Ce este un cheag de sânge rupt de ce, simptome, cum să recunoască, că subțiază sângele

alimentarea cu sânge este una dintre cele mai importante procese care au loc în interiorul corpului uman. Circulator celule ale sistemului transportă compuși oxigenați de dioxid de carbon și diferite enzime. Tromboza venoasa poate fi o amenințare gravă la adresa sănătății și chiar duce la moartea pacientului. Mulți oameni cunosc în termeni generali, că o astfel de trombus, un cheag de sange care impiedica fluxul de sange si poate bloca vena. O astfel de violare a sistemului circulator, ca tromboza are nevoie de tratament, iar riscul de formare a cheagurilor de sânge trebuie redusă.Ce este tromboza? Din moment ce medicii numesc formarea de cheaguri de sânge în mari și mici vase de sange. Apariția de cheaguri de sânge în vasele de sânge este periculoasă, deoarece acestea impiedica fluxul de sange. Dacă te-ai uitat în sus cheagul de pe peretele vasului, el poate ajunge la aproape orice parte a corpului și există riscul de colmatare a arterelor.

Ce este un cheag de sânge rupt de ce, simptome, cum să recunoască, că subțiază sângele

Medicii sunt următoarele simptome de tromboză:

 • Daca un cheag de sânge se formează în cap, la om, este rupt, distorsionat fața și apare asimetrie. Pacient dificil de a înghiți alimente.
 • În cazul în care a afectat Viena, mersul pe jos în direcția creierului, cum sa recunoasca un cheag de sânge? Există dureri în zona capului și gâtului, există tulburări de vedere.
 • Formarea trombilor in plamani nu face nici un simptom exterior. Dar, în cazul în care cheag rupt, pacientul are dificultăți de respirație, lipsa de acces de oxigen. Procesul se dezvoltă rapid, o persoană începe să se înece și în cele din urmă nu mai respira.
 • Simptomele de tromboza piciorului manifestat ca durere și umflarea membrelor. Umflarea apare, pielea devine maro.
 • Simptomele apar tromboză venoasă superficială senzații dureroase pe zonele afectate, există umflături, pielea devine roșie. La palpare poate fi simțit de etanșare.
 • Odată cu înfrângerea simptomelor cheag de sange venoase profunde, de asemenea, obține sentimentul de durere în jurul valorii de educație. În acest caz, pielea poate deveni tentă albăstruie, o persoană care a observat frisoane și febră.
 • Dacă te-ai uitat în sus cheag în inimă, apare în eșecul de circulație de sânge și de infarct miocardic apare la om.
 • navele intestine Tromboza este insotita de dureri abdominale și peritonită.

Simptomele de cheag de sange separat in artere include necroza țesuturilor cauzate de lipsa de oxigen. cheaguri de sânge în venele rareori rupe și cauza fenomenului de stagnare de sânge. începe în consecință multiplicarea activă a agenților patogeni și devine tesutul inflamat sau organ.

diagnosticarea tromboză

În funcție de locul de formare a unui cheag de sânge, medicul utilizează metodele de diagnosticare disponibile. Cum de a detecta un cheag de sânge? Cel mai simplu mod de a fi utilizat în medicină, este teste funcționale. Procedura se efectuează fără scule speciale și echipamente scumpe. Există mai multe tipuri de probe, care fierbe, în esență, până la o ușoară circulație dificultate prin aplicarea unui garou, sau adoptarea unei poziții a corpului.

Prezența de cheaguri in sistemul circulator va indica durere, roșeață, și așa mai departe.

Desigur, există și metode mai moderne de diagnostic:

 • test de coagulare a sângelui.
 • tromboză venoasă poate fi diagnosticat cu ajutorul dopleografii. Acest tip de ultrasunete, în care sunetul este reflectat din celule sanguine în mișcare. Fiabilitatea procedurii ajunge la 90%.
 • Angiografie dezvăluie tromboză venoasă. Înainte determina prezența în formarea cheagurilor de sânge uman, prin utilizarea mediu de contrast cu raze X este injectat. soluție pe bază de iod, care nu produce efecte secundare utilizate.
 • flebografie rezonanță magnetică folosind agent de contrast specific.
 • Thromboelastography sau TEG permite nu numai pentru a determina riscul de formare a cheagurilor de sânge, dar, de asemenea, pentru a obține caracteristicile lor.
 • Detecta locația curentă a trombului ar putea radionuclida scanări.

Recomandat: tromboză cerebrală

grup de risc

Privind la statisticile de sănătate, tromboză venoasă este considerată o „femeie“ boală. La femei, cheaguri de sânge apar la 80% mai des decât bărbații. factori agravanți este utilizarea contraceptivelor hormonale, sarcina și așa mai departe.

Există anumiți factori care medicii au identificat ca tromboflebită predispozant:După cum se formează cheag

Ce este un cheag de sânge și de ce iese? tromboză arterială poate duce la sângerări funcția tulburări. Dar cel mai adesea rezultatul acțiunilor organismului la nivel celular, ca răspuns la deteriorarea peretelui vasului. Formarea cheagului are loc în mai multe etape, cu fiecare acțiune începe următoare.

Pentru a intelege modul in care un cheag de sange forme, este necesar să se ia în considerare unele dintre procesele care duc la formarea de buchet:

 1. Deteriorarea peretelui vasului atrage trombocite, celule care tind să închidă zona deteriorată. Ele se acumulează și rezultat în aglutinare se lipesc între ele ca rezultat eliberarea substanței active.
 2. Sub influența acestor substanțe produse de proteine ​​fibrina, care formează baza pentru cheag viitor.
 3. Pentru a plasa sigiliul adera alte celule (leucocite și eritrocite).
 4. Ca rezultat, reacția de cheag de proteine ​​este sigilată și există un cheag.

Recomandate: Putere tromboză venoasă profundă

De ce se rupe cheag de sange departe de persoana și cum să-l evite? De fapt, în cazul în care formarea cheagurilor de sânge în peretele arterial, departamentul său este doar o chestiune de timp. Fluxul rapid de cheaguri de sânge detașeze și reprezintă o amenințare pentru sănătatea și viața umană. Prin urmare, este important să se expună cât mai curând posibil tratament trombozei.

tipuri de cheaguri

Durerea si modificarea culorii pielii ar trebui să fie alertat și să devină un motiv pentru tratament la medic. cheaguri venoase situate în venele, arterele din arterial respectiv.

Cheagurile cele mai periculoase călătoare care au rupt departe de peretele vasului și se deplasează prin fluxul sanguin.

Medicina împarte următoarele tipuri de cheaguri în funcție de localizarea în interiorul vasului de sânge:

 • cheag parietal pe de o parte atașată la peretele vasului. De obicei, cheaguri de sânge mici, nu împiedică circulația sângelui.
 • Forma lungă este atașat la peretele vasului și are o dimensiune mai mare decât o suprafață a peretelui.
 • Căptușeală cheag este situat de-a lungul pereților vaselor de sânge și lasă foarte puțin loc pentru fluxul sanguin normal.
 • cheag de sânge Central este situat în centrul vasului de sânge, la care peretele este atașat. Fluxul de sânge este foarte limitată.
 • Sigilarea cheag acoperă întreg spațiul din interiorul venei.

cheaguri de sânge sunt diferite în compoziție și proprietăți fiziologice. Informații despre proprietățile unui cheag de sânge poate fi utilă în numirea de tratament. Tromboza arterelor in cap este o stare foarte periculoasă. trombilor Detașat în acest caz, poate fi în creier și provoca ocluzie vasculară, ceea ce duce la un accident vascular cerebral. Separarea tromb poate avea loc datorită circulației active a sângelui într-o porțiune separată a sistemului circulator.

Cauzele cheaguri de sânge în vasele provin din pereții arteriali daune. Zona deteriorate se formează umflături, în cazul în care celulele sanguine sunt reținute. De-a lungul timpului, celulele devin mai multe celule roșii din sânge are loc reacția de legare și un cheag dens. Atunci când formarea trombozei, tromboflebita din cauza inflamație a peretelui vascular. În acest caz, trebuie sa te scape nu numai de cheaguri de sânge, dar, de asemenea, prin co-infecție.

tratamentul chirurgical

Orice intervenție chirurgicală este o ultimă soluție. Deci, ca să nu vină de pe cheag ca metodă de tratament, folosind o intervenție chirurgicală. Tratamentul trombozei cu operațiunile atribuite cu amenințarea de leziuni tisulare necrotic, gangrenă sau formarea cheagurilor plutitoare. Înainte de a scapa de pacienti chirurgicale in curs de teste de cheaguri.

Scoateți chirurgul detectat trombilor poate în mai multe moduri:

 • Trombectomia sau îndepărtarea unui cheag de sânge. Procedura este efectuată nu mai târziu de o săptămână după formarea unui cheag de sânge, în timp ce clusterul de celule nu este înrădăcinată în vasul și pot fi ușor separate. Operațiunea necesită intervenție minimă și se realizează prin intermediul unui cateter, care este extras cheag. Dezavantajul acestei metode este acela că, în locul navei avariate se va face cel mai probabil un nou cheag de sânge în viitorul apropiat.
 • Folosind filtrele cave metodă suficient de eficiente de tratament. În vena cava inferioară este instalat de metal „capcană“, care deține un cheag de sânge în interiorul și îl împiedică să se deplaseze mai departe prin vasele de sange. Daca un cheag de sânge bude suficient de mare, se poate bloca fluxul de sange si necesita interventie chirurgicala de urgenta pentru a extrage filtru Cava.
 • Reprogramarea navei, de asemenea, cunoscut sub numele de acțiune Troyanova-Trendellenburga este utilizat pentru a îmbunătăți fluxul sanguin. Viena cusute între paranteze metalice, astfel încât găurile au fost pentru circulația normală a sângelui. Acest lucru reduce probabilitatea de propagare a trombozei.

Recomandat: Anemia 1 grad și că o astfel de clasificare de severitate

terapie de droguri

Înainte de a trata tromboza efectuat un examen medical amănunțit. tratamentul trombozei este adesea efectuată de medicamente, folosind un medicament specific care subțiază sângele. Dar nu putem numi în mod independent, le sau de a lua orice medicament pe sfatul rudelor sau prietenilor. Tratamentul de calitate se realizează într-un spital sub supravegherea profesioniștilor calificați.

Dacă au existat semne de cheaguri de sânge, puteți recurge la utilizarea banilor publici, după consultarea medicului. Decocturi și unguente pe baza de miere si propolis este utilizat pe scara larga pentru tratamentul trombozei în casă. Decocturi de plante (urzica, mușețelul, etc.) este utilizată pentru administrare orală. O mulțime de comentarii bune despre băi de picioare cu un decoct de salcie si scoarta de stejar. Se îndepărtează umflarea și alină amestecul de durere poate măcinat curds și Artemisia.

măsuri preventive

Că cheaguri de sânge nu formează într-o venă sau arteră este necesară pentru monitorizarea sănătății acestora. In cazurile avansate, în cazul în care cheag de uitat, medicii nu sunt întotdeauna în măsură să ajute la timp. Este mult mai ușor și mai util pentru a monitoriza în mod regulat starea organismului. Cauzele trombozei includ obezitatea si colesterolul ridicat. Ce înseamnă, pentru a reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în fluxul sanguin, poate o dieta sanatoasa.

Dacă este necesar, pentru a suplimenta o dieta sanatoasa poate fi un complex de vitamine.

săptămânale de sport și de încărcare moderată pentru a ajuta la menținerea corpului în formă și normaliza funcționarea sistemelor interne ale corpului. Dacă nu puteți merge la sala de sport sau de fitness clase, destul de mers pe jos și treburile de zi cu zi. leziuni tisulare pot haine prea strâmte și tocuri înalte. Cele mai multe dintre aceste pantofi nu sunt concepute pentru uzura de zi cu zi.

Blocajul venelor și arterelor cauzează o circulatie proasta si insotite de durere. Potrivit OMS, 25% din populația lumii este în pericol de apariție a cheagurilor trombotice. În fiecare an, formarea de cheaguri de sânge și simptomele acestei condiții, respectiv diagnosticată în 240000 Rumyniyan. Măsuri preventive și respectarea strictă a instrucțiunilor de medicul dumneavoastră pentru a ajuta la recuperare viteză și a reduce riscul de colmatare a vaselor de sânge în viitor.