Ce ai pedanterie pedant

Conformitatea cu toate regulile, regulamentele și orientări pentru cele mai mici detalii, formalitățile, uneori patologice. Nu e de mirare primii profesori, practica pedepselor corporale, școala numită pedantului. Sunt familiarizat cu o puritate de pedant patologică. Vine la absurd, plapumă calcate, chiar din interior, podelele sunt curățate de 5 ori pe zi, Gentile p / e este șters, etc. Nu sunt un pedant, inutil. uneori este haos complet pe masă, și în cap,Nu oricine poate explica exact conceptele de pedanterie. De aceea, voi încerca cât mai mult posibil disponibile pentru a vă spune despre această trăsătură de caracter.

Sub pedanterie însemna inițial respectarea strictă a diferitelor formalități. De exemplu, am fost o dată studenți și, probabil, mulți dintre voi au un copil urât unul rău „uchilok“ hartuiti cerințe diferite. Și ei nu ating semnificația interioară a acestui sau această problemă înainte de a seta și învelișul său exterior, care este o alimentare corectă. Acesta este un exemplu de pedanterie.

Este demn de remarcat faptul că acest fenomen poate avea loc nu numai în domeniul educației. Destul cu aceste pedantului și alte sectoare ale activității umane. In exemplele de pretentios sefi sau prea exigenți clienți. În orice caz, să comunice îndeaproape cu pedantului dificile și în mod constant trăiesc cu ei este aproape imposibil.Dar există, de asemenea, aspecte pozitive. Pedanterie adesea însoțite perfecționismul, care este exprimat în dorința de a obține un rezultat final perfect, în orice domeniu de activitate. Prin urmare, este dificil de a numi în mod unic calitate pedantism negativ. La urma urmei, în cazul în care nu pedant, este necunoscut ar putea, de exemplu, Tolkien a realizat ideea lui și să scrie o carte genială „Stăpânul Inelelor.“ În memoriile sale, scriitorul cei dragi cu numele doar ca pedant. Așa că excepțiile de la regula este încă acolo.

Ce ai pedanterie pedant

În viața de zi cu zi, sunt de multe ori oameni care sunt de îngrijire și exercitarea perfectă ordine diferită. Destul de des, acestea sunt numite perfectionisti, uneori pedantului. Ce este pedanteria sau formalitate?

Enciclopedia Universală on-line ne dă următoarea definiție: „pedanterie este calitatea persoanei care furnizează cea mai mare precizie și acuratețe în orice acțiune umană; înclinația excesivă pentru a se conforma cu cerințele formale ale regulilor ". Cu alte cuvinte, pedanterie oameni deosebit, în urma de rutină, meticulos și îndeplini sarcinile chiar și în lucrurile mici. Acest lucru se poate manifesta nu numai în piața internă, ci și în relațiile cu oamenii. Uneori se poate transforma într-o boală.

În viața modernă, termenul „pedant“ capătă o conotație negativă. Dar o astfel de persoană are multe calități pozitive. De exemplu, se exprimă cu acuratețe gândurile sale, artist la ultimul detaliu, face treaba cu atenție.

Ca orice altă trăsătură de caracter, cu un ecran moderat de beneficii pedanterie. Prin urmare, aceasta poate fi considerată o calitate pozitivă.