Care pentru a alege un flotor

Flotoare pentru undițe de centrifuge ar trebui să fie selectate în condițiile de pescuit. Principala influență asupra caracteristicilor plutitorul are forma unui corp plutitor. Luați în considerare detalii forma flotoare, caracteristicile și aplicarea acestora.1. Tijele sunt flotoare.
Lung corp plutitor float ofera alarma musca excelent „în creștere“ și sensibilitatea ridicată a flotorului. Dar stabilitatea acestor flotoare foarte scăzută în urma foarte mare sensibilitate la tendințele. De asemenea, este dificil să le efectueze cablarea într-o clipă, pentru că acestea se încadrează în jos pe o parte. Prin urmare, domeniul de aplicare a acestora - încă de apă, vreme calma, musca slab. Tipuri de capturare pește - cei care de multe ori ciugulesc „în creștere“ - caras, plătică, roșioară, sumbră.2. în formă de trabuc.
În multe feluri, similar cu cel discutat mai sus. Datorită sensibilității ridicate nu suferă de valuri și curenți. Dar cu aceste flotoare este deja posibil să se efectueze instalația electrică în apă calmă. Ele sunt cel mai des folosite pentru pescuitul cu capete mici și mușcare slab, cel mai adesea - atunci când momeala este suspendat în coloana de apă. Bun la prinderea sumbră, rosioara ...


3. alungit.
(Raportul dintre lungime grosime aproximativ ca 5: 1)
Este plutește mai versatil, după caz, și este deja în atinge scăzute, au o stabilitate suficientă la un vânt slab. Dar alarma musca „în creștere“ nu este important. Folosit în principal ca pluteste destul de sensibile în condiții de vreme favorabilă și debit scăzut pentru prinderea peștelui care musca de multe ori „Utopia“. Se lasă să facă cabluri (snubs un echipament care nu a pus plutitorul pe o parte), dar nu sunt potrivite pentru tranzacții intensive.


4. picăturii.
(Partea subțire în sus)
Versatil plutește suficient pentru pescuitul în ape cu nici un curent. Rezista vânt și valuri. Potrivit pentru prinderea și în curs scăzut de mijloc. Permite diverse accesorii de cabluri. Dar, cu sensibilitate normală „Utopia“ reacționează slab la muște „în creștere“.Ca un fel - sub formă de picături alungite plutește în sus. Ei au o sensibilitate mai mare la mușcătura „în creștere“, menținând în același timp o stabilitate suficientă pe val.5. Olive.
(Raport lungime grosime de 2: 1).
Aplicabil pe râurile cu curent mediu și chiar moderat puternic. valuri bune de stabilitate atunci când și vânt. Se lasă să faci cablajul (snubs la o oprire completă) pe mijlocul ajunge. Dar acestea plutește sensibilitate scăzută și lipsa de sub muscatura descriptiv „în creștere“.


6. Ball.
(Sau ușor alungit)
Folosit pe râuri cu curenți moderați sau puternici, cu permite să faci orice cabluri, chiar și în curent puternic. Stabilitate excelentă la un val puternic. Dar sensibilitatea flotorului la o muscatura slab pe înecat insuficientă.

Ca un fel - plutește sub forma unei picături inversat. Datorita dinamicii fluidelor speciale, permite utilizarea mai ușoară și să le echipeze pentru a face instalația electrică din curentul puternic.

7. Plat.
Caracteristica - rezistență hidraulică minimă în fluxul de apă. Prin urmare, în timpul executării posibilă a oricăror tranzacții, ușor de fixat pe punctul de capturare. Folosit pentru pescuit pe curs, inclusiv și mufă aborda. Dar sensibilitatea flotorului este rău, nu este bun pentru prinderea unui echipament de navigatie gratuit.

Se va aprecia faptul că caracteristicile influențează, de asemenea deplasare lungimea chilei și antena, și (flotabilitate) antenei grosime.

Pe termen lung, și, prin urmare, mai grele chila, crește stabilitatea flotorului. Astfel chilă este în general echipată cu formă flotoare corpului este mai aproape sferic (teardrop). Flotoarele alungite (tipurile 1, 2, 3), dimpotrivă, este completat de obicei keels scurte.

Flotoarele cu o antenă mai groase cele mai potrivite pentru pescuitul cu o masă mare de duze, deoarece greutatea lor ar fi compensate de flotabilitatea antenei în sine. De multe ori mai gros antena echipate cu flotoare de forma corpului plutitor aproape de o sferă.

Flotabilității plutitorului (în grame) este selectat în funcție de greutatea ogruzki dorită. Atașamente pentru tijele se face întotdeauna ca bricheta poate fi realizată numai prin condiții normale de manipulare aborda pentru un anumit vânt, curent, adâncimea și grosimea, distanța de capturare linia de pescuit.

De exemplu, pescuitul de momeală mici și mijlocii volant pește în apă stătătoare, este ales, de obicei o grosime de 0,1 mm monofilamente și ogruzka în funcție de vânt, adâncimea și gama de turnare poate fi 0,5 - 3,0 c. Prin urmare selectat și plutitor cu o astfel de flotabilitate.