Cauzele neurastenie, simptome, semne și clasificare

Cauzele neurastenie, simptome, semne și clasificare
Neurastenie ( „manager“ sindromul) - una dintre manifestările clinice ale nevroze, ceea ce este caracteristic pentru starea de hiperexcitabilitate și epuizare rapidă în combinație cu tulburări de somn, tulburări emoționale și dezechilibru autonom.Graba constantă, concurența mare, pentru a obține mai multe goluri. Este cu acest care se confruntă cei mai mulți manageri în fiecare zi. Mulți lucrători de birou, tot felul de companii care suferă de neurastenie. De aici a mers o tendinta de a apela neurastenie „manager“ sindrom.

Cine se dezvoltă?

Neurastenia este o patologie destul de comuna, boala apare la 1,2-5% din oameni.

Cel mai adesea, această tulburare afectează femeile precum și tinerii care încep o viață independentă. Predispusă la apariția acestei boli neinstruit, oameni bolnavi care transportă sarcina. Precum și persoanele cu constituție astenică - oameni slabi cu sistem slab dezvoltat muscular, oase subțiri și un torace îngust.

Cu cât poziția unui om decât el lucrează cu zel, și mai mult interesul său personal în activitatea desfășurată, cu atât mai mare probabilitatea de a fi neurastenie bolnav. Concluzia este evidentă: neurastenie leneș nu este amenințată.

Neurastenia este o cauza frecventa a producției de stres nervos. Boala apare de obicei la persoanele care sunt angajate în muncă intelectuală. Această boală afectează lucrătorii de birou.

Neurastenia - o patologie a locuitorilor moderne de metropolele. obiective care ating cerul, un program de lucru intens, de concurență ridicată, o cantitate mare de informații care trebuie învățate, și presiunea constantă de timp - toate acestea pot provoca un „eșec“ în sistemul nervos.

Aloca o triadă de factori care în combinație sunt capabile să provoace dezvoltarea neurastenie:

  1. lipsa de timp;
  2. o cantitate mare de informații supuse asimilare;
  3. activități extrem de motivați.

Simptomele neurastenie

Un alt nume neurastenie - nevroza astenica. Boala este numit astfel deoarece principala manifestare - sindrom astenic (nevroze, manifestată astenie). Cu această tulburare, iritabilitate asociate cu oboseala a crescut.

Reacții violente de iritare și furie poate avea loc la cea mai mică provocare. Acestea sunt frecvente, dar de scurtă durată. pacienții neurastenie nu sunt în măsură să controleze în totalitate simptomele de emoțiile lor. Poate exista un apos, anterior nu specifică acelei persoane, nerăbdarea, neliniște, touchiness excesivă. Pacienții se pare rău că nu pot controla pe deplin emoțiile lor.

Starea de spirit în neurastenie tinde să scadă. Pacienții nu sunt mulțumiți cu atât ei înșiși și pe alții. Dacă înainte de compania de distracție, prieteni adus plăcere, cu apariția bolii, începe să se irita, enerva, sau chiar să provoace apariția unei dureri de cap.

hipersensibilitate

Pacienții devin foarte sensibili la stimuli externi. Ele nu pot tolera lumini puternice, zgomote puternice. ceasul lor enervant ticăie, apa se scurge, o ușă care scârțâie. Patul pare prea tare, iar patul - prea aspră (la fel ca „Prințesa și Mazare“ basmul). Persoanele care suferă de sindromul de „manager“, este extrem de sensibil chiar senzațiile din organele interne - „simt bătaia inimii, lucrarea intestine“

Când astenică așteptarea nevroza devine incredibil de dureros. Studenții care suferă de neurastenie, de multe ori să rețineți că stau pe cursuri incredibil de dificile. Ei trebuie să se schimbe în mod constant poziția, uita-te pentru o poziție confortabilă pentru a efectua o mulțime de acțiuni inutile, ceea ce face dificil de digerat informațiile, atât pe noi înșine și altele.

dureri de cap

Unul dintre simptomele persistente de hipersensibilitate sunt durerile de cap, cauzând un inconvenient major pentru pacienti. Durerile de cap pot fi variate - perceput ca un sentiment de compresie, contracția, furnicături la nivelul gâtului sau pe frunte. Destul de des, dureri de cap în neurastenie sunt constrictioneze naturii și a inventat termenul „casca neurastenică.“ Unii pacienți cu dureri de cap sunt pulsarea caracter.La schimbarea pozitiei corpului sau rotirea de durere de cap poate fi dat de-a lungul coloanei vertebrale, urmat de zgomotul sau zgomote în urechi, vertij. Uneori, chiar si parul pieptanat poate provoca dureri de cap.

performanță redusă în nevroza astenica

Inclus în muncă, după câteva minute, pacientul mă poate prinde gândindu-mă că gândesc la ceva complet diferit. Imposibilitatea de a se concentra la locul de muncă provoacă apariția unei iritabilitate și mai mare.

tulburări de somn

O caracteristică importantă a neurasteniei sunt tulburări de somn. Ele se pot manifesta dificultati de adormire, somnolenta in timpul zilei si insomnie pe timp de noapte, vise tulburătoare, suprafață de somn care nu produce senzația de odihnă. Uneori, pacienții adormi cu ușurință, dar la cel mai mic zgomot imediat trezesc și apoi du-te la culcare din nou, nu pot. Dimineața se trezesc cu un sentiment de slăbiciune și letargie.

Oboseala în primele ore ale dimineții în timpul zilei poate fi înlocuită cu o străduință haotic pentru a prinde din urmă. Cu toate acestea, acest lucru, la rândul său, contribuie la oboseală.

simptome vegetative

In plus fata de dureri de cap in timpul exercitiilor fizice sau excitare pot prezenta diverse simptome vegetative. Cel mai adesea este dificultăți de respirație, palpitații, paloare sau înroșirea pielii, transpirații, extremități reci.

Ca și în neuroasteniei pot apărea manifestări vegetative parte a tractului gastro-intestinal. Acestea includ creșterea apetitului ( „foame brutal“), combinată cu saturația rapidă a alimentelor, sau scăderea acesteia până la dispariția completă. Pot aparea arsuri la stomac, eructații, constipație, senzație de greutate în stomac.

O altă plângere comună a pacienților - perturbare a inimii. O examinare obiectiv poate fi determinat oscilații ale tensiunii arteriale extraordinare batai de inima (aritmie).

Unii pacienți se plâng de unitate a scăzut sex, impotență, cu care vin la recepție la sexolog.

tipuri de neurastenie

Există două variante de neurastenie - neurastenie reactivă și nevroze de epuizare:

  • Versiunea Jet apare în principal din situații stresante. Context pentru dezvoltarea sa pot face parte dintr-o lipsa de somn, oboseala cronică, au migrat în ultimii ori boli somatice acute.
  • Motivul pentru nevroza de epuizare sunt de sarcină exorbitantă, de multe ori inteligent.

Există o altă clasificare neurastenie, conform căruia formularul 2 izolată - hyposthenic și giperstenicheskom.

Hyposthenic și hypersthenic

Pentru neurastenie hypersthenic caracterizate prin iritabilitate crescută, sensibilitate excesivă la stimuli externi, distractibility, tendință afectiv reacții.

Principalele manifestări ale hyposthenic neurastenie - stare constantă de oboseală, epuizare rapidă, incapacitatea de a mult timp pentru a face orice lucru, somnolență.

Adesea, formele hypersthenic și hyposthenic sunt doar etapele intermediare ale bolii. Inițial, există iritabilitate și excitabilitate excesivă (etapa hypersthenic), care a înlocuit poate veni slăbiciune și epuizare (etapa hyposthenic).

scurtă odihnă nu este propice pentru recuperare. Pacienții sunt în mod constant anxios, creează în jurul valorii de ea însăși atmosfera încălzită poate fi rupt, să strige la rude, subordonați.

Neurasteniei are cursul cel mai favorabil. Este bine tratat.

Înainte de noul an la locul de muncă am avut toate mâinile pe punte, a fost necesar pentru a finaliza un proiect, și am petrecut noaptea la locul de muncă, a dormit timp de câteva ore, iar apoi a lucrat din nou. Am predat proiectul, dar fizzled. Și n-am putut recupera pentru week-end de Anul Nou. Acum, eu nu pot face față cu orice loc de muncă, mă simt rupt. Doar începe să se îngropa în unele probleme, există o durere de cap puternică, este necesar să se ia o zi pentru cateva analgezice. Iritant pentru modul în care angajatul face clic degetele pe tastatura calculatorului, ceasul ticăie, mă trezesc noaptea din ce am auzit vecinii vorbesc în spatele zidului. Și apoi pentru o lungă perioadă de timp nu pot dormi. Cred că am de gând nebun. E în cădere nervoasă mea sau ceva mai rău?

diagnosticheze imediat descrierea, pretinde că este - o neurastenie, nu putem, încă mai avem întâlnire internă, o inspecție detaliată sondaj. Dacă într-adevăr simți la fel de rău cum este descris, nu face față cu munca, te sfătuiesc să vezi un psihiatru, așa că a numit tratament. Cred că, cu un tratament adecvat starea dumneavoastră este complet reversibilă.

Cred că dacă neurastenie, nu este necesar imediat la un psihiatru. Și poate fi un neurolog. Eu, de asemenea, uneori există obstacole, primul atac de furie, și apoi, ca și în cazul în care mingea a fost cu sufletul la gură, apatie complet la tot, lipsa de energie, nici o dorință de a muta chiar. Și aici, pe examenul medical a fost examinat și un psihiatru, și că el sa plâns. A scris liniștitor, nu am venit. psihiatrii curanți trebuie să fie toate în același loc într-un spital, și combinate cu alte sedative de lucru pur si simplu nu este realist. M-am dus cu aceeași problemă la un neurolog, el a spus că acest lucru este rezultatul oboselii cronice si a fost evacuate Noben. pilulă Minunat, îți spun eu. După un curs de atitudine semnificativ schimbat și starea de spirit, capul a început să se gândească mai bine, devin mai puțin nervos, și nici o apatie. Pentru mine, am decis că o dată sau de două ori pe an, doar le va guzzle sentiment foarte confortabil după ei.

Irina, nu toate medicamentele care sunt prescrise de medici psihiatri care trebuie luate în spital. Nu este întotdeauna posibil să se aleagă imediat produsul cel mai potrivit pentru o anumită persoană. Evident, așa că a fost cu tine.

Am o nevroză teribilă a fost prescris Noben, trei cursuri este necesar să se bea pentru anul. Acum doi dintre tăiat, o treime din față, dar are un simt mult mai bine.
Somn ajustat. A devenit mai veselă, atenția sa îmbunătățit.

Alina, bucur pentru tine că starea dumneavoastră sa îmbunătățit. Tu - un exemplu de ceea ce multe boli mintale sunt tratate excelent, asa ca nu renunta, și du-te la medic și să urmeze recomandările sale.

În cele mai multe cazuri, vindeca neurastenie singur imposibil. Dacă aveți simptome ale bolii, asigurați-vă că să se consulte un neurolog sau psihiatru. El va numi medicamentele necesare. După trecerea cursului medical, poate fi necesar să se consulte cu un psiholog sau terapeut.