burta Râios in timpul sarcinii cauze, tratament, remedii populare

O condiție în cazul în care mâncărime stomac în timpul sarcinii, în unele cazuri, poate fi un fenomen destul de natural, în altele - un semn de patologie (eșec hormonale, alergii, hepatită sau colecistită).burta Râios in timpul sarcinii cauze, tratament, remedii populare

Pruritul poate avea loc atât la începutul și sfârșitul sarcinii. Nu este nevoie să ignore acest simptom. Chiar daca cauza este inofensiv, ar trebui să asigure și spuneți medicului despre starea lui de sănătate.

O condiție în cazul în care mâncărime stomac în timpul sarcinii, acesta poate apărea încă din primul trimestru și continuă să urmărească o mamă în viitor până la naștere. Ce motive pot provoca mâncărimi? Luați în considerare detaliile.

Cele mai multe femei se confruntă mai întâi cu alergii, este în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează modificărilor care afectează sistemul imunitar. Dupa conceptie, femeile redus drastic imunitate, deoarece fatul este aproape genetic la mama doar 50%, iar organismul poate respinge. Pentru a evita un avort spontan, schimbarea stabilitatea sistemului imunitar de sex feminin, care poate duce la aparitia focarelor de alergii.

Daca inainte de sarcina viitoare mama a mancat un baton de ciocolată întreg și nu a provocat o reacție negativă, cu debutul său a sistemului imun la astfel de acțiuni pot răspunde la alergie. Erupție cutanată și mâncărime poate să apară peste tot, care afectează nu numai pielea de pe abdomen. O alergie este prima cauză, ceea ce explică de ce în timpul sarcinii burta zgâriat.

Nu vă faceți griji cu privire la alergii, deoarece a apărut după naștere sistemul imunitar revine la normal, și astfel de reacții nu mai sunt acolo. Dar fiind în poziția unei femei trebuie amintit că ea a mâncat înainte de a intrat în coliziune cu o mâncărime să renunțe la potențiali alergeni în timpul în perioada fertilă.

burta Râios in timpul sarcinii cauze, tratament, remedii populare

hipersensibilitate

Uneori, abdomen în timpul sarcinii este zgâriat datorită sensibilității crescută a pielii. mame ale pielii reacționează ușor iritată la transpirație, murdărie, synthetics, frecare haine incomode. încălcare minoră a regulilor de igienă personală poate deveni o cauza de mâncărime și disconfort la femeile gravide.

De asemenea, trebuie să acorde o atenție la garderoba ta - haine, inclusiv lenjerie de corp, care urmează să fie cusute din materiale naturale și nu interferează.

Intoleranța la cosmetice

Produse cosmetice, care inainte de sarcina nu a provocat probleme și ușor percepute de piele după concepție poate provoca iritații și mâncărimi. De exemplu, o astfel de reacție este posibilă în loțiune de corp obișnuit - în loc de relief și ameliorarea simptomelor de piele uscată începe să mâncărimi și zgâria întreaga zonă a abdomenului.

Situația când zgâriat stomacul său în stadiile incipiente și ulterioare ale sarcinii pot fi cauzate de toxemie sau preeclampsie. Disconfortului asociate cu mâncărimi ale pielii, apare de obicei în formele severe de boală.Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre acest simptom, ca mâncărimea cu un toxicoză puternic poate indica faptul că organele interne (ficat și rinichi) nu pot face față consecințelor acestei condiții. Acțiunea trebuie să fie luate de urgență.

Boli ale organelor interne

De asemenea, motivele care explică de ce în timpul sarcinii burta zgâriat, poate deveni boli interne. De exemplu, exacerbarea colecistită, ciroză, hepatită și pietre în canalele biliare pot provoca mâncărimi ale pielii abdominale, în orice stadiu.

Mai puțin frecvent, acest simptom devine caracteristica principală a acestor patologii, în cazul în care nu au mai văzut înainte. În acest caz, ar trebui sa testat cât mai repede posibil pentru a incepe un tratament, deoarece cele mai multe boli sunt mai potrivite terapie într-un stadiu incipient de dezvoltare.

burta Râios in timpul sarcinii cauze, tratament, remedii populare

Dacă rîia de întindere

În cazul în abdomen senzația de mâncărime în timpul sarcinii, cel mai probabil, acest lucru se datorează apariția vergeturilor. De obicei, mâncărime asociată cu întinde pielea de pe abdomen, datorită unei creșteri a volumului său, apare în al treilea trimestru.

La care medicul întreba dacă în timpul sarcinii burta zgâriat?

Primul lucru este de a face mama insarcinate - pentru a informa ginecolog-obstetrician, care monitorizează sarcina, prezența mâncărime în abdomen. Specialistul va recomanda de cercetare, datorită cărora va fi clar ce a cauzat exact mâncărime - un fenomen fiziologice sau patologice.

În acest scop, medicul poate prescrie chimia sângelui, testele funcției hepatice (ALT, AST, bilirubină), ecografie abdominala. În cazul în care rezultatele testului sunt normale, nimic să vă faceți griji. In caz de patologie a organelor interne au nevoie de un tratament adecvat.

Ce să fac?

În cazul în care rezultatele studiului nu au prezentat anomalii pentru a face față cu mâncărime a abdomenului va ajuta la unele recomandări simple. Iată-le:

  • Hidrata pielea. Pielea uscata, deshidratata nu este în măsură să răspundă în mod normal, la creșterea în volum a abdomenului. Pentru a preveni apariția urmelor de mâncărime și de întindere, este necesar să se mențină tonul și hidratare creme sale speciale pentru femeile gravide.
  • Igiena personală. Transpirație provoacă iritarea pielii. Mama expectativa trebuie să ia un duș de cel puțin 2 ori pe zi, menținând pielea curată. Dar este necesar să se renunțe la utilizarea frecventă a săpun, deoarece se usuca pielea.
  • Alegerea produselor cosmetice hipoalergenice si detergenti. Alergia la cosmetice si detergenti printre gravide - nu mai puțin frecvente. Este important să se aleagă măsurile cele mai grijuliu, cu excepția produselor în mod deliberat agresive.
  • Imbracaminte pentru femei gravide. Țesături din respirație obstrucționeze sintetice și irita pielea sensibila a mame. Mai bine pentru a alege un dulap de țesături naturale simple, - in sau bumbac. De asemenea, trebuie să acorde o atenție la stilul de îmbrăcăminte - nu ar trebui să împiedice circulația femeilor.
  • nutriție adecvată. Alergia în timpul sarcinii poate aparea la orice produs de obicei mai devreme. Dar, în primul rând, este necesar să se renunțe la produsele cunoscute alergenice - fructe de mare, citrice, și altele asemenea.

burta Râios in timpul sarcinii cauze, tratament, remedii populare

remedii populare

Pruritul - un simptom destul de neplacuta, mai ales în cazul în care apare la femeile gravide. În cazul în care sarcina este zgâriat puternic stomac, puteți folosi remedii populare pentru a elimina mâncărimea:

  • Rețeta întâi. Aceasta trebuie să ia 1 lingura. l. urzica, radacina de valeriana, Viola tricolor, brusture și lemn dulce. Toate ingredientele sunt măcinate într-o pulbere și se amestecă. Amestecul rezultat se toarnă 500 ml de apă clocotită și infuzat termos peste noapte. Ingera 1 lingura. l. dimineața și seara.
  • Reteta a doua. 1 lingura. l. Frunzele brebenoc se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se fierbe baie de apă timp de 10 minute. Bulionul răcită de tulpina și se adaugă la apa pentru baie. Tort, restul de pe planta, înveliți în tifon și ud locuri de pe corp, care sunt foarte râios.

Multe femei se confruntă cu problema de mâncărime burta in timpul sarcinii si cele mai multe dintre ele este o condiție care nu este asociată cu patologii grave. Deci, nu va cramponati întrebarea - de ce este zgâriat stomacul lui, în cazul în care acest simptom este exprimat și aduce anxietate, trebuie să se consulte un medic și să clarifice situația.