Când albinele roiesc perioadă a semnelor și a cauzelor roire

proces de roire - este o componentă integrantă a albinelor, în timpul căreia albinele sunt propagate în mod activ și decontate, separați de individ părinte al familiei de albine. Potrivit apicultorilor calificați, să roi aveți nevoie pentru a pregăti înainte de momentul în care va roi, și să fie capabil de a preveni această situație.Când albinele roiesc perioadă a semnelor și a cauzelor roire

Roire albinelor este motivul pentru schimbarea cuib după iernare vechi, există albine tinere în curs de dezvoltare de celule. Trebuie remarcat în special albinele tinere, care diferă de sănătate bună și munca grea. Ei sunt capabili să se hrănească multe larve ca urmare există o finalizare rapidă a familiei de albine.

Deci, fiecare apicultor ar trebui să știe despre cum să prevină roiurile de albine. Deoarece este foarte important ca stupii pe deplin dezvoltate și nu provoacă daune.

specificitatea roire

Roire albine - este un proces natural bazat pe posibilitatea de albine de reproducere, după care există o așezare mare în zonă. În termeni simpli, procesul de albine - zboruri medii mature persoane, însoțite de reproducere incipiente. Dupa ce separa albinele uterul din familia de bază. Acest instinct proces de supraviețuire inerente în rândul albinelor. Procesul începe într-un moment în care există condiții de siguranță pentru roi stare de insecte.

Va fi apreciat mai ales sezonul de împerechere, deoarece în acest moment albinele, sau, mai degrabă, grupul lor, zboară în aer la mare distanță de la sol, în vreme caldă. Apoi a efectuat un ritual de împerechere, când albinele dansează și sunt separați de familiile lor. În același timp, acest comportament este prezent în mai multe insecte, nu numai albine. De exemplu: libelule, țânțari, muște și furnici. începător Apicultorul este destul de dificil de a face cu un astfel de proces, ca roire de albine și roiuri de capturare. Deoarece o astfel de perioadă și starea de albine este considerat cel mai dificil. Prin urmare, este necesar să se cunoască în prealabil modul de a face cu faptul că albinele nu roi permit statului, mai ales în recolta de miere.

Cauzele roire

Pentru a opri cu succes sau a preveni o stare într-un roi de albine familie. Este nevoie de tehnici speciale si eficiente pentru lupta. Pentru a face acest lucru, un apicultor novice trebuie să cunoască condițiile și motivele acestor insecte roind, cum ar fi:

 • în cazul soclu supraîncălzit;
 • atunci când în stup are un vechi specimen de mama;
 • când uterul există un număr mic de feromoni specifici, în acest moment nu stabilire albină lucrătoare;
 • atunci când rupt ventilație totală în familie de albine, și anume în cuib.

Pentru a evita cu succes această condiție în primăvară, mai ales în fața principalului apicultorului mită ar trebui să știe care sunt diferitele metode de combatere a albinelor roind au.

Cum este zborul de un roi de albine

Când albinele roiesc perioadă a semnelor și a cauzelor roire


Deși există un fenomen roi perioadă, familia este împărțit în două părți. După depunerii ouălor în bol uterului, după nouă zile de albine trebuie să zboare. Având în vedere diferitele condiții, zborul este capabil să leneviți pentru un timp, în cazul în care există ploaie sau frig a venit. Este important să ne amintim că, cu individul matern vechi se poate abate de tineri.

Acest lucru este important! În timp ce familia de albine a auzit semnalul, atunci există un roi de plecare. Albinele selectați cu atenție de locuințe, care trebuie să fie confortabil și de încredere.

Inițial, familia ar trebui sa lase un roi să rămână o cantitate mică de uterin larve de insecte și de puiet. Într-o zi înainte de acest punct, începe semnalul individual de părinte. În ceea ce privește al doilea roi, el poate zbura în vreme rea, deoarece el nu a fost frică de vânt. După această perioadă, roi, albinele spun pentru totdeauna la revedere de la persoanele mamă vechi. În ceea ce privește restaurarea ordinii în familie, este posibil dronă după inseminare uterin.

Roire se efectuează în anumite condiții, aceasta a continuat timp de două luni. Aceste colonii, care au fost în stare să zboare, sunt în măsură să se angajeze în mod independent, în construcția de celule și de a le colecta în miere. Există metode eficiente care sunt proiectate pentru a preveni această situație. Pescuit și roire - este o muncă foarte grea, care necesită abilități și experiență specială, deoarece este necesar să se ia măsuri pentru a reveni la albine stup. Rolul important jucat de apicultura în lupta cu succes împotriva roiesc, precum și prevenirea acesteia.

semne de roire

Când albinele roiesc perioadă a semnelor și a cauzelor roire

Într-o anumită perioadă de timp pentru a recunoaște procesul de roire, ar trebui să fie familiarizați cu caracteristicile sale de bază. Deci, primul roi are anumite caracteristici și condiții în care toate efectuate.

Inițial, familia se pregătește boluri pentru a-și depună ouăle. După aceasta, albinele începe construcția de mai mult de zece botci. După finalizarea construcției, albinele nu zboară nectar, apare atât de multe drone. Transformarea de neplăcut apar părintele unui special, deoarece există situații în care nu a fost hrănit, slăbește și nu prevede ouă, precum și pierde în greutate. Acest proces este un mare dezavantaj, pentru că toată energia este axat pe cuiburi de insecte de construcție și nu pe producția de produse de miere. Cunoscând aceste semne, apicultorul poate trata în mod eficient cu roire nedorite. Totul trebuie să fie în conformitate cu regulile care spun cum și ce să facă înainte de a începe o luptă activă cu păsări roire.

Protecția împotriva roire

Când albinele roiesc perioadă a semnelor și a cauzelor roire

Fiecare apicultor experimentat știe despre consecințele care pot apărea în primăvară, înainte de o luare de mită majoră în cazul în care un roire nedorit. Prin urmare, este necesar să se creeze condiții care să prevină un astfel de fenomen.

Măsuri împotriva albinele roiesc pot fi foarte diferite:

 • stupi de protecție de la căldură;
 • în absența colectării mierii, este de dorit să se hrănească insecte sos special;
 • verifica stup letkovy straturi, rame;
 • tot timpul necesar pentru a monitoriza starea stupilor, deoarece nu se poate preveni revărsare, astfel încât să puteți face un al doilea corp;
 • extinde în mod continuu cuib, insectele nu sunt odihnit, și au construit o celulă;
 • puteți pescui roire;
 • în centrul cuibului se clocesc individului mamă ar putea depune oua in mod regulat.

Prin urmare, apicultori trebuie să știe ce să facă pentru a evita acest fenomen. Crearea condițiilor potrivite, apicultura nu va provoca daune.

caracteristici de alarmă

Care este comutatorul în apicultură, și cum să lucreze cu el? Toată lumea este conștientă de prezența unui bîzîit în stup pentru a roi. Acest sunet are o frecventa de 100 pana la 600 GHz. Până la procesul de zumzet destul de monoton, care este în termen de 200-280 gigahertzi. Pentru a determina acest parametru, puteți utiliza un indicator special care funcționează în anumite condiții.

Avertisment echipat cu un microfon, care are o sensibilitate ridicată sensibilitate transmisie domeniu îngust, și anume 200-280 Hz. Este de la aceste frecvențe de funcționare stabilite de alarmă, care include semnalul audiovizual de notificare începerea procesului în stup. Datorita muncii sale, apicultorii nu pierde prea mult timp. Foarte important, dispozitivul poate fi construit cu propriile lor mâini, folosind schema.

Urmați sfaturile și sfaturi, vă puteți proteja propria Apiary a acestui fenomen.