Când să înceapă alimente solide un copil cu ceea ce este mai bine și cum să atragă

Trecerea la noul aliment copil este o etapă importantă a dezvoltării sale. Cu toate acestea, la începutul hrănirii ridică multe întrebări. Să înțelegem atunci cel mai bine este să se introducă firimiturile cu noi produse alimentare și cum să facă cunoștință a mers în beneficiul copilului.La ce varsta ar trebui să încep?

Pediatrii recomanda copii, pentru prima dată pentru a oferi alimente complementare de la vârsta de 5-6 luni.

În cazul în care sănătatea, creșterea și dezvoltarea alăptează copilul nu provoacă plângeri din partea părinților copilului pentru a atrage recomanda 6 luni. Toddler primirea unui amestec adaptat, gata pentru un aliment nou un pic mai devreme, și poate încerca să atragă în 5 luni. De asemenea, cu vârsta de 5 luni ar trebui să înceapă să atragă copii cu creștere în greutate săraci.

Copilul tau este gata pentru a încerca alimente solide, în cazul în care:

 • El a cerut pentru produse alimentare mai des.
 • Greutatea lui, comparativ cu greutatea la naștere sa dublat.
 • Copilul pune mâna pe cap cu încredere și știe cum să-l transforme în lateral.
 • Când alimente solide intră în gura lui, nu este împins limbajul corect.
 • În ultimele săptămâni, copilul a fost bolnav.
 • Copilul a învățat să se așeze.
 • În viitorul apropiat nu va fi vaccinate.
 • produse alimentare austeră părinții interesați.

Când să înceapă alimente solide un copil cu ceea ce este mai bine și cum să atragă

Ce să dea în primul rând?

Opțiuni pentru a începe a întâlni alimente pentru copii, există mai multe. Fiecare dintre ei sunt susținători ai care cauzează argumente puternice pentru a alege un anumit produs pentru a începe alimentarea. Puteți începe cu:

 1. Produse lactate. Adepții consideră că astfel de produse sunt cea mai bună alegere pentru a incepe alimente solide, stres că acestea sunt mai puțin probabil să difere de alimentele pentru copii obișnuite (lapte), astfel încât reacția la acest produs alimentar este de multe ori bine.
 2. Legume. Acest tip de hrănire se recomandă mai întâi cu un exces sau greutate normală. De asemenea, alimentele vegetale trebuie să fie alese mai întâi pentru copiii care au frecvent constipație.
 3. Kas. Ei sunt sfătuiți să înceapă să dea copiilor care sunt slab castiga in greutate. De asemenea, începe hrănirea complementară cu cereale este recomandat pentru copii cu scaun instabil. Porridge ar trebui să dea hrișcă, porumb, orez sau fulgi de ovăz. Familiaritate cu terci de grâu și orz au început mai târziu de 8 luni.

Anterior, pediatrii recomanda sa inceapa obișnuindu un copil la un meniu adult cu suc. Acum, ei se opun introducerii timpurii a dietei de suc de copii, deoarece este produs alergene, care este capabil de a irita tractul digestiv al copilului.

Când să înceapă alimente solide un copil cu ceea ce este mai bine și cum să atragă

Cum de a da nada?

Pentru a introduce copilul la alimente noi, pentru a alege un timp, atunci când și copilul va fi într-o stare de spirit bună și încă nu obosit in timpul zilei. Înainte de a începe să gătească primul fel de mâncare pentru copil, asigurați-vă că să se spele pe mâini. De asemenea, este foarte important să se verifice temperatura alimentelor pe care le dau în judecată băiețel dolofan.

Au o lingură de un nou fel de mâncare de la începutul hrănirii atunci când copilul este foame sigur. Nu este necesar ca copilul a mâncat dintr-o lingură de toate, el ar putea linge doar produsul sau încercați un gust necunoscut. În cazul în care bucuria acestei experiențe nu a făcut apel, se repetă proba cu același produs în ziua următoare. În cazul în care copilul este fericit noul gust, va poate oferi un pic mai mult. tot În continuare trebuie neapărat să continue să se hrănească alimentele pe care el a avut mult timp familiar (din laptele matern sau un amestec).Știu că copilul obținerea unui aliment nou cu o lingura, se poate rebel și capricios, el este folosit pentru obtinerea de alimente în mod constant. După primul test al noilor feluri de mâncare la sfârșitul zilei, copilul trebuie monitorizat cu atenție. Mama ar trebui să alerteze orice disconfort, și, în special, apariția unei erupții cutanate sau o schimbare în scaun. În cazul în care scaunul și piele, în ordine, a doua zi va multumi porțiunea copil de două ori.

Când să înceapă alimente solide un copil cu ceea ce este mai bine și cum să atragă

Ce se poate face în cazul în care un copil refuză să mănânce?

Niciodată nu poți forța un copil să încerce noi alimente. Fiecare nou copil hrănire produs va fi obtinerea nu este atât de mult de calorii si nutrienti, deoarece scopul principal al alimentelor complementare - pentru a nu hrăni și vă rugăm noi firimiturile alimentare, ceea ce face o descoperire plăcută.

Mulți copii au devenit mult timp obișnuiți să inoveze și du-te la alimentele dense poate fi dificil pentru ei. În acest caz, mama trebuie să fie pacient și să permită firimiturile să se obișnuiască cu noul gust si consistenta ofertei. Cei mai multi copii nu deranjează terci dulce sau fructe piure, dar legume, carne și pește cauzează adesea proteste. Cineva pe gustul lor numai proaspăt preparate alimentare și alimente gata făcute din magazin scuipă. Alți copii, pe de altă parte, magazin de piure cum ar fi mai mult, dar de gătit mamei mele nu provoacă plăcere.

În orice caz, în cazul în care miezul nu a aprobat prima dată când un nou fel de mâncare, nu aveți nevoie la disperare. Au ori mai multe sale pentru copii, dar, în cazul în care copilul arată în mod clar că încercarea unui nou produs nu vrea sa, nu insista. Vă asigurăm că, dacă te enervezi și să dea drumul la furie, problema poate primi doar mai rău.

Verificați grosimea produsului, precum și asigurați-vă că copilul este foame sau prea obosit. De asemenea, încercați să evite orice distragere a atenției, de exemplu, un televizor de lucru. Pentru a distrage atenția de la copilul mananca poate juca un număr de alți copii.

În cazul în care copilul nu vrea piure de cartofi, da-i apă - probabil că refuză să mănânce din cauza de sete. De asemenea, nu este necesar să se insiste, în cazul în care miezul nu vrea să mănânce partea lor. În general, este important să fie pacient, ca sunetul apetitului copilului și iritarea pur și simplu nu se îmbunătățesc.

echivalenţi

Declină un anumit produs, puteți oferi copilului dumneavoastră alte alimente, care va fi de înlocuire echivalente. De exemplu, în cazul în care copilul nu vrea un produs lactat, poate că nu va fi împotriva celuilalt. Iaurtul poate înlocui crema de branza, iaurt, deserturi pe bază de lapte.

Când să înceapă alimente solide un copil cu ceea ce este mai bine și cum să atragă

Copiii din carne de multe ori nu le place din cauza texturii sale, astfel încât ar trebui să încercați foarte atent pisa produsul si se amesteca cu bulion și legume. cei mici, care nu se pot obisnui cu nada de carne pot fi date alte surse de proteine ​​- brânză, pește, legume.

 • alimente complementare trebuie întotdeauna administrate înainte de a hrăni copilul, sau un amestec de lapte matern.
 • Volumul de produse ar trebui să fie crescută treptat. Pentru un volum total recomandat de vârsta copilului, alimente complementare trebuie să aducă o porțiune de 7-10 zile.
 • Treceți la un nou grup de alimente de înțărcare ar trebui să fie numai după o dependență bună față de grupul anterior. De obicei, destul de dependență de aproximativ două săptămâni.
 • Pentru a face mai ușor pentru a monitoriza reacția fiecărui produs nou, trebuie să introduceți mai întâi un aliment monocomponent. Acest lucru înseamnă că copilul dumneavoastră a da doar un tip de cereale, legume sau fructe.
 • Coacerea pentru copil, puteți utiliza blender și blender sau alimente pentru a șterge printr-o sită. În cazul în care vasul se dovedește prea gros, ar trebui să fie diluat cu un amestec de apă, bulion, legume, sau lapte matern.
 • Legume Lure recomanda incepand cu dovlecei, conopida, napi și cartofi și fructe - cu mere, pere și banane.

Proaspăt în secțiunea „Lure“

Tabelul de hrănire complementară în timpul alăptării

Lure de Komarovsky

Peste cât de multe luni vă puteți da copilului dumneavoastră o banana?

Când să se introducă alimente solide în copil cheagurile?

Peste cât de multe luni, poate fi administrat copiilor compot și cum se face corect?

La ce vârstă și în cazul în care vă poate da copilului tau un castravete?

La ce vârstă și în cazul în care vă puteți da copilului dumneavoastră o căpșună?

Terci de ovăz pentru prima alimentare: la ce vârstă și cum să dea copilul?

Peste câte luni vă puteți da copilul piure de cartofi?

Propolis pentru copii

highchair

Este posibil pentru a da copiilor un avocado?