Ca conserve de mazăre la domiciliu (reteta)

Ca conserve de mazăre la domiciliu (reteta)

În plus, conserve de mazăre este gata pentru consum mese, care este foarte convenabil într-o lipsă constantă de timp. Puțini oameni folosesc acest lucru ca ingredient principal într-un vas separat, dar în funcție de aceasta, puteți crea o operă de artă, și să se pregătească mai întâi, al doilea, și așa mai departe. Ca conserve de mazăre la domiciliu, descrise mai jos.


Conserve mazăre verde, beneficii și daune

Mazăre este un produs nutritiv. care conține mai mult de 300 kcal per 100 g În acest caz, produsul este complet absorbit de către organism. mazăre verde conservat are un beneficiu și rău. Valoarea nutritivă de mazăre verde conservate este de a reduce problemele de inima. presiune, și prin reducerea riscurilor asociate cu cancerul. Mai mult decât atât, acest tip de fasole șutează mahmureala, dă putere pentru noi realizări. mazăre verde conservat este dăunător numai în cazul în care nu utilizează calitate sau mazăre supracopți. Produsul își pierde avantajul și vitaminele.

Ca conserve de mazăre la domiciliu

Canning mazăre pe rețete folosind doar produsul din prima etapă de maturitate. A fost destul de fasole cultivate ar trebui să fie lăsat pe margine, deoarece au acumulat amidon, care creează un sediment plin de noroi în bancă, nu va arata estetic plăcut și va înăbuși gustul de conserve de mazăre în această rețetă.

mazăre verde conservate, rețete fără sterilizare

Ingredientele care sunt necesare pentru reteta de mazăre verde, conserve de la domiciliu, următoarele:

  • • boabe de calitate superioară;
  • • Un litru de apă;
  • • 3 linguri mari de sare;
  • • 3 linguri mari de zahăr;
  • • O lingură mică de acid citric.

Secretul principal al mazăre verde modul în conserve, este în marinată. Pentru a pregăti bine sosul dorit, este necesar să se amestece condimentele, apa în proporțiile corecte, se aduce la fierbere și se aruncă mazăre. Apa ar trebui să acopere mazărea maxime. Mai mult, pentru mazăre verde conservate la marinată acasă este lăsat timp de 15 min, se toarnă o lingura de ananas.În bănci, trecut de sterilizare, se pune mazăre, în care, apa ar trebui să-l și o centimetri și jumătate acoperă. Pasul final în mazăre reteta conserve la domiciliu este să se rostogolească în sus capace. Odată ce cititorul învață cum să păstreze mazăre verde, ar trebui să indice faptul că mazăre stocate într-o bancă trebuie să fie în camera întunecată și rece.

Ca conserve de mazăre la domiciliu, reteta

Pentru a începe să elibereze mazăre de păstăi, apoi se clătește cu apă. Pentru marinata folosit un litru de apă, o lingura de zahar. și o linguriță de sare. Este necesar să se pună mazăre în bănci, retrăgându-1.5 de mai sus. Mai mult, fiert timp de trei minute în marinată, se toarnă în borcane cu mazăre.

Sterilizează borcane ar trebui să mazăre de două ori. Acest termen se referă la fierbere în borcane de apă. Pentru a obține conserve de mazăre o înaltă calitate la domiciliu, ar trebui să fie sterilizate borcane prima jumătate de oră, a doua zi timp de 20 de minute.

Rețete mazăre de conservare

spălare mazăre, se adaugă apă la un raport de 1 la 2, se fierbe la foc mare, apoi de încet timp de 30 minute. Mazăre, care se sparg ca rezultat al conservării, pentru a elimina, astfel încât să nu tulbure apa.

Apoi gatiti sosul după cum conserve de mazăre acasă în prima reteta. În băncile, se spală mazăre, se toarnă sosul cu o linguriță de oțet. Băncile de încălzire pe o oală de apă timp de patruzeci de minute, împachetări paturi calde, și să rămână rece.

Ca mazăre mothball acasă cu acid citric

Se spală mazăre, Blanch în apă clocotită timp de câteva minute. Pentru a prepara o marinată bun trebuie să fiarbă acid citric și ingredientele rămase sunt: ​​sare într-o cantitate de trei linguri de zahăr în aceleași proporții. Fasolea se toarnă într-un borcan, se toarnă sosul este deja gata, și se acoperă. Băncile elimina dens fund tigaia cu apă reglată la 70 de grade. În plus, băncile sunt supuse sterilizării de trei ore. Apoi, scoateți borcanele din oala, se acopera cu un prosop și se lasă să se răcească.

Cum de a păstra mazăre verde. principii de bază

Pentru a obține o înaltă calitate și mazăre verde conserve delicioase la domiciliu, trebuie să respecte următoarele reguli.

În urma reteta ca conserve de mazăre la domiciliu, doza exactă.

Utilizați citric conservare sau acid acetic

tratament termic suficient. Dacă nu urmați această recomandare, este posibil să se strice toate băncile cu mazăre verde, și pot provoca botulism.

La conservarea cu succes a prescripție conserve de mazăre demonstrează transparență, a continuat pentru ceva timp, și anume 4 zile după ce a fost suflecate bănci. Odată mazăre verde conservate la domiciliu, acesta ar trebui să fie consumate într-un an. În cazul nor marinată, este mai bine să renunțe la utilizarea acestui produs pentru motivele menționate mai sus.