biserica vie

„Eu voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui“ (Mat. 16:18)

Cuvântul „biserică“ este oamenii au diferite gânduri și sentimente. Unii percep biserica la fel de caldă și fiabilitate. Alte persoane prezente la Menționarea Bisericii simt pericolul înrobirii și atingere adusă libertății lor.Dar ceea ce, la urma urmei, este biserica? În ce condiții este un grup de oameni devine o biserică? Care sunt componentele esențiale ale bisericii este compusă din zilele noastre?

Ceea ce trebuie să fim o biserică? Poate că este un loc specific separat? Evenimente speciale? Ceremonia? Aparținând uneia dintre crezurile? Clericii? Sau poate ai nevoie să te uiți la biserică și capacitatea sa de a trăi pe miniștri, care încep biserici noi?

Familiaritatea cu pastorul
Pastorul Paul Shapoval Pomoshnyanskoy biserica mine și „Vocea Adevărului“ frate corespondent revista Serghei spițe întâlnit la stația de cale ferată. În casa lui primitoare ne aștepta o cină delicioasă pregătită de soția sa Olga grijulie. Douăzeci și patru de ani, ei sunt împreună. Două fiice mai mari, Natasha și Oksana căsătorit. Cu părinții lui au trăit fiica lor mai mică - Svetlana, favorit general. Ea cântă și însoțește la pian în timpul serviciilor.

- Mi-am dedicat viața Domnului. Dorința mea un singur lucru - să fie fericit să facă voia Lui, - frate Pavel a răspuns la întrebarea mea cu privire la alegerea serviciului.

- Astăzi Kirovogradska reprezintă o zonă care, în cuvintele Bibliei, ar putea fi numit „deșert rutier care duce de la Ierusalim la Gaza“ (Fapte 08:26). Pe acest fel, Domnul a trimis pe Filip. Acest lucru este tipic rural moderne: a plecat fără o atenție adecvată, sătenii sunt sortite la beție, desfrâul și dependența de droguri. Dar sunt mulți oameni care, la fel ca etiopianul, care are nevoie de mântuire. Ei au nevoie să găsească și să deschidă noi biserici. Este într-un sat izolat din zona noastră Lyubomirke Dumnezeu a găsit și trezit pionier al Credinței Evanghelice Ivan Ryaboshapka. Apropo, prezbiteriu regională Consiliul ma instruit să păstreze o Biblie și vas care a aparținut fratelui său Ivan. Astăzi Lyubomirku nu pot învăța - în satul spiritual „bătătorit“ dificil de a evangheliza solul.

Pastorul ne-a arătat aceste relicve: o mare Biblie a fost citit celebrul predicator, și o cupă de argint pe care a folosit în executarea poruncilor lui Dumnezeu - amintirea suferinței Sale pe cruce.

Am vorbit mult timp despre munca grea a miniștrilor, a învățat o mulțime de lucruri noi si interesante din istoria Evangheliei

circulație. biserici fiice
Una dintre primele biserici din Ucraina a fost organizată pe teritoriul Kirovograd moderne, în satul Lyubomirka. Aici o dată m-am pocăit Ivan Ryaboshapka. Locuri din apropiere asociate cu activitatea sa misionară pe baza bisericilor evanghelice. În 70-80 de ani. din secolul al 19-lea acest Dumnezeu binecuvântată a organizat muncitorul bisericii și Pomoshnaya.

În regiunea Kirovograd 62 a bisericii, dar în unele zone este nici o comunitate audio evanghelice. În Dobrovelîcikivka Raion, în cazul în care orașul Pomoshnaya, există nouă biserici. Cinci dintre ele - copiii bisericii pomoshnyanskoy comunității. Există mai multe biserici decât în ​​alte zone ale regiunii. Slujirea pastorală face fratele Pomoshnaya Paul Shapoval. Mai ales week-end încărcat - sâmbătă și duminică. Aceste două zile, Pavel se angajează să deservesc în biserici noi. El este ajutat de sotia lui, copiii și frații Andrei și Leonid. Evanghelistică parcursurilor care implică predicatori novice a bisericii. Pentru ei, este o bună practică. Atunci când se organizează noi biserici profesor de școală duminicală care lucrează cu copii. Tinerii au vizitat, de asemenea, noua biserică și participă la glorificarea Domnului. Este important ca, atunci când un astfel de serviciu face o echipă unită de creștini dedicați.

însoțitorii de familie
Frații Shapoval - creștini din a treia generație. Bunicul lor Fedosei Shapoval, într-o 37 de ani, a fost condamnat la zece ani pentru a lua parte la serviciile religioase. „Blame“ a exacerbat Biblia, care a fost găsit în lucrătorii lui NKVD. Din 1937-1941 el a fost închis în stația de lansare în regiunea Arhanghelsk. După al doilea război mondial, a murit în închisoare. Rudele cred că, cel mai probabil, el a fost împușcat. Cei doi copii au rămas fără tată. Fiul Nicolae a fost credincios chemării lui Dumnezeu - urmând pe urmele tatălui său. Din 1973-1987 Nikolay Fedoseevich pastor efectuat în biserică Pomoshnaya. După moartea sa, pastorul bisericii a ales pe fiul său de mijloc Pavel. El face acest lucru dificil, dar binecuvântat din 1987 până în prezent. În satele și Yurevka Nikolaievka responsabilitatea pentru lucrarea poartă fratele său mai mare Leonid, și în satul Sandy Wade poarta pastor Jr., Andrew. Pe lângă deservirea fraților care lucrează în producție. Timp de 20 de ani, Pavel a lucrat, de asemenea, - mecanic-șef de reparații fabrica de materiale de construcții magazin. În legătură cu construirea unei noi casa de cult, precum și crearea de noi biserici, a început să lucreze numai în biserică.La serviciul în Pomoshnaya
Rapid a zburat noapte scurtă de vară. Dimineața ne-am dus la biserică - în spațiu adaptat pentru închinare temporară. Am observat că au existat mulți copii și tineri. Predicarea în timpul acestui serviciu au fost îndreptate spre amintirea morții și învierii lui Isus Hristos.

După frângerea pâinii pastor chemat pentru rugăciunea de pocăință. Pentru Dumnezeu a transformat 70 nn femeie Greta Porfirevna și 16-lea Paul. Acest lucru este important nu numai pentru biserică. Acum, în Ucraina se îndreaptă către Dumnezeu sau mai în vârstă sau mai tineri, pentru că majoritatea populației de lucru în zilele de duminică de lucru pe șantierele de construcții, piețe sau în afara țării. Din păcate, oamenii continuă să se gândească mai mult pământ decât veșnică (Matei 24 :. 37-39)

Apoi, tinerii creștini Serghei și Natasha și-au anunțat dorința lor de a se căsători. Pastorul sa rugat pentru binecuvântarea tinerilor, Valentina, care a avut o zi de naștere, și alte nevoi ale bisericii.

- În ceea ce privește biserica viața noastră de rugăciune în creștere - spune P. Shapoval. - În rugăciunea de dimineață de zi cu zi împreună un grup de surori. În ultima zi de joi a lunii are loc rugăciunea de zi cu zi. acest timp de rugăciune este împărțită între toți credincioșii. Subiecte de rugăciune pentru creștere spirituală, renaștere, construirea unei case de rugăciune, pentru renaștere și binecuvântarea Ucrainei noastre. În fiecare joi au adunat pentru rugăciune în casele celor care nu pot participa la biserică din cauza bolii. De mai multe ori practicat privegheri. Dumnezeu ne-a binecuvântat din belșug prin educație spirituală în biserică. Acest „Iată Dumnezeul tău“ program „Maternitatea spirituală“, „Coloseni 2: 7“, „Epistola către Galateni și către Romani,“ etc.

- Aproape întotdeauna în călătoriile mele misionare cu mine conduce soția mea. Eu predic, și îi ajută pe oameni să învețe noi imnuri creștine, - spune pastorul. În Sandy Brod ne-am întâlnit namesakes Pastor - Nikolai Vladimirovici și Olga Ivanovna Shapoval. Ei au fost mult timp de lucru în școlile internat speciale. În tinerețe, Olga a început cariera aici educator. Acum, ea este - directorul școlii internat, soțul ei conduce un camion vechi GAZ-53. Privind la clădirile în care trăiesc și studiază 146 de copii, se pare că au venit aici cu 20-IES a secolului trecut. Dar sa dovedit că unele clădiri sunt chiar mai mari, acestea sunt construite în secolul al 20-lea. clădiri dărăpănate sunt bine întreținute, vopsite. mobilier vechi, decor interior ponosit evocă gânduri triste despre viața copiilor, pentru care toate acestea sunt acasă. O mică bibliotecă sunt aceeași carte timpurile sovietice ponosite, dar frumos lipite. Boarding scara regională. Pe copil nutriție reprezintă 5 grivne (mai puțin de un dolar) pe zi, 60 grivne pe an (unsprezece dolari), statul alocă pentru haine. Desigur, aceste fonduri sunt insuficiente. De aceea, profesorii și educatorii sunt adunate diverse muraturi, gemuri, și, cum ar fi soți Shapoval, potrivit acestor copii defavorizați lor. În timpul verii, copiii sunt în tabără „Forest Song“.

Șeful orfelinatului nu se plâng de viața dificilă, dar datorită fratelui său Paul Shapoval pentru a ajuta copiii cu îmbrăcăminte, încălțăminte, detergenți, produse alimentare.

În același sat am vizitat o biserică fiică, în cazul în care a finalizat recent de reconstrucție a casei spațiilor de cult. În centrul satului creștinilor a cumpărat clădirea dărăpănată, reparată, și sa transformat într-o frumoasă casă de rugăciune. Celebrul recent dedicarea acestei case. La celebrarea a venit de la Kiev, prim-vicepreședinte al WZO Baptist Tkaciuk VD cu soția sa. Biserica Deacon Ivan Gusar a spus că, în școala de duminică din mediul rural vin aproximativ patruzeci de copii, cea mai mare parte - copiii părinților necredincioși. Creștinii au o veste bună le-a predicat cu ajutorul unui teatru de păpuși.

În patria eroului muncii
După participarea la închinare, ne-am dus imediat la satul Komyshevatoe, unde în prezent lucrează la o nouă biserică. Acest fost domenii cunoscute în URSS Erou al Muncii Socialiste A. Gitalova. Pe durata de viață a acestui prieten personal al lui Brejnev însuși stabilit aici un bust de bronz, care rezistă și astăzi,.

serviciul casei de cultură Incepand, P. Shapoval uneori cu experiență: la întâlnirea a venit foarte puțini oameni. Deci, a fost timp de șase luni. Dar el era adevărat și credincios. A plătit. Curând sa pocăit de primele șapte și apoi alte opt. Sunt oameni care merg în principal pensionari și copii.

După revenirea la Pomoshnaya ne-am dus la serviciul de seară, apoi a mers la casa de rugăciune în construcție. Pastorul a oferit să se roage. I-am cerut lui Dumnezeu să ajute finaliza construcția casei și convertește umplut. de mult ai nevoie pentru a petrece mai multe fonduri și să facă cât mai mult efort pentru a finaliza construcția. De aceea, creștinii își pun speranțele numai în Domnul.

- De fiecare dată, după cele două week-end, seara, mă simt un sentiment de oboseală plăcută - a spus fratele Paul. - Aș dori să văd acest sentiment nu s-au oprit. Și apoi, „El dă somnul iubitei sale ...“ (Ps.126: 2)

în schimb viloga
Un pic mai mult de o zi am fost în Pomoshnaya, dar a fost suficient pentru a vedea biserica vie si se simt de care are nevoie. Unii oameni cred că existența bisericii poate fi determinată prin efectuarea sau absența evenimentelor. Predicarea, cântând și lăudând pe Dumnezeu, închinare publică, părtășie creștină, etc. - dacă toate dintre ele sunt la fel de importante și sunt cele care mai importante decât altele? Pot renunța la nimic și totuși să aibă o biserică?

Doar un singur fapt de biserica existenta vie prezinta lumea despre Isus Hristos. Ea există în Isus Hristos și prin Isus Hristos, și este o caracteristică a epocii Noului Testament.

Cât de mulți oameni sunt necesare pentru a crea o biserică? Domnul a spus: „Acolo unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt eu cu ei“ (Mt. 18: 20).

În această excursie de o zi, am participat la patru servicii. Acolo a rămas Duhul Sfânt și a predicat vestea bună. Și am văzut cum Domnul face Biserica Sa prin oameni chemați de El.