Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

Întorcându și luate în considerare cu atenție sunt aproape de structura, fiecare persoană va înțelege cu ușurință că, fără beton pur și simplu nu se poate face în construcții moderne. Cel mai adesea, betonul utilizat în instalarea de fundații, ca o mare, clădirile cu mai multe etaje și clădiri mici, curte. turnat cadru de construcție În prezent utilizat pe scară largă, cu excepția cazului în care fundația făcută din stâlpi de beton de susținere sau pereți, dale de pardoseală, grinzi și seysmopoyasa. Turnat pardoseli, drumuri, căi de site-uri de beton mici și mari. Notă borduri și dale de pavaj, elektroopory. Proprietarii de case de țară sunt, de asemenea, de multe ori recurg la a face garduri din beton. amestec zidărie, adeziv, tencuieli pentru fațade, toate soi prea beton, dar cu o umplutură fină, denumită soluție.Pur și simplu pune, betonul este materialul de construcție cel mai versatil. De aceea, el poate găsi întotdeauna utilizarea în șantierele lor, cabana, garaj, și poate în apartament. Și pregătească betonul cu propriile sale mâini, nu este greu acasă. În acest scop, următoarele trei pași pentru a efectua.

calcularea

În primul rând, pentru a produce beton cu mâinile lor, aveți nevoie pentru a calcula volumul de beton necesar pentru tine pentru că designul pe care le aveți în minte și pentru a compara puterea lor. Înmulțiți lungimea de lățimea și înălțimea. Chiar designeri si estimatori pune factorul de contracție, diverse tipuri de pierderi, deci cu o marjă mică este rotunjită.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor
În cazul în care planul de beton fabricat pentru a turna fundația, atunci ar trebui să citiți articolul despre armare din fibra de sticla pentru fundație. Utilizarea acestui tip de armare a va permite să facă o consolidare fără întrerupere a fundației.

Producția de beton nu necesită forță fizică mică. Experții recomandă să renunțe la ideea samostroya cei care au planificat volum mai mare de 25 de metri cubi. m. per umplere neîntreruptă. Acest lucru este important mai ales în timpul instalării de fundații, plăci și clădiri seysmopoyasov în cazul în care soliditate este extrem de important. Dar pentru cravată în casă sau în curte, pe diferitele trasee și motive, dimpotrivă, se recomandă să părăsească thermojunction, și anume dungi longitudinale și transversale golurile lățime de 1-3 cm. pentru eventuale prelungiri ale suprafeței sub influența temperaturii. Deci, vă puteți îndelete week-end se toarnă beton în fragmente mici.

Alegerea calității betonului

În al doilea rând, se determină gradul de beton necesar pentru proiectare. marcaj indică beton (în medie), rezistența la compresiune în kg.s / cm. Pur și simplu pune, cât de puternic nevoia constructivă și ce sarcină poate rezista cu succes.

În plus, suma deja numărate, este timpul să se gândească la marca de beton necesar pentru noi. Argumentele pro-l fac pe mese, dar cel mai probabil acestea vor fi pentru tine uninformative.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

Marci de masa de beton

Prin urmare, se menționează în continuare cazurile în care este recomandată concretă pentru a face o marcă.

Structurile cele mai complexe și importante din beton - este piscina, pilonii, buiandrugilor, fundații și seysmopoyasa. Pentru ei, recomandăm betonul durabil (M200-M300) cu armare obligatorie.

Mai puțin responsabil, este cravate, piese și locuri de joacă. Este încă posibil să se clasifice bazele pentru garduri ușoare de profil de fier, zona orb, pridvoare și diverse flaute. Responsabilitatea pe acest beton este mic, astfel încât semnul inferior (M50-M200). Pentru claritate, imaginați-vă: un sprijin de 30 până la 30 cm de beton M100 poate rezista pana la 90 de tone.

Trebuie remarcat faptul că alegerea calității betonului ar trebui să ia în considerare toate influențele externe existente și posibile cu privire la construirea viitorului. Este necesar să se ia în considerare densitatea bazei, disponibilitatea apei subterane. Dacă fundația este slab, în ​​vrac, este mai bine pentru a elimina și se toarnă mai dens. Dacă aceasta este fundamentul, nota grosimea și greoi al pereților. În cazul în care zona în fața casei, vă rugăm să rețineți de transport care pot călători de-a lungul acestuia. De exemplu, pe piață, turnat beton M200 7-10 cm grosime, armat rutier 20/20 mesh, stau neclintiți trecere încărcat sol KamAZa.

Acum, când înțelegem în mod clar cât de mult și ceea ce avem nevoie de beton, a fost rândul pentru a obține tot ce ai nevoie.

Instrument pentru a face beton

Instrumentul principal pentru master beton - lopată mare. Chiar dacă sunteți foarte harnici și să lucreze fără asistenți, se recomandă să aibă o lopată, nu betonul uscat, colorat. Pentru sigur că aveți nevoie de o altă formă de lamă baionetă și spatula.

Pentru sape, terenuri și alte suprafețe plane pentru a dobândi o altă lungime de regulă de 2-3 metri, precum și o spatulă larg pentru a aplatiza și netedă în jos suprafața. Pentru fundații, stâlpi și alte structuri sunt profund inundate cumpărare agitator electric, sau cel puțin un știft de metal pentru a sigila beton.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

Vibrator pentru compactarea betonului

Asigurați-vă că pentru a avea nevoie de un constructor de nivelul lui. Din materialul la îndemână, puteți face întotdeauna un fir cu plumb. În plus, nu împiedică monofilamente de culoare 2,5-5 mm grosime, pentru a trage nivelul de claritate maximă.

Se recomandă utilizarea unui mixer, beton trebuie să fie bine amestecat. Acest proces trebuie să se acorde o atenție specială.

1. Volumul minim care se potrivește într-o găleată cu un burghiu poate fi amestecat cu o duză specială.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor


2. Pentru volumul un pic mai mult de la unu până la cinci compartimente, puteți face un jgheab cu fund plat. Principalul lucru pe care nu găuri. Acesta poate fi amestecat cu o lopată.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

3. Pentru volumul de mai mult de 1 cu. m. nevoie doar de un mixer de beton sau un mixer de beton. De asemenea, este util în mod deschis, astfel încât să poată fi obiectul unui dumping frumos.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor
Tipuri și soiuri de mixere este o chestiune separată. Dacă nu ați achiziționat mixer, asigurați-vă că pentru a verifica articolul nostru despre alegerea unui mixer de beton. Acesta descrie în detaliu avantajele și dezavantajele diferitelor modele.

Acesta ar trebui să recomande cel mai popular, ușor de gestionat și ușor de utilizat pentru fiecare gazdă - o greutate autobetoniera. Acesta tambur rigid fixat în interiorul paletelor, se rotește în jurul axei sale și amestecarea amestecului. Cu levier mare sau roată, pentru reglarea intensității de amestec se poate modifica unghiul tamburului. Ele sunt foarte mobile și ușor de transportat, ușor de demontat, curat și mișcare. De altfel mixere este posibil să închiriez care te va costa mult mai ieftin.

Dacă v-ați decis asupra a ceea ce sa lucreze, vom începe să aleagă materialul pentru beton.

Compoziția betonului

Fit orice robinet și chiar ploaie. Raportul dintre apă și ciment în beton fabricarea una dintre cele mai importante elemente. Există un tabel special conceput, care a înregistrat raportul apă-ciment (W / C) pentru fiecare grad de beton.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

În suficient să se știe că este necesar pentru beton corespunzătoare aproximativ 25-30% din apa, dar plasticitatea în timpul turnării practică, apa se adaugă câteva. Nu exagera, apa evaporată poate lăsa goluri care reduc cetatea de beton.

Sfat! Nu uita neapărat la masă, încercați doar pentru a face betonul este gros și nu curge, la amestecul a fost împrăștiate și nu foarte răspândit. Peste tot ce trebuie să știi când să se oprească.

Cea mai importantă și beton component liant este un ciment al calității și cantității și fortăreața beton depinde în beton, și anume marca. Puteți utiliza orice, care se va găsi în magazin, de preferință în stare proaspătă. De-a lungul timpului, cimentul isi pierde capacitatea sa de a comunica. De asemenea, nu cumpara ciment în avans, deoarece absoarbe umezeala, cauzand si se intareste pierde proprietățile sale. În această privință, trebuie să se asigure că cimentul zăcea învelit în plastic și într-o locație cu un nivel de umiditate scăzută. Expertii recomanda utilizarea de ciment Portland M400 sau M500. Practic ciment vândut ambalat în saci de 50 kg.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

umplere principal. Profesioniștii numit, de asemenea, materialul de umplutură fin. Nisipul trebuie să fie pură, de preferință fără impurități nămol și argilă, care afectează în mod clar calitatea betonului. Cea mai bună fracțiune groapă de nisip 0-5 mm. Firește, el a fost, de asemenea, cel mai scump. Dar orice pe care le găsiți. Dacă vedeți gunoi în nisip, este mai bine să cearnă.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

agregat grosier. Concentrația optimă de criblură cu pietriș fracțiuni 5-20 mm, M800, rezistență M1000, preferabil cuboid, t. E. vizual să fie pietre vizibile dimensiuni între 5 și 20 mm, toate trebuie neapărat să fie cioplit sau zdrobite, dar nu plat și rotund. Un număr mare de piatră plat tăiat este numit de mare scuame și afectează în mod negativ calitatea betonului.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

Ea apare adesea granit concasat, care are o densitate ridicată, rezultând în beton mai durabil și calcar având o rezistență mai mică și valoare. moloz din beton pe granit aparțin clasei de beton grele, cu o greutate specifică de 1800-2500 kg per cu. metru.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

amestec pietriș-nisip

GPS-ul este adesea folosit pentru așternut pentru beton. Are un coeficient ridicat de compresie, cu alte cuvinte - este bine compactat. puteți arunca doar apă în condiții de vară.
amestec pietriș-nisip este adesea utilizat pentru prepararea betonului de casă. În același timp, și îl înlocuiește pe nisip și pietriș. Dezavantajul acesteia este lipsa proporțiile corecte și rotunjimea naturale de pietriș, agregat grosier.

proporții din beton

Cât de mult și ceea ce material este necesar pentru prepararea betonului cu mâinile lor se calculează din tabel, dar, în practică, această abordare nu este folosit la fel de des. Raportul standard de ciment, nisip și pietriș estimat 1: 3: 4. O găleată de apă și jumătate, o găleată M500D0 ciment trei găleți de nisip curat și patru găleți de pietriș - în cele din urmă se dovedește M250 beton. schema universala, va face un beton bun.

Asigurați-vă că pentru a lua în considerare condițiile meteorologice și de temperatura aerului în timpul umplerii. Temperatura cea mai optimă - la 10 la 25 de grade Celsius.

Aditivii și influența lor asupra proprietăților de beton

Ar trebui să ia în considerare, de asemenea, aditivii și plastifianți care afectează diferitele proprietăți ale betonului, cum ar fi plasticitate a crescut, mobilitatea, retenție de apă, formarea porilor, asigurând ukladyvaemosti bune, viteza de solidificare.

Săpun. Sporirea ductilitatea și rezistența amestecului de produs. Este suficient la 20 ml. săpun găleată de apă.

PVA lipici. Adăugarea la găleată 100 ml de soluție. poate îmbunătăți ductilitatea și crește rezistența betonului și pentru a îmbunătăți aderența (tenacitate) din beton, cu o bază.

Sticla lichida. Reduce numărul de goluri din beton, mărește duritatea, dar reduce timpul de operare. sticlă de apă adesea utilizate pentru a crește rezistența la apă a structurii.

Lime. Acesta a fost mult timp folosit de bunicii nostri, dar vedem o reducere a rezistenței și creșterea permeabilității la umiditate. Prin urmare, până în prezent, var este aproape niciodată folosit.

Plastifianti. Aceste componente razlichnonapravlennyh de grup, atât largi și cu scop îngust. Acesta este utilizat de aproape toți producătorii de beton profesionale. Inainte de a cumpara este necesar să se consulte cu negustorii și profesioniști, citiți caracteristicile, proprietățile și produsele de destinație. Practic, toți producătorii de plastifianți de beton utilizat, care reduce conținutul de apă. De exemplu, popular astăzi plastifiant-3 în plus față de economisire și de a reduce contracția de ciment asigură o rezistență crescută la îngheț.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor

Armatura de mesh. Acesta este un metal și polimer. Acesta este utilizat pentru creșterea rezistenței betonului pentru a rupe. Potrivit pentru aproape toate produsele realizate din beton. Este de până la aplicarea noțiunii de armare „beton armat“.

Asta e despre toate secretele unui beton bun, acestea sunt simple și ușor de aplicat pentru fiecare. După cum puteți vedea, cu propriile lor mâini procesul de fabricare a betonului nu este la fel de complicat cum ar putea părea. Înainte de a începe munca, nu uita despre vreme. Dacă este foarte cald, apa se evaporă repede și nu are timp de tip cetate de ciment. În cazul în care îngheț, apa va îngheța, în cele din urmă de ciment nu funcționează.

Experții recomandă o metodă universală - după turnarea betonului polietilena a cuibări. Filmul, deși se pare de lucru mic, dar este doar la prima vedere. De fapt, acesta va salva de beton dumneavoastră, ca într-o seră, dacă îngheț. Și în căldura nu va permite apei să se evapore rapid, ceea ce este foarte important pentru restructurarea betonului. In prima zi de beton câștigă doar 60% din cetate, și într-o piatră adevărată convertit după 28 de zile. Și amintiți-vă, calitatea produselor dvs. depinde de ceea ce este și ceea ce se face.

Beton cu mâinile - cum să facă beton cu mâinile lor