Ce este adeziv conductor, cum să-l faci singur

Ce este adeziv conductor, cum să-l faci singur
Oricine a avut de a face cu tot felul de electronice, fie că este vorba repara tastatura sau repararea complexă a automobilului, care se confruntă cu necesitatea de a utiliza un adeziv conductor.De ce este nevoie de un adeziv conductor, și în cazul în care este utilizat

În condiții moderne achiziționarea unui astfel de adeziv nu va fi o problemă, dar atunci când aveți nevoie de cantități mari de acest lipici, trebuie să se gândească la costul unor astfel de reparații. În medie, 25 de grame va costa 100 $.

Ce este adeziv conductor, cum să-l faci singur
adeziv conductive. - substanta Aproape universal, care este utilizat în toate ramurile mashinoproizvodstva, echipamente informatice, aparate de uz casnic, etc. Această compoziție adezivă poate fi reparat diverse circuite electronice, cum ar fi o tastatură și diferite aparate de uz casnic. Datorita stabilitatii termice cu ajutorul unei varietăți de reparare mecanisme de încălzire, încălzire prin pardoseală, gresie.

Acest tip de adeziv este indispensabilă în reparații de mașini: sticlă de reparare este folosit ca garnitura la conductor de încălzire pastadlya lunetei, și, de asemenea, pentru repararea firelor Luneta.

Interesant fapt! Prima mașină de producție adeziv a fost inventat în 1940, în Germania.

Ce caracteristici ar trebui să fie lipici

Datorită utilizării sale de lungă durată adeziv conductor a format caracteristicile acesteia.

Caracteristica principală a adezivului este rezistența electrică și termică redusă. Dar, în plus față de aceste calități, adezivul trebuie să aibă o aderență ridicată la diferite suprafețe, durabilitate, fiabilitate și durată lungă de viață.

Ce este adeziv conductor, cum să-l faci singur
Majoritatea producătorilor acorde mai multă atenție la funcția de bază a unui adeziv conductor - conductivitate mare de curent. Compoziția este amestecată cantități mari de pulbere de nichel, care, la rândul său afectează duritatea compușilor folosind acest adeziv.

Pentru o mai stabile și parametrii de calitate sunt sfătuiți să utilizeze clei, care este compus din polimeri. Acestea contribuie la o mai mare elasticitate și rezistență a conexiunilor electrice de legătură între elementele.

O caracteristică importantă a lipici conductivitate curent - uscare instantanee, pentru că cu uscare lentă este încetinit și expertul. De asemenea, elemente ar putea fi afectate de pe un cip, izbucni în acest lipici lichid în cazul în care lipici și menținut la un anumit maestru de locație.

Fapt interesant! Structura de adeziv conductor, uneori, pentru o mai bună conductivitate adăugat la aur și paladiu. Acest lucru, în timpul său, a fost un impuls pentru colectarea și retopirea chips-uri și plăci cu circuite. Dar cantitatea de aur din acești compuși este atât de sărac încât „Klondike“ uscat foarte repede.În plus față de funcțiile de bază ale unui adeziv conductor, acesta trebuie să aibă, de asemenea, un nivel ridicat de siguranță atât pentru mediu, cât și pentru master.

Ce este adeziv conductor, cum să-l faci singur
Uneori, achiziționarea de adeziv finit este impracticabilă. De exemplu, în chips-uri de reparații auto, reparații auto de încălzire a lunetei sau o fereastră din spate pentru reparații filamentelor de încălzire au nevoie de cantități mari de adeziv conductiv directe, iar costul său este destul de mare. Prin urmare, este posibil să se facă adeziv conductor sau o pasta conductoare pentru masina cu mâinile lor, fără cheltuieli inutile și cu încredere în calitatea sa.

4, o metodă de obținere a unui adeziv conductiv

Internet este inundat cu o varietate de metode de preparare a unui adeziv conductiv electric manual. Check out cele mai populare, putem spune că jumătate din valoare. Pentru confortul dumneavoastră, am identificat 4 de bază „rețetă“ de gătit adeziv conductor.

mod universal, care este proiectat pentru proprietatea principală a unui adeziv conductor - conductivitate.

Cumparam adeziv din China cele mai obișnuite, care, în tuburi. Dacă aveți nevoie de o cantitate mare, cu atât mai probabil va fi liber să găsească pe piața produselor de automobile sau pentru a comanda direct din China.

Ce este adeziv conductor, cum să-l faci singur
Ia un creion sau pre-preparate placă de grafit obișnuită - și se pulverizează. Acest lucru trebuie să lucreze - pulberea ar trebui să fie ca praf de grafit. Poate fi utilizat în acest scop un blender vechi, și mai mult - toate cu mâna sub presă. Proporțiile trebuie sa fie de 1: 1. Se amestecă bine toate aceste ingrediente - și adeziv conductivitate curent este gata.

Important: Proprietățile adezive scad oarecum după amestecarea cu grafit.

Ce este adeziv conductor, cum să-l faci singur
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de mai mult decât ingrediente decât cele anterioare, mai simplu. Argint pulbere - 65g, grafit sub formă de pulbere - 6 g, - cele două substanțe sunt amestecate, fie într-un mojar sau într-un recipient ceramic. Apoi, la amestecul rezultat se adaugă un liant - nitroceluloză (4 g), acetat de etil sau acetonă (25 g), colofoniu (3 g),

Toate se amestecă bine și se freacă până la omogenizare. De-a lungul timpului, acest lipici poate îngroșa, astfel încât înainte de a aplica trebuie să adăugați acetonă pentru a se obține viscozitatea necesară a adezivului. Preparat pentru aceasta reteta adeziv ideal pentru repararea scaune spate încălzite. Aceasta este o excelenta optiune adeziv conductor pentru mașinile cu mâinile lui.

Important Acest tip de adeziv este utilizat pentru lipirea nu sunt încărcate în mod mecanic cu piese auto.

Aceasta reteta este pentru acele ocazii, atunci când aveți nevoie pentru a atinge echilibrul perfect între putere și conductivitate electrică de fiabilitate aderență.

Ce este adeziv conductor, cum să-l faci singur
Avem nevoie de o pulbere de grafit într-o formă aproape de praf - 15 g pulbere de argint - 35 g de copolimer acetat de vinil-clorură de vinil - 30 g, și acetonă pură - 35 ml. Într-un recipient de sticlă sau porțelan se amestecă cu grijă toate ingredientele. Ar trebui să obțineți o culoare lichid similar cu sirop, negru și gri.

Înainte de utilizare, adezivul trebuie să se amestece bine cu o baghetă de sticlă. Pentru a ajusta vâscozitatea adezivului poate fi obținut prin utilizarea acetonei. În mojar cu atenție fapfopofoy pepemeshivayut toate componentele. lipici Ready (sipopoobpaznaya lichid SEPO chepny-color) pepelivayut în sticlărie cu ppobkoy ppiteptoy.

Acest tip de adeziv este perfect pentru acele ocazii când ai nevoie de un lipici pentru a repara degivrare, fereastra din spate fire.

Important Acest adeziv este utilizat pentru lipirea durabilă și bună conductivitate electrică.

Pentru aceasta reteta vom avea nevoie tseponlak și tija de grafit central orice baterii. Tija a fost măcinat într-o pulbere și se amestecă bine până la consistența cremă groasă. Acest tip de adeziv este ideal pentru repararea aparatelor de uz casnic și geamul mașinii din spate melkodetalnoy.

Important Toate tipurile de adezivi de conductivitate de curent ar trebui să fie depozitate în recipiente de sticlă cu un capac suprapusă.

Aboneaza-te la banda noastră de Facebook. VKontakte și Instagram. cele mai interesante evenimente de automobile într-un singur loc.