Ce se face sau de a face portul

Profi acum Glamour (768) 7 ani

Cum de a face portul

Strugurii pentru vin de Porto sunt cultivate numai de-a lungul râului Douro (satul Barkueros, la 70 km în amonte de orașul Porto, până la granița cu Spania). În această regiune muntoasă, și Cheile râului săpat în pământ la o adâncime de câteva sute de metri. Deci, pante maluri ale râului și al afluenților săi imediate sunt foarte abrupte, până la 60 °. Și să crească struguri, agricultori de zeci de ani a trebuit să taie terasele de pantă. În plus, strugurii trebuie să crească la o altitudine de cel puțin 500 de metri. terase înguste, accesul la acestea este foarte dificil, și numai pe jos. Deci, toate lucrările privind îngrijirea viilor, culesul fructe de pădure și de livrare care urmează să fie efectuate numai manual. În regiunea Douro, în vara este foarte cald, peste 35 ° C - vânturile din Atlantic, care ar putea atenua climatul nu permite să ajungă la munte Seorra de Maran. climat continental și soluri sărace creează condiții extreme de viță de vie. Dar mai rău decât vița de vie - cea mai mare calitatea vinului.Depozitele de vin în amestec. Apoi, turnat într-un imens butoi fundurile. Și a lăsat să se maturizeze pentru două, trei, cinci, zece, treizeci, patruzeci, sau chiar mai mulți ani - ca producător decide. vin de Porto pot fi păstrate în sticle.

Așa că „vin de Porto“ - și anume, astfel cum a tradus din cuvântul „portul“ - nici o legătură cu orașul Porto nu are. Este în orașul Port Vila Nova de Gaia devine, astfel, „strica“. că toată lumea știe. Atunci de ce, la urma urmei, „port“. Este pur și simplu „Vila Nova de Gaia“ este pronunțat mai rău.

Ejevika Luminat în urmă (42158) 7 ani

vin de Porto numit vin care procesul de fermentație nu este finisat într-un mod natural, și stopată prin adăugarea de alcool etilic, 77% concentrație. Prin urmare Notele cognac sunt prezente în majoritatea acestui tip de vin și gustul dulce al băuturii care rezultă: zahărul este complet fermentat. Rezultatul este un vin cu un alcool într-o medie 20- 22%, cu un buchet de caracter luminos și plin de viață.Svetlana Inteligenta Artificiala in urma (221696) 7 ani

Port - este întotdeauna un amestec de mai multe soiuri de struguri. Există aproximativ 80 de soiuri utilizate în producția, dar astăzi de aterizare, în principal pe pante abrupte Douro dat cinci clase. Printre ei este, probabil, cel mai interesant soi portughez Touriga Nacional. fructe mici, vin conferă structura cuticule groase și o culoare intensă. Varietatea Barroca și se maturizează Tinta mai devreme decât alte prețuită pentru aromele sale de fructe luminoase. Cao dă tinta prospețimea vinului și adâncimea. Roritz Tinta, alias Tempranillo, dă o recoltă bună în zonele cu climat arid și produce vinuri concentrate. Modestia Touriga Francesa la umiditate și conținut ridicat de zahăr de fructe de padure sale au furnizat prezența acestui soi în aproape orice amestec.

Când a finalizat prima etapă sucul de struguri se toarnă într-un rezervor de metal. Fiecare dintre ele are o capacitate de mii de litri de 11,5. Acest coniac adăugat, de asemenea. Brandy se adaugă sucul de struguri într-un moment în care aproximativ jumătate din zahărul conținut în ea, sub acțiunea drojdiei sa transformat deja în alcool. Adăugarea de suc de coniac rătăcitor numit „alcoolizare“. Regula este: mai devreme fortificației, dulce se dovedește portul. Raportul ideal - o parte din coniac în patru must de struguri. Amestecul rămâne în rezervoare timp de șase până la șapte luni, și apoi transportat la crama Vila Nova de Gaia, în apropiere de Porto. Aceasta va dura ani de cel puțin doi ani și jumătate înainte ca lichidul rezultat poate fi numit vin de Porto.

Aging vin de Porto vine în butoaie, care, în portugheză numit „pipash“, în cuve și îmbuteliate. Condiții diferite și metodele de îmbătrânire portuare da naștere diversității sale varietăți. Fiecare dintre ele are propriul său caracter. În butoiul standard din cele mai bune rase de stejar, plasate exact cinci sute cincizeci de litri. Aici sunt depozitate vinuri de port alb în vârstă de clasa Tony, în traducere din engleză - „galben închis“. Portul butoaie își pierde culoarea rubinie originala, cu timpul obtinerea acest galben foarte închis. Grad de clasă Tony recunoscut la nivel mondial cele mai bune vinuri de desert. această clasă este de obicei soiuri sunt în vârstă de butoaie timp de 10-20 de ani.

Yuri secret, Expert (392) 1 an în urmă