Ce este dragostea pe exemplul lucrărilor de sărbătoare androgin lui Platon - descarca abstract - abstract

Ce este dragostea? (Sau, așa cum grecii antici, Eros). În sine, acest cuvânt nu are o definiție precisă, chiar și în „Sărbătoarea“ munca lui Platon ne confruntăm cu puncte de aproximativ semyuraznymi de vedere, și care dintre ele sunt adevărate?


Dar să ia în considerare problema androginului de Aristofan. În mitologie, androgin - ființele strămoș mitice pervolyudi care leagă un polovyepriznaki masculin și feminin, cel puțin - asexuată, și au fost puternic ca titan, pentru că acest lucru a fost un pic frică de el însuși Zeus. Și apoi a decis să le împartă în două părți. Dar orice neașteptat sa întâmplat: ei erau atât de obișnuiți cu un kdrugu care a continuat să caute un suflet pereche, împletesc cu ea și a murit fie de foame sau omisiuni. Apoi Zeus sa făcut milă de oameni și pentru a muta lor „părți rușinoase“, astfel încât a fost prodolzhatrod convenabil. Din cele mai vechi timpuri, oamenii și au tendința de a așa-numita „atracție dragoste.“


Dar de ce au continuat atât atrag reciproc? Acest atașament, și imposibilitatea de a fi singur, și poate că-au fost trucurile lui Eros, care a avut milă de oameni săraci, și le-a dat astfel un mare sentiment de iubire, la care nu am putut rezista, chiar Zeus.
De fapt, ar trebui să fie luate în considerare kaksvoebrazny androgin „yin-yang“, numai în acest caz, fiecare parte acționează uneori ca „yin“ și, uneori - ca „Yang“, care combină toate au fost bine și rău, frumos și urât. Și Zeus poate rassmatrivt ca un cercetător, care a efectuat experimente, uita la reacția de testare și, ca rezultat aduce unele izmeneniya.I, să fiu sincer, unele sunt în favoarea noastră: Dar dacă o privire serioasă la cât de greu o oniprityagivalis una de a face cu ea la jumătate din care au fost separate, loialitatea lor poate doar invidie.
Aristofan discursul său a vrut să ne arate că dragostea nu este doar o frica de picioare reci peredlyubimoy sau atracție față de același sex, aeto loialitate și devotament, care sunt inerente în oameni până în ultima secundă, până la ultima suflare. Este un sentiment pe care o avem.