Ce și cum să se spele copilul care alăptează nas la domiciliu

În viața de zi cu zi, un copil trebuie să se ocupe în mod regulat cu factori care determina congestie nazală. Din acest motiv, mamele tinere sunt de multe ori se pune întrebarea, ceea ce înseamnă că este posibil și permis să scadă până la o vârstă fragedă pentru a efectua clătirea pasajele nazale.Ce și cum să se spele copilul care alăptează nas la domiciliu

Fiecare copil - un caz special și decizia de a efectua un tratament adecvat ar trebui să fie luată numai de către un medic, ținând cont de caracteristicile individuale ale copilului și prezența unor factori suplimentari. In ciuda protestelor venite din partea unor medici pediatri, cei mai mulți experți sunt de acord că există momente în care numai cu ajutorul lavajul nazal se obține pentru a obține rezultatul terapeutic dorit.

Caracteristici ale aplicării de manipulare în fază incipientă

Conform structurii sale ciocul unui copil mic este foarte diferit de organ olfactiv pentru adulți. Pasajele nazale sunt atât de înguste și scurte, care chiar și o cantitate mică de mucus poate fi un risc semnificativ pentru sănătatea copiilor. Copiii mici nu sunt capabili de a obține suficient aer prin gură, iar la timpul alimentării cu acest mod este blocat, determinând dezvoltarea de hipoxie.

Dacă nu începe să se scurgă medicamentul la timp sau nu clătiți pasajele nazale, nou-născut va deveni mai rău în fiecare zi. El va pierde în greutate, să devină agitat și capricios, există semne de imunitate slăbit. Dacă un mucus gros adera bacterii, cel mai rece comune dezvolta într-o boală infecțioasă sau purulent.

Ce și cum să se spele copilul care alăptează nas la domiciliu

Indicație: Dacă aveți o urgență, care este urgentă, tot trebuie să suni medicul dumneavoastră sau sunați la „prim ajutor“ să consulte un profesionist calificat. El va explica modul în care să efectueze manipularea unui copil cu risc minim si efect maxim, va determina ce tip de drog este cel mai bine într-un caz particular.

Principalul argument - risc ridicat de infectare a urechilor și a gâtului în tehnici de manipulare încălcare. În unele cazuri, este plină chiar inflamarea membranelor creierului. Reprezentanții acestui grup insistă asupra faptului că copiii care încă nu au împlinit vârsta de patru ani, este mai potrivit pentru îngroparea tradițională de mijloace adecvate vârstei.

Ce și cum să se spele copilul care alăptează nas la domiciliu

Condiții care afișate sau absolut interzise lavajul nazal

În unele boli și medicul fiziologic fenomene atribuie în mod specific periajul nas nou-născut, folosind instrumente specializate. Principalii indicatori sunt de manipulare:

 1. rinita alergica. Scurgerea grudnichka adesea infundate cu mucus sub influența de praf, polen sau alti alergeni. Condiția poate fi identificată prin sezonalitate și transparența mucusului sale de ieșire. Fenomenul poate continua timp de săptămâni și nu se poate face fără mișcări de spălare regulate.
 2. Contactul cu membrana mucoasă a microflorei patogene. Pe fondul unei scăderi fiziologice sau patologice in imunitate agresivitatea microorganismelor nazale obișnuite crește. Acest lucru conduce la dezvoltarea unor boli grave, dintre care, fără curățare în timp util a nasului tratamentului, este necesar să se recurgă la utilizarea antibioticelor.
 3. Vegetații în nas. Creșterea amigdalelor nasofaringiene este adesea însoțită de secreții nazale abundente și prelungite persistente. În acest caz, un medic stabili corect dacă ar fi de ajuns pentru a îngropa în nas sau fonduri profilate va trebui să se spele scorul se mută copilul.
 4. Rinita în gripa de fond sau de SARS. Inflamația nou-născut aduce o mulțime de disconfort. soluție salină, preparată în conformitate cu dreptul de reteta, reduce rapid severitatea disconfort și pentru a preveni dezvoltarea de complicații.
 5. Mai ales climatice. Practica arată că, în cazul în care copiii să se spele nasul după ce a fost în locuri publice cu o atmosferă foarte murdar, este posibil pentru a preveni formarea de cruste, pustule și procesele inflamatorii din nazofaringe. Pentru a face acest lucru, ar trebui să utilizați soluție salină cea mai obișnuită, sare de mare sau ceaiuri de plante.
 6. Perioada de după operație. Nasurile copiilor care au suferit o intervenție operativă în acest domeniu, au nevoie doar de ceva timp să se spele bine, pentru a accelera repararea tesuturilor si pentru a preveni conectarea unei infecții secundare.
 7. Prevenirea bolilor nazofarigelui la copii care sunt predispuse la dezvoltarea de SRAS.


Ce și cum să se spele copilul care alăptează nas la domiciliu

În ciuda faptului că procedura de lavaj nazal este considerat a fi util, este interzis să efectueze, în următoarele condiții sau factori suplimentari:

 • Nu puteți utiliza orice mijloc de pe bază de apă de două ore înainte de a merge pe vreme geroasă. Acest lucru poate duce la hipotermie.
 • Intră lichid în ajutajul este menținută în cavitatea pentru aproximativ o oră. Se poate curge în căile respiratorii, declanșând tuse și chiar sufocare. Prin urmare, interzisă pentru a curăța căile nazale copii înainte de culcare.
 • Obstrucționarea pasaje, deviatie de sept, polipi si tumori pot perturba trecerea procesului de fluid și poate duce la probleme serioase.
 • umflare severă cauzează, de asemenea, probleme cu pasaje nazale încrucișate cu soluție salină sau de droguri pur și simplu nu ajunge acolo unde vrei.
 • Sunt alergic la componente ale medicamentului pot bloca nas chiar mai rău copil sau să conducă la alte consecințe negative.

Odată cu organizarea procedurilor va trebui să aștepte în prezența simptomelor de otita medie sau înclinație pentru sângerare copilului mucoase.

Ce și cum să se spele copilul care alăptează nas la domiciliu

Recomandările specialiștilor de a efectua procedurile de la domiciliu

Pentru a spăla copilul nas, nu-l dau în același timp disconfortul inutile și nu produce nici un complicații, trebuie să respecte cu strictețe următoarele reguli:

 1. Temperatura de medicamente ar trebui să fie confortabil pentru copil, este mai bine dacă este aproape de temperatura corpului.
 2. Aparate prin care manipulare va fi necesară pentru a pre-sterilizarea.
 3. Poziția corectă pentru procedura - pe partea lui. Deci, un pasaj nazal este mai mare decât celălalt. soluție salină sau medicament administrat Astfel trebuie să pasaj care ar trebui să fie pe partea de sus mai puțin înfundate.
 4. Nu este necesar să suferi cu tăvi pentru a colecta lichidul, poate fi folosit în acest scop scutec absorbant, pliat de mai multe ori.
 5. Imediat înainte de administrarea medicamentului copilului nas ar trebui să fie curățate de cruste, cea mai mare parte de mucus. Sigilii înmuiat mai întâi și îndepărtat prin picături speciale, mucus merge hotei.
 6. Cu duza dispozitivului selectat incepe introducerea lichidului în partea superioară a nara nou-născut, rezultă că acesta a fost turnat din pasajul inferior împreună cu mucus, murdărie, reziduuri cruste. Intr-o abordare ar trebui să reprezinte aproximativ 70 ml din compoziție.
 7. Frecvența de manipulare ar trebui să fie de acord cu medicul dumneavoastră. În medie, se efectuează 2 până la 5 ori pe zi, în funcție de diagnostic.

După încheierea procedurii nu poate fi copii odată deranjat, acestea trebuie să fie într-o stare de repaus timp de o jumătate de oră, și toate culcat pe o parte. Apoi, a permis introducerea de medicamente după cum este necesar pentru planul de tratament. Datorită acestui tratament ingrediente active pentru a absorbi mai bine de droguri și de a da un efect terapeutic mai pronunțat.

Cum de a pierde in greutate dupa nastere?

El a fost născut copilul cel mai iubit și mult-așteptat, și cu ea, și excesul de greutate. Dar îngrijirea copilului lăsați timp nici el însuși, nici la săli de sport. Și cele mai multe diete pot fi periculoase atat pentru mama si copil.

Dar, așa că vreau să poarte din nou rochia mea preferată, tocuri înalte și arata foarte bine ca înainte. Există o soluție - mame povești despre cât de ușor este de a pierde 20+ KILO!