de a face baie de cărămidă, cu poziția dorită și dimensiunea ferestrelor și a ușilor, este necesar să se ia în considerare punerea în aplicare a săritori. Cele mai simple - săritori obișnuite care pot fi folosite pentru a se întind până la doi metri. Ei au efectuat, cu respectarea regulilor de zidărie pansament și rânduri orizontale. Jumper înălțime obișnuită - 6-9 rânduri, iar lungimea este mai mare de 0,5 metri lățime a deschiderii. Jumper este pus pe o soluție de cel puțin 25 de mărci de cărămizi selectate.

Buiandrug funcționează, aplicând cofrarea panourilor cu o grosime de 4-5 cm. Este posibil să se utilizeze ca atare într-un ambreiaj montat cutii de ferestre și uși, strat preliminar de protecție a lemnului de acoperiș simțit. În primul rând, pe cofraje 2-3 cm este o soluție aplicată, acesta este plasat trei tija supapei având un diametru de 4-6 mm. În zidărie de armare se desfășoară timp de cel puțin 25 cm și îndoite în jurul valorii de cărămidă.

Baie din cărămidă cu propriile sale mâini, portal de construcție

Drilling săritor trebuie menținută la temperatura ambiantă ridicată: -10 ° la cofrajul cel puțin 12 zile și 18-24 zile la o temperatură de 1 până la 10 °.

bai caramida izolație de perete

În timpul construcției de băi realizate din cărămidă zidurilor sale, este necesar să se izoleze. Dacă pereții din zidărie kolodtsevoy selectate, decalajul dintre straturile de cărămidă este umplut până la o jumătate de amestec, care este utilizat pentru fabricarea zgurii ușoare, var hidratat și praf în proporțiile de greutate 1: 2: 2. Fiecare strat este umplut cu mortar.

Baie din cărămidă cu propriile sale mâini, portal de construcție

Utilizarea încălzitoare de teracotă, utilizate în alte ambreiajele, avantajoase. Acestea sunt montate pe pereții interiori cu cleme și lianți sintetici. Distanța de la suprafața peretelui la încălzitor ar trebui să fie de aproximativ o jumătate de metru. Acest decalaj de aer este realizat prin atașarea de benzi de distanțiere de izolație în perete.

Baie din cărămidă cu propriile sale mâini, portal de construcție

Hidroizolarea peretilor exteriori din zidărie

bai de construcție de cărămidă necesită abur și hidroizolarea zidurilor sale exterioare. Nu permiteți contactul între pereții cărămizii cu solul, în timp ce trece bine si absoarbe umezeala.

Baie din cărămidă cu propriile sale mâini, portal de construcție

Sunt lipite și metode de vopsea de impermeabilizare:

- Căptușeală garnituri hidraulice - lipirea la peretele casei toate materialele rulou pentru impermeabilizare, pentru materialul exemplu acoperișuri. Lacune și fisuri în toate pereții trebuie să fie tencuit și sigilate. Partea de jos a pereților pentru a acoperi impermeabilizarea necesară.

- Paint impermeabilizare - acoperirea pereților din zonele în care pătrunde umezeala, mastic bitum, care este preparat din bitum cu adaos de var și azbest.

Material Vapor montat pe partea interioară a pereților și a tavanului din interiorul si exteriorul inainte de decorare.

Finisaje constructii baie

După cum se vede în diferite imagini băi de cărămidă, asieta exterior poate fi aproape orice, dar interiorul este necesar cherestea, placată, care se aplică la pereți și pardoseli și tavane.

Pentru a facilita lucrările pe pereții interiori ai lambriuri de lemn din zidărie, se recomandă de a conduce dopuri de lemn sau de dopuri de plastic. Pe de plută și sipci de lemn, apoi umplute sau profile metalice.