Ce se întâmplă dacă societatea de asigurări impune servicii suplimentare pentru CTP

Ce se întâmplă dacă societatea de asigurări impune servicii suplimentare pentru CTP
Societatea de asigurări impune servicii suplimentare

Solicitation fost mult timp norma pentru organizațiile comerciale. Băncile atunci când face un împrumut pentru debitori impune asigurări suplimentare, facturile și carduri de credit inutile.Companiile de asigurări, de asemenea, nu vor sta deoparte, și încearcă adesea să „Guvernul Provizoriu“ clienților ceva inutil și inutil.

De ce o fac? Răspunsul este simplu: pentru a crește valoarea poliței de asigurare și de a obține mai mult profit.

În acest articol puteți citi despre modul în care legea se aplică la impunerea de serviciu, și în cazul în care doriți să se plângă la astfel de acțiuni ale societății de asigurări.

Care serviciu este considerat a fi impuse?

Impuse serviciul - este orice serviciu care asigurătorul a oferit clientului fără opoziție. De exemplu, un om a cerut politici CTP, iar el a fost rugat să asigure sănătatea ta pentru accidente.

Omul spune: „De ce? Am nevoie doar de o politică. " Pe asigurătorul este responsabil, că emiterea politicii ar fi imposibilă fără asigurare de sănătate. Acest lucru se impune. Dar, servicii care nu sunt necesare - aceasta este doar jumătate din problemă.

Problema principală constă în faptul că pentru toate serviciile trebuie să plătească. Unii asiguratori gestiona din cauza produselor impuse crește costul poliței de asigurare CTP este de 20-30%. Pentru ei, acest lucru este un profit serios, dar pentru client - cheltuieli majore.

Ce spune legea?

Ce se întâmplă dacă societatea de asigurări impune servicii suplimentare pentru CTP
Ce spune legea despre serviciile impuse

Pentru a începe să acorde o atenție la partea 1 a articolului 4 din Legea federală №40. Legea spune că proprietarul vehiculului este obligat prin lege să asigure riscul de răspundere civilă.

Această răspundere poate apărea din cauza deteriorării sănătății, vieții sau proprietății altora.

Politica de asigurare RCA (care este responsabil pentru răspunderea civilă) - obligatorie pentru oricine care are o mașină.

Profitând de acest lucru, asigurătorii impun servicii terțe părți. Ei știu că oamenii înțeleg datoria de a asigura, gata să fie de acord să accepte orice condiții, dar nu ar încălca legea.

În zakonodatelstveRumyniyabolshoe se acordă atenție protecției drepturilor consumatorilor:

 1. Articolul 16 din Legea №2300-1 a spus că antreprenorul de servicii nu are dreptul de a face achiziția unor servicii necesare pentru alte
 2. societatea de asigurare poate oferi doar un produs suplimentar, dar nu să-l impună clientului
 3. legea nu este nicăieri a spus că proprietarul mașinii trebuie să accepte tot ce ofera asiguratorul in vanzarea polita RCA


Toate tranzacțiile de asigurare, inclusiv cu privire la tipul de asigurare obligatorie, sunt voluntare. În cazul în care o persoană nu este mulțumit de condițiile de prelucrare CTP în aceeași companie, el are tot dreptul de a căuta alte opțiuni

de asigurare de viață, atunci când cumpără RCA: Nu trebuie să vă înregistrați?

Ce se întâmplă dacă societatea de asigurări impune servicii suplimentare pentru CTP
de asigurare de viață, atunci când cumpără RCA - taxe sau serviciu impus?

Mulți proprietari de automobile într-adevăr cred că, atunci când face un CTP este necesar să se asigure viața. De fapt, este, de asemenea, a impus acest serviciu.

De asigurare de viață poate fi pus pe o listă de astfel de servicii:

 • asigurări de sănătate
 • asigurarea de accidente
 • de asigurare a bunurilor și a bunurilor personale
 • necesitatea de a trece de inspecție numai la stațiile, asigurătorul va indica

Totul este lipsită de sens. Un client care face unealta politica de asigurare de răspundere nu este obligat să primească orice alte servicii, în plus față de politica în sine. A fost la acel moment, atunci când se spune că pentru a cumpăra o politică de a face altceva, impunerea unor începe.

Când sunteți încercarea de a face servicii suplimentare de cumpărare, se referă la Constituția rusă, Codul civil și Legea cu privire la auto obligatorie TPL

Nu poți da chiar și un citat. Constatarea că cunosc drepturile și de a înțelege responsabilitățile. Prin reacția unui angajat al societății de asigurări de văzut dacă este sau nu să continue să proiecteze, sau este mai bine să meargă la o altă companie.

În cazul în care să se plângă?

Ce se întâmplă dacă societatea de asigurări impune servicii suplimentare pentru CTP
În cazul în care să se plângă de solicitare

Se întâmplă astfel încât să nu aveți o alternativă. De exemplu, ați selectat o singură companie într-un sat mic, care poate fi de încredere, și încă impune o asigurare de viață de la CTP.

Sau ați intrat în contractul de asigurare, fără a fi conștienți de serviciu impus, iar apoi le-a găsit și doresc să se întoarcă banii cheltuiți. Ce se poate face într-o astfel de situație?

Există două cursuri de acțiune, și ei sunt la fel de eficiente. Sansa pe care le va confirma cazul său și de a obține despăgubiri, este foarte mare.

În primul rând - acest lucru este de a refuza să încheie un contract de asigurare pentru asigurarea obligatorie RCA cu motor. Este necesar nu numai pentru a da, dar cere un agent de asigurări în scris, să elibereze motivul pentru care „a rupt“ contractul. Puteți face fără o demisie scrisă - suficient pentru a invita martori sau să înregistreze o conversație cu agentul de pe recorder. Ai acest drept.

Ce să faci în continuare? O secvență ilustrativă de acțiuni este după cum urmează:

 1. Pentru a merge la tribunal, atașarea la elementele de probă revendicarea eșecului
 2. Instanța va dura 2-3 luni, iar în tot acest timp nu va fi capabil de a utiliza masina - de asemenea, nu au asigurare
 3. Conform rezultatelor studiului, puteți obține de la compania de asigurare pentru prejudiciul moral (la urma urmei vina ei ai fost într-un transport public incomod, mai degrabă decât în ​​confortul mașinilor lor)
 4. În unele cazuri, puteți recupera profiturile pierdute (în cazul în care ați făcut bani cu masina), și chiar și prejudiciul efectiv (dacă ați avut de a folosi masina altcuiva și să plătească bani pentru ea)
 5. În plus față de plata unei sume substanțiale, compania de asigurări va trebui să emită un CTP de politică

A doua opțiune - este de a încheia un contract cu serviciile impuse și contactați Serviciul Federal. Pentru a face acest lucru:

 1. Atunci când un contract de lângă semnătură pentru a indica faptul că „nici o asigurare de viață (sau alte servicii impuse) în proiectarea politicii RCA a fost refuzat“
 2. Cu acest acord, trebuie să mergi la Serviciul federal
 3. Această organizație va restabili drepturile, astfel încât sunt necesare alte masuri pentru a negocia cu angajații săi

Asigurare - un serviciu care ofera consumatorului o organizație comercială. Asigurătorul va fi responsabil în conformitate cu legislația privind protecția consumatorilor

Acest lucru implică faptul că aveți dreptul de a nu numai pentru a compensa prejudiciul, dar, de asemenea, la rezilierea unilaterală a contractului cu asiguratorul fără sancțiuni și restricții.