Ce înseamnă eurybionts - sensuri de cuvinte

valori căutare / cuvinte de interpretare

Secțiunea este foarte ușor de utilizat. Caseta de sugestie este suficient pentru a introduce cuvântul dorit, și vă vom emite o listă a valorilor sale. Vreau să rețineți că site-ul nostru oferă date din diferite surse - enciclopedic, sensibilă, cuvânt dicționare de formare. Aici puteți obține, de asemenea, familiarizat cu exemple de utilizare a cuvintelor introduse.Eurybionts (Evry și bion greacă - .. Vieți) organisme capabile să transfere o modificare semnificativă a condițiilor de mediu. Ex. stea de mare, locuind în zona intertidale (litorala) transferate de drenare în timpul refluxului, mirosuri - răcire vara (chiar si congelare) - iarna. Miercuri Stenobiont.

enciclopedie

(Evry. Și Biont), organismele animale și vegetale, care există la o modificare semnificativă a condițiilor de mediu. De exemplu, locuitorii litoralului marin tolera drenare regulate la reflux, de vară ≈ încălzire puternică și de răcire de iarnă ≈, și, uneori, de congelare (animale eurythermal); locuitori estuare stau mijloace. fluctuații în salinitate (animale eurihalin); numărul de animale există într-o gamă largă de presiune hidrostatică (animale eurybathic). Mulți locuitori terestre ale latitudini temperate sunt capabile să reziste la fluctuații mari de temperatură sezoniere. specii Eurybiontic crește capacitatea de a tolera condiții nefavorabile într-o stare de animație suspendată (de multe bacterii, spori și semințe de multe plante perene cultivate la rece și latitudini temperate, iernat muguri de bureți de apă dulce și bryozoans, crustacee ouă branhiopode, tardigrades adulți și unele rotiferelor etc ..) sau hibernare (unele mamifere). Ouăciste protozoare parazite, larvă și ouă ale unor nematode sunt capabile să reziste la îngheț foarte puternic, uscare, rezistent la multe otrăvuri, care le permite să lung. timp rămân viabile. În unele insecte și crustacee (de exemplu, libelule, crabi de uscat) Larvele sunt acvatice, în timp ce adulții ≈ la sol. Astfel. condițiile de existență în diferite stadii ale ciclului de viață sunt foarte diferite, dar fiecare pas este limitată la o gamă mai restrânsă de. Același lucru se aplică unor viermi paraziți locuintă în diferite stadii ale ciclului de viață al nevertebrate, pești, mamifere, și în mediul extern. Uneori, adulții sunt mai eurybiontic decât stadiul incipient de dezvoltare (de exemplu, unele nevertebrate acvatice și pești). Eurybiontic unele specii răspândite se datorează capacității de adaptare a diferitelor populații de astfel de specii la viață în zone cu condiții diferite. Astfel. Studii de tip eurybiontic este, în general, mai mare decât indivizii sau stadiile de dezvoltare. E., de obicei, caracterizate prin intervale mai largi decât opuse acestora stenobiont.Lit. Yu Odum Bazele ecologiei, trans. din limba engleză. M. 1975.

Eurybionts - organisme care pot exista într-o gamă largă de condiții naturale de mediu și de a rezista semnificative izmeneniya.Imeyut marjei largi de toleranță. reprezentanți tipici: stickleback

De exemplu, animalele care trăiesc în zone cu climat continental, capabil să reziste la fluctuațiile sezoniere considerabile de temperatură, umiditate și de alți factori de mediu. Locuitorii din zonele expuse in mod regulat la intertidale fluctuațiile de temperatură și salinitatea apei din jur, și drenaj.

organismele Eurybiontic tind să aibă mecanisme morfologice și fiziologice care să le permită să mențină constanța mediului intern, chiar și în timpul fluctuațiilor ascuțite în condiții ambientale.

Transliterație: evribiontyi
Ndoaselea citește: ytnoibirve
Eurybionts este format din 10 litere