Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Cauza infecțiilor drojdie la femei sunt drojdie ciuperci din genul Candida. microbi ciuperci Cu toate acestea, până de curând, au fost luate în considerare nu este demn de o importanță deosebită. Creșterea constantă a infecțiilor cauzate de aceste unicelular, strâns legat de lipsa de educație a medicilor în diagnosticarea precoce și tratamentul infecțiilor fungice.Candidoza a vulvei și vaginului, este o infecție fungică, care pot fi cu transmitere sexuală. Acesta este diagnosticat în 23-25% dintre femeile care doresc clinica tulburări ginecologice cu plângeri din partea organului de reproducere.

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Colonizarea asimptomatică a ciupercii este prezent în 55% dintre femeile adulte sănătoase. Dezvoltarea afte clinice de multe ori cauze: diabet, sarcina, obezitatea, cancerul, deficit de vitamina, tratamentul prelungit cu antibiotice, corticosteroizi sau medicamente imunosupresoare. Drojdie de bere, chiar și în timpul sarcinii, nu ar trebui să fie o parte a mediului vaginal normal. Copiii născuți de mame cu genitale în drojdie, expuse riscului de așa-numitele afte.

De ani de zile, medicii au separat de femei cu drojdie vaginale în două grupe: transportul asimptomatică de Candida (nici un simptom, selecție pozitivă) și pacienți cu simptome de infectie cu Candida vaginita. În prezent, conceptul de „candidozei vulvovaginale,“ înlocuiește cele două grupuri. Acest termen a fost introdus pentru a sublinia importanța vulvei, pentru că de multe ori simptomele de infecție includ senzația de mâncărime și de arsură a vulvei. Varful de incidenta a candidozică vulvovaginita cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, ceea ce corespunde cu perioada de mare activitate sexuală.

Cel mai important patogen al candidozei vulvovaginale este Candida albicans. C. Celulele albicans pot produce celule diferite. Această capacitate de a servi simultan mai multe forme morfologice se numește polimorfism.

Cauza infecției drojdie poate fi, de asemenea, alte tipuri de Candida:

 • C. glabrata
 • C. kruseiC. kefyr (C.pseudotropicalis)
 • C. parapsilosis
 • C. tropicalis
 • C. stelatoidea
 • C. guilliermondi
 • C. zeylalnoides și altele.

În cele mai multe cazuri de afte, ciuperci de drojdie cum ar fi existat anterior în organism, dar ele incep sa se multiplice rapid, ca urmare a unui dezechilibru între ciuperca și gazdă. Microbii devin patogene - depășite de apărare ale gazdei și pot provoca daune organismului.

Mecanismele care duc la o infecție de drojdie nu este încă pe deplin explicată. Factorii care determină apariția infecțiilor fungice legate de proprietățile de protecție a corpului uman. Ciupercile au capacitatea de a eluda funcțiile de protecție ale organismului. Ei au capacitatea de a modifica proprietățile fenotipice. Acest lucru se datorează prezenței pe suprafața proteinelor fungice, similar cu celule de mamifere, permițându-le să se sustragă mecanismele de apărare ale organismului uman.

Manifestările clinice: simptome de candidoză

În 30% dintre femei pot fi asimptomatice candidoza, alte femei experienta simptome de la foarte ușoară până la foarte severă. Începe sturz adesea bruscă. Itch apare la 81-90% dintre pacienți și de multe ori devine mai intensă în poziția culcat într-un pat de baie caldă sau după. Cei mai multi pacienti prezinta vulvei dureroase, iar unii se plâng de o senzație de arsură, mai ales in timpul si dupa actul sexual si la urinat.

S-ar putea fi, de asemenea, durere și stare generală de rău pe partea vaginului si a abdomenului, precum și o senzație de arsură în jurul anusului. Există un eritem roșu închis a membranei mucoase a vaginului si vulvei. Pe mucoasa edemului vaginului și a labiilor prezent, alocarea de culoare albă.

Inflamarea mucoasei pot merge la perineu, zona din jurul anusului si in cutele pielii in zona intima - uneori vine la dezvoltarea de vezicule și pustule. erupții cutanate Scutec pot apărea.

Candidoza atunci când nu sunt tratate în mod corespunzător sau lipsa de rapid devine cronică. În această formă, mucoasa vaginală este supusă subțierea și atrofie. Modificările pot fi însoțite de durere considerabilă sau iritarea vaginului, precum si dispareunie (act sexual dureros).Cronică candidoză - o infectie care apare de 4 ori sau mai mult în termen de 12 luni. Dezvoltarea sa poate fi afectată de diverși factori:

 • Fara tratament, un partener
 • tratament incorect (sfârșitul tratamentul pacientului prea devreme)
 • reinfecție prin salivă sau din tractul gastrointestinal
 • conservarea infecției în spațiul interdigital sau unghiile.

Există o apariție mai frecventă a recidivelor candidozei la pacienții cu boli alergice ale femeilor (de exemplu, rinită, astm), cu boli ale mucoaselor (de exemplu, pemfigus, lichen planus, sindromul Behcet). De asemenea, în timpul tratamentului cu doze mari de estrogen, episoade candidoză apar mai frecvent.

Complicațiile candidozei cronice si afte

Recidivele de infecție poate reduce calitatea vieții pacienților. Pacientii sunt de multe ori deprimat, dorind să evite durerea și teama de cocontractantului decide să oprească sex.

De asemenea, sa observat că femeile cu candidoză vaginală, există un procent mai mare de rezultate fals negative ale testului inoculării bacteriene pentru gonoree.

Barbatii care fac sex cu femeile infectate apar adesea pozitive și analiza urinei / sau inflamația uretrei, glandului si preputului. Pe suprafața orelor glandului după actul sexual poate fi un papule albe sau vezicule si fisuri cu putin peeling în jurul periferiei. Aceasta este o formă ușoară de infecție este de obicei însoțită de iritație și mâncărime. O mai multe infecții intensive și cronice drojdie, modificări inflamatorii persistă și se agravează după relații sexuale, care sunt însoțite de durere. Acesta poate fi umflarea și dificultate în alunecare preputului. Uneori, mai ales în zonele cu climă caldă, schimbările sunt însoțite de infecții ale inghinală.

Diagnosticul candidozei

Diagnosticul se bazeaza pe istorie, simptome clinice, iar rezultatele de laborator, după excluderea altor cauze inflamatie a vaginului si vulvei. Multe erori în recunoașterea candidozei sunt asociate cu incapacitatea de a efectua teste de diagnostic de bază, care sunt examenul microscopic. Aproximativ jumătate dintre femeile care au candidoza diagnosticate numai pe baza simptomelor clinice, sau nu sunt infectate cu alte boli.

Metoda cea mai fiabilă pentru a identifica drojdia este o însămânțare bacteriologică a microflorei. Se crede că 40-60% drojdie infecții pot fi pierdute în cazul în care numai studiul microscopic. În cazul purtător asimptomatic Candida, examenul microscopic al secretiei vaginale poate fi negativ, infecția este de obicei diagnosticată pe baza rezervorului. însămânțare.

Chiar și rezervor de studiu pozitiv. însămânțare nu înseamnă că drojdia sunt singura cauza a bolii. Pentru a exclude trichomoniaza, infecție bacteriană a vaginului, gonoreea sau Chlamydia, inflamația de col uterin.

Tratamentul candidozei: modul de a trata sturz

Timp de mulți ani, numai la nivel local candidoza tratate cu medicamente antifungice cum ar fi imidazol. Noi medicamente orale - triazolii sunt eficiente în tratamentul formelor acute ale candidozei, precum și în prevenirea reapariției infecțiilor. Alegerea între agenții topici depinde de istoricul, semnele clinice de recurente, efecte secundare, sarcina si preferintele pacientului.

În tratamentul infecțiilor drojdie este important să se elimine factorii locali și generali care determină boala. În cazul în care recomanda purtarea de haine elastice, și liber, lenjerie de corp din tesatura bumbac, care în fiecare zi ar trebui să fie spălate la 60 de grade. Pentru nici o posibilitate de recurenta, este necesară tratarea simultană a unui partener.

La pacienții care prezintă adesea infecții recurente drojdie, dacă este necesar, se aplică un tratament cu antibiotice, în timpul tratamentului cu antibiotice este important să se efectueze un tratament preventiv pentru candidoze.

Nu există nici un medicament ideal în cazul candidozei vaginale cronice. In unele cazuri, un tratament eficient este asociat inițial cu doze orale de fluconazol sau itraconazol timp de 2-3 săptămâni și apoi aplicare topică de clotrimazol sau iod organic preparate (de exemplu, Betadina), de 1-2 ori pe săptămână, timp de 3 luni.

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

Ce este o infecție de drojdie la femei, și din care este

POPULARE