Când să introducă alimente solide sugari - 10 semne de pregătire a copilului pentru a ademeni

10 semne de pregătire pentru a atrage grudnichka - începe să se introducă alimente solide atunci când copilul?

Părinții tineri sunt mereu dornici de a hrăni copilul cu ceva gustos. Prin urmare, întrebarea „Când pot introduce alimente solide?“ Începe să apară 3-4 luni de la livrare. Nu te grăbi! Bucurați-vă de momentele în care nu aveți nevoie pentru a găti, sterilizarea, ștergeți ... Și cum să știe când un copil este gata pentru a satisface produse alimentare noi, vă vom ajuta să înțelegeți.Când să introducă alimente solide sugari - 10 semne de pregătire a copilului pentru a ademeni

10 semne de pregătire a copilului pentru a atrage

Fiecare copil - o personalitate, dezvoltarea fiecare este diferit, astfel încât să nu se poate apela o anumită vârstă atunci când se poate introduce alimente solide sugari. Experții spun că există doar doi factori, care confirmă copilul disponibilitatea de a face cunoștință cu noul aliment. Această maturizare a creierului si a sistemului nervos, precum și dorința tractului gastro-intestinal. Dacă acești factori au coincis în timp - aceasta înseamnă că copilul este gata pentru a atrage.

Dar, pentru a determina dacă acesta este momentul, este posibil prin următoarele caracteristici:

 1. Acest moment apare la vârsta de 4 luni (pentru copii născuți prematur, este luată în considerare vârsta gestațională).
 2. Greutatea copilului după naștere sa dublat, în cazul în care copilul nedonoshen - în două ori și jumătate.
 3. Copilul a dispărut de ejecție difuzoare reflex. Dacă da copilul sa bea dintr-o lingură, conținutul său nu rămâne pe bărbie. Iar nada trebuie administrat numai dintr-o lingură, la prelucrarea produselor alimentare a luat salivă.
  Când să introducă alimente solide sugari - 10 semne de pregătire a copilului pentru a ademeni
 4. Un copil poate sta în sus, organismul este capabil să se aplece înainte sau înapoi, întoarce capul într-o parte, arătând că refuzul lor de a mânca.
 5. Pat, pe hrănire artificială, nu este suficient pentru o zi de un litru dintr-un amestec. Grudnichok pe canalele de scurgere de masă - ambii sâni și mănâncă. Astfel de copii sunt gata pentru hrănire.
 6. Un copil poate fi prins în mână un obiect și trimite-l la gură în mod deliberat.
  Când să introducă alimente solide sugari - 10 semne de pregătire a copilului pentru a ademeni
 7. Copilul dintii primul erupt.
 8. Puștiul are un interes deosebit în produsele alimentare, iar părinții sunt în mod constant încearcă să-l încercați.


Pentru a începe să se introducă alimente solide, nu trebuie să aștepte pentru toate semnele - dar cele mai multe dintre ele ar trebui să fie deja prezente. Înainte de a începe să se introducă copilul la alimente noi, asigurați-vă că să se consulte medicul pediatru. El vă va spune dacă este sau nu copilul este pregătit pentru acest lucru și va contribui la sistemul de alimentare corect pentru el.

Reguli de bază începe alimentarea bebelușilor - nota mamei mele

 • Lure puteți începe să introduceți numai atunci când copilul este complet sănătos.
 • Expertii recomanda produse noi pentru a efectua al doilea san.
 • Lure dă cald, înainte de hrănire formula sau sân.
 • Hraneste copilul numai cu o lingura. Pasați prima dată, puteți adăuga un pic de lapte în sticlă. Deci, copilul poate fi treptat folosit pentru noi gusturi.
  Când să introducă alimente solide sugari - 10 semne de pregătire a copilului pentru a ademeni
 • Fiecare nou vas este introdus treptat, începând cu ¼ linguriță în 2 săptămâni și este adus în poziția de o vârstă porție.
 • Cel mai bine este să înceapă alimente solide de legume și piure de fructe - cu produsele de care aveți nevoie pentru a alege regiunea aparte de reședință. De exemplu, media mici Rumyniyaninu nu este potrivit ca hrănirea cu o banana sau o portocala, dar este pentru un egiptean mic - produse ideale.
 • Fiecare masă nouă ar trebui să fie nu mai devreme de două săptămâni administrat după cea anterioară.
 • Pentru prima hrănire numai mono adecvat piureului. Deci, puteți determina cu ușurință în cazul în care copilul dumneavoastră este alergic la un anumit produs.
 • Primul mash ar trebui să fie un pic apos, iar apoi, treptat, densitate poate fi crescută.
  Când să introducă alimente solide sugari - 10 semne de pregătire a copilului pentru a ademeni