Castravete de sere pentru propriile lor mâini cum să facă

 • Cum de a alege un loc pentru plantare de limba mielului
 • Materiale și instrumente pentru construirea unei sere
 • Construiți sere pentru castraveți
 • sere portabile

Noi toți vrem vara să mănânce castraveți proaspeți, și în cazul în care, de asemenea, până în toamnă vă puteți trăi cu castraveți sale, acesta este visul suprem. Dar pentru a crește această legumă verde în câmp deschis, uneori, nu permite climei. Trebuie să achiziționeze o seră sau o seră. Acestea pot fi achiziționate de la orice magazin de grădinărit. Ele pot fi realizate din diferite materiale (tuburi de aluminiu, oțel galvanizat), au o structură diferită (pentru a atașa rapid peliculă de acoperire). Cu toate acestea, costul acestor sere este, de asemenea, destul de mare. Prin urmare, este nevoie de a construi o seră pentru castraveți de mână.Castravete de sere pentru propriile lor mâini cum să facă

Schema de seră cu geamuri.

În primul rând, să ne uităm la modul în care să se facă distincția de seră cu efect de seră. Sera este de obicei ridicată, în înălțimea unui om. Acest lucru se face pentru a se asigura că grădinarul ar putea merge în seră și petrece de udare, plivire, fertilizat. Unele sere încălzite fac. Dacă te gândești cum să construiască o seră, atunci aici. Construiți o seră la o mult mai dificilă și costisitoare decât seră. De aceea, vom lua o privire mai atentă la modul de a construi o seră din materiale de fier vechi.

Cum de a alege un loc pentru plantare de limba mielului

Castravete de sere pentru propriile lor mâini cum să facă

circuite sere de film la scară.

Dacă decideți să planteze castraveți. atunci ar trebui să facă cu siguranta o seră pentru castraveți. În primul rând trebuie să alegeți un loc potrivit pentru seră. Aici trebuie să luăm în considerare următoarele puncte:

 1. Locația trebuie să fie alese astfel încât să vă simțiți confortabil să se apropie de seră, pentru a cheltui orice manipulare cu castraveți (udare, fertilizare, plivit), într-o roabă pentru a transporta gunoiul de grajd.
 2. Alegeți un locații bine iluminate, fără vânt.
 3. În jurul site-ul cu efect de seră trebuie să fie liber pentru a putea efectua mici reparații și instalare.
 4. Orient seră ar trebui să fie în direcția est-vest.
 • Pentru ușurința cadrului de instalare pentru castravete cu efect de seră va avea nevoie de o suprafață relativ netedă.

Înapoi la cuprins

Materiale și instrumente pentru construirea unei sere

Pentru a produce propriile mâini cu efect de seră. nu aveți nevoie să achiziționeze materiale scumpe în magazin. Uneori este posibil să se facă face cu ceea ce există în economie. Dar ceva mită, va avea probabil. De instrumente pentru a lucra veți avea nevoie de:

 1. Ciocan.
 2. Ferăstrău sau bomfaier.
 3. Ruleta.
 4. Sfoară.
 5. Autofiletante șuruburi.
 6. Mobilier capsator.
 7. Șurubelniță sau șurubelniță

Materiale pentru toate variantele de diferite sere. Dar, în orice caz, se prepară:

Castravete de sere pentru propriile lor mâini cum să facă

Schema spalier dispozitive pentru paturi castravete.

 1. Board.
 2. Baruri.
 3. material de acoperire.
 4. Cărămizi.
 5. Arc (de salcie sau alun, plastic, metal, cercuri de gimnastică).
 6. Biocombustibili (paie, gunoi de grajd, turba, humus, compost, frunze uscate).
 7. ferestrelor vechi.


material de acoperire, puteți alege pentru sere lor, concentrându-se pe costul său, deoarece este foarte diferit pentru diferite materiale. Un pic cam scump, dar sunt mult mai practice de film armat și policarbonat. costa mai puțin, dar, de asemenea, rezistența la uzură este mai mică în film de plastic obișnuit. Filmul protejează plantele de temperaturi extreme și vânt, dar sera va trebui să deschidă în mod constant pentru ventilație și de udare. De asemenea, sub filmul colectează condens care este benefic mediu pentru boala fungice de castravete. Pentru a nu schimba filmul în fiecare an, este mai bine să cumpere un film special cu efect de seră. E la un cost mai mare decât în ​​mod normal, dar va dura mai mult din cauza creșterii densității și elasticitatea.

Înapoi la cuprins

Construiți sere pentru castraveți

Pentru început, este necesar să se încălzească în seră. Sape sub destinația dorită pentru adâncimea de tranșee cu efect de seră de aproximativ o jumătate de metru, pentru a pune stratul de impermeabilizare de nisip, pietriș și piatră spartă. O rola de top în paie, turbă, frunze uscate și humus sau compost. Biocombustibilii nu va da castraveți dvs. strat cald, rezistent la apa si a le proteja de hidrică.

opțiuni de construcție cu efect de seră pentru o mare varietate de castraveți.

Primul exemplu de realizare. Acesta este cel mai simplu și cel mai frecvent utilizate. Acest așa-numitul tunel de film. Construcția sa este simplu. arc Plasat, film strans. Variabilitatea de seră numai de a folosi diverse materiale pentru arce de utilizare. Cel mai simplu, dar cel mai scump mod - pentru a le cumpăra în magazin. Vânzarea de astfel de arc metalic acoperit cu un strat de vopsea, și din material plastic. Ele sunt foarte durabile, ușor de utilizat și arată bine. Arc De asemenea, pot fi făcute din Hickory. Pentru a face acest lucru, pur și simplu taie ramurile de arbuști lungime corespunzătoare, să le aducă acasă, și a pus un cot. Dezavantajul este că este necesar să se facă o astfel de arc de cerc din nou în fiecare an. O altă opțiune interesantă - este utilizarea de cercuri de gimnastică. Acestea sunt tăiate în jumătate.

Opțiunea ceva, dacă nu ați situată în jurul valorii în țară de câteva zeci de cercuri, care este puțin probabil. Dar arcul de cercuri, de asemenea, poate dura tine de mai mulți ani.

Să aruncăm o privire mai atentă la modul de a face o seră pentru castraveți. De obicei, aceste sere fac înălțimea un pic mai mult de un metru. Ia arc, le adâncească în sol pe părțile laterale ale paturilor, astfel încât acestea au fost la aceeași înălțime de la sol. Este recomandabil să le pună la aceeași distanță unul față de celălalt, apoi filmul a fost întins în mod uniform. Dar distanța nu ar trebui să fie mai mare între arcele, optimizat lăsați 25-35 cm unul de altul. Dacă mai puțin, apoi sub influența precipitațiilor atmosferice a filmului va fi redus la sol și poate deteriora castraveți. Și dacă distanța dintre arcele vor fi foarte mici, procesul și de a colecta castraveți va fi extrem de incomod. Filmul este întinsă și să stropească cu laturi de la sol sau prese, de exemplu, vechile cărămizi.

Puteți pe fiecare arc pentru a detalia trei găuri: o gaură în mijloc și două pe părțile laterale ale arcului. In aceste deschideri se extinde o frânghie, este tensionat corespunzător între arce paralel cu solul. Ca urmare, creșterea de castraveți se va agăța de o frânghie și nu se află pe teren. Acest lucru va facilita procesul de recoltare și de a da un aspect îngrijit la seră. Pentru a atașa filmul la arcele pot fi utilizate agrafe de birou. Ei nu vor deteriora pelicula de acoperire. Principalul lucru - pentru a alege mărimea potrivită.

Dar o astfel de focar pentru castraveți are mai multe dezavantaje. În primul rând, castraveți nu poate avea loc fără lumină, astfel încât filmul ar trebui să fie eliminate în timpul zilei și seara întoarcere înapoi. Astfel, este necesar să se consolideze din nou. Și dacă nu pun cărămizi și acoperite cu pământ? Acest lucru este incomod. În plus față de aerisirea seră se termină întotdeauna trebuie să fie deschis și închis. Un prost ventilat mediu, rezultând în castraveți pot fi bolnav. Temperatura este distribuită inegal în seră, rezultatul la marginile castraveți cresc mai lent decât în ​​mijloc.

Există o soluție: trebuie să facem cu efect de seră, astfel încât acesta se deschide din partea de sus. Ia filmul de trei metri în lungime, se taie transversal în două părți. ar trebui să fie bun pentru a fixa marginea inferioară a filmului aproape de sol, iar marginea superioară a suprapunerii suprapunere. Acestea trebuie să fie conectat la șina care fixează arcul. Fix cleme la intervale de 70-90 cm. Un astfel de efect de seră este foarte convenabil în funcțiune. În orice moment, puteți deschide orice parte a serei.

Înapoi la cuprins

sere portabile

A treia opțiune - portabil. Asigurați-o seră portabil poate fi făcută din lemn. Lățime - 120 cm, un perete - 50 cm, iar al doilea - 30 cm este prevăzută pe partea de sus sau de film cadru din fereastra veche .. Filmul ar trebui să fie fixată la un perete superior. La partea de jos a filmului fixat pe raft și spânzurați. Dacă este necesar să se ridice filmul, se poate pur și simplu vânt feroviar. Dacă utilizați un cadru, asigurați-vă că acesta poate fi îndepărtat și este pus deoparte în timpul zilei sau pentru a deschide orificiile de ventilație pe principiul, nu numai în lateral și în sus.

Evgeniy Aleksandrovich Ivanov