Ce se întâmplă dacă îngălbenirea frunze de coacaze, o casă frumoasă și grădină

Se întâmplă că, chiar înainte de boabe de maturare începe să se transforme frunzele galbene pe coacaze, uneori, acestea au pete roșii sau pete albe. Fiecare dintre aceste situații este unică și necesită eforturi speciale pentru a trata tufiș. La urma urmei, este necesar pentru a salva recolta.Înainte de a căuta cauza în care boala sau dăunători au nevoie pentru a elimina momentele externe. Primul este legat de umiditatea solului. În cazul în care solul este prea uscat sau, dimpotrivă, prea hidratat, frunzele se ingalbenesc în stafidele. Ce se poate face într-o astfel de situație? În vreme caldă încerca să udate tufișuri. În timpul ploilor frecvente grădinari petrec hrănire lumanarica se bazează arbuști. Trebuie doar să facă o concentrație scăzută a soluției.

Un alt motiv pentru care îngălbenirea frunze de coacăz, se află în aranjament irațională de arbuști în grădini. Faptul că această cultură trebuie să fie suficient spațiu. Prin urmare, acestea ar trebui să fie plantate departe de alte plante mari. În caz contrar, coacaze vor lipsi substante nutritive, iar frunzele încep să se îngălbenească.

Dintre dăunătorii, din care cauza sunt îngălbenirea frunzelor de coacăz negru izolate:

 1. sesiidae coacaze, mai precis, piesele sale; ei gnaw lăstari tineri și suge sucul din tufiș, rezultatul este ingalbenirea frunzelor și a morții ramurele tinere;
 2. păianjenul;
 3. bud currant mol.

Ce se întâmplă dacă îngălbenirea frunze de coacaze, o casă frumoasă și grădină

Ce se întâmplă dacă frunzele îngălbenite de coacăz din cauza dăunătorilor?

 • usturoi;
 • tutun;
 • ceapa;
 • păpădie (de la rădăcini și frunze).

A putea face față treilea motiv - Bud molia poate doar înainte de înflorire. Pentru aceasta, una dintre preparatele coacaz pulverizare: Rovikurt sau Anometrin-H. Ei trebuie să fie diluat cu apă într-un raport de 10 ml per 10 litri de apă. Pentru a distruge fluturi hașurate este necesară pentru a prepara o soluție de malation, care pulverizează întregul arbust. Așa cum poate fi folosit remediu popular rostopască, turnare de tomate, muștar.

Ce se întâmplă dacă îngălbenirea frunze de coacaze, o casă frumoasă și grădină

Din ceea ce apare strat alb pe frunze de coacăze?

Din cauza unei infecții cauzate de o ciupercă. Este numit mucegai pulbere. Cel mai adesea, boala atacă coacăz negru, dar sunt momente răspândit-a lungul roșu. Crește riscul de infecție în cazul de lângă agrișe coacăze în creștere, este aici, ca de obicei, începe dezvoltarea ciupercii.

Primul semnal că coacăze infectate, este prezența de floare albă, care seamănă cu o pânză de păianjen. Mai târziu, acoperă bine ramurile unui tufiș. În cazul în care boala este lăsată necontrolată, atunci aceasta afectează frunzele și fructe de pădure.

De-a lungul timpului, placa devine nuanta mai inchisa. Uneori, el merge chiar și în pete negre. Acesta este un semnal că boala rulează cu disperare. cultură coacăz este improprie pentru consumul uman. Rămâne doar pentru a face o procedură de tratament complet, iar în toamna să taie toate vechi și ramurile afectate și să le ardă.Ce se întâmplă dacă îngălbenirea frunze de coacaze, o casă frumoasă și grădină

Ce să fac atunci când un strat alb pe frunze de coacăze?

Așteptați pentru vreme uscată și sufocant. Din acel moment, răspândirea ciuperca încetinește. Mai mult decât atât, nu este necesar pentru a rula boala cu ea ar trebui să lupte la primele semnale de alarmă. Și este mai bine să facă de prevenire. Se recomandă utilizarea de produse special concepute. Și ei sunt chiar împărțite în cele care sunt potrivite pentru coacăz negru sau roșu de acest gen. Exemple de astfel de preparate sunt: ​​Topaz sau Vectra. Acestea pot fi utilizate de două ori pe an: în toamna și primăvara devreme.

În cazul în care un strat alb pe frunze de coacaze deja au apărut, una dintre cele mai populare moduri de a folosi, care nu va permite ca boala să se răspândească.

 1. Bluestone. Ei trebuie să se ocupe cu atenție toate ramurile bucșei.
 2. Lumanarica sau fân putrezit. Timp de trei zile, înmuiate o a treia galeata Mullein trei litri de apă. Se diluează amestecul cu apă, topping-l până la găleți. Apoi, le presara coacaze. Această procedură se recomandă să se facă de trei ori: în primăvara devreme, după mugurele de plante la sfârșitul verii.
 3. Ser. Nevoia ei litri se toarnă în 9 litri de apă. De mai multe ori în timpul sezonului un amestec de coacaze se bazează pulverizare.
 4. Ash. Acesta poate fi pur și simplu se presara ramuri, frunze și fructe de pădure. Sau se dizolvă 300 g în 10 litri de apă și spray-le Bush, se recomandă numai o astfel de metodă numai în primăvara devreme. Pentru că este în acest moment cele mai eficiente.

De ce sunt pete roșii pe frunze de coacăze și cum să facă față cu ei?

O cauză frecventă a acestei este distribuția de afide frunze galice. Contribuie la reproducerea rapidă poate fi vremea. Și anume, iarna caldă și vara uscat. Și afidelor se multiplica rapid, până la șapte generații pe sezon.

Aceste insecte sunt grupate pe partea inferioara a frunzelor de coacăz, suge nutrientii din ele. Ca urmare a unei astfel de expunere listarea lipsit de viață, ea distensie vizibil. Acestea sunt vopsite în galben și roșu. Treptat, aceste umflaturile rândul său, maro și frunzele se ingalbenesc si cad prematur.

Ce se întâmplă dacă îngălbenirea frunze de coacaze, o casă frumoasă și grădină

În cazul în care afidele au apărut înainte de fructe de padure sunt coapte, nu este recomandată chimia. Este mai bine să utilizați remedii populare. De exemplu, bulion sau mușețelul, coada șoricelului, tutun sau usturoi. Ei au nevoie pentru a adăuga săpun. Este necesar să se asigure că bulionul este mai bine băț de ramurile și frunzele.

In toamna se bazează coacăze prin pulverizare preparate speciale. Deoarece mijloc se îndepărtează de multe ori de tufișuri pentru a reveni la sfârșitul verii și pune noi larve.

În plus față de afide pot provoca inrosirea antracnoza frunzelor - o boală fungică. Pentru a face față cu ea trebuie să utilizați o soluție de sulfat de cupru sau de amestec Bordeaux. Acestea sunt utilizate în primăvara devreme pentru a recupera de anul trecut, tufișuri, precum și la două săptămâni după colectarea de fructe de pădure.

Citiți acest subiect:

 • Ce se întâmplă dacă îngălbenirea frunze de coacaze, o casă frumoasă și grădină
  De ce vărsat coacaze?

Fiecare grădină lângă cabana sau acasă privat dificil de imaginat fără arbuști. Printre ei este în mod necesar coacaze. Este delicios util, o mulțime de vitamina C. Cele mai delicioase gem, ea în boabe ei.

 • Ce se întâmplă dacă îngălbenirea frunze de coacaze, o casă frumoasă și grădină
  De ce frunzele se colorează în roșu în căpșuni? Ce ar trebui să fac în cazul în care frunzele rândul său, căpșuni roșii?

  În procesul de căpșuni în creștere ne confruntăm cu o multitudine de probleme, iar unul dintre ei - de ce frunze de căpșuni se colorează în roșu, este o boală sau o lipsa de substante nutritive? Ce să fac dacă.