Ce să fac atunci când un dinte doare la domiciliu, sănătate

Ce să fac atunci când un dinte doare la domiciliu, sănătate
Dacă vă confruntați cu o durere de dinți, sigur aveți probleme prioritare: ce să faceți dacă aveți o durere de dinți, și ce acțiuni sunt contraindicate în această situație?În cazul în care dinții au început să dureri la domiciliu - este necesar de a refuza de la mancare, perie imediat dintii, iar cel mai scurt timp pentru a vizita la dentist. Amintiți-vă că este mai bine să recurgă la servicii profesionale decât să se bazeze pe faptul că durerea va trece pe cont propriu. O vizita la dentist pentru a preveni consecințe grave, va ajuta la prevenirea inflamației și a păstra dintele.

Amanarea vizitei la medic este adesea asociat cu frică și proceduri este un ecou al medicamentului vechi, atunci când anestezia a fost tratament stomatologic ineficient și dureroasă a avut loc. Astăzi, medicina ofera multe anestezice eficiente pentru stomatologie. anestezicele locale izola complet durerea, inclusiv în chirurgia dentară complexe. Tratamentul nedureros dentar posibil in timpul sarcinii, intoleranța individuală de medicamente separate, sau sensibilitate crescută la durere.

Sunteți liber pentru a reduce durerea prin luarea de medicamente, dar problema poate fi doar un medic. Amintiți-vă, lepădare de sine și o lungă de vizite la medicul nu va rezolva problema, dar numai agrava.

Cand ai o durere de dinți, nu poți face la domiciliu:

- cald inflamat la fața locului (infecția se va răspândi mai rapid);

- pentru a lua medicamente puternice, inclusiv antibiotice fara recomandarea medicului;

- orice acțiuni care favorizează creșterea fluxului sanguin la nivelul zonei afectate (înclina capul în jos, face masaj în zona dintelui, etc.).

Dureri de dinti care se poate face la domiciliu

Cazurile în care este imposibil de a vizita la dentist din motive obiective, nu sunt mai puțin frecvente. Durere de dinți este în măsură să apară brusc pe drum, in vacanta sau in afara orasului noaptea târziu. Pentru a face față cu această durere înainte de vizita la dentist poate ajuta la medicamente sau retete de medicina traditionala.

1. Analgezice (analgin, Pentalgin, Ibuprofen, Nurofen) - modul cel mai simplu și eficient pentru a opri o durere de dinți. La primirea lor respectați doza specificată în instrucțiunile pentru a renunța la alcool. Pre-examineze lista de contraindicatii.

2. Preparate combinate (No-Spa, Drotaverinum, Baralgin, Tempalgin). No-spa și Drotaverină au o acțiune anestezic blând și ajutor în cazul în care camera este deschis dinte (carii foarte adânci) și este lipsită de particule de alimente. Apoi, un medicament va afecta pachetul neuro-vasculare in interiorul dintelui. medicamente mai eficiente combină un efect analgezic cu antispastice (Baralgin) sau calmant (Tempalgin).

Ce să fac atunci când un dinte doare la domiciliu, sănătate

Ce să faci când o durere de dinți acasă și la îndemână nu a fost găsit aceste medicamente. Dacă suporte durerea devine mai dificilă, încercați una dintre căile de atac populare.

1. Se clătește. Clătiri poate fi făcută de peroxid de hidrogen (atât pur și formă diluată) sau soluție salină de sodă (1 linguriță un pahar de apă caldă păstrate în gură atâta timp cât este posibil).

2. Paste. Pentru un efect analgezic pot mesteca cuișoare (condiment culinar) sau o bucată de ghimbir proaspăt pe suprafața dintelui pacientului. Ajuta usturoiul zdrobit, dacă ai pus-o între dinți și obraz. Frunzele proaspete de mentă sau de pătlagină posedă nu numai analgezic, dar, de asemenea, vasele de (suficient dintre ele mesteca aproape de pacienti dinte). Acesta ajută la cartofi cruzi obișnuiți, dacă ai pus-o pe inflamat la fața locului.

3. Aplicarea de gheață. Ice înfășurat într-o pânză, este necesar să se aplice unei persoane în zona cu probleme.

4. pachete. Țineți tampon de gura de bumbac impregnat cu oțet de cidru sau stropite cu un amestec de piper negru și sare. Ajuta-sac obișnuit de ceai negru: pune la cale un sac de ceai și țineți-l în gură, acesta se va acționa ca un anestezic.

Amintiți-vă că toate acțiunile independente pentru a reduce durere de dinți, doar o măsură temporară. Vizita la dentist ar trebui să fie cel mai scurt timp.

Toothache după umplere

După o vizită la dentist vă așteptați disconfort pentru tine peste, si dureri sub noul sigiliu devine o surpriză neplăcută pentru tine. Un motiv de îngrijorare, mai des decât nu. Dinte reacționează la interferență și este necesar timp de 3-4 zile, astfel încât terminațiile nervoase ale dintelui restaurat. Disconfortul este crescută atunci când expunerea sensibilă la presiune, la cald și la rece. În cazul în care durerea este prea intensă și este dureros în natură, suficient pentru a îndura această perioadă. În fiecare zi, sensibilitatea neplăcută va scădea și va avea loc în întregime despre a treia zi.

Tratamentul este uneori inclus umplerea canalului dintelui, după care ordinul de durere de magnitudine mai puternică decât simpla eliminare după cariilor. Dacă aveți un dinte inflamat ușor după umplere canal, și nu sunteți sigur ce să facă - utilizați una dintre cele mai populare rețete, sau de a lua un analgezic (Nurofen, Pentalgin, Ibuprofen). Dar durerea care oferă extrem de disconfort și forță în mod repetat, pentru a lua medicamentul - baza pentru o vizită clinică suplimentară.Posibil motiv pentru care o durere de dinți, după umplere:

- sigiliu de mare, care nu se potrivește cu muscatura. La instalarea pentru a verifica înălțimea sigiliilor este dificil, problema este detectată doar la muscatura. Pentru a îndura durerea și așteptați pritretsya sigiliu în sine, nu este necesar. Presiunea crescuta asupra dintelui va duce la distrugerea țesuturilor sale, care apoi amenință pierderea dintelui în totalitate.

- Tensiunea în pereții dintelui datorită garniturilor instalate necorespunzător. Material Contracție provoacă o situație în care peretele dinte atras cu forța. Cu cât dimensiunea sigiliului, mai greu se comportă dinte.

- pulpita cronică a fost adoptată într-o carie foarte adânci. Tratamentul a fost făcut superficial și nu a afectat canalele afectate. Dinte în acest caz, va afecta în mod constant, în timp, durerea nu va trece, și va crește numai. Necesită tratament repetat și tot canalul dintelui, urmat prombirovaniem.

Ce să fac atunci când un dinte doare la domiciliu, sănătate

Durere de dinți după îndepărtarea nervilor și curățarea canalelor

Scoaterea nervului - o procedură complicată, care necesită abilități înalte și experiență mare. Din păcate, posibilele consecințe atunci când durere de dinți și după îndepărtarea nervului și canalul de curățare. Un pacient la o pierdere: dacă durerea va dura pentru o lungă perioadă de timp și de ce să facă - să sufere sau pentru a vedea de urgență un medic?

Concentrați durerea după etanșare canale nu trebuie să dureze mai mult de o săptămână. Ușor disconfort atunci când este apăsat, utilizarea de alimente calde / reci. pot fi prezente pentru mai mult timp - până la 2-3 săptămâni. Dar natura acestor sentimente ar trebui să meargă în declin. În cazul în care durerea nu scade sau, în plus, crește - este un semnal că în tratamentul erorilor și a tratamentului admiși au avut loc ineficient.

Tratament de canal poate avea mai multe tipuri de complicații:

  • - canale rele sunt sigilate;
  • - o alergie la materialul;
  • - pulpita eliminate parțial;
  • - dinte perete cariilor la canalul de compensare;
  • - penetrarea materialului de umplere în țesutul gingival;
  • - piesa program a fost lăsat într-un canal de rădăcină.

Toate procesele din cavitatea bucală sunt în curs de dezvoltare foarte rapid și în timp util de diagnostic si tratament sunt foarte importante. În cazul în care există febră, deteriorarea sănătății - în acest scenariu necesită o recepție specială la dentist. Medicul va face investigațiile necesare și să identifice cauza durerii.

Aching dinte sub coroana cu presiune

Este necesar să se facă distincția între durerea care rezultă sub coroana, disconfort în gură de însoțire dependență la coroana. Prima dată după instalarea coroanei poate fi senzații neplăcute atunci când este apăsat, dar rănit grav dinte nu ar trebui.

Motivele acestei dureri pot să apară în diferite stadii: tratamentul terapeutic al unui dinte, pregătirea dinte pentru instalarea coroanei, funcționarea incorectă a orteze dentare. Dacă oricare dintre aceste etape a făcut slab - pentru a ajuta dintele nu poate fi tu insuti.

Cele mai frecvente motive pentru o durere de dinți sub coroana atunci când este apăsat:

- Uneori, medicul decide să părăsească nervul dintelui, dar erorile de diagnostic sau terapeutice pot provoca inflamații ale pulpei. Supraîncălzirea instrument în timpul rotației unui dinte poate duce la arsuri tisulare, cu necroza ulterioară. părțile moarte ale pulpei din interiorul dintelui se inflamează. Dacă a existat o durere de a asigura coroana - decizia este luată în timp util cu privire la îndepărtarea pulpei. În cazurile în care un dinte începe să doară mai târziu, trebuie să refaceți complet toate lucrările de dentist.

- În cazul în care o coroană dinte doare când consumul de alimente sau bauturi fierbinti - tehnologie de măcinare, probabil, dinte a fost spart. Procedură efectuată fără răcire a pereților dintelui, ceea ce duce la distrugerea micro-canale interne, care declanseaza ulterior procesele inflamatorii.

- Atunci când infecția dinte tratarea a intrat în ea.

După închiderea canalelor și protezare înainte, aveți nevoie pentru a face o poza in plus a unui dinte, care va dezvălui aceste abateri și pentru a evita complicațiile.

Ce să fac atunci când un dinte doare la domiciliu, sănătate

protezare de slabă calitate: Proteza poate avea o presiune prea mare asupra gingiilor, care este însoțită de roșeață și durere. În cazul în care marginea protezei nu ajunge gingiilor - fisura cad reziduuri alimentare, care declanseaza dezvoltarea de infectie. Gumele de la punctul de contact cu expandează protezei, există o durere pulsatila, eventual puroi.

Durere în dinte de coroana nu poate fi ignorat, o nevoie urgentă de a vedea un medic. întârziere de timp ar putea duce la complicații. Medicul va efectua un studiu și de a identifica cauza durerii. Vei fi atribuit un tratament terapeutic (în flux, inflamație) sau un ciclu complet de lucrări la instalarea unui nou coroană. Medicația este posibil pentru ameliorarea durerii înainte de vizita la medic.

Ibuprofenul pot fi luate, Ketanov, Nurofen. Ajuta antihistaminice: Tavegil, Suprastin, Klaratin, Zyrtec - aceste medicamente blocheaza partial mecanismele organismului care provoacă durere.

Durere de dinți sub pod, ce să facă

Cea mai bună prevenire a durerii sub o punte dentară - corectă și regulată igienă orală. Jumătate din complicații după instalarea podului asociat cu nerespectarea regulilor de puritate a gurii. Acest lucru provoacă inflamația, parodontita, cariilor dentare sub coroana.

Acesta este în valoare de un memento de vizite regulate la dentist la fiecare șase luni. Inspecția este necesară în timp util decizia privind înlocuirea podului, al cărui mandat de serviciu a ajuns la capăt. Medicul va evalua obligatoriu starea gingiilor si a dintilor. imagine cu raze X, care ar trebui să fie făcut la fiecare cinci ani, arată starea de rădăcinile dinților și canale de sprijin.

Dacă există durere sub pod, atunci cauza poate fi una dintre următoarele:

- inflamație a nervilor (în cazurile în care dintele este lăsat „viu“);

- suprasarcină proteză excentrică;

Eliminarea oricare dintre aceste motive este posibilă numai după îndepărtarea coroane și poduri. Deci, atunci când ai o durere de dinți sub pod, primul lucru de făcut - să clătiți dinții cu o soluție antiseptică. În cazul în care durerea a fost asociată cu o ușoară inflamare a gingiilor - aceasta va avea loc după 2-3 clătiri. Dacă durerea nu dispare, sau agravează starea - ar trebui să meargă imediat la dentist-ortopedul.

Ce să fac atunci când un dinte doare la domiciliu, sănătate

Sore înțelepciune dinte, deoarece este posibil pentru a calma durerea

Erupția molarilor de minte este adesea însoțită de durere.

Aceasta are loc din următoarele motive:

- Desna se confruntă cu o presiune dinte, care încalcă integritatea acestuia. Cu alte cuvinte - gume pauze.

- Dinte în creștere greșită: presiune pe interiorul obrajilor sau mărginește dinții adiacenți.

Înțelepciunea dinte este în creștere rapidă și nu dureros, uneori, oprirea și reluarea creșterii. Umflarea gingiilor și durere temporară destul de natural pentru acest proces. Slack elimina durerea clătire cu bicarbonat de sodiu sau sare, salvie tinctura. Aceasta ajută amortit amestecul gume de sare novocaină: în amestec trebuie să adăugăm o proteină de ou crud, care „leaga“ componentele acestei soluții și clătiți gura cât mai des posibil.

În cazul în care durere de dinți complet previne viata implinita posibila utilizare de ibuprofen sau Pentalgin care operează complex: în plus față de un analgezic, acestea au efecte anti-inflamatorii. În cazul în care inflamația durează o lungă perioadă de timp, gingiile umflate prost - vizita la dentist, care va efectua o procedură simplă: o mică incizie guma, pentru a facilita erupția dinților.

Durere de dinți este foarte insidios. Chiar dacă știi ce să faci dacă aveți o durere de dinți - consultați medicul stomatolog pentru inspecția profesionala a dintilor. Medicul va ajuta la identificarea complicatiilor, simptomele care sunt in curs de dezvoltare rapid. Amintiți-vă, este mai bine să lase medicul va rezolva problema în timp util, atunci ceea ce se va întreba de ce o durere de dinți și ce amorțite.