Cât timp să poarte aparat dentar pentru copii și adulți

Cât timp să poarte aparat dentar pentru copii și adulți

Mulți pacienți care au probleme cu muscatura, înainte de a instala aparatul dentar sunt întotdeauna interesați de prima întrebare - cât de mult trebuie să poarte aparat dentar? Desigur, purtarea fiecare persoană are termeni individuali, care depind de mai mulți factori - gradul de curbură, o caracteristică a dentiției structurii, materialul utilizat pentru fabricarea produselor de corecție. Deci, cât de mult ai nevoie să poarte aceste elemente? Ar trebui să analizeze cu atenție caracteristicile cheie care au un impact asupra perioadei de a purta modele pentru corectarea dentare.Perioada de aplicare în funcție de malocluzii acolade

În toate malocluzie ortodontic sunt împărțite în trei clase. Atunci când acest lucru este absolut lipsit de importanță în ce poziție prin închiderea dinților. Prima clasă malocluzii este considerată fiziologică. Această clasă include rânduri de dinți care au echilibrul corect, dar există perturbații mici în aranjamentul unităților dentare individuale.
Următoarele defecte pot aparține acestei clase:

 1. Prezența diastemă moderate. Acesta este un slot mic, care este situată în zona dintre incisivii. În timpul dentiției mixte devreme, această cifră este considerată norma, dar diferența de vârstă de cinci ani ar trebui să fie închise complet. În cazul în care diferența nu este închisă, atunci este eliminat pe cheltuiala acolade sau atele;

Cât timp să poarte aparat dentar pentru copii și adulți

Diastemă - spațiu interdentar vizibil care separă incisivilor centrale ale dentiția superioare. Acest lucru nu este numai un defect estetic, dar cauza tulburărilor de vorbire, apariția unor dificultăți de comunicare și psihologice.

 • Aglomerarea dinți din față. Această încălcare apare, de obicei, atunci când parametrii dintii nu se potrivesc cu dimensiunea arcului. În cazurile în care molari și premolari erupt în mod normal, dar pentru incisivii din față nu au suficient spațiu. Pentru a corecta această problemă ortodont recomandă ca eliminarea unuia dintre tăietori și în continuare poartă aparat dentar;
 • Toți dinții sunt în poziția corectă, dar există prezența lacunelor între ele - trei.

  Important! Prezența golurilor pentru ocluzia de lapte se referă la normal. De regulă, dinții de lapte pentru copii este mult mai puțin între ele există întotdeauna lacune care fac loc pentru molari - molari permanenti, premolari, incisivi canini. În cazul în care restul de trei la molari, această patologie poate provoca o mulțime de neplăceri. De multe ori se blochează între alimentele lacune care cauzeaza cariilor dentare, boli ale gingiilor. ×

  În aceste situații, se recomandă să se poarte dispozitivul pentru corectarea mușcătură a defectelor;
 • erupția dinților în locul greșit - sau transpunerea distopie. Factorii care influențează apariția acestei patologii, pot fi diferite motive - în locul inițial tulburări de unități primordia dentare transferate boala mamei in timpul primului trimestru de sarcină, leziuni traumatice in timpul nasterii. În aceste cazuri, extracția dentară se realizează, care nu se află în locul potrivit, iar dinții rămași sunt îndreptate în poziția dorită cu ajutorul acolade.
 • Pentru a rezolva toate procesului patologic de mai sus este necesar să poarte produsul pentru corectarea malocluziilor de cel puțin un an. Dar perioada de purtare este influențată de vârsta pacientului, caracteristici de design, și de alți factori.
  Pentru 2 și clasa 3 sunt patologie mai severe, și, prin urmare, perioada de aplicare a acolade cu ei mult mai mult. De obicei, încălcări includ nu numai patologia dentiției, dar, de asemenea, întreaga maxilarului.
  clasa a doua și a treia include următoarele încălcări:

  • Ocluzia tip distale. Este o patologie a maxilarului inferior, în care există o prevalență a maxilarului superior pe partea de jos;
  • tip mezial. Deviația în dezvoltarea maxilarului superior. În această patologie există o extensie mare a maxilarului inferior înainte;
  • Prezența formei deschise de mușcătură. În acest abuz nu este observat de închidere dentiției între un front sau o regiune laterală;
  • Malocluzie într-un mod profund. În timpul acestei tulburări dinții maxilarului superior într-o mare măsură, se suprapun cu dinții maxilarului inferior. Spre deosebire de tip mesial constă în faptul că maxilarul inferior și superior au aceeași dezvoltare;
  • Crucea mușcătură. În timpul închiderii dinților este o trecere a incisivilor.


  Bite - acest dentiție raportul dintre maxilarului superior și inferior. Toate tipurile de malocluzii însoțită de disfuncție a mușchilor masticatori și faciale ale grupurilor individuale.

  În cazul în care încălcările menționate mai sus acolade mușca trebuie purtate pentru un timp mai îndelungat. În aceste cazuri, este necesar de exemplu, repararea prejudiciului decât anumite unități dentare, dar, de asemenea, formarea arcului maxilar. În același timp, uzura dispozitive de corecție poate dura până la trei ani sau mai mult. După aceea, pentru perioada de aproximativ 4-6 ani, poate fi necesar să se stabilească rezultatul.

  Perioadele de aplicare în funcție de modelele brățării

  Mulți pacienți preferă să aleagă produse de corecție, care nu sunt vizibile pe dinti, dar ei nu știu să poarte perioade de fiecare specie. Prin urmare, pentru a se evita problemele neplăcute și neașteptate este de a înțelege în termeni de uzură, în funcție de tipul de structura:

  1. Lingual aparat dentar. Instalarea acestui dispozitiv se realizează pe regiunea interioară a dentiției, deci nu este vizibil pentru ceilalți. Perioada de purtarea acestor produse este de la o jumătate de până la 2,5 ani;
  2. Dispozitiv de corecție de plastic. Aceste produse au culori diferite. Cu toate acestea, ei au o fundație fragilă. perioadă de 1-2,5 ani poartă;

  Cât timp să poarte aparat dentar pentru copii și adulți

  Bretele - complexe între paranteze ortodontice nu detașabile, care sunt utilizate pentru corectarea dinților în timpul tulburărilor de ocluzie. Acestea sunt realizate din materiale diferite și fixate prin intermediul unui adeziv ortodontic la suprafața exterioară sau interioară a dinților.

 • acolade de metal. Aparatul acestor sisteme a crescut puterea. timpul purtarea este de la 1 la 1,5 ani;
 • Bretele safir tip. Datorită faptului că baza este un material transparent, produsul este aproape să nu fie perceptibil pe dinti. Termenul de realizare de la 1 la 3 ani;
 • Sisteme de material ceramic. Produsele ceramice posedă un grad mai mare de putere. Ei au culori diferite, astfel încât să puteți alege cu ușurință un email de design de culoare. Aceasta nu se aplică în cazul unor încălcări grave. Atunci când este purtat poate cauza probleme cu dicție. Perioada de șosete este de la 1 la 3 ani.
 • Durata tratamentului la copii

  De obicei, prescris pentru copiii care poartă aparat dentar pentru a corecta muscatura la vârsta de 14 ani, uneori, în cazuri excepționale, se pot atribui aceste sisteme la copii sub vârsta de 12 ani.
  Lucru este că până la 12 ani maxilarului vechi și dentiția continuă să evolueze, și este probabil ca totul va merge și să crească. Dar încălcările nu sunt întotdeauna în măsură să meargă, uneori, în plus față de patologia existentă adaugă alta.
  Acesta ar trebui să identifice principalii factori care afectează purtarea acolade la vârsta de 12-14 ani:

  • Prezența mobilității dinților ereditar. Pe acest factor depinde de cât de repede osul se poate modifica;
  • Sistemul imunitar al copilului;
  • Nerespectarea pastei de dinți blând și gura;
  • Gradul de ocluzie de curbură.

  De obicei, dispozitivele sunt instalate mai devreme de corecție, mai devreme acestea sunt luate în consecință. Dar, în orice caz, de transport a acestora se ridică cel puțin 1,5-2 ani. În plus, după parantezele pentru a asigura rezultatele cerute pentru a purta în timp ce opritoarele sau gutiera.

  Durata tratamentului pentru adulți

  Ce să poarte aparat dentar între adulți? Aceasta poate depinde de mai mulți factori, inclusiv a spus mai devreme. De asemenea, pe perioada de utilizare a dispozitivelor de corecție pot avea o varietate de factori - structura dentiției, vârsta, gradul de afectare, de tipul celor utilizate de către dispozitivul de corecție.
  De obicei, pentru a corecta anomaliile de ocluzie la adulți trebuie să poarte aparat dentar timp de cel puțin 2-3 ani. Uneori, există situații când aveți nevoie să poarte aceste produse timp de aproape 5 ani, dar numai în cele mai dificile patologii.

  Cât timp să poarte aparat dentar pentru copii și adulți

  Adulții care instalează acolade cu încălcarea muscatura, dentitie offsetul asociată cu lipsa tratamentului ortodontic in copilarie epoca. Principalul motiv pentru tratament - este de a elimina un disconfort pronunțat și dorința pentru un zâmbet frumos.

  Dar nu-ți fie frică de astfel de perioade lungi de utilizare a acestor dispozitive. Cei care desfășoară deja astfel de produse, rețineți că, în 2-3 luni de la instalare există un sentiment de dependență, iar aceste elemente sunt greu de simțit în gură.
  Cu toate acestea, în prima perioadă pacientul poate simti durere suficient de puternice, care sunt asociate cu o schimbare a dentiției. Prin urmare, medicul dumneavoastră vă poate prescrie pentru prima dată pentru a lua analgezice.
  În plus, atunci când nu este recomandată o durere severă și disconfort pentru a elimina acolade. De asemenea, acestea nu ar trebui să fie eliminate pentru noapte și doar pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru poate duce la revenirea dentiției la locația sa originală și de a prelungi perioada de a purta dispozitive de corecție.

  Factori suplimentari care afectează timpul de aplicare a acolade

  Primul factor care afectează perioada purtarea de aparat dentar este materialul lor. De regulă, produsele din metal, care au fost folosite până acum câteva decenii, au fost folosite pentru o lungă perioadă de timp. Dar, produse moderne de safir, metalice, ceramice de tip purtat mult mai mici și, de obicei, duce la un rezultat pozitiv.

  Atenție! Nu lipsit de importanță rolul jucat de nutritie. După instalarea medicul trebuie să fie sigur de a spune pacientului despre caracteristicile puterii atunci când se utilizează acolade. El ar trebui să explice ce alimentele pe care le pot mânca și care nu sunt. Este de a abandona produsele rigide - de la kazinakov, nuci, mere, morcovi, carne prăjită puternic. ×


  De asemenea, merită să excludă alimente foarte vâscoasă și care conțin zahăr, de exemplu, cum ar fi:

  • Caramele și nuga;
  • Gumă de mestecat;
  • chifle;
  • Colorarea băuturi - ceai, cafea, vin și fructe de pădure. Aceste produse sunt excluse atunci când poartă aparat dentar clare.

  Perioada de utilizare a acolade depind, de asemenea, la retragerea completă. În cazul în care pacientul utilizează dispozitive de corecție curăță în mod regulat gura de două ori pe zi, dezmierdare după fiecare masă și utilizarea de agenți de curățare suplimentare, acesta poate fi purtat în timpul relativ scurt. Dar, în orice caz, durata de utilizare a acestor structuri determinate de medicul curant.