Ce este o ofertă publică și cum să facă

Ce este o ofertă publică și cum să facă

Am încercat cât mai mult posibil pentru a explica conceptul de „ofertă publică“, a dat exemple. Mai jos puteti afla despre toate formele sale, pentru diferite ocazii, precum și structura probelor.Să dăm inițial o definiție exactă a acestui concept. Și astfel, oferta - o anumită propunere formală a unei persoane către o altă persoană pentru încheierea tranzacției cu toate condițiile necesare. Pur și simplu pune, este un acord care precizează toate detaliile tranzacției. Într-un astfel de contract poate specifica: pret, produs, cantitatea, calitatea, tipul de transport care este livrat, și așa mai departe.

Într-un astfel de aranjament există întotdeauna două fețe. Ofertantul - o persoană care oferă să încheie un contract. Și acceptorul. o persoană care este de acord să se ocupe de toți termenii și condițiile sale.

tipuri de oferte

Doar spune că cel mai frecvent tip de oferta - o ofertă publică. Acest tip este destinat pentru număr nedeterminat de persoane. Acesta conține, de asemenea, toate condițiile contractului pentru furnizarea de bunuri sau servicii. diferența său principal este faptul că propunerile pe care voința ofertantului de a încheia un acord privind condițiile specificate în ofertă pentru oricine care va răspunde.

Apoi, există o ofertă gratuită, care este proiectat pentru un anumit număr de persoane. Acesta este conceput pentru a se asigura că vânzătorul (furnizor) au avut posibilitatea de a evalua pe piață și perspectivele sale, înainte de a începe masa merchandiseri.

Și ultimul tip de ofertă - solid. Acesta este proiectat exclusiv pentru un cerc restrâns de persoane sau pentru un client. Ea enumeră, de asemenea, toate condițiile, dar numai pentru un anumit interval (îngust) de clienți.

Ar trebui să menționeze, de asemenea, un astfel de lucru ca un -oferta proiect de lege. Doar spune că o astfel de ofertă este exclusiv pentru bunuri. Pe termen lung, oferta trebuie să conțină numele, cantitatea, prețul mărfurilor. De asemenea, în acest tip de ofertă este necesar să se precizeze toate condițiile de livrare: condițiile de plată, condițiile de plată, precum și termenii și condițiile de transport. În acest caz, plata în jos pentru mărfurile vor fi considerate ca o ofertă, iar conturile de plăți - acceptare.

oferta ZakonodatelstvoRumyniyaob

Legea România include o serie de articole, care dă o definiție precisă a ofertei și utilizarea sa în mediul de afaceri.

Conform primei părți a civilă KodeksaRumyniyastate 435 este considerat a oferi o propunere care a fost trimisă la una sau mai multe persoane și este suficient de clar și exprimă intenția explicită a ofertantului, fără tentative de fraudă. O ofertă trebuie:

  • Fii absolut sigur că nu va fi nici o dispută. Adică, totul ar trebui să fie clar și au semnificația dublă de
  • Exprimă toată intenția ofertantului
  • Indicați absolut toate condițiile contractului și un ordin suplimentar de execuție a acestora

În conformitate cu paragraful 2 al articolului 435 oferta leagă ofertantul cu acceptorul, atunci când acesta este primit de către cealaltă parte. Este demn de remarcat faptul că în cazul în care o revizuire a ofertei a venit înainte sau la momentul ofertei în sine, contractul va fi considerat nul și neavenit.

În conformitate cu articolul 436 din Codul civil, o ofertă nu poate fi revocată în perioada în care a fost stabilit pentru acceptor, cu excepția cazului în caz contrar a fost spus în contract.

Același articol prevede că o ofertă publică este considerată a fi o ofertă, care conține toate condițiile esențiale ale contractului, dintre care voința persoanei care face propunerea de a intra într-un contract cu cineva care răspunde.

Elaborarea ofertei publice

Am decis să vorbim despre oferta publica, deoarece este cel mai comun tip. De ce alfabetizare este o ofertă publică? Faptul că acest tip de contract - este un fel de garanție și fără probleme de funcționare stabilă între parteneri.Textul acestei oferte trebuie să fie indicat în mod clar. Cel mai bine este de a structura în funcție de punctele principale din care cuprinde o ofertă publică. În secțiunea principală a contractului trebuie să specifice așa-numita esența tranzacției. Acest lucru poate fi o achiziție și vânzarea anumitor bunuri.

Faceți o ofertă publică poate fi sub forma proiectului de tratat, care este o parte a tranzacției trimite la alta. Structura generală a scrierii ofertei corespunde structurii generale a unei scrisori de afaceri, și anume:

  • În antetul numele documentului specificat. De asemenea, numele complet al organizației
  • Data și numărul de înregistrare al scrisorii
  • antet
  • Dacă este necesar, a scrie un apel
  • Textul principal al ofertei

În acest caz, trebuie să indice propunerea în sine, precum și toate condițiile tranzacției.

  • Semnătura oferă expeditorului (mai ales - șeful organizației sau a persoanei autorizate)

Mai jos puteti descarca cateva exemple de oferte publice pentru diverse scopuri:

Un exemplu de o ofertă pentru Internet

Credem că această secțiune ar trebui să se acorde o mulțime de timp, deoarece acest subiect este foarte relevant. Să definim mai întâi ce are nevoie de internet o ofertă și este potrivit pentru site-uri publice. Doar spune, este de dorit ca oferta a fost pentru fiecare magazin online, deoarece în orice caz de litigiu, oferta publică - acesta este documentul principal care se face referire, atât cumpărătorii și vânzătorii. Astfel de litigii pot fi soluționate, atât în ​​instanțele de judecată și în sectorul privat. Faptul că oferta este valabilă.

Al doilea criteriu este motivul pentru care ar trebui să facă o ofertă pentru Internet - este de a crește nivelul de cumpărători de încredere, deoarece acestea vor fi informați cu exactitate toți termenii tranzacției.

Cel mai adesea, oferta de internet se face pentru comercianții cu amănuntul on-line. În exemplul lor, vă vom arăta cum să facă o ofertă publică.

Obiectul contractului, în acest caz, va servi orice produs sau serviciu. Esența tranzacției va fi cumpărarea și vânzarea anumitor bunuri și cantitatea acesteia.

Aceasta este urmată de umplere în următoarele elemente:

Nu contează ce fel de produs sunt de vânzare, aveți nevoie pentru a oferi identifice acele momente când apariția mărfurilor vândute sau performanțele sale pot fi diferite de informațiile pe care a fost prezentat la site-ul oficial.

În acest caz, sunteți sigur de a specifica moneda pe care o puteți plăti pentru achiziții în magazinul online. De asemenea, este necesar să se precizeze în orice moment în cazul în care prețul mărfurilor poate diferi de valoarea totală a bunurilor achiziționate din cauza costurilor suplimentare pentru livrare expres și alte servicii suplimentare.

Oferta publică trebuie să fie explicată clar în mod absolut toate condițiile și modalitățile de plată. Trebuie să înregistrați termenii de plată, eventualele întârzieri, formele de plată. De asemenea, este necesar să se ofere pentru a explica faptul că, în cazul în care cumpărătorul pur și simplu nu va face suma necesară de bani, vânzătorul (vânzătorul) poate refuza să vândă bunuri.

Aceasta specifică toate condițiile de livrare (timp, metoda). Aceasta este, a declarat livrare bunuri necesare metoda, dar, de asemenea, că este necesar ca acceptorul a fost în măsură să ia acest produs. Este necesar să se precizeze perioada exactă în care cumpărătorul va trebui să alegeți elementul în sus.

Specificați certificare și garanție, documentele care însoțesc mărfurile vândute. În cazul în care garanția pentru bunurile oferite de magazinul online, asigurați-vă că pentru a indica pe. De asemenea, este necesar să se specifice în cazul în care garanția vine de la ei înșiși producători.

Această secțiune ar trebui să se acorde cea mai mare atenție (care ar apărea ca mai puțin controversate situații posibile). În acest caz, trebuie să definească în mod clar responsabilitatea cumpărătorului și vânzătorului.

Este necesar să se ia în considerare toate opțiunile atunci când am fost trimis elementul greșit, precum și cazurile în care produsul nu este în parametrii specificați. Și nu uitați să se precizeze condițiile în care acceptorul poate returna bunurile cumpărate.

  • Obligațiile ofertantului și acceptorul

Acest produs este cel mai bine să fie cu ajutorul unui avocat cu experiență. La punctul indică responsabilitatea cumpărătorului pentru exactitatea informațiilor furnizate despre ei înșiși. De asemenea, este necesar să se stabilească ceea ce vânzătorul ar fi răspunzător. După cum se indică în paragraful moduri de a rezolva disputele. Amintiți-vă, ar trebui să scrie că orice neînțelegere poate fi rezolvată prin dialog cu reprezentanții unei resurse Internet, mai degrabă decât un proces judiciar.

În ultima secțiune, aveți posibilitatea să inserați extrase din legislația țării și detaliile resursei de Internet.

remarci finale

În acest articol ați aflat despre conceptul de „oferta“ și a învățat aproape totul despre acest subiect. Spre final am dori să vă dau câteva sfaturi despre cum să nu înstrăineze ofere potențialilor parteneri / clienți. Vă vom arăta cum să plasați corect documentul pe care el nu a cauzat eșecul cumpărătorului.

Este necesar să se facă oferta, astfel încât vânzătorul nu a avut îndoieli. Că el nu cred că în această situație drepturile aparțin doar pentru tine, dar acest lucru nu este așa.

Atunci când oamenii cumpara un produs, ei sunt mereu îngrijorat cu privire la calitatea produselor, care vin la ele. Din acest motiv, prescris în ofertă, după cum poate fi loial condițiile pentru schimbul sau returnarea bunurilor.

Aceasta este de fapt tot ceea ce ne-am dorit să-ți spun. Sperăm că informațiile prezentate aici, te-a ajutat.