Ce și cum să curețe medalia de bronz la domiciliu

Dacă un lucru de bronz a fost puternic oxidat, și a format o mulțime de patină, utilizat pentru curățarea soluțiilor acide. Lucrul cu acizi, urmați instrucțiunile de siguranță și purtați mănuși de cauciuc pe mâinile sale.Se amestecă 1 litru de apă, 10 g de dicromat de potasiu și 20 ml de acid sulfuric. Se pune produsul în soluția preparată și se lasă până patină dizolvat complet. Se clătește lucru în amoniac lichid și apoi se clătește cu apă limpede și șterse uscat.

Un amestec de acid acetic și rumeguș pentru oxidări slabe și formațiuni mici patină. Se toarnă rumeguș 9% acid acetic și se lasă să se umfle. bronzuri curate preparat compoziția și freca stofa de lână. După curățare cu atenție se clătește cu apă curată și uscată șters.

Pentru ca lucrurile adânci de curățare de bronz, utilizarea de acid oxalic. Se amestecă 10 L de apă și 200 ml de acid. Se pune în soluția preparată și se lasă subiectul până la eliminarea completă de piese de oxid și de murdărie. Scoateți produsul din soluție, clătiți și uscați.paste de casă

Pentru a curăța bronzul în casa din patina, contaminarea și coroziune sunt bine potrivite pastă preparată din mijloacele disponibile imediat. Iată câteva dintre rețetele lor.

Se amestecă 2 linguri. l. sare și 2 linguri. l. făină. Se adaugă amestecul pentru a forma o consistență păstoasă oțet. Aplicați produsul la un lucru de bronz și poloneză cu o cârpă moale să strălucească. Din nou, se aplica pasta si se lasa timp de 30 minute. Se clătește cu apă și se șterge uscat.

Pasta Urmatoarea facut din 2 linguri. l. sifon și suc de lămâie sau acid citric diluat. Se diluează sifon la un produs de stat pastă și frecați-l. Poloneză cu o cârpă de lână. Pentru a îndepărta murdăria de pe pliurile și în alte locuri greu accesibile, folosesc o periuta de dinti. După curățarea produsului, lăsați pasta pe timp de o jumătate de oră. Se clătește cu apă curată și se șterge uscat.

O altă pastă făcută din cicoare. amestec de pulbere cicoarea cu apă rece pentru a obține o masă omogenă, care amintește de aluat. Se aplica amestecul la bronz și se freacă ușor cu o perie moale. Se clătește elementul cu apă curată și șervețele uscate.