burta Râios în timpul sarcinii, de ce mâncărime în timpul sarcinii

In timpul sarcinii in corpul unei femei este o mare varietate de procese. Femeile insarcinate sensibil asculta toate simțurile și să înceapă să vă faceți griji cu adevărat că ceva nu merge bine.


Pruritul în zona abdominală poate apărea la începutul sarcinii și în perioada ulterioară. O mâncărime simptom deranjant poate apărea numai într-un număr foarte mic de cazuri. Cel mai adesea, aceasta nu constituie o amenințare sau sănătatea mamei sau a vieții fetale. Dar acest lucru nu înseamnă că o astfel de mâncărime să îndure, mai ales dacă el este puternic. Luați în considerare principalele motive pentru stomac senzație de mâncărime în timpul sarcinii.

burta Râios în timpul sarcinii, de ce mâncărime în timpul sarcinii

Multe mame insarcinate au propria lor experiență să se simtă disconfort atunci când senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii, în special în abdomenul inferior

Cauzele mâncărime a pielii de pe abdomen

Cauza principală a mâncărime în abdomen în timpul sarcinii este creșterea continuă a volumului abdomenului, din cauza care pielea este întinsă și apar striuri (sau intindere) - acest proces este de a provoca apariția de mâncărime. Vergeturile - cicatrici de modificări ale pielii care rezultă din încălcarea de elasticitate a pielii. Elasticitatea pielii depinde de sinteza de colagen si elastina, care este rupt atunci când reorganizarea hormonală a corpului în timpul sarcinii. Pruritul vergeturilor se numește dermatoza polimorfă gravidă. Când vedeți o astfel de mâncărime ar trebui doar să așteptați și să încerce să nu pieptene pielea. Aceasta mâncărime nu este necesar să se teamă, apare în zone mici ale pielii, nu este foarte pronunțat și este destul de natural în timpul sarcinii.
Dar dacă burta foarte senzația de mâncărime în timpul sarcinii, nu lăsați acest lucru fără o atenție. Acest simptom este o mancarime intolerabilă a pielii, poate semnala violarea ficatului. Motivul pentru astfel de încălcări pot fi colestază, hepatită, colecistită și alte boli grave. Mâncărime cauzate de tulburări ale ficatului, mâncărime nu numai stomacul, ci și alte părți ale corpului: mancarime se poate răspândi la piept, spate, abdomen, brațe sau picioare. În acest caz, există o amenințare reală, nu numai la starea de sanatate a mamei insarcinate, dar, de asemenea, durata de viață a fătului.
Sub suspiciune de colestază acută (pancreatită holetsistitnogo) sunt supuse acelor femei care sunt pre-sarcina a suferit de grup hepatita A, colelitiaza, și femeile care suferă de colecistită cronică. Riscul de tulburări ale ficatului în timpul sarcinii primi, de asemenea, femei, eclozat un băiat sau o sarcină multiplă, și femeile însărcinate, a căror vârstă este mai mare de 32 de ani.


Un alt motiv pentru care stomacul poate fi zgâriat, este apariția reacțiilor alergice. Alergia în timpul sarcinii poate apărea nu provoca o reacție alergică înainte de alimentele obișnuite (să nu mai vorbim de fructe de mare și fructe exotice), pe medicamente, pe de praf, polen, scuamele de animale, etc. Foarte des la femeile gravide dezvolta reacții alergice la țesături sintetice sau lână, precum și produse cosmetice.

burta Râios în timpul sarcinii, de ce mâncărime în timpul sarcinii

Unele produse de igienă și produse de îngrijire a corpului poate deveni brusc de nesuportat pentru o femeie gravidă

boli de piele mâncărime a pielii se manifestă, cum ar fi eczeme și scabie. De asemenea, mâncărimi ale pielii poate fi un semn de toxemiei târziu, sau preeclampsie la femeile gravide. Dacă zgâriat abdomen, ar putea fi o drojdie sau vaginita bacteriana. Cauzele majore ale apariției de mâncărime, destul de mult - de aceea este foarte important să se consulte un medic la cea mai mică disconfort în timpul sarcinii.

diagnosticare

Identificarea unei eventuale încălcări ale ficatului și a altor organe interne pot fi utilizați:

 • analize de sange biochimice;
 • teste funcționale hepatice;
 • Ecografie a abdomenului.

Pentru perturbarea vyvit timp a organelor interne și pentru a începe tratamentul, femeia gravidă ar trebui să viziteze regulat medicul ginecolog și să descrie cu toate simptomele sale deranjante.

Prevenirea mâncărime

În cazurile în care este zgâriată stomacul, mâncărimea apare pe fundal teste absolut normale, trebuie să urmați aceste reguli:

  • puteți controla cantitatea de produse consumate alimentare (fructe de mare, produse exotice și alimente vysokoallergennyh sunt cel mai bine evitate în timpul sarcinii);
  • pentru a facilita activitatea ficatului este necesară pentru a reduce consumul de gras, prăjit, picant și alimente sărate precum și produse lactate;
  • observă cu atenție și o bună igienă personală;
  • în timpul sarcinii, utilizarea hipoalergenic și produse de igienă și cosmetice;
  • Creme de zi cu zi hidratarea pielii speciale (care, cu toate acestea, pot fi înlocuite și uleiul de măsline obișnuit), utilizarea cremelor pentru vergeturi;

burta Râios în timpul sarcinii, de ce mâncărime în timpul sarcinii

Aproape toate femeile gravide in al treilea trimestru de sarcină poate apărea mâncărimi la nivelul abdomenului

 • se abțină în timpul sarcinii prin purtarea de lucruri sintetice, nu a pus pe un gol lucruri corp de lână, nu poartă haine prea strâmte;
 • pentru a face față cu mâncărimi cauzate de aparat dentar sau o reacție alergică, poate ajuta la o astfel eficace pentru pruritul este absolut sigur pentru gravide remedii femei populare, cum ar fi baie cu un decoct de fulgi de ovăz sau un șir de caractere.

Împărtășește cu prietenii: