Castravete de sere pentru propriile lor mâini

 • Ce este un efect de seră?
 • Alegerea unui loc pentru sere
 • caracteristici de design
 • Tipuri de sere carcase
 • acoperind sere
 • instrumentele necesare pentru a lucra
 • Producția de sere

În România, există zone în care legumele pur și simplu nu se coc din cauza condițiilor climatice. Seră pentru castraveți, făcute cu propriile mâini, care permite să crească culturi de legume, indiferent de capriciile vremii. Aceste facilități oferă posibilitatea de a obține un an de cultură. Relativ design simplu permite ciclu complet de grădinărit (de la răsaduri pentru a recolta).Castravete de sere pentru propriile lor mâini

Pentru a obține o recoltă abundentă de castraveți de pe teren gradina, este necesară culturi pentru a asigura un mediu confortabil.

Sera pentru castraveți, ridicat propriile lor mâini, pot avea mărimi diferite și variază în design de la alte clădiri similare. În general, producția de pe site-ul propriu, fără mare dificultate, și oricine poate face acest lucru. Pentru a începe construcția, ar trebui să fie familiarizați cu principiile de instalare și să cumpere materiale de înaltă calitate.

Ce este un efect de seră?

Seră pentru castraveți este o construcție ușoară temporară sau staționare pentru protecția plantelor împotriva influențelor externe de mediu și de a asigura temperatura corectă pentru cultivarea legumelor. În funcție de scopul structurii serei poate arata ca mici sere Frameless destinate unui număr mic de plante și stabilește timpul pentru recolta timpurie, sau ca o formă de cadru staționar să se deplaseze cu o încălzire suplimentară pentru funcționare pe tot parcursul anului.

Pentru construcția cu efect de seră pentru a îndeplini o serie de cerințe:

 1. Protecția împotriva factorilor externi naturali: sera ar proteja planta de îngheț, vânt și ploaie.
 2. de iluminat și de razele soarelui naturale: este necesar să se asigure accesul liber la lumina soarelui și lumina zilei maximă.
 3. Circulația aerului: instalația necesită un aflux constant de aer proaspăt.
 4. Nivelul de umiditate: pentru castraveți în creștere este necesară pentru a menține nivelul de umiditate dorit, care asigură condiții de udare, ventilație și temperatura.
 5. Interval de temperatură: temperatura optima pentru castraveți în creștere - 17-25 ° C, este necesar să se asigure o încălzire și deschiderea învelișului.
 6. Rezistența mecanică: proiectarea trebuie să reziste la rafale de vânt și stratul de zăpadă.
 7. Dimensiuni: înălțimea clădirii ar trebui să permită desfășurarea activităților agricole.

Înapoi la cuprins

Alegerea unui loc pentru sere

Castravete de sere pentru propriile lor mâini

Cu efect de seră ar trebui să fie amplasate pe partea însorită.

Pentru a îndeplini cerințele de intrare pe care trebuie să le îndeplinească anumite condiții atunci când selectarea unei locații și pregătindu-l pentru instalarea de sere:

 1. Locație pentru efect de seră ar trebui să fie situat pe partea însorită, cu cea mai mare expunere la soare pe tot parcursul zilei.
 2. Avem nevoie de o protecție de încredere de vânt.
 3. Opțiunea optimă de direcționare atunci când instalați o seră - est-vest.
 4. Pentru a plasa structura de montare nu ar trebui să fie jgheab natural (nu este poziționat, de preferință, într-o vale), iar site-ul în sine este obligat să fie chiar și pe orizontală.
 5. Eyeliner necesită alimentare (pentru iluminat, încălzire și echipamente electrice).
 6. Pentru sere de lumină nu este prevăzută fundație, dar pentru structuri mari fixe (în special cu utilizarea sticlei) fundație este necesară.

Înapoi la cuprins

caracteristici de design

Cel mai simplu sistem cu efect de seră - mini-sere. Acestea sunt structuri temporare mici (fig. 1), în care protecția plantelor se realizează cu un film polimeric, și deschiderea sau închiderea structurii este realizată manual (Fig. 1, sere construcție simplă). Structura include un metal redus, plastic sau lemn cadru și filmul transparent.Înapoi la cuprins

Tipuri de sere carcase

Castravete de sere pentru propriile lor mâini

Figura 1. Cel mai simplu sistem de sera - mini-sere.

Structura pentru sere de castraveți cu mâinile lor ridicate, conține următoarele elemente: cadru, acoperire transparent, ferestre și uși, dacă este necesar - sistemul de încălzire și ventilație, cu balamale elemente de ridicare, baza (fundație).

cadru cu efect de seră pot fi realizate din profile metalice, grinzi de lemn sau tuburi de plastic. Cadrul metalic (Fig. 2), se realizează mai des datorită țevilor de oțel sau aluminiu, cu un diametru de 20-50 mm, în funcție de scara de instalații (fig. 2, o seră cu un cadru metalic). Constructul sera poate, de asemenea, profilul special (standard), benzi de colț, supape și așa mai departe. G. Fig. 2 prezintă construcția cadrului arcuite, dar, de asemenea, poate fi aplicat pe acoperiș (sistem de șold) fronton. Principalele avantaje ale acestui design - rezistența, durabilitatea, spațiu suficient. Principalul dezavantaj - ruginirea în condiții de temperatură ridicată, care necesită vopsire sau de alt fel de protecție.

Cadru din lemn (fig. 3) este realizat dintr-un lemn de lemn (de obicei, dimensiunea de 5x7 cm) și are un acoperiș fronton. Principalele avantaje - instalare ușoară, proprietăți îmbunătățite de izolare termică a lemnului (Figura 3, rama diagrama din lemn.). Dezavantaje - umiditate scăzută (impregnare necesitate și altele de protecție), rezistență mai mică și durabilitate, comparativ cu metal.

Ușoare cadru de seră de realizare din țeavă de plastic. Utilizarea cea mai tipică din PVC si polipropilena. Un astfel de material are o rezistență ridicată la umiditate (ceea ce înseamnă că nu necesită o protecție suplimentară), greutate redusă. Principalul dezavantaj - lipsa de putere.

Înapoi la cuprins

acoperind sere

O condiție care acoperă pereții și acoperișurile serei este transparența materialului.

Castravete de sere pentru propriile lor mâini

Figura 2. Cadrul metalic se realizează cel mai adesea realizate din oțel sau tuburi din aluminiu.

Această condiție este satisfăcută cu trei materiale: sticlă, de film din policarbonat si foi. Cea mai veche și cea mai eficientă cale este un geam de seră. Sticla are proprietăți de izolare termică bună și este ideal trece razele soarelui. Principalele dezavantaje - fragilitatea unui mare parte din costul ridicat. Sticla este folosit numai în timpul construcției unui acoperiș fronton.

Filmul polimeric (PVC) - materialul cel mai comun pentru acoperire sere mici și de tip serele arc. Când se utilizează un film din PVC pentru sere montanții etapa de instalare este redus pentru a crește puterea de acoperire, iar filmul este bine întinsă în sine. Principalele avantaje - simplitate si costuri reduse, precum și la dezavantajele includ rezistență scăzută.

Este considerat material modern de cele mai promițătoare - foaie de policarbonat. coli folosite 4-8 mm grosime, având transparență bună, rezistență mecanică ridicată, flexibilitate, rezistență la rece, parametri înalți de izolare termică. Aceasta limitează utilizarea numai costul ridicat.

Înapoi la cuprins

instrumentele necesare pentru a lucra

Pentru fabricarea de castraveți cu efect de seră pentru mâinile tale au nevoie de următoarele instrumente:

Castravete de sere pentru propriile lor mâini

Figura 3. Diagrama serei pe un cadru de lemn.

 • aparatul de sudura (pentru cadru metalic);
 • bulgară;
 • bomfaier;
 • bomfaier;
 • burghiu electric;
 • șurubelniță;
 • mobilier Capsator (film);
 • cuțit;
 • un ciocan;
 • foarfece;
 • fir cu plumb;
 • nivel;
 • rigla de metal;
 • ruleta;
 • spanners;
 • lopata.

Înapoi la cuprins

Producția de sere

Castravete de sere pentru propriile lor mâini

ventilație Schema în seră.

Cea mai simplă și cea mai comună metodă de producere a serelor cu propriile lor mâini este instalarea unui cadru de lemn. Lucrările sunt realizate în ordinea următoare (figura 3):

 1. Fabricarea de tijă sau fundații tip columnare.
 2. Montarea legării inferioare: pe fundație orizontal montat dimensiunea grindă de lemn de 8x10 sau 10x10 cm; montare cu ajutorul ancorelor sau ancore; stivuire lemn făcut în jurul perimetrului, iar colțurile sunt conectate la sistemul „într-o jumătate de copac“.
 3. Instalarea montanților: lemn grinzi 50x70 mm taie un cadru în prag și este instalat vertical cu un pas de 60-70 cm.
 4. Pentru rigidizarea sistem montat braț.
 5. cantrail Montarea: menținerea unui cadru orizontal de lemn pe capetele superioare ale montanților.
 6. Asamblarea sistemului sarpanta fronton.
 7. Fabricarea și instalarea ușii, precum și două orificii de intrare pe laturile opuse.
 8. Șuruburile carcasă fixa foi de policarbonat, în care găuri pre-perforate pentru fixare; în modele simplificate produs folie de acoperire din PVC (folie atașat la cadru cu sipci de lemn).

O etapă importantă în fabricarea de sere - umplerea cu sol. Acesta ar trebui să aibă grijă de izolare ei biologic. Solul este îndepărtat la o adâncime de aproximativ 60 cm, apoi rambleiată cu crengi tocate, rumeguș, așchii, și pe partea de sus - humus. suprapusă suplimentar strat de sol fertil pentru castraveți în creștere.