Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor

Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
circulația sângelui în organism se realizează după cum urmează: sânge nasasyvayut la inimă, și apoi să le respingătoare în corpul navelor krovonesuschim. Rezistența impulsului cardiac este că, fără pierderi se extinde la periferie.Vasele și inima, formează un sistem închis, în care se menține o anumită presiune. aceasta optimă este reglementată de influența sistemului nervos, care reacționează la emoțiile care apar la om.

La periferia nu exista artere sau vene - acolo cu peretele capilarelor atât de subțire, iar clearance-ul este atât de mică încât celulele roșii din sânge prin ea literalmente stoarce. In momentul contactului cu suprafața hematiilor a peretelui capilar sunt schimbate: eritrocite, „neîncărcate“ de oxigen și substanțe pentru țesuturi care alimentează „încărcate“ substanțe toxice, în corpurile de toxiinfecție sanguine la sistemele de curățare.

În ambele părți ale rețelei capilare, nu numai lumenul vaselor de sânge - mai aproape de inimă, cu atât mai mare, dar arată, de asemenea, semne de divizare organismelor krovonesuschie de două tipuri: în peretele arterial - musculare „fitinguri“ în pereții venelor - supape previne scurgere de sânge în jos.

Funcția principală a vaselor de sânge - transportul de sânge: prin arterele la organele prin vene în cavitatea inimii.

În conformitate cu structura bolii peretelui vasului, ea a experimentat, va fi diferit: pentru a arterelor - atrofie musculară și obliterarea structurii lumenului venelor - se întinde spre exterior de consecințele.

vasele de sange picior ca o problemă separată

O caracteristică a picioarelor este locația lor - acestea sunt distanțate de la inima la distanța maximă de lungă. Al doilea este

Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
necesitatea de a ridica sânge de la ei de jos în sus, împotriva forței de gravitație.

Și totuși, picioarele sunt organele de sprijin, care trebuie să reziste la forța de apăsare asupra lor toată greutatea corpului său. Din cauza dezvoltării vaselor de sânge trebuie să fie mai puternic decât alte organisme similare de mână, să fie pregătiți pentru un maxim de sprijin, și pentru a rezista sarcinii, în creștere în timpul mișcării.

Din această listă de cauze de boli, comune pentru ambele vene si artere la nivelul picioarelor. Acesta include un grad redus de implicare a membrelor inferioare în:

 • excesul de greutate;
 • stilul de viață, cu un grad scăzut de mobilitate;
 • stil de viață, activitate excesivă, cu o sarcină maximă pe picioare, și poate duce la deteriorarea peretelui vascular este: joc de sport cu sarcina de putere; lucra cu ridicarea sarcinilor grele; lucra cu mult timp în picioare în poziție verticală.

Ele sunt de o mare importanță și au devenit intoxicație obișnuită, cronică, și de multe ori există o infecție acută și alergie.

Ca redundanță și eșecul tonusului vascular este adesea cauzata de stres si boli cronice ale sistemului nervos.
Ar trebui să menționăm, de asemenea, motivul pentru intimitatea venelor - un factor determinant genetice cu varice. în bolile cu tulburări de coagulare, în bolile endocrine.

Boala a extremităților inferioare:

Phlebeurysm

Cand venele varicoase pe platoul de filmare cauze de perete inegale pe picioare sunt intinse, cauzand localizare subcutanată, aspectul tortuozitate tipic canalelor și formarea de „perle“.

Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
Dar patologia defect cosmetic nu se limitează la - varicoase împiedică serios alimentarea cu sânge a țesutului membrelor inferioare și circulația sângelui în organism ca un întreg, ceea ce duce la apariția insuficienței venoase.

Iar trecerea la fiecare etapa următoare simptome vor crește de la întâi la scară mică „umflarea“ a venelor safene ale picioarelor la stagnare aproape completă de sânge în ele, de la mici edeme si senzatii cutanate neplăcute la pierderea completă a sensibilității anumitor zone ale pielii, de la roșeață ușoară până la distrugerea completă piele în această parte a corpului, pentru a forma un non-vindecare ulcere trofice.

Varicele în afara bolii nu se limitează la - se dezvoltă în paralel în organele pelvine. în zone ale esofagului. în venele sistemului cap-gât.

Varicele pot dezvolta pe mâini și munca grea constantă, dar aici nu este atât de pronunțată și periculoase, pe picioare.

Flebită și tromboflebită - periculoase boli venoase de gamba

Uneori peretele vena nu este doar o întindere, dar într-adevăr inflamate. ceea ce duce la dezvoltarea de flebită.

Simptomele acestei boli a extremităților inferioare sunt ca un localnic:

 • mai mare sau mai putina durere;
 • hiperemie și creșterea temperaturii pielii peste inflamația porțiunii venă.

Și o comună

 • frisoane;
 • creșterea temperaturii;
 • puncte slabe și diferite grade de boală sub formă de dureri de cap;
 • greață și altele asemenea.

Ea a lovit Viena arată-stres gros dungă roșie - tyazhom dureroasă, „întins“ sub piele de-a lungul membrelor,

Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
tensiune a pielii atunci când se deplasează dureri de picior agraveaza brusc.

În cazul inflamației membrelor model venelor profunde va estompa loc sub forma unei umflături difuze, durere adâncimea focală, pielea în sine este fără caracteristici de etanșare și devine nuanță albă lăptoasă.

Flebita nu trebuie neapărat să aibă un caracter ascuțit, el devine de multe ori cronica, nu curge atât de rapid.
Având în vedere daunele endoteliale obligatorii cu risc ridicat de tromboflebită flebită.

Apoi, imaginea suprapusă semne de ocluzie venoasă flebita. Acesta poate fi completă sau parțială. Dar întotdeauna palpabil fizic în formă de boală care însoțește febra.

La nivel local Blocajul manifestat prin următoarele simptome:

 • durere de-a lungul venei. crește odată cu mișcarea membrelor;
 • umflarea picioarelor. vizibile în comparație cu piciorul sănătos;
 • prezenta bolii semnificativ împletească-garnituri infiltrează în mod clar palpabilă în varice subcutanate;
 • pielea deasupra centrelor semnificativ hyperemic, cu o tentă de cianoză, glitters bold, hidropica și dureros, cald la atingere.


edem extremitatea Sharp ar trebui sa fie sugestive tromboflebitei acute venoase profunde.

In aceasta boala, temperatura corpului crește brusc la 39-39,5 ° C, cu convulsii frisoane, dureri de cap, amețeli, și palpitații, gradul inadecvat de creștere a temperaturii. Durere la nivelul membrelor sunt ca natura independente și amplificate prin tuse.

Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
În plus față de extremitatea edem caracteristica demn de remarcat bruscă a bolii a pielii. Este dramatic tensionată, palid și cianogene cu model marmura, și - rece.

Apariția „Crank“ durerea provocată de palparea zonei de calcaneu-glezna internă, așa cum este tipic, cum ar fi durere pe brațul de compresie flexie musculare sural a piciorului și în partea din spate.

Pe partea afectată a marcat atenuarea pulsului până la dispariția completă a creșterii în ganglionii limfatici regionali și nu cu durere lor ascuțite. Boala este rar curabile, devenind de multe ori cronice.

În mod similar, varice, flebite și tromboflebite posibil și în organele interne, provocând o încălcare a funcțiilor lor, ceea ce duce la tulburări ale circulației sanguine pe tot corpul.

Flebite membrele superioare pot fi de natură infecțioasă ca toxică sau să fie o consecință a procedurilor medicale cu vene.

ocluzivă arterială

Prin obliterantă endarteritis - arterele membrelor inferioare „matrice continuă“ este fumatul excesiv, pentru acest motiv, cantitatea de crom și de mers pe jos pe un picior bărbați a crescut în mod constant.

Boala este exprimată artere picior și alte simptome:

 • durere unilaterală sau bilaterală acută în regiunea de vițel;
 • dezvoltarea în picioare crampe;
 • congelare și extremități chilliness chiar și în sala de cald;
 • apariția și creșterea „claudicație intermitentă“, cu necesitatea de a se odihni în timpul plimbării;
 • deteriorarea trofismul pielii cu apariția de fisuri adânci și ulcere nezazhivlyaemyh.

Simptomele și tratamentul picioarelor ateroscleroza

In contrast cu ateroscleroza boala anterioara a arterelor obstrucției extremităților inferioare a fluxului sanguin creează depuneri pe peretele interior al vaselor de sange - primul cholesteric, apoi incrustate cu var.

Cauzele încălcări nu sunt numai în tutun pentru fumat și alcoolismul în forma sa cronica, nu numai de la parțialitate

Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
cofeină cafea, ceai tare, dar, de asemenea:

 • obiceiuri alimentare - în abuzul de alimente bogate în grăsimi, cu o digestibilitate rapid si simplu, ceea ce duce la o tulburare a metabolismului colesterolului;
 • lucru legate de frecvente picioare hipotermie - în special picioarele.

Nu mai puțin important rol este jucat de prezența hipertensiunii arteriale pacientului - hipertensiune si diabet.

Pe lângă îngustare luminai și pierderea elasticității peretelui arterei dezvoltă incapacitatea datorită reducerilor stratului muscular atrofie ireversibil.

Luate împreună, acest lucru duce la apariția și creșterea senzație în picioare:

 • Chill sub genunchi în orice vreme și în orice mediu;
 • amorțeală și „furnică care se târăște“;
 • dureri la nivelul picioarelor in timp ce mersul pe jos mai întâi și apoi singur.

Există o schimbare atât aspectul și structura pielii: palidă și rece la început, ea își pierde treptat volumul ei de păr și mușchi în creștere - copanele diametru scade, iar apoi pielea devine rece, congestionate și edematoasă.

Procesul de degetele de la picioare întunecare pielii și apariția rănilor trofice pe picioare în primul rând, și apoi pe gambe. Sau cangrenă cu amputarea membrelor.

Diagnostic si tratament

In diagnosticul aterosclerozei arterelor extremităților inferioare este important pentru toți. Dintr-o „anchetă“ aprofundată mod de viață a pacientului și de a determina caracteristicile unei cereri de impuls cu degetul în clasic pentru punctul final la laborator și metodele instrumentale ale navelor sale de cercetare.

Realizarea folosind metodele:

Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
Tratamentul aterosclerozei la nivelul membrelor inferioare include atât tratamentul bolii la toate evenimentele, și de a combate manifestările sale strict private - cu un complex de lipide-calciu. Prevenirea trombozei si restabilirea fluxului sanguin în adâncurile acestor zone sunt, de asemenea, incluse în sarcina de acțiune medicală.

Dar fără o soluție radicală a problemei cu măsuri dieta și stilul de viață efectul tratamentului va da un slab și de scurtă durată. Prin urmare, participarea la programul de reabilitare a unui dietetician este necesară.

Cititorii recomanda!

Cititorii noștri folosesc o metodă pentru tratamentul și prevenirea varice și hemoroizi, pentru prima dată, și-a exprimat malyshevoy. Bine familiarizat cu el, am decis să-l invite la atenția. Potrivit medicilor. "

După o investigație amănunțită a pacientului i se atribuie o recepție curs obligatoriu la domiciliu:

 • Atorvastatin sau Atoris. preveni depunerea de colesterol în peretele arterial;
 • Aspirina sau -antikoagulyantov cardiomagnyl.

In afara de aceasta este puternic recomandat sa cu regularitate, cel puțin de două ori pe an, punerea în aplicare a Actovegin intravenos, Trental, tratamente de acid nicotinic, dacă este necesar, heparină.

Metodele de tratament chirurgical al arteriosclerozei membrelor inferioare:

 • endaterektomiya - curatarea peretilor arterelor ingustarea plăcilor sale sclerotice;
 • stentarea - extinderea zonei redus cu instalarea unui schelet artificial-Stentor forțată;
 • by-pass - crearea unui sens giratoriu pentru fluxul de sânge;
 • substituția proteză artera porțiune.

Metode de diagnostic și tratament conceptului

Ca orice boală vasculară, dacă este cazul, pe membrele inferioare se aplică metode de cercetare folosind:

vase de tratament terapeutic al membrelor inferioare este conceput pentru a:

 • restabilirea proprietăților reologice ale sângelui - scad cererea de vâscozitate agenților antiplachetari aspirină, heparină, hirudina adesea ignorate și alte mijloace;
  Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
 • restaurarea distrugerilor peretelui vascular din aplicarea diferitelor angioprotectors troksevazin Acid ascorbic și la AINS și corticosteroizi;
 • creșterea tonusului vascular la starea de calitate a circulației sângelui la nivelul membrului, adecvat la nevoile structurilor sale ca metode electrofiziologice (fizioterapie, masaj, terapie exercițiile fizice) și influența psihoterapeutice.

Dacă este necesar, recuperarea circulației sanguine în partea corpului forțat chirurgical căutat.

Tratamentul Poporului

remedii populare si prescriptii pentru tratamentul bolilor vasculare la nivelul membrelor inferioare sunt numeroase și diverse, au diferite grade de eficacitate, dar utilizarea lor necesită aprobarea obligatorie a medicului phlebologist, angiologie, sau chirurg. În orice situație, rolul de lider pe care nu pot juca, și se aplică doar ca un ajutor.

venelor varicoase

Pentru a prepara apa ceai de urzica fiarta un varf de cutit de ierburi uscate, insista oră; băuturi de perfuzie în timpul zilei, divizată în 3 doze; Rata - șase luni, cu un interval de 2 săptămâni, la sfârșitul fiecărei luni.

Pentru a comprima usturoi necesar tarate de usturoi în alb, care au purificat și tocat, amestecat cu un volum dublu de unt. Compoziția finală este aplicată în zona de vena problematică pe timp de noapte.

Pentru infuzie usturoi miere este necesar prin amestecarea 350 g de miere și 250 g de usturoi zdrobit decojite și compoziție prezintă 2 săptămâni, luând ea linguri de trei ori pe zi - unul la 40 de minute înainte de mese pentru una sau două luni.

Ateroscleroza arterelor de la picioare

Boli ale inferioare simptomele extremităților și tratamentul bolilor vasculare ale picioarelor
Usturoi într-o cantitate de 50 g, și purificat prin sfărâmare într-un mojar până la o suspensie, bay 1 pahar de vodca, păstrate 1 săptămână într-un loc întunecos (nu la frigider) metodic agitare. Se iau 10 picături de apă au divorțat de trei ori pe zi compoziție. După o pauză de două luni, se repetă curs.

Pentru a scapa de excesul de colesterol, folosind rădăcini de păpădie, care sunt uscate și măcinate, utilizarea, luând 1 linguriță înainte de fiecare masă timp de șase luni.

Cu privire la prevenirea problemelor vasculare

În cazul în care modul de viață a devenit stresantă, și prin el să apere existența birou-camera cu greutate corporală naedaniem, sau, dimpotrivă, „evadarea“, în sport și alte mișcări de jocuri de noroc, cu sănătate vasculare pot spune la revedere.

Doar măsurată nu lent, dar nu și ritmul sacadat al vieții cu cantitatea necesară de mișcare, manca si de stres asupra sistemului nervos este capabil de a le salva la o varsta inaintata.

În cazul în care disconfortul chiar minor în picioare ar trebui să fie supuse testelor de diagnostic prescrise de medic specialist - phlebologist sau chirurg.