Când începutul și sfârșitul cad dinții de lapte

Cronologie sunt doar aproximative. Pentru cea mai mare parte, acestea depind de caracteristicile individuale ale dezvoltării copilului.

Probleme legate de posibile

Unii copii încep să-și piardă dinții înainte de 4 ani, altele numai la vârsta școlară. abatere gravă în calendarul ar trebui să vă faceți griji părinți, ori de câte ori acest fenomen poate avea cauze patologice și duce la probleme dentare.perioadele de neadaptare standarde pierdere poate fi cauzată de mai mulți factori:

 • un regim alimentar dezechilibrat;
 • compoziția chimică slabă a apei;
 • predispoziție genetică;
 • dezvoltarea prematură a germenilor sau absența lor completă.

Fall prematur

Când începutul și sfârșitul cad dinții de lapte
Pierderea prematură a dinților temporari de tip - este una dintre cele mai frecvente probleme care pot duce la distorsiuni în toate seriile. dinți pentru copii sunt un indicator pentru coroane permanente, astfel încât pierderea, înainte de intervalul de timp standard coroane permanente pot fi tăiate, luând o poziție greșită.

cresc, de obicei, coroana cu o poziție relativă desfășurată la seria principală. De asemenea, poate coroana germinare lateral prin gingii. În acest din urmă caz, poate fi însoțită de durere.

Pentru a preveni apariția defectului cu pierderea precoce a dintilor de lapte trebuie să contacteze medicul dentist. Acesta va stabili o coroană pe adiacente de pe ambele părți pentru diferența rezultată, o distanțare de construcții - titular.

Aceasta va asigura conservarea spațiului pentru erupția și creșterea corespunzătoare a unui dinte nou. Distanțierul este realizat dintr-un fir subțire de metal, nu provoacă disconfort copilului. Când vă aflați într-un nou suport de țesut gingival dinte este îndepărtat.

Cele mai frecvente cauze ale pierderii premature a părului sunt:

 • mușcătură anormală;
 • presiunea excesivă adiacente coroane;
 • in curs de dezvoltare a tumorii;
 • eliminarea natura forțată.

Când începutul și sfârșitul cad dinții de lapte
Spune-mi, ce se poate opri sângerarea după extracția dentară. tehnici testate în timp.

Vorbim aici despre cauzele și tratamentul fisurilor pe limbă.

Fall mai târziu decât era de așteptat

Toate stomatologi sunt unanime că pierderea tardivă a copilului dintilor este mult mai devreme. Acest fenomen se poate întâmpla din următoarele motive:

 • ereditate;
 • transferul de natura infecțioasă a bolii într-o formă severă;
 • dispepsie cronică;
 • rahitism, adus in copilarie;
 • fenilcetonurie.

În acest caz, numărul de lapte încă începe să subțire la 8 ani. Dacă acest proces nu este pornit la această vârstă, este posibil să se suspecteze locație prea adânc germenilor permanenți sau absența lor completă.

dinți de rechin

Când începutul și sfârșitul cad dinții de lapte
Etapa principală a impartirii coroanele de lapte de țesut rădăcină și ejectarea-le din buzunarul gingivală, uneori, nu reușește. Aceasta conduce la faptul că dinții permanenți erup mai repede decât timpul de cădere.

Acest fenomen poate avea loc nu numai pe coroanele individuale, dar, de asemenea, răspândit în întreaga dentiție. Ca rezultat, două rânduri de dinți sunt aranjament paralel una în raport cu cealaltă. Un astfel de fenomen nu provoacă complicații grave.După o anumită perioadă, coroane temporare se încadrează încă în afară, și permanentă, se deplasează treptat, au locul lor.

În cazul în care procesul este întârziat mai mult de 3 luni, iar dintii permanenti sunt greu de a lua poziția corectă, este necesar să se recurgă la dentist. Cel mai des folosit pentru a aborda aparate ortodontice de corecție: atele, bretele.

Durere și febră

Pierderea dintilor de foioase adesea insotite de senzatii de disconfort. Gumele, situată aproape de gâtul coroanei, ca dintele slăbirea off, provocând durere.

Durerea cea mai severă apare atunci când pierderea molarilor și premolarilor. Acest proces poate fi însoțită de edem al gingiilor și chiar deteriorate ridicarea temperaturii la 38 ° C Trebuie avut în vedere faptul că mai tineri cu vârsta, mai intense astfel de manifestări.

Grele în timpul acestui proces duce la o încărcare mare a sistemului nervos, oboseală rapidă, overexcitation în orele de seară. Copii 7 ani după simptomele enumerate caracter rare și netedă.

Problemele care apar în etapa schimbării dinților, au rareori cauze patologice și de corecție medicul dentist competent eliminate rapid.

Ce să fac? Sfaturi utile pentru parinti

Când începutul și sfârșitul cad dinții de lapte
Pentru a elimina simptomele neplăcute în timpul procesului de care se încadrează la copii foarte mici, medicii recomandă utilizarea de mijloace complexe Dentokind. Se elimina simptomele de durere, reduce inflamația, și stabilizează sistemul nervos.

După pierderea rănii dintelui format. În unele cazuri, poate provoca sângerare ușoară. Pentru a elimina este necesar dintr-un bandaj steril pentru a forma o minge și a pus-o peste rana.

Tamponul ar trebui să fie un pic mușcătură și se lasă timp de 3-5 minute. De obicei, de data aceasta este suficient. În cazul în care sângele nu se oprește după 15 minute, trebuie să vă consultați medicul dentist.

Într-o procesare aseptică poate fi înfășurat clătire cu saramură care conține câteva picături de iod.

În primele două ore ale copilului nu ar trebui să mănânce. În cazul inflamației și durerii în rană, puteți utiliza impunerea preparatelor topice dentare.

Bine dovedit pastă Solkoseril, gel Kamistad, Kalgel. Acesta nu este recomandat pentru a trata rana cu peroxid de hidrogen, așa cum se poate face numai efecte adverse asupra copilului.

Când începutul și sfârșitul cad dinții de lapte
Care sunt numiți de antibioticele în stomatologie în flux. Listă de medicamente eficiente.

Acest articol discută despre tratamentul limbii geografice a copilului.

Îngrijire orală

La pierderea unui dinte pentru copii și formarea unei răni, în orice caz, nu renunță la igiena orală. Acest lucru va oferi o protecție antibacteriană suplimentară a țesuturilor deteriorate.

Dar este necesar să se ia în considerare faptul că îngrijirea orală în această perioadă, are propriile sale caracteristici:

 • curățarea de coroane trebuie să se efectueze mișcări atente, fără presiune, pentru această procedură este în valoare de a cumpăra o perie moale, perii din care au rotunjite sfaturi;
 • cel mai bine este de a folosi o pastă de dinți pentru copii, cu efect anti-inflamator;
 • Se recomandă, după fiecare masă să clătiți gura cu apă sau un balsam special destinate copiilor;
 • în caz de inflamație și rana nevindecabile trebuie să se refere întotdeauna la dentist;
 • De asemenea, nu trebuie să neglijeze controale regulate dentare;
 • în cazul în care coroana afectat de carii, este necesar să-și petreacă tratament. Ca o măsură de precauție petrec la etanșarea dentist fisura.

În special alimentația copiilor

Când începutul și sfârșitul cad dinții de lapte
În timpul pierderii dinților de foioase relație specială necesită nu numai de îngrijire, dar, de asemenea, dieta copilului. Caracteristici de putere în acest caz sunt următoarele:

 1. În ziua pierderii coroanei nu ar trebui să mănânce alimente iritante. Evitati,, alimentele condimentate sărate calde și feluri de mâncare. Ele pot provoca răni suplimentare de iritație, aducând disconfort copilului.
 2. Deoarece pierderea dinților este adesea însoțită de apariția de noi, pentru dezvoltarea lor completă și o creștere sănătoasă este necesară pentru a oferi organismului cu micronutrienți și vitamine. Cel mai important rol de calciu joacă pentru acea vreme. Intră în dieta unui copil mai multe produse lactate: branza, lapte, brânză.
 3. Pentru absorbția calciului a fost completă, este necesar să se includă în produsele alimentare care conțin vitaminD. fructe de mare, ouă, smântână, ficat.
 4. este recomandat să ia o multivitamine sau suplimente minerale, în cazul respingerii acestor produse.
 5. Creșterea aportul de fructe si legume.
 6. Pentru a stimula activ resorbție radiculară pentru copii lasa mai multe alimente solide. Dar, în primele zile după pierderea dinților, ar trebui să excludă utilizarea unor astfel de produse, pentru a nu răni și mai mult rana.
 7. De asemenea, ar trebui să fie excluse din dieta de o varietate de dulciuri. Ele creează un mediu favorabil pentru bacterii, cauzand inflamatie si a cariilor.

Procesul de pierdere a dintilor primar este pur caracter individual. În unele are loc într-un timp util si fara durere. Alții se pot confrunta cu probleme. Ajuta la rezolvarea lor dentist pentru a identifica și a elimina cauza.