baloane cu heliu la domiciliu

Plutește în aer baloane colorate sunt foarte populare. Dezavantajul acestui divertisment este singurul lucru pe care baloanele numai atunci când este umplut cu heliu. Cu toate acestea, cu această minge de gaz este un pic mai scump. Din fericire, există mai multe moduri de a face acest lucru te și pentru a evita costisitoare. Deci, cum să facă un balon cu heliu la domiciliu?Cum de a face un balon cu heliu: aspecte principale

baloane cu heliu la domiciliu

Heliu - gaze toxice si non-inflamabil, care este mai ușor decât aerul. Din acest motiv, este folosit pentru a umple baloane. Heliu este disponibil în flacoane de diferite dimensiuni și ambalaje. Cel mai mic container comercial este un flacon de unică folosință cu heliu gazos. Astfel, cantitatea de gaz poate fi umflat 8-10 granule rotunde cu heliu, cu un diametru de aproximativ 25 cm, iar costul este distractiv în valoare de la 1500 la 1700 de ruble.

Cu toate acestea, după cum sa spus, putem face bile care zboară în mod independent și cu costuri minime. Cu toate acestea, pentru a umfla balonul, nu vom folosi heliu, deoarece sinteza sa necesită temperaturi foarte scăzute, care pot fi realizate numai în laborator. În cazul nostru bilele vor zbura ca urmare a reacțiilor chimice, folosind materiale ușor accesibile și necostisitoare, deci are sens să spunem că bilele sunt la fel de heliu.

Ce fel de reacții chimice în cauză? Pentru că mingea a zburat, avem nevoie de gaz, care este mai ușor decât aerul. Odată ce heliu este sintetizat în dulapul meu nu funcționează, există încă o mai mult decât gazul disponibil - hidrogen. Și este mult mai ușor să nu numai aerul, dar heliu, astfel încât baloane cu hidrogen în interior va urca sus mult mai repede. Apropo, înainte de a utiliza acest gaz se ridică în dirijabilele cu aer și baloane.

Poate produce hidrogen în condiții de gătit acasă, folosind materiale disponibile, cum ar fi:

 • oțet;
 • bicarbonatul de sodiu;
 • folie de aluminiu sau de sârmă;
 • sare;
 • sulfat de cupru;
 • apă potabilă.

În continuare, vom explica în ce proporții pentru a se amestecă aceste substanțe pentru a elibera hidrogen liber, și cum să facă un „heliu“ minge de la domiciliu, astfel încât el a zburat.

Noi facem de zbor cursuri de maiestrie cu balonul

Ei bine, cum se spune, mai puține cuvinte, mai multă acțiune. În primul rând, ia în considerare o metodă mai simplă și mai puțin costisitoare de umflarea unui balon cu hidrogen.

Acid și carbonat de sodiu

baloane cu heliu la domiciliu

Materiale necesare:

 • 150 g de bicarbonat de sodiu sau carbonat de sodiu;
 • oțet - 500 ml;
 • Sticlă din plastic;
 • Baloane.

Descrierea procesului:

 1. Oțetul se toarnă într-o sticlă de plastic.
  baloane cu heliu la domiciliu
 2. Mingea încărcați ușor sifon. Pentru comoditate, puteți utiliza udare, trăgând o minge pe nas.
  baloane cu heliu la domiciliu
 3. Încercând să nu verse conținutul de minge, se trage pe gâtul sticlei.
  baloane cu heliu la domiciliu
 4. Ridicați mingea cu mâna, astfel încât sifon vărsat în interiorul sticlei.
 5. În reacția reacției chimice acide și bicarbonat de sodiu acetic are loc cu eliberarea de hidrogen, care umple balonul.
 6. Gonflate fir de vânzări legate de balon, asigurându-se astfel etanșeitatea, scoateți-l din gâtul sticlei, și trimite în zbor.


Cupru sare sulfat și

baloane cu heliu la domiciliu

Materiale necesare:

 • picurător medicale;
 • sticla într-o capacitate de un litru (de preferință din sticlă, deoarece reacția va genera căldură și se topesc plasticul poate);
 • sulfat de cupru - 100 g;
 • sare - 100-150 g;
 • aluminiu, de preferință sub formă de lungime fir de 2 m;
 • apa de la robinet de apă - 0,7 l;
 • balon.

Descrierea procesului:

 1. Dopul din găurile sticla alezajului a cărui dimensiune trebuie să se potrivească cu diametrul pipetei de plastic cu acul conector. deconectare ac imediat, nu va fi nevoie.
 2. Introdus în gaura priza conector de plastic și fixați-l cu superglue. După uscare, adezivul de pe conectorul tubului de silicon este pus pe picurător. Nu uita să blocheze distribuitor său.
 3. Acea parte a sistemului care este conectat la o sticlă de medicament, cultură, așa cum se arată în fotografie. Pe care o vom pune pe un balon.
  baloane cu heliu la domiciliu
 4. Încărcați sulfatul sticla de cupru și clorură de sodiu.
  baloane cu heliu la domiciliu
 5. Umpleți lichidul și agitat până, până când soluția devine verde strălucitor.
  baloane cu heliu la domiciliu
 6. Soluția rezultată este încărcată aluminiu. Dacă acest fir, trebuie să fie pre-îndoită într-o manieră în zig-zag pentru a obține un fascicul, din care suma va curge liber prin gâtul îmbuteliat.
  baloane cu heliu la domiciliu
 7. Este demn de remarcat faptul că, în contact cu aluminiu în soluție, după ce reacția începe, astfel încât firul să fie înmuiată simultan întregi, după care sticla este astupată cu un picurare atașat de ea.
 8. Amintiți-vă că soluția va deveni fierbinte în timpul degajării de hidrogen, cu toate acestea, dacă utilizați o sticlă de plastic, aluminiu, înainte de încărcare loc într-o găleată de apă rece. Acest lucru va asigura îndepărtarea excesului de căldură și să păstreze flaconul de topire.
  baloane cu heliu la domiciliu
 9. In timpul reacției, soluția va deveni mai întunecat, aproape negru, și din aluminiu acoperit cu rugină în față, căpătând culoarea ruginii-portocaliu.
 10. Am pus pe un bec picurare, se deschide robinetul și urmăriți gazul este lent umple-l și începe să crească. Pentru a facilita procesul, mingea este în valoare de pre-stretch prin umflarea și dezumflarea aerului.

Astfel, mingea este umflat fără heliu pentru a acoperi, iar întregul proces durează aproximativ 20 de minute voi.

Ce determină durata de zbor baloane cu heliu?

Ora de zbor baloane umplute cu un gaz depinde de tipul de material utilizat. In baloane cu heliu conventionale merge repede din porii materialului coajă. Acesta este motivul pentru care folosesc adesea baloane speciale din latex de formă tradițională rotundă sau orice altceva.

baloane cu heliu rotunde într-un mediu normal acoperi până la 10 ore. Bile de gaze speciale folie rămân mult mai mult timp - până la câteva zile. Mai mult, acestea sunt reutilizabile și pot fi întotdeauna completate cu un gaz sau aer.

Vă atragem atenția asupra faptului că hidrogenul - un gaz foarte exploziv, astfel încât testele de mai sus ar trebui să fie efectuate în prezența și sub supravegherea unui adult. Mult noroc!

Cum se umfla baloane cu heliu la domiciliu. Metode de baloane cu heliu umfla - cilindri model catamaran